۵ تمرین برای تقویت قدرت کلام
صحبت کردن و گفتگو یکی از مهم ترین مهارت هایی که هر فردی که خواهان پیشرفت در زمینه های مختلف زندگی شخصی و کاری خود می باشد باید آن را فرا بگیرد. صحبت کردن برای بسیاری از افراد کار بسیار سخت و مشکلی است در حالی که بسیاری دیگر به آسانی در جمع صحبت می کنند و همه از آن ها به خوش صحبتی و داشتن قدرت کلام یاد می کنند.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که گاهی در جمعی حضور داشته باشید که فردی در آن در حال صحبت کردن است طوری که همه افراد حاضر را مات خود کرده، ممکن است پیش خود گفته باشید ای کاش میشد من هم مانند او قدرت کلام خوبی داشتم. باید بدانید اولین نکته در تمرین سخنوری تمرین و تکرار و توجه به نکاتی ساده می باشد که ما در این مقاله می خواهیم شما را با این نکات آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
۱- رابطه چشمی مناسب
چشمان ما دریچه ایست به روی دیدگاه ها، احساسات و عواطفمان. چشم های ما می تواند ترس، تعجب، دلسوزی یا محبت را نشان دهد. البته گاه نیز ناخواسته شک یا اندوه ما را آشکار می کند. در بسیاری از فرهنگ ها ارتباط چشمی، نشانه علاقه و توجه است. همچنین نشان میدهد که شما به گفته هایتان یقین کامل دارید. برقراری ارتباط چشمی یکی از مسائل مهم در اصول زبان بدن و روانشناسی محسوب میشود که میتواند کارهای خارق العاده ای را انجام دهد، اما این موضوع که چطور و از چه طریقی می توانیم ارتباط چشمی برقرار نماییم بسیار مهم است.
ارتباط چشمی اطلاعات اجتماعی را به شخصی که حرف های شما را گوش می دهد منتقل می کند. اگر ارتباط چشمی تان بیش از حد زیاد باشد فردی تهدیدکننده و عصبی به نظر خواهید آمد، اما اگر از حد لازم کم باشد اینطور برداشت می شود که علاقه ای به طرف مقابل ندارید. برقراری ارتباط چشمی مهارتی است که آن را هنگام برقراری ارتباط با دیگران دست کم می گیریم. افرادی که بر هنر ارتباط چشمی مسلط هستند را می توان در بین فروشندگان موفق، سیاستمداران و سخنرانان ماهر ملاحظه نمود.
۲- استفاده از زبان بدن
برای داشتن قدرت کلام فقط از صدای خود استفاده نکنید. اهمیت زبان بدن شما درست به اندازه کلماتی است که از دهان شما بیرون می آید. وقتی حرکات و ژست های شما متفاوت باشد صمیمی تر به نظر می رسید. وقتی صحبت می کنید با موی یا لباس خود بازی نکنید. از این حرکات عدم اعتماد به نفس برداشت می شود. برای اینکه به مخاطبان خود این حس را القا کنید که دارای دانش کافی درباره موضوع هستید.
زبان بدن یکی از اجزای ارتباطات غیر کلامی است که در برقراری ارتباطات روزمره ما جایگاه بسیار پررنگی دارد. نحوه قرارگیری ما، حرکات بدن و دست به هنگام صحبت کردن، همه و همه در شکل دادن و تاثیرگذاری ارتباطات ما (علی الخصوص ارتباطات کلامی) نقش موثری دارند. زبان بدن یک ابزار فوق العاده قوی است که می تواند حتی قبل از سخنرانی ها و مذاکرات به ما کمک کند.
آموزش زبان بدن و تصحیح اشتباهات رایج در مورد آن به ما کمک میکند تا بتوانیم از ارتباطات غیرکلامی برای انتقال بهتر نظر و احساسمان کمک بگیریم. بدن و حرکات ما نیز سخن میگویند و به طور ناخودآگاه به طرف مقابل ما پیام هایی را ارسال می کنند که می تواند در رابطه با فرد و واکنش ها و قضاوت های او تاثیرگذار باشد. آموزش زبان بدن به ما کمک میکند تا از این فرصت و توانایی برای انتقال بهتر نظر و احساسمان کمک بگیریم.
۳- توجه به نحوه ادای کلمات
واضح و شمرده صحبت کنید و به نحوه ادای کلماتتان دقت کنید. شنونده باید بتواند تمام کلماتی را که شما بیان می کنید به درستی بشنود. یکی از راهکارهایی که به شما در واضح صحبت کردن کمک می کند کم کردن سرعت ادای کلمات است. افراد وقتی نگران هستند یا استرس دارند به سرعت صحبت می کنند که این باعث نامفهوم شدن کلمات و خستگی و بی علاقگی شنونده به گوش کردن به سخنان شما یا ادامه بحث می شود.
سرعت صحبت کردن ما در خوب و واضح صحبت کردن ما بسیار تاثیرگذار است البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشیم که بسیار آرام و کشدار صحبت کردن نیز باعث خستگی و سر رفتن حوصله مخاطبمان می شود. شمرده صحبت کردن نه تنها باعث می شود که شنوندگان درک بهتری از گفته های شما داشته باشند، بلکه اعتماد به نفس و قدرت شما را به شنوندگان نشان می دهد. بنابراین یکی از راههای تقویت قدرت کلام ادای صحیح و شمرده کلمات است.
۴- شوخی بجا و مناسب
منظور از شوخی این نیست که شما نقش یک کمدین را ایفا کنید بلکه منظور ایجاد یک فضای آرام و برقراری یک ارتباط راحت است. شوخ طبعی و مزاح وجه تمایز یک سخنران معمولی با یک سخنران عالی و ماهر است که موجب افزایش جذابیت افراد می شود.
۵- افزایش دامنه لغات
دایره لغات رابطه مستقیمی با قدرت کلام دارد. یکی از موضوعات بسیار مهم در هنگام صحبت کردن دایره لغات شما و انتخاب کلمات مناسب هنگام صحبت کردن است. گسترش دامنه لغات یکی از نکته های بسیار مهمی است که باید برای بهتر صحبت کردن به آن توجه کنیم. برای افزایش دامنه لغاتتان مطالعه تان را افزایش دهید و از کمترین زمانتان برای مطالعه بهره ببرید. هر چه مطالعه تان بیشتر شود دامنه لغاتتان نیز افزایش می یابد و می توانید در هنگام سخنرانی از آن ها استفاده کنید و شنونده و مخاطبتان را تحت تاثیر قرار دهید. در مورد کلمات، مترادف ها و متضادهایشان فکر کنید. اگر مطلب جالبی خواندید آن را بخاطر بسپارید تا به دیگران هم منتقل کنید. در واقع تلاش کنید با کلمه ها رابطه خوبی داشته باشید.
چکیده
برای متخصص شدن در هر زمینه ای از جمله سخنرانی تمرین و تجربه حرف اول را می زند. بعضی مواقع هنگامی که فردی شروع به صحبت می کند حس می کنیم که صحبت کردن و سخنوری در خون اوست، در حالیکه این مهارت را به آسانی می توانیم در خودمان به وجود آورده و پرورش دهیم تا به کلامی نافذ و قدرتمند برسیم که ما در این مقاله به ۵ مورد از مهم ترین این تمرین ها اشاره نمودیم که امیدواریم مورد استفاده تان قرار گرفته باشند. از اینکه در این مقاله نیز با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.