استیو جابز بنیانگذار اپل

بیوگرافی استیوجابز(اپل)

استیوجابز

استیو جابز بیانگذار اپل
استیو جابز( اپل)
زادروز ٤ فوریه ١٩٥٥

سانفرانسیسکو، کالیفرنیا

درگذشت  ( ٥٦ سال) ٢٠١١  میلادی ٥ اکتبر

پالو آلتو

تبار آمریکایی
تابعیت آمریکا
پیشه کارآفرین، مخترع و مدیر ارشد اجرایی
شناخته‌شده برای • مدیرعامل و رئیس هیئت مدیر شرکت اپل

• مدیرعامل شرکت پیک سار

• مؤسس و مدیرعامل شرکت نکست

امضا
مذهب بودائی
همسر لورن پاول جابز
فرزندان • لیزا: تولد ١٩٧٨

• ریدپاول: تولد ١٩٩١

• ارین سینا: تولد ١٩٩٥

• اوه: تولد 1998

www razservat.ir

 

زندگی شخصی

استیون پاول جابز (به انگلیسی Steven Paul Jobs).  زاده ٢٤ فوریه ١٩٥٥ در سانفرانسیسکو — ٥ اکتبر ٢٠١١ در پالو آلتو درگذشت. کارآفرین، مخترع، بنیا نگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل و یکی از چهره‌های پیشرو در صنعت رایانه بود. در سال ١٩٧٦، جابز ٢١ ساله به همراه دوستش استیو وزنیاک

٢٦ ساله، شرکت اپل را تأسیس کردند. اولین رایانه شخص یای که شرکت اپل به نیز II نام داشت. یک سال پس‌ازآن در سال ١٩٧٧ اپل I بازار معرفی کرد، اپل راهی بازار شد. در سال ١٩٨٥ طی یک اختلاف مدیریتی، جابز اپل را ترک و در

همان سال شرکت نکست را تأسیس کرد.

فرزند اول جابز ((لیزا برنان جابز)) بود مادر لیزا ((کریس ان برنان)) نخستین دوست جدی استیو بود. لیزا در حالی در سال ١٩٧٨ به دنیا آمد که آن‌ها هنوز ازدواج‌نکرده بودند. اگرچه آن را پذیرفت. در ١٨ مارس ١٩٩١، جابز ٣٦ ساله با ((لورن پاول)) که 27 سال سن داشت و در آن زمان دانشجوی رشته MBA در دانشگاه استنفورد بود، ازدواج کرد. این زوج صاحب سه فرزند بهنام‌های ریدپاول، ارین سینا و اوه شدند.

در سال ١٩٨٢ میلادی، جابز آپارتمانی در سن رموی نیویورک خرید. او با کمک آی. ام. پی، سال‌ها هزینه کرد که این آپارتمان را که در دوطبقه بالایی برج شمالی این مجتمع قرارگرفته، بازسازی کند؛ اما با تمام این احوال، او و خانواده‌اش هرگز به این آپارتمان نقل‌مکان نکردند و درنهایت آن را به بو نو خواننده گروه یو تو فروخت.

 

زندگی حرفه‌ای

  • پایه‌گذار شرکت اپل

در سال ١٩٧٦، وقتی جابز ٢١ ساله و وزنیاک ٢٥ ساله بود، شرکت رایانه‌ای اپل را در پارکینگ خانواده جابز، بنیان گذاشتند. اولین رایانه شخصی‌ای که جابز و وزنیاک به بازار معرفی کردند اپل I نام داشت. قیمت این رایانه که در سال ١٩٧٦ معرفی شد، ٦٦٦ دلار و ٦٦ سنت بود. در سال ١٩٧٧، جابز و وزنیاک رایانه اپل II را معرفی کردند در سال 1980، اپل عرضه اولیه سهام خود را در بازار بورس ارائه کرد و به سهامی عام تبدیل شد. هنگامی‌که اپل عمومی شد، سرمایه بیشتری از هر عرضهٔ اولیه سهام، از زمان شرکت خودروسازی فورد در سال ١٩٥٦ جذب کرد و بلافاصله تعداد افراد بیشتری حدود ٣٠٠ نفر(از هر شرکت دیگری در تاریخ را میلیونر کرد. در همان سال، شرکت اپل، رایانه اپل III را معرفی کرد که این رایانه به دلیل قیمت زیاد و برخی مشکلات سخت‌افزاری با شکست تجاری در بازار مواجه شد هم‌زمان با رشد اپل، این شرکت جستجویی را برای یافتن مدیران مستعد که بتوانند آن را در مدیریت توسعه و گسترش، کمک کنند، آغاز کرد در سال ١٩٨٣، جابز با به چالش طلبیدن جان اسکاری که یکی از مدیران پپسی کولا بود، او را تطمیع کرد به‌عنوان مدیرعامل اپل کار کند. داشته جابز به او گفته که می‌خواهی که باقی زندگی‌ات را به فروختن آب-شکر بگذرانی، یا می‌خواهی شانس این را داشته باشی که دنیا را عوض کنی.

  • پایه‌گذاری شرکت رایانه نکست

پس از ترک اپل، جابز در سال ١٩٨٥ با سرمایه ٧ میلیون دلار شرکت رایانه‌ای دیگری را بانام نکست بنیان گذاشت. جابز در سال ١٩٨٩ کامپیوتر قدرتمند نکست کامپیوتر را ساخت. اگرچه شرکت قادر به فروش نکست کامپیوتر در حجم بالا نشد اما این کامپیوتر دارای یک ویژگی بارز بود. اولین مرورگر وب بر روی آن ساخته شد.

  • بازگشت به اپل

در ٢٠ دسامبر ١٩٩٦ شرکت اپل، شرکت نکست را به مبلغ ٤٢٩ میلیون دلار خرید. طی این معامله استیو جابز، مجدداً به اپل بازگشت. پس از برکناری جیل آملیو در ژوئیه سال ١٩٩٧، جابز عملاً مدیرعامل اپل شد؛ اما او از پذیرش این سمت به‌طور دائم خودداری کرد. طی یک تغییر سازمانی در همان ماه، بیشتر اعضای هیئت‌مدیره اپل تغییر کردند. پس از تشکیل جلسه توسط اعضای هیئت‌مدیره جدید، جابز به سمت پس از تشکیل جلسه توسط اعضای هیئت‌مدیره جدید، جابز به سمت ((مدیرعامل موقت)) منصوب شد. در ماه مارس سال ١٩٩٨ جابز به‌منظور تمرکز اپل برای سوددهی، فوراً تعدادی از پروژه‌ها مانند نیوتن، سایبر داگ و اپن داک را لغو کرد. پس از خرید نکست توسط اپل و بازگشت جابز، تکنولوژی نکست، راهش را به‌سوی محصولات اپل باز کرد. این تکنولوژی به‌عنوان مبنای توسعه سیستم‌عامل مک اواس ده، فروشگاه اپل و فروشگاه آی تیونز به کار گرفته شد همچنین یکی از محصولاتی که جابز در ابتدای ورودش اقدام به توسعه آن کرد، آی مک بود. یک حرکت تجاری که تأکید شرکت بر طراحی را نشان می‌داد. استیو جابز درنهایت پس از دو سال و نیم خدمت در اپل، در ورلد اکسپو سال ٢٠٠٠، واژه ((موقت)) را از عنوانش حذف کرد و مدیرعامل دائم شد.

 

فعالیت سیاسی

در سال ٢٠١١، در یک مصاحبه با والتر ایزاکسون، جابز بیان کرد که ملاقاتی با رئیس‌جمهور باراک اوباما داشت‌هاست و از کمبود مهندسین نرم‌افزار شکایت کرده است و این‌که بیش از یک دوره رئیس‌جمهور نخواهد بود. جابز پیشنهاد کرد که باید به هر دانشجوی خارجی که مدرک مهندسی در ایالات‌متحده آمریکا دریافتم یک‌اند، گرین کارت داده شود. بعدازاین ملاقات، جابز گفت ((رئیس‌جمهور بسیار باهوش است، بااین‌حال او در مورد این‌که چرا کارها به‌درستی انجام نمی‌شود دلیل می‌آورد، این مرا عصبانی می­کند)). جابز طی دورهٔ عمر خود، به تعدادی از سیاستمداران و برخی نهضت‌ها کمک مالی کرد، ازجمله کمک ٢٠٩ هزار دلاری به دموکرات‌ها و ١٬٠٠٠ دلاری به جمهوری خواهان و کمک ٤٥ هزار دلاری به برخی فعالیت‌ها و نهضت‌ها که موردعلاقه شخصی‌اش بودند.

سوابق آموزشی

دوران ابتدایی برای استیو خسته‌کننده بود. معلم کلاس چهارم در موفقیت‌های بعدی او نقش زیادی داشت. وی بود که او را با توانایی‌هایش آشنا کرد، جابز بعدها از او به‌عنوان یک قدیس یاد می‌کرد. او باعث شد که استیو کلاس پنجم را به‌صورت جهشی طی کند و دوره ابتدایی را یک سال زودتر به اتمام برساند. استیو همیشه در سخنرانی‌های اچ پی در پالو آلتو شرکت می­کرد و بعدها به استخدام هما نجا درآمد و به‌عنوان کارمندان تابستانی همراه استیو وزنیاک کار می‌کردند استیو در سال 1972، از ((دبیرستان هومستد)) در شهر کوپرتینو در کالیفرنیا فارغ التحصیل شد و در کالج رید در شهر پورت لند ایالت اورگن ثبت‌نام کرد، اما بعد از یک نیمسال تحصیلی انصراف داد. کالج رید، یک کالج هنرهای لیبرال است و پیدایش فردی چون استیو جابز حاکی از پراهمیت بودن این علوم است. استیو پس از انصرافش، در بعضی از کلاس‌های کالج ازجمله خوشنویسی شرکت می­کرد. این هنر در شغل آینده استیو تأثیر به سزایی داشت. این هنر به استیو ایده سبک حروف چندگانه را بخشید که در کامپیوتر مکینتاش دیده می‌شود جابز می‌گوید اگر در کالج وارد آن کلاس (خوشنویسی) نمی­شدم مکینتاش هرگز چندین طرح حروف یا فونت‌های فاصله‌دار مناسب را نداشت؛ و ازآنجایی‌که ویندوز دقیقاً مکینتاش را کپی کرده است. کامپیوتر هیچ‌کسی این فونت‌ها و طرح‌ها را نداشت. در زمستان 1974 او به کالیفرنیا بازگشت و به همراه استیو وزنی‌ام، حضور در جلسات باشگاه کامپیوتر هو مبرو را آغاز کرد. در همین زمان جابز شغلی به‌عنوان یک تکنسین در شرکت آتاری، سازنده رایانه و دستگاه بازی رایانه­ای که آن روزها محبوب بود، یافت.

 دارایی

جابز صاحب ٥٫٥ میلیون سهام اپل به ارزش ٢٫١ میلیارد دلار و ١٣٨ میلیون سهام دیزنی به ارزش ٤٫٤ میلیارد دلار بود. فوربز در مارس 2011 ثروت جابز را ٨٫٣ میلیارد دلار و قبل از مرگش ((در سپتامبر ٢٠١١)) 7 میلیارد دلار برآورد کرد و در جایگاه ٣٤ امین فرد ثروتمند امریکا قرار گرفت

 

درگذشت

استیو جابز در تاریخ چهارشنبه ٥ اکتبر ٢٠١١ در سن ٥٦ سالگی درگذشت گواهی فوت جابز نشان می‌دهد که او حوالی ساعت ٣ بعدازظهر در خانه‌اش در پالو آلتو در کالیفرنیا، براثر ایست تنفسی ناشی از سرطان لوزالمعده درگذشت جابز پس از برگزاری یک مراسم تدفین کوچک و خصوصی در تاریخ ٧ اکتبر در یک قبرستان عمومی به نام ((آلتا مسا مموریال پارک)) در پالو آلتو به خاک سپرده شد.

 

 

تکامل محصولات در شرکت اپل

جابز در ٣٢٣ پتنت شرکت اپل حضورداشته است برخی از این پتنت ها درزمینه رایانه رومیزی، آی‌پاد، لپ‌تاپ‌ها، سیستم‌عامل مکینتاش، مانیتور و گیس و کیبورد و حتی پلکان‌های شیشه‌ای که در فروشگاه‌های اپل دیده می‌شوند، بودند

آی مک

آدمک اولین محصولی بود که جابز و جاناتان آی و با همکاری هم آن را طراحی کردند که به موفقیت بزرگی نیز نایل شد.

یک رایانه رومیزی با کاربری خانگی که در سال ١٩٩٨ به بازار عرضه شد. جابز معتقد بود که این محصول، باید یک

محصول کامل باشد. محصولی متشکل از کیبورد، مانیتور و کیس که درست پس از درآوردن از جعبه بتوان آن را روشن

و از آن استفاده کرد.

این رایانه در اوت ١٩٩٨ باقیمت ١٬٢٩٩ دلار عرضه شد و در شش هفته اول ٢٧٨٬٠٠٠ دستگاه از آن به فروش رفت. در

تاریخ عرضه محصولات اپل، این محصول بالاترین سرعت فروش را داشت. نکته قابل‌توجه این بود که ٣٢ درصد از فروش آن، مربوط به خریدارانی می­شد که برای اولی نبار کامپیوتر خریده‌اند و ١٢ درصد دیگر درگذشته از مایکروسافت ویندوز استفاده می­کردند.

آی‌پاد

در پاییز سال ٢٠٠٠، جابز تصمیم گرفت که یک پخش‌کننده موسیقی قابل‌حمل طراحی کند. جابز که از طرفداران

موسیقی به شمار می­رفت، علاقه خاصی به این پروژه داشت. خواسته اصلی جابز سهولت در استفاده بود. روش او برای

تست این سهولت چنین بود: اگر او موسیقی یا عملکردی را می‌خواست، آیا می‌توانست در سه کلیک آن را پخش یا اجرا

کند.

تونی فادل می‌گفت ((زمان‌هایی بود که ما درباره مشکل رابط کاربری به مغز خود فشار آورده بودیم و فکر می‌کردیم همه گزینه‌ها را در نظر گرفته‌ایم، واو می‌گفت: آیا به این فکر کرده‌اید؟ او مشکل یا رویکرد را مجدداً تعریف می‌کرد و مشکل کوچک ما برطرف می‌شد)). اپل گزارش داد که تا اکتبر ٢٠١١، تعداد ٣٠٠ میلیون آی‌پاد در سرتاسر جهان فروخته شد. آی‌پاد وسیله‌ای بود که اپل را از یک تولیدکننده کامپیوتر به باارزش‌ترین شرکت جهان تبدیل کرد.

 

آی‌فون

استیو جابز در مک ورلد ژانویه ٢٠٠٧ آی‌فون را معرفی کرد. جابز گفت: (امروز ما قصد داریم سه نوع محصول انقلابی از این دسته را معرفی کنیم.

  • اولین محصول یک آی‌پاد با صفحه‌نمایش پهن با کنترل‌های لمسی می‌باشد.
  • دومی یک دستگاه تلفن همراه انقلابی است.
  • سومی یک ابزار ارتباطات اینترنتی است

این‌ها سه وسیله جداگانه یا مجزا نیستند، بلکه یک دستگاه است که ما آن را آی‌فون می‌نامیم. عرضه آی‌فون، طرفداران جابز و اپل را خیلی خوشحال کرد. تا پایان سال ٢٠١٠، اپل حدود ٩٠ میلیون آی‌فون فروخت و بیش از نیمی از کل سود تولیدشده در بازار تلفن همراه را به دست آورد.

 

آی پد

در سال ٢٠٠٧ پروژه تپلت با ایده جابز، به یک پروژه جدی در اپل تبدیل شد. دریکی از جلسات ایده پردازی گروه اجرایی، آیو این سؤال را مطرح کرد که چرا دستگاه‌ها باید صفحه‌کلید داشته باشند که به صفحه لولا شود؟ این طرح گرا ن قیمت و ضخیم است. او گفت ((می‌توانیم با استفاده از یک رابط چندلمسی، صفحه‌کلید را روی صفحه تعبیه کنیم)). جابز هم موافقت کرد. جابز در ابتدا قصد داشت که در آی پد از چیپ اتم که اینتل در حال ساخت آن بود استفاده کند اما درنهایت تصمیم گرفته شد که درآی پد از پردازنده‌ای بر اساس معماری ARM استفاده شود.

پس از عرضه محصول، در کمتر از یک ماه، اپل یک‌میلیون آی پد فروخت که دو برابر سریع­تر از فروش آی‌فون بود. مارس ٢٠١١، نه ماه پس از عرضه محصول، پانزده میلیون آی پد فروخته شد. بر طبق برخی معیارها، این موفق‌ترین عرضه یک محصول مصرفی در تاریخ بود.

 

اپل استور

جابز از این موضوع که نتواند بر تجربه مشتری تأثیر بگذارد، متنفر بود؛ اما او در این فرایند با مشکلی مواجه شد، او قسمتی از مراحل کار را نمی‌توانست تحت کنترل خود دربیاورد: ((تجربه خرید یک محصول اپل از یک فروشگاه)). اکثر فروشند ه ها توانایی و حتی انگیزه لازم را نداشتند که بتوانند ماهیت متفاوت محصولات اپل را توضیح دهند. جابز می‌گفت ((تنها چیزی که برای فروشنده اهمیت داشت، ٥٠ درصد پورسانت بود)). سایر کامپیوترها تقریباً نام و علامت تجاری نداشتند، اما محصولات اپل با ویژگی‌های نوآورانه و نیز قیمت بالاتری عرضه می‌شدند. او دوست نداشت که یک محصول اپل بین یک محصول کامپک و دل قرار داشته باشد و یک فروشنده بی‌دانش ویژگی‌های هریک از آن‌ها را از بر بگوید. جابز می‌گفت ((سرمان کلاه رفته بود، مگر اینکه راهی برای رساندن پیاممان به مشتری پیدا می‌کردیم)).

در ژوئیه سال ٢٠١١، یک دهه پس از افتتاح اولین فروشگاه اپل، این شرکت ٣٢٦ فروشگاه دیگر را نیز افتتاح کرده بود. درآمد متوسط سالیانه هر فروشگاه ٣٤ میلیون دلار و میزان کل فروش خالص در سال ٢٠١٠ نیز ٩٫٨ میلیارد دلار بود؛ اما اهمیت فروشگاه‌ها از این هم فراتر بود. آن‌ها به‌طور مستقیم ١٥ درصد کل درآمد اپل را تأمین می‌کردند.

پاسخ دهید