جان کوم | |
زادروز | 1976 در روستایی نزدیک اوکراین |
تابعیت | اوکراینی |
پیشه | کارمند در شرکت یاهو |
شناختهشده برای | ساخت واتساپ |
www razservat.ir |
زندگی شخصی جان کوم
جان کوم ﻏﺮﻭﺏ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻫﺎﯼ ﺳﺎﻝ ۱۹۷۶ ﺩﺭ ﺭﻭﺳﺘﺎﯾﯽ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺷﻬﺮ ﮐﯿﻒ ﭘﺎﯾﺘﺨﺖ ﺍﮐﺮﺍﯾﻦ ﺩﺭ ﯾﮏ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺑﯿﭽﺎﺭﻩ ﻭ ﻓﻘﯿﺮ ﭘﺴﺮﯼ ﺑﺪﻧﯿﺎ ﺁﻣﺪ ﮐﻪ ﻧﺎﻡ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺟﺎﻥ ﮔﺬﺍﺷﺘﻨﺪ.
۱۶ ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ ﯾﮏ ﺭﻭﺯ ﺯﻣﺴﺘﺎﻥ ﺑﺎﺩ ﺳﺮﺩﯼ ﻣﯽ ﻭﺯﯾﺪ ﻭ ﺍﺑﺮﻫﺎﯼ ﺳﯿﺎﻫﯽ ﺩﺭ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻭ ﻧﻢ ﻧﻢ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﻣﯿﺎﻣﺪ ﺍﻣﺎ ﻓﻀﺎﯼ ﺧاﻧﻪ ﺑﺪﻟﯿﻞ ﻓﻘﺮ ﻭ ﻧﺪﺍﺭﯼ ﻏﻢ ﺍﻧﮕﯿﺰ ﺑﻮﺩ.
ﭘﺪﺭ ﮐﻪ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺯﻧﺪﮔﯽ را در آن شرایط سخت می دید، ﺗﺼﻤﯿﻢ ﮔﺮﻓﺖ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺑﻔﺮﺳﺘﺪ.
ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺭﺳﯿﺪﻥ ﺑﻪ ﮐﺎﻟﯿﻔﺮﻧﯿﺎ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﺁﭘﺎﺭﺗﻤﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺟﺎﻥ ﮐﻪ ۱۶ ﺳﺎﻟﻪ ﺑﻮﺩ ﺩﺭ ﯾﮏ ﻓﺮﻭﺷﮕﺎﻩ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺑﮑﺎﺭ ﺷﺪ.
ﺑﻌﺪﺍ ﺑﻪ ﮐﻤﮏ ﻣﺎﺩﺭش، ﯾﮏ ﺩﮐﻪ ﻓﺮﻭﺵ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ به ﺭﺍﻩ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖ.
ﺑه ﺴﺨﺘﯽ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ ﺗﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ۵ ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻭﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﺍﻣﺮﯾﮑﺎ ﭘﺪﺭﺷﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﮐﺮﺍﯾﻦ درگذشت ﻭ ﻣﺎﺩﺭ ﻫﻢ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻣﺪت کوتاهی از دنیا رفت ﻭ ﻓﺸﺎﺭ ﺭﻭﺣﯽ ﺑﺮ “ﺟﺎﻥ” ﺟﻮﺍﻥ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺷﺪ. او ﺩﺭ ﺩﺑﯿﺮﺳﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻧﻮﯾﺴﯽ ﻋﻼﻗﻤﻨﺪ ﺷﺪ، ﺑﻌﺪ از اتمام دوره دبیرستان ﻭﺍﺭﺩ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺷﺪ ﺍﻣﺎ آﻧﺠﺎ ﺩﻭﺍﻡ ﻧﯿﺎﻭﺭﺩ ﻭ ترک تحصیل داده و به استخدام شرکت ﯾﺎﻫﻮ درآمد ﻭ در آنجا به حرفه مورد علاقه خود که همان ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻧﻮﯾﺴﯽ بود ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩ.

زندگی کاری جان کوم
الا برویم سراغ تاسیس و راه اندازی واتس اپ. جان در سال ۲۰۰۹ و پیش از آن که نسخه نرمافزاری واتس اپ را به طور کامل بنویسد، کمپانی خود را در مانتین ویو ثبت میکند و از اکتون دعوت به همکاری مینماید. اسمی که وی برای نرمافزار خویش انتخاب کرد، برگرفته از اصطلاحی است که در میان مردم امریکایی رواج دارد، «واتس اپ»، به معنی چه خبر؟ جان پس از نگارش نرمافزار خود، آن را برای سیستم عامل اپل بر روی اپ استور میگذارد،
ولی نسخه ابتدایی بازخورد چندان مثبتی ندارد و از معایب بسیاری رنج میبرد، این جا بود که جان از ادامه کار منصرف ولی با واکنش اکتون مواجه میشود که: «اگر اکنون پا پس بکشی، احمقی بیشتر نیستی! پس خودت را جمع کن». جان سعی میکند معایب نسخه اولیه را در آپدیت بعدی برطرف کند و از آپدیت بعدی نه تنها واتس اپ به اپلیکیشنی محبوب تبدیل میشود، بلکه نسخه سازگار آن برای سیستم عاملهای اندروید، بلک بری و دیگر گوشی های نوین نیز وارد بازار میشود.
خرید واتساپ توسط فیسبوک
اولین پیشنهاد خرید در سال 2012 رد شد. چند شرکت چینی و هندی با مبالغ 300-200 میلیون دلاری قصد خرید واتس آپ را داشتند؛ پیشنهادهایی که حتی به آنها فکر هم نشد. واتس آپ به رشد ادامه می داد. در فوریه 2013 واتس آپ بیش از 200 میلیون کاربر و فقط 50 کارمند داشت. حتی پولی شدن استفاده از واتس آپ هم مانع از هجوم اربران به آن نشده بود.
واتساپ نهایتا در سال ۲۰۱۳ توسط فیسبوک به قیمت ۱۶ میلیارد دلار در زمان قرارداد و سه میلیارد دلار سهام ثابت فیسبوک در سالهای آینده، خریداری شد. نکته جالب ماجرا اینجاست که سالها قبل هم کوم و هم اکتون از پیوستن به تیم فیسبوک بازماندند و با جواب رد تیم جذب نیروی این کمپانی –و همچنین کمپانی توییتر- مواجه شدند. جان کوم که ۴۵ درسد سهام واتساپ را دارا بود، اکنون به مردیهفت میلیارد دلاری تبدیل شده و علاوه بر مدیریت اجرایی بر یکی از کرسی های هیات مدیره فیسبوک نیز تکیه زدهاست.
وی در مصاحبههای اخیرش به تحقق رویای امریکایی اشاره میکند، رویایی که ظرف دو دهه یک نوجوان فقیر پناهنده که به سختی مشغول گذران زندگیاش بود را تبدیل به میلیاردری محبوب و موفق کرده است، میلیاردری که به سهم خود جهان را جای بهتری برای زندگی کرده و مردمان بیشتری را بسیار راحتتر از گذشته با هم در ارتباط گذاشته است.
واتساپ
واتساَپ (به انگلیسی: WhatsApp) یک برنامه پیامرسانی فوری برای تلفنهای هوشمند است. این برنامه توسط شرکت سهامی واتساپ ساخته شده است. مؤسس شرکت و سازنده این برنامه یان کوم است. پیامرسان WhatsApp سامانهای نرمافزاری برای گوشیهای هوشمند آندروید، آیفون، نوکیا، و بلکبری و سیمبیان است. این پیامرسان از ارتباط دیتا و یا WLAN (وای-فای) برای فرستادن پیام استفاده میکند. این پیام رسان در دی ماه ۱۳۹۴ اعلام کرد که برای همیشه رایگان خواهد بود پیش از آن این سرویس پیام رسانی تنها سال اول رایگان بود
و پس از آن ۰٫۹۹ دلار در سال باید پرداخت میشد. همچنین مدیر واتس اَپ در تاریخ ۱۸ فروردین ۹۵ اعلام کرد که تمامی پیامها و تماسهای این مسنجر به صور کامل رمز نگاری میشوند. واتس اَپ و نرمافزارهای شبیه به آن امروزه با گسترش اینترنت همراه، جایگزینی برای اس ام اس یا پیامهای متنی کلاسیک شدهاند واتس اپ در سال ۲۰۱۳ در سراسر جهان ۳۰۰ میلیون کاربر داشته که حداقل ماهی یکبار آنلاین بودهاند. در اوایل فوریه ۲۰۱۶ واتس آپ اعلام کرد که تعداد مشترکهای شبکه از مرز یک میلیارد نفر گذشت.