یک کارت ویزیت خوب چه نکاتی را دارد

کارت ویزیت

یک کارت ویزیت خوب چه نکاتی را دارد

کارت ویزیت به یکی از مهترین ابزار و مولفه های جلسات تجاری و قرارهای کاری تبدیل شده است. در صورتی که در طراحی ظاهری، محتوا و شیوه چاپ و همچنین آداب استفاده از کارت ویزیت دقت به خرج دهید و الگوهای بین المللی را رعایت کنید، در این بخش مهم از تجارت خود موفق عمل کرده اید که در نهایت باعث می شود در ارتباطات خود به نتایج و اهداف مورد نظر خود دست یابید. در این مقاله سعی داریم به مهمترین اصول و رهنمودهای طراحی یک کارت ویزیت حرفه ای بپردازیم. با ما همراه باشید.

کارت ویزیت چیست

کارت کسب‌و‌کار یا کارت ویزیت (Business Card) به زبان ساده ابزاری برای معرفی شما و پلی برای ارتباط دیگران با شماست. تنها وظیفه کارت ویزیت همین است؛ نه بیشتر و نه کمتر. کارت ویزیت قرار نیست مانند آگهی تلویزیونی یا موشن‌ گرافیک خدماتی را معرفی کند، بلکه قرار است اطلاعات شما را به‌عنوان شخص یا نماینده یک کسب‌ و‌ کار، در ساده ‎ترین و در دسترس‌ترین شکل ممکن در اختیار مخاطب قرار دهد. پل‌ های ارتباطی که روی کارت ویزیت می‌نویسید برای ارتباط‌ گرفتن با شماست. یادتان نرود که باید پاسخ‌ گوی کسانی باشید که به آن‌ ها کارت ویزیت دادید.

انواع کارت های ویزیت

کارت های ویزیت انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.

۱- کارت ویزیت های ساده

کارت ساده معمولا با جوهر سفید بر روی کارتی با پیش زمینه کاملا سفید یا کرم رنگ پرینت گرفته می شود. وقتی خدمات شما ساده و کاربردی است می توانید از این مدل کارت استفاده کنید. این روش بسیار راحت است و به جای طراحی عجیب با اشکال و رنگ های خاص این حس ساده را به بینندگان انتقال دهد که “من همین هستم که کارتم نشان می دهد و کار شما به سادگی انجام می شود”. این طراحی ساده است و اطلاعات و پیام آن دقیق بوده و به وضوح انتقال پیدا می کند. کارت های ساده امروز زیاد کاربردی ندارند ولی با می تغییر در جنس کارت می توان پیام هایی خوب از این طریق ارسال کرد.

۲- کارت های تصویری

قرار دادن تصویری از صورت شما چه به صورت عکس و چه به صورت نقاشی یا کاریکاتور به فرد مقابل کمک می کند بعد از مشاهده دوباره سریعا شما را به یاد بیاورد. تصاویری که محصولات یا خدمات خاص تجارت شما را نشان می دهند می توانند بیشتر از کلمات به تجارت شما کمک کنند. ترکیبی از رنگ ها که روی کارت پخش شده اند ( یا ترکیبی از رنگ سیاه و سفید) نیز معمولا می تواند در کارت مفید باشد.

متخصصین حرفه های خاص که به دنبال برند سازی شخصی هستند همیشه یک عکس از خود روی کارت ویزیت هایشان دارند. در استفاده از عکس های شخصی باید بسیار با احتیاط عمل کرد. بعضی از مردم ایران این عکس ها را زیاد نمی پسنند و خودبزرگ بینی قلمداد می کنند.

۳- کارت ویزیت های لمسی

کارت ویزیت

بعضی از کارت ها ظاهری متفاوت ندارند بلکه در زمان گرفتن حس بهتری در شما ایجاد می کنند. ممکن است بعضی ها از موارد غیر استاندارد مانند چوب یا فلز استفاده کنند. کارت یا کارت های آنها اشکال، لبه ها، تا خوردگی یا بسته بندی متفاوتی داشته باشد. کارت های لمسی گران تر از سایر کارت ها هستند زیرا در آنها مواد غیر طبیعی بکار گرفته شده و مواردی مثل لیزر بر روی فلز برای تهیه آن بکار گرفته شده است.

اما فقط در بعضی از تجارت های خاص و گران قیمت این کارت های غیر طبیعی ارزش هزینه صرف کردن دارند. جور دیگری هم می توان به این نوع کارت ها نگاه کرد. مثلا کاغذ های خاص. کارت ویزیت من یک کارت پلاستیکی سفید است که عاج های خاصی دارد و در زیر دست احساس خوب و گران قیمت بودن یا کیفیت خوب را ایجاد می کند. این کارت هم لمسی است و هم ساده. احساس برند من در این کارت و با در دست گرفتن آن بسیار خوب منتقل می شود.

۴- کارت های چند منظوره

یک کارت می تواند اهدافی بیش از ارتقای برند و تجارت شما داشته و می تواند به عنوان کوپن تخفیف،‌ یاد آورنده قرار ملاقات و سایر کاربردها نیز طراحی شود. همین طور کارت می تواند اطلاعاتی ارزشمندی ارائه کند که هر فردی به آنها نیاز دارد. برای مثال در کارت ویزیت یک هتل می توان نقشه محل را در “پشت کارت” قرار داد تا هر مهمانی که آن را می گیرد آدرس دقیق محل هتل را ببیند. شما می توانید با اضافه کردن این نوع خصوصیات هر نوع کارتی را به کارت های چند منظوره تبدیل کنید. این قابلیت ها عموما در کارت های شخصی کاربردی ندارند ولی برای شرکت ها و کسب و کارها بسیار مفیدند.

۵- کارت ویزیت های عجیب

کارتی که بسیار عجیب،‌ پیچیده و رنگارنگ است می تواند توجه زیادی را به خود جلب کند. خلاقیت هیچ مرزی ندارد جز هزینه تولید. برای مثال شما می تواند از کارت هایی استفاده کنید کلا ظاهر متفاوتی دارند. این کارت ها بسیار تاثیرگذارند و همیشه نگه داشته می شوند و به دیگران به عنوان یک خلاقیت و یا چیزی بسیار جالب به دیگران نشان داده می شوند. این کارت ها به تجارت شما بسیار کمک می کنند، حتی اگر هر عدد ۱۰٫۰۰۰ تومان تمام بشود.

اطلاعاتی که باید روی کارت ویزیت باشند

درج کردن برخی اطلاعات بر روی کارت ویزیت ضروری است که در ادامه آن ها را بیان می کنیم.

۱- لوگو و شعار

قبل از اینکه به این فکر کنید که چه اطلاعاتی باید روی کارت ویزیت شما باشد، باید مطمئن شوید از اینکه لوگو و شعار خود را نیز روی آن در نظر میگیرید. بعنوان تعمیمی از برند شما، کارت ویزیت لازم است هویت کسب و کار شما را (از طریق اشکال، رنگ‌ها، و کلماتی که شامل میشود) به مشتریان آینده ی شما منتقل کند. هر کس که کارت ویزیت شما را در دستش میگیرد باید بتواند هویت برند شما را شناسایی کند و در آینده آنرا هرکجا ببیند، بتواند بلافاصله تشخیص دهد، میتواند وبسایت شما باشد، نمونه کارهای شما، خبرنامه ی شما، یا حتی فروشگاه یا استودیوی محلی شما باشد.

۲- نام و عنوان شغلی

واضح به نظر میرسد، اینطور نیست؟ اما شگفت زده خواهید شد اگر بدانید چه تعدادی از افراد در این مورد اشتباه میکنند. ابتدا با نام شروع میکنیم. اگر نام شما “David” است، اما ترجیح میدهید شما را “Dave” یا حتی به دلایل عجیبی “Steve” صدا بزنند، همین آخری را روی کارت قرار دهید و نه موارد قبلی را. کارت ویزیت قرار نیست اطلاعات شجرنامه شما را در اختیار بگذارد، بلکه شما را به کسانی که به گفتگو با شما علاقه‌ مند هستند معرفی کند. خودتان را همانطور که میخواهید صدایتان بزنند معرفی کنید تا از هر باز معرفی‌ غیرحرفه‌ ای بعدی اجتناب کنید.

عنوان شغلی شما چطور؟ بعنوان یک فریلنسر، کارآفرین یا کاسب ممکن است در کسب و کار خود نقش‌ های مختلفی داشته باشید. کدامیک را بایستی روی کارت ویزیت قرار دهید؟ از عنوانی استفاده کنید که کارکرد اصلی شما را در کسب و کارتان توصیف میکند. کارکردی که میتواند باعث شود مشتریان آینده، شما را برای انجام آن بکار گیرند. باورتان نمیشود چقدر من کارت ویزیت در کنفرانس‌ها و مناسبات اجتماعی دریافت میکنم که در آن گفته نشده شخصی که کارت را به من داده چه کاره است.

در عوض، کنار اسم نوشته شده مدیرعامل، موسس یا رئیس. ممکن است که این کار برای شما تفننی به نظر برسد، اما هیچ کمکی به شما نمیکند. تا وقتی که به خانه برگردم، مطمئن نیستم کار هر شخص چه بود یا به چه دلیل باید با او تماس بگیرم. برای مثال به کارت John، موسس Video Masters که نگاه میکنم، مرا از خیلی چیزها مطلع نمیکند. John سازنده ی ویدیو بود؟ تدوینگر بود؟ فیلمنامه‌نویس بود؟ اوه، یادم رفت… و بدین ترتیب کارت وارد سطل زباله میشود! در صورتی که میخواهید گواهینامه عنوان خود را روی کارت قرار دهید، این کار را بعد از عنوان شغلی انجام دهید.

۳- اطلاعات تماس

کارت ویزیت

اطلاعات تماس خوراک اصلی کارت ویزیت است. در صورتی که میخواهید اشخاص با شما تماس بگیرند، باید به آنها بگویید چطور این کار را انجام دهند. اما کدامیک از اطلاعات تماس خود را باید روی کارت در نظر بگیرید؟ کلمه کلیدی که باید در ذهن داشته باشید “ارتباط مستقیم” است. بطور طبیعی وقتی کارت خود را دست به دست میکنید (در حالیکه ارتباط چشمی برقرار میکنید)، کارت ویزیت ارتباطی شخصی بین شما و مشتریان آینده ی شما ایجاد میکند. شما مسلما نمیخواهید که این ارتباط با فراهم کردن یک ایمیل عمومی یا خط تلفن همگانی که در آن باید از چندین منوی دیجیتال گذشت تا با شما ارتباط برقرار کرد بشکند.

هر چند که از طرف دیگر لازم نیست اطلاعات خیلی شخصی را در آن لحاظ کنید که کسی به شماره خانه شما زنگ بزند و بچه ۵ ساله شما تلفن را جواب دهد یا با ایمیل شخصی شما که در gmail.com@ میزبانی میشود تماس بگیرد. این کار خیلی غیرحرفه‌ ای است. همیشه اطلاعات تماس خود را بعنوان یک شخص حرفه‌ ای ارائه دهید، تا یک کسب و کار. و در عین حال اطلاعات تماس شخصی خود را بطور خصوصی حفظ کنید.

آیا لازم است آدرس محل خود را روی کارت قرار دهید؟ تنها زمانی که یک فروشگاه یا استودیوی واقع شده در محل دارید که موقعیت فیزیکی آن برای انجام کسب و کار حیاتی است. برای مثال اگر یک عکاس هستید که از افراد در محل خود عکس میگیرید، لازم است که حداقل شهر یا استان خود را روی کارت ذکر کنید. هر چند اگر یک نویسنده هستید که برای خیلی جاها در اینترنت کار میکنید، هیچ هدفی در دادن آدرس ثبت شده کسب و کار وجود ندارد. کاملا بی‌ربط است.

۴- وبسایت تان  اما نه صفحه نخست آن

هدف از گذاشتن آدرس وبسایت روی کارت ویزیت چیست؟ این کار فقط برای این نیست که به دیگران بگویید شما هم یک وبسایت دارید. این مساله این روزها خیلی فراگیر است. خوشبختانه، مشتریان مشتاقی که کارت ویزیت شما آنها را تحت تاثیر قرار میدهد، به محض اینکه به خانه برمیگردند، آدرس وبسایت شما را در مرورگر اینترنت خود تایپ میکنند تا در مورد شما بیشتر بدانند. پس چرا اصلا آنها را به صفحه ای با همین مقصود هدایت نکنیم؟

یک صفحه با پیام خوشامدگویی ایجاد کنید یا اینکه یک ویدیوی معرفی کوتاه و جالب ضبط کنید که در آن اشخاص شما را بهتر بشناسند و بهتر بفهمند چطور میتوانید به آنها کمک کنید. یک پیشنهاد ویژه در آنجا برای آنها قرار دهید، یا یک جایزه بعنوان تشکر برای ارتباط با شما قرار دهید که بتوانند آنرا دانلود کنند. بطور خلاصه، مشتریان آینده ی خود را به صفحه‌ای بفرستید تا ارتباط شخصی که با آنها در حین دادن کارت خود ایجاد کردید را عمیق‌تر کنید.

آخرین نکته حرفه‌ ای در این مورد این هست که آدرس URL به وبسایت خود را خیلی کوتاه ایجاد کنید که تایپ کردن آن آسان باشد. هیچ کس حاضر نیست وقتی به خانه برمیگردد سه خط آدرس وب تایپ کند. آنرا ساده و جذاب حفظ کنید و بدین وسیله شانس بیشتری برای جذب دیگران به سایت خود داشته باشید. من شخصا تمایل دارم تا لینکی شبیه ” را بررسی کنم. تا اینکه لینک نامطبوعی به اینصورت ببینم “.

۵- فضای سفید

کارت ویزیت

فضای سفید در کارت اینقدر مهم است که نکته‌ ی مجزای خودش را در فهرست دارد. چند بار تا حالا برایتان پیش آمده که یک کارت ویزیت به دستتان برسد و انقدر روی آن پر از اطلاعات شده که با نگاه به آن حالت تهوع به شما دست داده باشد؟ یادتان باشد که هدف کارت ویزیت این نیست بر مشتریان تحمیل کننده باشد، بلکه باید آنها را در برقراری ارتباط با شما دعوت کند. و در هم ریختگی هیچکس را دعوت نمیکند.

مطمئنا لازم نیست که فضای سفید حتما رنگ سفید داشته باشد. این فقط بدین معنی است که باید روی کارت شما فضای خالی برای اطلاعات وجود داشته باشد تا وقتی مشتری به آن نگاه میکند راحت نفس بکشد. حتما این طرح‌های کارت ویزیت مینیمالیست عالی را که شامل اطلاعات ضروری بدون شلوغ‌ کاری غیرضروری هستند را بررسی کنید.

۶- پروفایل رسانه اجتماعی

پروفایل رسانه اجتماعی (social media) خود را روی کارت ویزیت قرار دهید. اما نه همه ی آنها را. کانال‌های رسانه اجتماعی از بخش‌های واجب کسب و کار عادی و مجازی محسوب میشود. در صورتی که در سوشیال مدیا نیستید، در مقابل چشمان مشتریان خود قرار ندارید. به معنای واقعی کلمه.

گرچه این بدین معنی نیست که شما باید ۵ ، ۶ ، ۸ یا هر تعداد از حساب‌های سوشیال مدیا را که خواستید روی کارت ویزیت قرار دهید. اول از همه، بخاطر اینکه قانون طراحی ساده در نکته ی شماره ۶ را رعایت کرده باشید. دوم اینکه، لازم است به مشتریان آینده ی خود این فرصت را بدهید تا با شما ارتباط برقرار کنند، نه اینکه با حضور خود بر آنها غلبه کنید. در مورد فهرست کردن حساب های رسانه اجتماعی خود با استراتژی برخورد کنید و فقط یک یا دو کانال ارتباطی را ذکر کنید که در آنها مشتریان بتوانند طعم خوبی از کار شما را مزه کنند.

یک کارت ویزیت شخصی خلاقانه با امکانات سوشیال مدیای خوب این قالب در وبسایت GraphicRiver موجود است. برای مثال، در صورتی که شما یک عکاس یا سازنده ویدیو با یک اکانت اینستاگرام فعال هستید، آنرا لیست کنید. در صورتی که یک طراح گرافیک با کلی نمونه کار در سایت behance هستید، بقیه را هم همانجا بفرستید. در صورتی یک نویسنده یا وبلاگ‌نویس هستید، یا بطور کل حضور نوشتاری قدرتمند و دنبال کننده‌های زیادی در کانال‌هایی مثل medium دارید، همان را ترویج دهید. قوی‌ ترین پروفایل‌ های خود را فهرست کنید، و لازم نیست همه پروفایل‌ های سوشیال خود را ذکر کنید.

۷- خلاقیت

نکته‌ پایانی بهترین و مهمترین نکته برای طراحی کارت ویزیت است. تمامی نکات بالا زیر دسته‌ ی توصیه‌ های عملی برای بهترین نتیجه قرار میگیرند. اما حتی باز هم اگر این نکات را در بهترین حالت خود رعایت کنید ولی آنها را در یک قالب خسته‌ کننده و پیش‌ پاافتاده قرار دهید (مثل همه چیزهایی که ۱۰۰۰ بار قبلا دیدیم)، هیچکس به این ‌زودی با شما تماس نخواهد گرفت. مهم نیست چند تا کارت به بقیه میدهید. باید در ارائه ی خود به روشی که شما را درست بازگو کند خلاقانه برخورد کنید.

در طراحی کارت خود به بقیه بگویید چه کار میکنید تا اینکه فقط از طریق نوشتن عنوان شغلی خود این کار را انجام دهید. برای مثال اگر در صنعت تولید موسیقی هستید، میتوانید از یک کارت طراحی شده شبیه یک پخش کننده دیجیتال یا از قالب پیانوی کلاسیک بسته به نحوه ی ساخت موزیک خود استفاده کنید. در صورتی که عکاس هستید، ممکن است یک طراحی کارت با دوربین مدرن روی آن بخواهید، یا اینکه سراغ یک طراحی کلاسیک‌ تر (اما هنوز خلاقانه) که برند شما را بهتر توصیف میکند بروید.

کاری کنید با آن لبخند بزنند، به آن علاقه‌ مند شوند و در ذهن خود بتوانند با آن فضاسازی کنند. خلاق باشید. و در صورتی که ایده ی خوبی برای طراحی کارت به ذهن خودتان نمیرسد، نگران نباشید. همیشه میتوانید از یک طراح کارت ویزیت کمک بگیرید تا به شما کمک کند که یک کارت ویزیت سفارشی و منحصربه فرد داشته باشید. شخصی را پیدا کنید که طراحی‌ های پیشین او را دوست دارید و با وی تماس بگیرید تا کسب و کار و صنعت خود را با او در میان بگذارید.

هر تصمیمی که میگیرید، بخاطر تمام چیزهای خوبی که در کسب و کار وجود دارد، خسته کننده نباشید. دلیلی برای دیگران ایجاد کنید که با شما تماس بگیرند. حتی اگر برای اینکه تماس بگیرند و فقط بگویند که “من کارت ویزیت شما را خیلی دوست داشتم و با شما تماس گرفتم که همین را بگویم” همیشه میتوانید ارتباط را از همانجا عمیق کنید.

چگونه کارت ویزیت را بدهیم

کارت ویزیت

نحو ارائه کارت ویزیت بسیار مهم است و خیلی اوقات این لحظه حساس نادیده گرفته می‌شود. آگاهی از آداب و نحوه تبادل کارت ویزیت، فقط یکی از اقدامات سود آور برای شما یا کسب‌ و کارتان است. نکاتی که در ادامه به آن‌ ها اشاره می‌کنم، فقط آدابی کلی برای دادن و گرفتن کارت ویزیت است که خیلی‌ وقت‌ ها بنا به شرایط و فضایی که داخل آن هستید و نوع ارتباطی که برقرار می‌شود، ممکن است تغییر کند. اصل مطلب اینکه نکاتی که گفته‌ می‌شود وحی منزل نیست و شما می‌توانید قواعد خاص خودتان را برای دادن و گرفتن کارت ویزیت داشته باشید.

هرطور با کارت ویزیت خود برخورد کنید، دیگران نیز به همان صورت با کارت ویزیت شما رفتار می‌کنند. اگر آن را بدون مقدمه به دیگران بدهید، آن‌ها نیز بدون مقدمه آن را دور می‌اندازند! و برعکس، اگر بعد از مدتی مکالمه و زمینه‌ سازی و شکل‌ گیری ارتباطات اولیه کارت ویزیت خود را در موقعی درست به شخص مقابل بدهید، طرف مقابل نیز در نگهداری کارت ویزیت شما دقت می‌کند تا مبادا آن را گم کند و دیگر نتواند به‌ سادگی با شما در ارتباط باشد. در ادامه می‌توانید نکاتی برای ارائه کارت ویزیت بخوانید.

۱- بدون کارت ویزیت از خانه بیرون نروید: هیچ‌ وقت بدون کارت ویزیت از خانه خارج نشوید؛ چون هر لحظه ممکن است نیاز باشد به کسی کارت ویزیت بدهید. غیرحرفه‌ ای‌ ترین جملاتی که می‌شود به کسی گفت این است: «متاسفانه آخرین کارت ویزیتم را به فرد دیگری دادم» یا «عذر می‌خوام، کارت ویزیت همراهم نیست.»

۲- کارت ویزیت را گم نکنید: دقیقا بدانید که کارت ویزیت خود را در کجا قرار می‌دهید. کسی که مدام از کت به شلوار و از جیب به کیف دنبال کارت ویزیت خود می‌گردد، به‌سرعت حس سردرگمی را به مخاطب منتقل می‌کند.

۳- کارت ویزیت را در محل مناسب نگهداری کنید: کارت‌ های ویزیت خود را در محل مناسبی نگهداری کنید تا به آن‌ ها‌ آسیبی وارد نشود. برای این کار می‌توانید از کیف‌های مخصوص کارت ویزیت یا کیف پول استفاده کنید.

۴- کارت ویزیت مچاله و… را به کسی ندهید: هیچ‌وقت کارت شکسته‌ شده، مچاله‌ شده یا چروک را که رنگ و روی آن رفته است به کسی ندهید؛ چون این مسئله می‌تواند بر برندینگ شخصی یا تجاری‌ تان تاثیر منفی بگذارد.

۵- کارت ویزیت را به شکل سر و ته به کسی ندهید: وقتی در حال دادن کارت ویزیت به مخاطبتان هستید، حتما اطلاعات روی کارت به سمت مخاطب باشد تا بتواند آن را به‌راحتی بخواند و به چرخاندن آن نیاز نباشد و وقت او هم تلف نشود.

۶- اطلاعات روی کارت ویزیت را پنهان نکنید: هنگام ارائه کارت ویزیت دستتان را روی اطلاعات کارت نگذارید تا مخاطب هنگام گرفتن بتواند اطلاعات روی کارت ویزیت را بخواند.

۷- هیچ‌وقت روی کارت ویزیت چیزی ننویسید: هیچ‌ وقت روی کارت ویزیتی که به کسی می‌دهید چیزی با خودکار و ماژیک و… ننویسید. این کار نوعی بی‌توجهی به کارت ویزیت خود است.

۸- کارت ویزیت را بین انگشتانتان قرار ندهید: ارائه کارت ویزیت با دو انگشت نشانه قدرت و به‌ رخ‌ کشیدن شرکت توسط شماست و این نوع دادن کارت ویزیت معمولا برای ارائه به یک فرد عادی صورت می‌گیرد و اطمینان فرد از نوع کارت ویزیت و نوشته‌ های آن را القا می‌کند.

۹- کارت ویزیت را با دو دست تقدیم کنید: دادن کارت ویزیت با دو دست و با احترام شیوه‌ ای‌ است که مردم ژاپن از آن استفاده می‌کنند و کم‌کم بین ایرانیان هم رواج پیدا کرده است. محترمانه‌ ترین شکل دادن کارت ویزیت به مخاطبان، نشانگر ارزشمند‌ بودن فرد مقابل و احترام زیاد به اوست. کارت ویزیت را با دو دست و همراه با جملات بفرمایید، خواهش می‌کنم و… تقدیم کنید.

در همین خصوص کاربری در توییتر به نام سوگند تجربه‌ اش را می‌گوید: «وقتی یه ژاپنی بهتون کارت ویزیتش رو میده، قبل از اینکه بذارین تو جیبتون حتما جلوی روش بخونینش و اسمش رو تکرار کنین، وگرنه بهش برمی‌خوره و ممکنه با روش کن‌ جوتسو به ۷ قسمت مساوی تقسیمتون کنه.»

۱۰- کارت ویزیت تراکت تبلیغاتی نیست: در قرار و ملاقات کاری رسمی و هنگام تبادل کارت ویزیت بهتر است این کارت فقط به افرادی داده شود که ارتباط کلامی با آن‌ ها برقرار شده است. از چرخیدن در مجالس کاری و مهمانی‌ها و… و دادن کارت ویزیت به‌صورت تراکت تبلیغاتی باید خودداری شود. چنین کاری این حس را به مخاطب می‌دهد که کارت شما ارزش زیادی ندارد.

۱۱- با کارت ویزیت دست ندهید: موقع دست‌ دادن با طرف مقابل از قراردادن کارت ویزیت در کف دست خود خودداری کنید؛ چون احتمال دارد کارت ویزیت شما بشکند، چروک شود یا با عرق دست کثیف بشود.

۱۲- با دست تخصصی‌ تان کارت بدهید: دادن کارت‌ با دست راست یا دست چپ فرقی ندارد. اگر شما راست‌ دست هستید، باید با دست راست کارت ویزیت خود را به مخاطب بدهید و اگر چپ‌ دست هستید با دست چپ. البته عده‌ ای معتقدند کارت ویزیت حتما باید با دست راست داده شود، حتی اگر چپ‌ دست هستید.

۱۳- کاری کنید از شما کارت ویزیت درخواست کنند: بهترین حالت برای دادن کارت ویزیت موقعی است که اشتیاق را در مخاطب خود به‌ وجود آورده باشید تا خود او از شما درخواست کارت ویزیت کند. باید یاد بگیرید که چطور خودتان را در ۳۰ ثانیه (معرفی آسانسوری)، به‌صورت مختصر، اما اثرگذار معرفی کنید. برای این کار حتما از قبل تمرین کنید.

۱۴- کارت ویزیت خود را خط‌ خطی نکنید: اینکه اطلاعات روی کارت ویزیت خود مانند شماره تلفن، ایمیل و… را خط زده باشید و اطلاعات جدید روی آن یادداشت کرده باشید اصلا حرفه‌ ای نیست. هرکسی که حداقل یکبار کارت ویزیت چاپ کرده باشد می‌داند که چاپ کارت ویزیت جدید برای شما دردسر و هزینه خیلی سنگینی نخواهد داشت.

۱۵- کارت ویزیت را به‌ روز کنید: کارت ویزیت خود را به‌ روز نگه دارید. وقتی هریک از اطلاعات روی کارت ویزیت تغییر می‌کند، بهتر است هرچه زودتر به چاپ مجدد کارت ویزیت اقدام کنید.

ابعاد کارت ویزیت در ایران

کارت ویزیت

سایز معمول و رایج طراحی و چاپ کارت ویزیت در ایران کمی کوچکتر از سایر کشورها است و اندازه آن ۸.۵ در ۴.۸ سانتی متر است. البته در یکی دو دهه اخیر با کاهش قیمت چاپ کارت ویزیت لمینت با ابعاد ۸٫۵ در ۵٫۵ سانتیمتر این ابعاد نیز رواج بسیاری یافته است .

در طراحی کارت ویزیت حرفه ای به این نکات توجه کنید

۱- محتویات یک کارت ویزیت عبارتند از: لوگو، نام شرکت یا سازمان، کارکتر، شعار تبلیغاتی، نام فرد و سمت وی، جمله کوتاه مبین نوع و زمینه کار، جمله کوتاه مبین تخصص فرد و اطلاعات ارتباطی.
۲- حداکثر بایستی از سه نوع فونت متفاوت در کارت ویزیت استفاده شود و نه بیشتر.
۳- بهتر است از کارت های دو زبانه استفاده نکنید.
۴- بهترین فونت برای کارت ویزیت فارسی، نازنین و برای انگلیسی، Calibri است.
۵- درج وب سایت و پست الکترونیکی در کارت الزامی است.
۶- از آدرس ایمیل های رایگان همچون یاهو و جی میل روی کارت استفاده نشود و ترجیحا از ایمیل های شرکتی info@….com استفاده شود.
۷- بهترین بیزینس کارت ها دارای زمینه سفید هستند.
۸- کیفیت کاغذ و نوع چاپ کارت ها بسیار مهم است.
۹- بایستی از پشت کارت ویزیت استفاده شود.
۱۰- زمینه پشت کارت بایستی رنگ سازمانی باشد به همراه شعار تبلیغاتی و آدرس وب سایت، ایمیل و…
۱۱- درج نام روی کارت ویزیت الزامی و ضروری است و در صورت نیاز به درج سمت، آن را زیر نام بنویسید.
۱۲- طراحی کارت ویزیت بایستی بسیار خاص باشد و متناسب با کسب و کار
۱۳- از عکس هایی استفاده کنید که احساسات مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.
۱۴- ازکارت هایی که مواد یا جلد پلاستیکی در آنها به کار رفته است خودداری شود.
۱۵- بودن نام شما به اندازه نام شرکت در کارت ویزیت اهمیت دارد.
۱۶- نگران هزینه چاپ کارت ویزیت مناسب نباشید، منفعت آن بیشتر است.
۱۷- در پشت کارت در کنار شعار تبلیغاتی و وب سایت به صورت کوتاه خدمات خود را معرفی نمایید.
۱۸- اگر کارت ویزیت خود را به کسی دادید و او از دیدن آن تعجب نکرد، بدانید که کارت شما چیزی برای گفتن ندارد.
۱۹- اگر کارت ویزیت خود را به کسی دادید، از او نیز بخواهید کارت خود را به شما بدهد.
۲۰- در آدرس نویسی نباید محل کسب و کار خود را به محل کسب و کار دیگری ارجاع دهید، همچون جنب کباب سید، طبقه فوقانی سوپر مارکت نسترن و . . . چون اعتبار شرکت شما زیر سوال می رود.
۲۱- گوشه های کارتهای مدرن امروزی به صورت مدور یا کروی است.
۲۲- ژاپنی ها معتقدند،کارت ویزیت، خود فرد است و توهین به آن، توهین به فرد تلقی می شود و کارت را با دو دست و به صورت تعظیم به یکدیگر می دهند.

چکیده
اگرچه به نظر می رسد طراحی کارت ویزیت بسیار ساده است اما تنها با تفکر و تجربه می توانید کارت های ویزیت خوبی طراحی و چاپ کنید که بتواند توجه افراد را به تجارت شما جلب کرده و همین طور پیامی مثبت به مشتریان احتمالی شما منتقل نماید. همین طور به یاد داشته باشید که شما باید نام، عنوان،‌ نام شرکت، آدرس،‌ شماره تلفن(موبایل و شرکت)،‌ آدرس ایمیل،‌ و آدرس وب سایت را بر روی کارت درج کنید.

حالا که همه اطلاعات مورد نیاز برای درج روی کارت ویزیت را میدانید، چه نوع کارتی ایجاد خواهید کرد؟ آیا کارت ویزیت جذاب و جالبی دیدید که از آن خوشتان آمده؟ با ما آن را در بخش نظرات در میان بگذارید!

پاسخ دهید