مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک

مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک

Mark Elliot Zuckerberg
بیانگذار فیس بوک
زادروز ٤ مه 1984 میلادی ایالات متحده آمریکا
تابعیت آمریکا
تبار آمریکایی
پیشه برنامه‌نویس کامپیوتر، بنیان‌گذار شبکه اجتماعی فیس‌بوک
شناخته‌شده برای   فیس‌بوک
درامد 27638 میلیارد دلار(2016)
دارایی خالص 217890 میلی‌تر دلار(2013)
www razservat.ir

 مارک زاکربرگ بنیانگذار فیسبوک

مارک الیوت زاکر برگ (Mark Elliot Zuckerberg) متولد 14 می 1984 در ایالت متحده آمریکا است. او یک برنامه‌نویس کامپیوتری، بنیان‌گذار و رئیس سایت شبکه اجتماعی فیس‌بوک است. مارک اکنون به‌عنوان مدیر اجرایی شرکت فیس‌بوک فعالیت می‌کند. www.ParsCms.comاو که تحصیل‌کرده دانشگاه هاروارد است،

در سال 2004 به همراه چند تن از دوستان و هم‌کلاسی‌های خود، وب‌سایت فیس‌بوک را تأسیس کرد. مجله تایم که هرسال فهرستی از 100 شخصیت تأثیرگذار جهان را منتشر می‌کند، نام زاکربرگ را 4 بار در فهرست خود آورده و در سال 2010 نیز او را به‌عنوان شخصیت سال معرفی کرده است.

در حال حاضر دارایی خالص مارک زاکربرگ، که در حدود 17 و نیم میلیارد دلار برآورد شده، او را به یکی از جوان‌ترین میلیاردرهای جهان تبدیل کرده است.

زندگی‌نامه مارک زاکربرگ

در سال 1984 مارک زاکربرگ از پدری روانشناس و مادری دندان‌پزشک به دنیا آمد. زاکر برگ از دوره نوجوانی و زمان دبستان شروع به درخشیدن کرد؛ و در همین زمان جوایزی را درزمینهٔ علومی همچون ریاضیات، نجوم و فیزیک کسب نمود. او به‌غیراز زبان انگلیسی، به زبان‌های فرانسه، عبری، لاتین و یونانی باستان نیز مسلط است.

بعدها او با یک دختر دورگه چینی آمریکایی نامزد کرد و به همین انگیزه آموختن زبان چینی را هم شروع کرد.

او در صفحه‌ی فیس‌بوک خود، علاقه‌مندی‌هایش را این‌طور لیست کرده است : «آزادی، ابداع روش‌هایی که روابط بین انسان‌ها را افزایش داده و به این وسیله آن‌ها بتوانند چیزهایی را که برای آن‌ها اهمیت دارد به اشتراک بگذارند،

حرکت‌های انقلابی، گردش اطلاعات، محافظه‌کاری».تا حالا این سؤال برایتان پیش‌آمده که چرا ترکیب رنگ فیس‌بوک آبی است؟!  جالب است بدانید که مارک نسبت به رنگ‌های قرمز و سبز دچار کوررنگی است!!! و همین باعث شده تا دید بهتری نسبت به رنگ آبی داشته و این رنگ را به‌عنوان رنگ قالب فیس‌بوک انتخاب کند.

ژورنالیست معروف، در مورد مارک می‌نویسید :  «درحالی‌که بچه‌ها بازی کامپیوتری می‌کردند، مارک در فکر ابداع چنین بازی‌هایی بود.» خود مارک در مورد این زمان می‌گوید : «من دوستان نقاش زیادی داشتم که پیشم می‌آمدند و چیزهایی می‌کشیدند.

من از آن نقاشی‌ها، بازی جدیدی می‌ساختم» Vargas این نکته را اضافه می‌کند که : “مارک تنها در یک زمینه استعداد نداشت و آدم تک‌بعدی نبود. او مدت‌ها کاپیتان گروه شمشیربازی بود و توانست دیپلم مسابقه‌های سنتی سالانه انگلستان را کسب کند. مارک نقال توانمندی هم هست، آن روزها اشعار باستانی را خیلی خوب نقالی می‌کرد.

سوابق آموزشی

زمانی که در دانشگاه هاروارد شروع به تحصیل کرد، به‌عنوان نابغه‌ی برنامه‌نویسی شهرت پیداکرده بود. او در رشته علوم کامپیوتری و روانشناسی درس می‌خواند. در سال دوم دانشگاه او برنامه‌ی CourseMatch را نوشت که به کاربران اجازه می‌داد با توجه به انتخاب دیگر دانشجویان، کلاس‌های درسی خود را انتخاب کنند و به‌این‌ترتیب آن‌ها را در تشکیل بهتر گروه‌های درسی کمک می‌کرد.

مدتی بعد، برنامه‌ای را بانام Facemash طراحی کرد. این برنامه از دانشجویان می‌خواست که جذاب‌ترین چهره را در بین تعدادی عکس انتخاب کنند. هم‌اتاقی زاکربرگ می‌گوید : «هدف او از ساخت این سایت، فقط و فقط ایجاد یک سرگرمی بود،

ما کتاب‌هایی تحت عنوان فیس‌بوک (کتاب چهره‌ها) داشتیم که این کتاب‌ها حاوی نام و عکس تمامی کسانی که در خوابگاه دانشجویان زندگی می‌کردند، بود. مارک سراچه را راه‌اندازی کرد و دو عکس از دو خانم و دو آقا داخل آن قرارداد. این سایت از یوزها می‌خواست که چهره‌ی جذاب‌تر را از بین آن عکس‌ها انتخاب کنند و بالاخره به‌اتفاق آرا، یک نفر رتبه‌ی برتر را به خود اختصاص می‌داد.

سایت به مدت یک هفته پابرجا ماند اما بعد از یک هفته مسئولان دانشگاه مجبور شدند آن را تعطیل کنند؛ چون پرطرفداری آن باعث شده بود تا بخش زیادی از منابع سرور دانشگاه اشغال‌شده و دانشجویان نتوانند به سراچه‌های دیگر دسترسی پیدا کنند.

از طرف دیگر بعضی از دانشجویان از این‌که عکس‌های آن‌ها بدون اجازه استفاده‌شده بود، به دانشگاه شکایت کرده بودند. البته زاکربرگ به خاطر این عمل خود، در منظر عموم عذرخواهی کرد. بااین‌وجود در همان زمان، مارک متوجه شد که تعدادی از دانشجویان، از دانشگاه درخواست کرده‌اند که برای آن‌ها وب سراچه راه‌اندازی کند که از طریق آن بتوانند مطالب خود را به اشتراک گذاشته و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

مارک خیلی زود دست‌به‌کار شد و قبل از آنکه دانشگاه به خودش بجنبد، این پروژه را شروع کرد. پروژه‌ای دانشجویی که نتیجه آن ایجاد بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه اجتماعی مجازی بانام فیس‌بوک شد!

فیس‌بوک

فیس‌بوک به (انگلیسی Facebook :). یک سرویس شبکه اجتماعی برخط است که در ٤ فوریه سال ٢٠٠٤ میلادی توسط مارک زاکربرگ و دوستانش ادوآردو سوری، اندرو م ککالم، داستین مسکوتیز و کریس هیوز در دانشگاه هاروارد به وجود آمد.

در ابتدا نام‌نویسی در این تارنما به دانشجویان دانشگاه هاروارد محدود بود،اما باگذشت زمان درِ آن برای دانشگاه‌های شهر بوستون، آی وی لیگ و دانشگاه استنفورد نیز گشوده شد. پس از افزوده شدن دانشگاه‌های مختلف و دبیرستان‌ها به لیست مجاز عضویت در فیس‌بوک، عضویت در آن به‌تدریج در دسترس تمامی افراد بالای ١٣ سال در سراسر دنیا قرار گرفت.

کاربران برای بهره‌گیری کامل از فیس‌بوک باید در آن نام‌نویسی کنند. پس از نام‌نویسی، امکان ایجاد نمایه شخصی، افزودن دیگر کاربران به فهرست دوستان، فرستادن و دریافت پیام و دریافت آگاه‌سازی از تغییرات دوستان خود فراهم می‌گردد. علاوه بر این موارد، پیوستن به گروه‌های موردعلاقه، یافتن همکاران،

همکلاسی‌ها، پسندیدن پست‌ها، بیان دیدگاه و دسته‌بندی دوستان از امکانات دیگر این سیستم است. در ماه سپتامبر سال ٢٠١٢ میلادی تعداد اعضای این وب‌سایت از مرز ١ میلیارد نفر گذشت که به گفته خود فیس‌بوک ٨٬٧ ٪ آن‌ها کاربران جعلی هستند.

وب سایت فیس‌بوک سالیانه ١٨٠ پتابایت معادل نیم پتابایت در روز اطلاعات در سرورهای خود ذخیره می‌کند این و بسایت به ٤٠ زبان دنیا قابل‌دسترس بوده و ٧٠ درصد از کاربران آن در خارج از ایالات‌متحده هستند.

در ماه می سال ٢٠٠٥ ، شرکت اکسل پارتنرز ١٢٬٧ میلیون دلار و جیم بریر ١میلیون دلار در این و بسایت سرمایه‌گذاری کردند در ماه ژانویه سال ٢٠٠٩ میلادی فیس‌بوک عنوان پر استفاده‌ترین سرویس شبکه اجتماعی را از آن خودگرد و مجله انترتینمنت ویکلی نیز آن را در صدر لیست بهترین‌های دهه قرارداد. فیس‌بوک در ٨ ماهمی سال ٢٠١٢ میلادی شروع به فروش سهام خود در نزدیک 5،1 بیلیون کرد.

و به یک شرکت عمومی تبدیل شد فیس‌بوک در فوریه ٢٠١٤ شرکت پیام‌رسانی واتش اپ را به قیمت ١٩ میلیارد دلار خریداری کرد. این بزرگ‌ترین سرمایه گذاری فیس‌بوک تا همین تاریخ محسوب

می‌شود. برای خرید این شرکت ٤ میلیارد دلار نقد و معادل ١٢ میلیارد دلار از حق مالکیت خود را پرداخت خواهد کرد و ٣ میلیارد دلار سهام هم بعداً به مالکان و حدود پنجاه کارمند وات سوپ تعلق خواهد گرفت. مارک زوکربرگ در بیانیه‌ای

وات ساپ را سرویسی فوق‌العاده باارزشی توصیف کرد و گفت فکر خرید یازده روز پیش از ذهنش گذشته است. او پیش‌بینی کرد کاربران وات ساپ از میلیارد نفر خواهد گذشت. پیش‌ازاین بزرگ‌ترین خرید فیس‌بوک خرید اینستاگرام به قیمت یک میلیارد دلار در سال ٢٠١٢ بود

 

پاسخ دهید