چگونه سخنران انگیزشی شویم
سخنرانی انگیزشی به سخنرانی گفته می شود که بسیار پرشور و احساس باشد و گروهی از مردم را برای دستیابی به اهداف جمعی یا صنفی با هم متحد کرده و برای انجام کار و یا تغییر عقیده ای تحریک نماید. و سخنرانی انگیزشی کسی است که با ارائه خود قصد دارد انگیزه ای در شنوندگان خود ایجاد کند و یا الهام بخش آن ها باشد.
انواع سخنرانی
بیشترین سرمایهای که بر روی کره زمین تلف میشود همانا استعدادها و تواناییهای استفادهنشده انسان است. همه ما توانایی و قدرت سخنوری راداریم چراکه سخنوری یک مهارت است و همه قادریم این مهارت را کسب کنیم و از آن در زندگی خود بهرهمند شویم، اما راه کسب این مهارت نیاز به تلاش و همت شما عزیزان دارد. قبل از اینکه هر تحولی در زندگی ما رخ دهد، باید آن تحول در ذهن و درون ما اتفاق بیفتد. اگر میخواهید سخنران موفق و خوبی شوید، باید از خودتان آغاز کنید و در خودتان جرئت و شهامت عبور از مسیر پرپیچوخم زندگی را ببینید.
تمام انسانهای موفق تاریخ، یک نقطه عطف در زندگی خود داشتهاند، امروز یک نقطه عطف در زندگی شماست پس امروز را دریابید! خواستن بهتنهایی کافی نیست باید دست بر زانو بگذارید و برخیزید و شروع کنید و انگیزه کافی برای رسیدن به خواستهتان را تا انتهای مسیر داشته باشید. بنابراین هر انسانی باید بتواند سخن بگوید و موفقترین انسانها در دنیا، سخنوران موفق هستند، لذا ما در این مقاله کوشش کردیم تا شما دوست عزیز با سخنوری و انواع سخنرانی آشنا شوید.
اصولاً چهار دسته سخنران در دنیا وجود دارد:
۱) سخنرانی اطلاعاتی (informational speaker): این سخنرانان فقط اطلاعات را میدهند و میروند و کاری ندارند که چه تأثیری میگذارند و طرف مقابل چه میکند مانند معلمی که درس خود را میدهد و میرود و یا هر معلم دیگری. کاری ندارد که حالا مردم چه نتیجهای از درس او گرفتهاند این سخنرانان فقط اطلاعاتی را منتقل میکنند.
۲) سخنرانی انگیزشی (motivational speaker): سخنرانان انگیزشی کسانی هستند که انگیزه میدهند و به مخاطب خود آموزش میدهند که چگونه میتوانند باانگیزه و باقدرت در کارها و در زندگی خود پیش بروند.
۳) سخنرانی الهامبخش (inspirational speaker): این سخنرانان کسانی هستند که با سخن خود در عمق دل انسانها نفوذ میکنند و حسهای درونی آنها را منقلب و برانگیخته میکنند و این سخنرانان درواقع تغییری در درون انسانها به وجود میآورند.
۴) سخنرانی تحول برانگیز (transformational speaker): سخنرانانی که تحول در وجود انسانها ایجاد میکنند و کسانی هستند که میتوانند تحول در دنیای یک انسان، در باور، در شخصیت، در ذهن و در وجود آن فرد ایجاد کند.
سخنرانی انگیزشی چیست
سخنرانی انگیزشی، نوعی از سخنرانی است که برخلاف انواع دیگر سخنرانی ها، بسیار پر شور و پر احساس برگزار شده و باعث اتحاد و همبستگی گروهی از مردم برای دستیابی به اهدافی خاص می شود. نمونه بارز سخنرانی انگیزشی در کمپین های انتخاباتی اتفاق می افتد.
همان طور که از اسم سخنرانی انگیزشی بر می آید، هدف از انجام این گونه سخنرانی ها، ترغیب و تحریک مخاطبان به همبستگی و اتحاد، برای انجام هدفی خاص است و یا حتی می تواند در جهت تغییر عقیده ی افراد نیز ارائه شود. در هر صورت سخنرانی انگیزشی، در جهت افزایش انگیزه، شور و شوق در مخاطبان انجام می شود.
هدف از سخنرانی انگیزشی چیست
این نوع سخنرانی ها منبع الهام هستند و موضوع آنها میتواند در مورد مسائل متفاوتی مانند اصول تجارت، رازهای موفقیت، سبک زندگی و حتی داستان های خاطره انگیز باشد. سخنرانیهای انگیزشی مجموعه متنوعی از گفتمانها را در بر میگیرد که معمولا عبرت آموز بوده و سبب ایجاد تجربهای مشخص در مخاطب میگردد. باعث میشود مخاطب نوع رفتار خود را تغییر داده، مسیر آینده خود را انتخاب کند ویا حقیقتی را بپذیرد. هدف این سخنرانان این است که استراتژی درست مواجه با مشکلات پیش رو و جبران اشتباهات گذشته را به مخاطبان بیاموزد. بعلاوه می تواند با ارائه ابزار، اطلاعات و هوشیاری دادن به مخاطبین آنها را برای موفقیت در زندگی شخصی و دستبابی به اهداف بزرگتر در جامعه امروز کمک کند.
راز محبوبیت سخنرانان انگیزشی چست
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که بعد از شنیدن و یا حضور در یک سخنرانی انگیزشی تا مدتها حالتان واقعا خوب میشود. البته بسته به موضوع و همچنین توانمندی سخنران مدت زمان آن متفاوت است. وقتی با مخاطبانی که در این نوع سخنرانی ها حضور داشتند صحبت میکردم، متوجه موضوعی شدم که شاید مهمترین دلیل موفقیت این سخنرانان بود و اینکه چرا با اینکه شاید محتوایی معمولی داشتند، اینقدر مورد حمایت شنوندگان واقع می شدند. مهمترین دلیل به نظرم همان حس خوب درونی بود که به من دست داده بود. حس خوب ارزشمند بودن، حس توانستن و تغییر دادن.
وقتی کسی به من این حس را انتقال می دهد و باورم میکند، حالم خوب می شود. شاید مشکلم حل نشود ولی حس خوبی به من دست می دهد که می توانم و باید از جایی شروع کنم و دست بکار شوم و افسار زندگی را در دست بگیرم و با شتاب بیشتری به سوی اهدافم حرکت کنم. مهمترین ترفند سخنرنان انگیزشی این است که سعی می کنند این حس را هرچه بهتر و زیباتر به مخاطب منتقل کنند حس احترام به خود، حس مفید بودن و ارزشمند بودن.
تفاوت سخنرانی انگیزشی با سخنرانی متقاعد کننده چیست
بیشتر ویژگی های سخنرانی ترغیبی و متقاعد کننده ، در سخنرانی انگیزشی هم صادق است. و از همان قوانین پیروی میکند مسلما تا انگیزه ای ایجاد نشود اقدامی اتفاق نمی افتد. مهمترین تفاوت سخنرانی انگیزشی با سخنرانی متقاعد کننده در درجه و شدت دعوت به اقدام می باشد. در سخنرانی انگیزشی، تاثیری که بر مخاطب میگذاریم، بیشتر احساسی بوده و سخنران تمام تلاش خود را میکند که نظر و دیدگاه مخاطب را تغییر داده و یا حداقل او را تحت تاثیر قرار دهد ولی ممکن است به انجام اقدامی منجر نشود.
هر سخنران باید مشخص کند که اهداف کلی از نطقش چیست؛ متقاعد سازی، اطلاع رسانی و یا انگیزشی. البته آگاهی به هدف کلی قدم اول است و قدم بعدی مشخص نمودن هدف خاص سخنرانی است.
ویژگی های سخنران انگیرشی موفق
در ارامه به بیان ۹ ویژگی یک سخنران انگیزشی می پردازیم.
۱- اعتماد به نفس
بر اساس پژوهشی که در دانشگاه والور هامپتون (Wolverhampton) صورت گرفته است، سخنرانانی که اعتمادبهنفس بالایی دارند در چشم مخاطب شایستهتر، باهوشتر، دوستداشتنیتر و قابل باورتر هستند. اعتمادبهنفس در سخنرانی یکی از کلیدیترین عناصر موفقیت است. سخنرانی کردن در جمع بهطور طبیعی توأم با کمی اضطراب است. اینکه برای سخنرانی کردن، مضطرب میشوید و کمی عصبی هستید اصلا چیز غیرعادی و عجیبی نیست. حتی مارک تواین هم بر این باور بود که تنها دو دسته سخنران در دنیا وجود دارد:سخنرانان مضطرب و سخنرانان دروغگو.
دو پادزهر اصلی برای اضطراب وجود دارد:
۱- هیجان: اگر دربارهی موضوع سخنرانیتان خیلی هیجانزده هستید، این هیجان و ذوق در خلال ارائهی موضوع خودش را نشان خواهد داد و موجب از بین رفتن اضطراب میشود. مطالعات نشان میدهند که وقتی افراد بهجای اینکه بگویند «اضطراب» داریم از واژهی «هیجان» استفاده میکنند، سخنرانی همراه با آرامش بیشتری برگزار خواهد شد.
۲- صحت و صداقت: خودتان باشید. قلمبهسلمبه حرف نزنید و راحت باشید. برای سخنرانی کردن باید زیاد تمرین کنید. تا آنجا که میشود خود را آماده کنید، اما چیزی را حفظ نکنید. اگر مطالب و محتوای سخنرانی را حفظ کنید، فراموش کردن بخشی از متن سخنرانی، شما را به اشتباه و تپق زدن میاندازد و روند سخنرانیتان بههم میخورد. برای اینکه ویژگی سخنرانان بزرگ را پیدا کنید، تنها فائق شدن بر اضطراب کافی نیست. باید بر موضوع سخنرانی تسلط کامل داشته باشید و روی صحنه در مقابل حضار، خودتان باشید.
۲- شور و اشتیاق
سخنرانان بزرگ برای برقراری ارتباط با مخاطب، در مورد موضوع سخنرانی شور و شوق زیادی دارند. بدون اشتیاق و علاقه، سخنرانی بیروح و بیمعنی میشود. اگر میخواهید مخاطبتان تحت تأثیر قرار بگیرد، باید در احساسات خود خلوص و شور واقعی نشان بدهید. برای نشان دادن خلوص در احساسات و شور و شوق لازم نیست صدایتان را بیهوده بالا ببرید یا دستهایتان را در هوا بالا و پایین کنید. نیازی به حرکات اغراق شده نیست. فقط کافی است بر احساسات خود مسلط باشید و بر ارتباط برقرار کردن با مخاطب تمرکز کنید. مطالعهی اخیر مؤسسهی گالوپ در مورد فقدان و کمبود شور و شوق در محیطهای کاری ایالات متحده آمریکا، نشان میدهد که:
۱- ۵۵ درصد جمعیت نیروی کار با محیط کاری خود آمیختگی و مشارکت لازم را ندارند؛
۲- ۱۶درصد جمعیت نیروی کار به شدت با محیط کار خود غریبه هستند.
اگر با محیط کاری خود بهاندازهی کافی در ارتباط و هماهنگی نباشید، حتی شور و شوقداشتن در مورد موضوع سخنرانی هم راهی به پیش نمیبرد و سخنرانی موفقی نخواهید داشت. گاهی اوقات موضوعی، شما را چندان به هیجان نمیآورد اما برای اینکه نشان بدهید نسبت به موضوع شور و شوق دارید باید موضوع را بهخوبی کندوکاو کنید و علاقهمندیهای خود را از آن استخراج کنید.
۳- خودتان باشید
برای شباهت به سخنرانان بزگ خودتان باشید لازم نیست روی صحنهی سخنرانی به کس دیگری تبدیل بشوید. خودتان باشید. تنها کاری که باید بکنید همین است؛ خودِ خودتان باشید. اگر سعی کنید از خود واقعیتان فاصله بگیرید، هرچقدر هم برای سخنرانی آماده باشید یا به حرفهایتان اعتقاد داشته باشید مهم نیست. مخاطب باز هم حرفهایتان را غیرصمیمانه میبیند و احساس میکند که بلانسبت کمی شیشهخرده دارید.
اگر نامزدهای انتخابات سیاسی صادق بهنظر نرسند، احتمال پیروزی و موفقیتشان کاهش مییابد. در زمینهی کسبوکار هم همین مسئله وجود دارد. وقتی راهبردهای بازاریابی اجتماعی شرکت شما خالصانه و صادقانه نباشد، افزایش فروشی در کار نخواهد بود. سخنرانی هم مانند همهی کارهای دیگر نیاز به صداقت و خلوص دارد. از قدیم گفتهاند آنچه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند. صحت و صداقت خیلی مهم است. در سالهای اخیر حدودا از سال ۲۰۰۹ میلادی به بعد اشاره به واژهی صحت و درستی در سرمقالات و مقالات روزنامههای مختلف به طرز شگفتانگیزی بالا رفته است. روشهای گوناگونی برای بالابردن اعتبارِ سخنرانیِ شما وجود دارد و تعدادی از بهترینهای آنها در ادامه معرفی شدهاند:
۱- تمرین کنید اما حفظ نکنید: برای اینکه در سخنرانی، خودتان باشید نباید چیزی را حفظ کنید. تا آنجا که میتوانید تمرین کنید و درخلال تمرین هر بار، تلاش کنید تا جملات و واژههای جدید به کار ببرید. با این کار در هنگام سخنرانی واقعی تغییر جملات راحتتر میشود بهویژه وقتی اوضاع مطابق برنامه پیش نمیرود. حفظ کردن متن سخنرانی بین شما و مخاطب فاصله میاندازد و مانع از برقراری یک ارتباط دوطرفه میشود.
۲- حالت طبیعی صدایتان را حفظ کنید: صدای خود را در هنگام سخنرانی عوض نکنید. صدای قلابی یا تلاش زیاد برای قشنگ حرف زدن، ارتباط شما با مخاطب را مختل میکند. لازم نیست مانند مجریهای صبحگاهی رادیو حرف بزنید. عصاقورتداده هم نباشید. با آهنگ معمولی و شیوهی صحبت کردن روزانه و عادی خود حرف بزنید. اگر در میان صحبت کردن کمی به مکث نیاز دارید، خب مکث کنید. نگران نباشید، شما که ربات نیستید.
۴- به تُن صدایتان دقت کنید
اگر میخواهید، سخنرانی جذاب باشید از لحن شستهرفته و رسمی که نشان میدهد زیادی تمرین کردهاید، پرهیز کنید. اما نه به این معنی که نسبت بهسرعت و انعکاس کلام و صدای خود بیتفاوت باشید. آهنگ صدای نامناسب میتواند پیامرسانی سخنرانی شما را مخدوش کند. روی نوسان و تُن صدای خود کار کنید. صدایتان را ضبط و به آن گوش کنید. با این کار اشکالات صحبت کردن و آهنگ صدایتان را کشف میکنید. وقتی با لحن و صدای طبیعی خود حرف میزنید، تأثیرگذارتر خواهید بود.
۵- با مخاطب ارتباط برقرار کنید
مثل سخنرانان بزرگ با مخاطب ارتباط برقرار کنید. سخنرانی نیز دقیقا مانند مکالمه و گفتوگوست. یعنی باید پیام مورد نظر خود را به دیگری انتقال بدهید. پس مهم نیست مخاطب شما ۱ نفر است یا ۱۰۰۰ نفر. مشکل اینجاست که میخواهیم اطلاعات زیاد را در مدت زمانی کوتاه ارائه بدهیم. طبیعی است که بهعنوان سخنران صحبت کردن در میان شلوغی و جمعیت و اثبات صحت حرفها کار سختی است.
وقتی سخنرانی میکنید، همیشه عدهای از افراد مشغول کار با تلفن همراه، تبلت و… هستند. تعدادی هم یادداشتبرداری میکنند و گوششان با شماست. به هرحال واکنشها و رفتارهای متفاوتی در میان حضار دیده میشود و این هنر شما به عنوان سخنران است که توجه همه را به خود جلب کنید.شما نمیتوانید به مخاطب بگویید: آقا یا خانم محترم تلفنتان را خاموش کنید، اما میتوانید فضایی ایجاد کنید که مخاطب را مجذوب و هیجانزده کند.
بهترین روشها برای برقراری ارتباط با مخاطب:
۱- داستانگویی؛
۲- توجه به مخاطب هدف؛
۳- تشخیص انرژی و جَو محیط سخنرانی؛
۴- راجع به کارها و رفتارهای خود با طنز و شوخی حرف زدن؛
۵- توجه به زبان بدن.
۶- مختصر و مفید سخنرانی کنید
اگر فرضا ۳۰ دقیقه زمان برای سخنرانی دارید، از تمام آن برای انتقال مسلسلوار نظرات و اطلاعات خود استفاده نکنید. وقتی را به پرسش و پاسخ با مخاطبان اختصاص بدهید یا اجازه بدهید، حضار زودتر از حضورتان مرخص بشوند. هدف اصلی سخنرانی، انتقال پیام موردنظر شما به مخاطبان است. گاهی واقعا لازم نیست تمام زمان خود را به حرف زدن بگذرانید. سعی کنید از زمان استفادهی بهینه داشته باشید. مختصر و مفید حرف بزنید، پیامتان را منتقل کنید و در زمان باقیمانده بازخورد مخاطب را بسنجید. اجازه بدهید وقت باقیمانده به پرسش و پاسخ بگذرد.
دایان داکت (Dianne Dukette) و دیوید کرنیش (David Cornish) در سال ۲۰۰۹ میلادی پژوهشی انجام دادند. این پژوهش نشان میدهد که بهطور متوسط، توجه بزرگسالان تنها حدود ۲۰ دقیقه معطوف به چیزی میشود و پاسخدهی کوتاهمدت آنها به محرکها در حدود چند ثانیه است. یعنی وقتی در مقابل جمعیتی ایستاده و سخنرانی میکنید، حدود ۸ ثانیه برای جلب توجه مخاطب وقت دارید. بهعبارت دیگر اگر سخنرانی شما بیش از ۲۰ دقیقه طول بکشد، باید وقفهای بدهید و سخنرانی خود را به بخشهای حداکثر ۲۰ دقیقهای تقسیم کنید.
۷- تصویرسازی در حین داستانگویی
یکی از بهترین روشها برای مشارکت بیشتر مخاطب در بحث، داستانگویی است. داستانگویی ویژگی سخنرانان بزرگ است. اهمیت داستانگویی به حدی است که آن را در قسمتی جدا از ارتباط با مخاطب قرار دادهایم: داستانگویی ابزاری مهم و قدرتمند برای سخنرانان بزرگ است. داستانگویی موجب خلق بستر و فضایی برای ارتباط با مخاطب میشود. با خلق این بستر، شنیدن و گوش دادن را برای مخاطب سادهتر میکنید. وقتی بهشکل داستانی چیزی را روایت میکنید، مخاطب حس نمیکند صرفا با حجمی از اطلاعات روبهروست و صحبتهایتان را بهتر در ذهن نگه میدارد.
سخنرانان بزرگ طوری حرف میزنند که اصلا احساس نمیکنید در جلسهی سخنرانی هستید. شیوهی سخنرانی آنها به گونهای است که انگار فردی با تجربههای جالب برای شما داستان میگوید. شما میتوانید داستانهایی از تجربههای گذشتهی خود تعریف کنید یا از داستانهای قدیمی و حکایتهای مرتبط با موضوع سخنرانیتان کمک بگیرید. مارتین لوتر کینگ استاد بسترسازیهای جذاب در حین سخنرانی بود. به نمونههای موفق داستانگویی در ضمن سخنرانی دقت کنید. سخنرانیهای TED هم ایدهها و روشهای خوبی در اختیارتان میگذارد. این سخنرانیها معمولا به شکل روایتگونه از تجربههای افراد ارائه میشوند و تماشا کردن آنها خالی از لطف نیست.
داستانها یکی از بهترین ابزارهای ارتباطی برای انتقال مفاهیم و پیامها در دنیا هستند. داستانها قابل هضم، درک و برای بازگویی ساده و دلپذیر هستند. داستانها در ذهن و قلب افراد ماندگار میشوند. وقتی متن سخنرانی خود را حاضر میکنید، به بسترسازی برای مخاطب فکر کنید. ببینید چگونه میتوان مخاطب را در بحث شرکت داد و او را با خود همراه کرد.
۸- تکرار و بازگویی
تکرار باعث میشود مخاطب صد در صد، نکات اصلی سخنرانی شما را دریابد. وقتی نکات مهم و اصلی صحبت خود را بازگو و تکرار میکنید، پذیرش آن از سوی مخاطب بهتر صورت میگیرد و به شفافسازی مخاطب کمک میشود. برای بازگویی و تکرار مطلب باید نکات اصلی و مهم برای جلب توجه مخاطب را تعیین کنید. نکات اصلی و مهم را در طول سخنرانی مدام تکرار کنید. به یکبار و دوبار بسنده نکنید، بار سوم را محض احتیاط برای کسانی که هنوز کاملا متوجه مطلب نشدهاند، تکرار کنید.
۹- تمرین و تمرین و تمرین
شاید شما هم شنیده باشید، بعضی از افراد برای اینکه سخنرانی طبیعی و سادهای داشته باشند، اصلا تمرین نمیکنند. آنها معتقدند اگر تمرین کنند روی صحنه و در مقابل حضار خود واقعیشان نخواهند بود. این تفکر اشتباه است. هرچه بیشتر تمرین کنید، آمادهتر خواهید بود و اتفاقا در مقابل جمع معمولیتر و راحتتر بهنظر خواهید رسید.
البته تمرین کردن هم اصول و قواعد خود را دارد. همیشه در تمرینها، فضای سخنرانی اصلی را برای خود بازسازی کنید و سعی کنید در مقابل تعدادی از افراد این کار را انجام بدهید. مثلا بازگویی متن سخنرانی توی دلتان در گوشهای از اتوبوس یا مترو و بدون فضاسازی واقعی چندان بهکار نمیآید. اینطور تمرین کردن نه تنها مفید نیست بلکه شاید به ضررتان هم باشد. تمرین کردن اعتماد به نفستان را بالا میبرد و باعث میشود صحت کلام شما بیشتر مورد تأیید قرار بگیرد و فرصتی برای ارتباط برقرار کردن با مخاطب در اختیارتان قرار میگیرد. یعنی رسیدن به هدف اصلی سخنرانی.
سخنرانان انگیزشی برتر دنیا
تخصص این سخنران ها در این است که کمک کنند همین مشکلات را حل کنید. دقت کنید؛ می گویم «کمک کنند» چون هیچ کس نمی تواند مشکل شما را برایتان حل کند. فقط و فقط خودتان می توانید. تنها کاری که دیگران می کنند، کمک کردن است نه بیشتر.
۱- جیمز ملینچک
جیمز حالت های احساسی و داستان های انگیزه بخش را با کمی چاشنی شوخی ادغام می کند و پیام پرمحتوایی ارائه می کند که مخاطب را به نتایج حیرت انگیزی می رساند! کارش را با سرمایه گذاری در وال استریت (Wall Street) شروع کرد. در دهه سوم زندگی اش بود که شریک یک شرکت سرمایه گذاری بزرگ شد که با بازیگران، نویسندگان و ورزشکاران حرفه ای و معروف کار می کرد. الان هم سه کسب و کار بزرگ را هدایت می کند و هشت کتاب نوشته است. در کنار تمام اینها سخنران بزرگی است که در تمام جهان شناخته شده است. به مردم یاد می دهد که چطور سخنران انگیزشی حرفه ای باشند.
۲- لس براون
نه تنها یکی از مشهورترین سخنرانان حرفه ای دنیاست که نویسنده و مجری تلویزیونی قهاری هم هست. آوازه لس براون از آنجا شروع شد که پیام های مملو از انرژی به مردم می داد و به آنها می گفت چطور از شر داروهایشان خلاص شوند و به کمال خودشان تکیه کنند. این پیامی است که لس از زندگی خودش یاد گفته و می خواهد آنچه را که خودش می داند، دیگران هم بدانند و در زندگی شان به کار بگیرند.
لس با به کار گیری پیبام های قوی و درس های دگرگونی درونی به دیگران چیزهای مختلفی یاد می دهد و الهام بخش زندگی بسیاری شده و مخاطبش را به سطوح تازه ای از درک و خودشناسی می رساند. به نظر من لس براون و James Malinchak و Stephen Pierce سه تا از بهترین ها هستند. لس در کلاس هایش درس های سخنران شدن هم دارد و به دیگران آموزش می دهد که چطور یک سخنران انگیزشی فوق العاده باشند.
۳- آنتونی رابینز
ممکن است او را با نام تونی رابینز هم بشناسید. از زمانی که پدر و مادرش از هم جدا شدند، سختی های بسیاری کشیده بود. نام خانوادگی پدر دومش را برای خودش انتخاب کرد. بعدها پزشکان تشخیص دادند که تومور مغزی دارد و گسترش ناگهانی اش باعث شده بود دست ها و پاهایش به شکل غیرطبیعی بزرگ شوند. سری کتاب های پرفروشش درباره موفقیت به نوعی قدردانی و سپاسگزاری از زندگی است.
تونی برای خیلی ها مثل پدر دوم است! واقعا اثرات مثبت و چشمگیری در زندگی و ارزش های شخص می گذارد. یکی از پیام های اصلی تونی در تمام سخنرانی هایش این است «راز زندگی، بخشندگی است.»
۴- استفن پیِرس
یکی از موثرترین بازاریاب های اینترنتی همین شخص است. هم یک بازاریاب اینترنتی بسیار موفق است و هم یک سخنران حرفه ای. صحبت هایش واقعا مخاطب را میخکوب می کند و اثرات مثبت و مانایی در ذهن هر شنونده ای می گذارد. حرف هایی را که می زند، به کار بگیرید تا زندگی تان برای همیشه تغییر کند؛ به همین سادگی! نصیحت های کارآمدش زندگی من را دگرگون کرد. این مرد کسی است که من با تمام وجود دوست دارم ببینمش؛ یک نابغه واقعی!
۵- گرگ جیکوبز
پیام گَرگ این است که آن مانع لعنتی را از سر راه تان بردارید! یک بازاریاب اینترنتی بسیار مشهور است و به خاطر همین مدل حرف زدن و رک و راست بودنش طرفدارهای زیادی دارد. یک ویدئو از او دیدم که به نظر انسان بسیار قدرتمندی آمد و پیام های رشد شخصیتی اش خیلی کامل و منحصر به فرد بودند.
۶- تی هارو اکر
این آدم بهترین کسی است که می شود برای مشورت سراغش رفت. لیاقتش را دارد که عقاید و پول تان را با او در میان بگذارید. بهترین سمینارش «اسرار ذهن میلیاردر» است. واقعا متحول کننده است چون باعث شد از شر تمام ترس ها و محدودیت هایم درباره پول و سرمایه خلاص شوم. اگر می خواهید انگیزه هایتان را پیدا کنید، موانع سد راه تان را بشکنید و در مسیر درست زندگی و موفقیت بیفتید، یک سری به وب سایتش بزنید.
۷- کریس هوارد
راهکارهایی که برای سبک زندگی و ثروت در اختیار مردم قرار داده است مورد تحسین و استقبال جهانی قرار گرفته. کریستوفر هوارد نویسنده کتاب های پرفروش سال، سخنران برجسته و صاحب «آکادمی ثروت» و «راهکارهای کریستوفر هوارد» است. تقریبا بیست سال درباره راهبردهای موفقیت تجارت های بزرگ جهان و ذهن های نیکوکار و معنوی تحقیق کرده است. دانش فراوانش را از طریق کتاب ها و سمینارهای بین المللی اش با دیگران به اشتراک گذاشته و از همین راه ها توانسته به ثروتمند شدن صدها هزار نفر کمک کند و بهشان یاد دهد چطور زندگی شان را مهندسی کنند تا به آنچه لیاقتش را دارند برسند.
برنامه هایش برای هر نقطه از دنیا جواب می دهد. «آکادمی ثروت» توانسته یکی از بهترین شرکت های دنیا در زمینه پرورش ذهن و روح شودت و افراد بسیاری را در کوتاه ترین زمان تربیت کند. من خودم در سمینار «مسیر موفقیت» ایشان شرکت کرده ام و واقعا به نظرم متحول کننده بود.
۸- تویس اسمایلی
تویس «اولین شخصی است که همزمان اجرای دو برنامه تلویزیونی و رادیویی را به عهده گرفت». اولین بار وقتی با ویل اسمیت مصاحبه می کرد دیدمش. اسمالی بیشتر به خاطر حرف های بی پرده و پر انرژی اش درباره سیاست شهره است. چون خودش یک دو رگه آمریکایی – آفریقایی است اکثرا هم با رهبران و متفکران سیاهپوست در برنامه هایش مصاحبه می کند. کتاب های بسیاری نوشته از جمله «چطور اوضاع سیاهپوست در برنامه هایش مصاحبه می کند. کتاب های بسیاری نوشته از جمله «چطور اوضاع سیاهپوستان آمریکا را بهتر کنیم».
گروه اسمایلی هم نام شرکتی است که با مدیریت خودش اداره می شود و برای کارهای متنوعی مثل جشنواره ها، برنامه های تلویزیونی، وبگاه ها، فیلم ها و سخنرانی هایش برنامه ریزی می کند.
۹- مارشال سیلور
یکی از مشهورترین چهره های تئوری ذهن در دنیا و استاد روانشناسی روابط بین افراد است. از دوران کودکی تا به امروز در تلاش بوده تا راهی برای مهار کردن قدرت ذهن بیاید. سفر سیلور از خانه مزرعه ای کوچکی در میشیگان شروع شد و مادرش برای بزرگ کردن و نگهداری از ده فرزندش باید سه جای مختلف کار می کرد. در دوران کودکی اش سختی های بسیاری کشیده بود. بی برقی، بی آبی، تلفن هم که دیگر اصلا نبود. با کمک مهارت هایی که از ضمیر ناخودآگاه پیدا کرده بود توانست تمام دنیای اطرافش را تغییر دهد.
حالا یک مشاور تجاری بسیار محترم است که برای بسیاری از شرکت های موفق کار می کند و همچنین خالق بهترین برنامه خودشناسی و خودسازی دنیاست. امروز مارشال را در دنیا به عنوان رهبر شماره یک برنامه های ضمیر ناخودآگاه و استاد ترغیب دیگران به سمت انرژی و اثرات مثبت در زندگی می شناسند.
۱۰- برایان تریسی
برایان تریسی مرجع پیشروی زمینه موفقیت است، صحبت های فوق العاده اش در زمینه مدیریت، خرید و فروش، تاثیرگذاری مدیریتی و راهکارهای تجاری بی نظیرش مملو از قدرت، ایده ها و راهکارهای اثباتش شده است که هر کسی در هر کجای دنیا که باشد و در هر زمینه ای که به کار بگیرد موفقیتش حتمی است. برایان شغل های بسیار موفقی در زمینه بازاریابی و فروش، سرمایه گذاری، گسترش املاک و اتحادیه های صنفی، واردات، توزیع و مشاوره مدیریت داشته است.
نویسنده ای چیره دست و محبوب ترین تولیدکننده برنامه های آموزشی صوتی و تصویری در تمام آمریکاست. خود من خیلی از برنامه هایش را دارم. اگر قصد رشد مداوم و دائمی در زندگی و شخصیت تان دارید باید کتاب ها و برنامه هایش را تهیه کنید!
۱۱- رابرت کیوساکی
کیوساکی یکی از بهترین هاست. تفاوت کیوساکی با بقیه مربیان انگیزشی در این موضوع خلاصه می شود که او اطلاعات بسیار خوبی از وضعیت مالی جهان دارد و یک جورهایی اقتصاددان محسوب می شود.
۱۲- دکتر جان دمارتینی
سخنران، معلم، فیلسوف، نویسنده ای الهام بخش و ستاره فیلم راز. دکتر دمارتینی از پیشروهای رفتارشناسی در دنیاست. وسعت دانش و تجربه اش برمی گردد به ۳۴ سال تحقیق و مطالعه بیش از ۲۸,۰۰۰ کتاب و مقاله در زمینه های مختلفی چون روانشناسی، فلسفه، عصب شناسی و فیزیولوژی. سالی ۳۰۰ روز در ۵۰ کشور مختلف دنیا سخنرانی دارد و ۴۰ کتاب نوشته است. حتما باید کارهایش را بخوانید!
۱۳- دیپاک چوپرا
دکتر چوپرا که تخصص اش در روش های درمان هندی است. شهرتش با انتشار کتاب های «بدن جاودانه، ذهن بی پایان (۱۹۹۳)» و «هفت قانون معنوی موفقیت (۱۹۹۵)» آغاز شد. بعد از آن تبدیل به یک سخنران حرفه ای شد و برنامه های متنوع بسیاری برای درمان بدن، ذهن و روح معرفی کرد. بنیانگذار چوپراسنتر در کالیفرنیاست و کتاب های بسیار پرمحتوایش زندگی خیلی از انسان ها را دگرگون کرده است.
۱۴- وین دایر
دکتر وین دایر سال ۱۹۵۸ از دبیرستان دِنبی فارغ التحصیل شد و مدرک دکترایش را در رشته مشاوره از دانشگاه وین استیت (Wayne State) دریافت کرد. نویسنده ای با شهرت جهانی و سخنرانی قهار در زمینه خودآموزی. نویسنده بیش از ۳۰ کتاب و سازنده تعداد زیادی برنامه صوتی و تصویری است و در صدها برنامه تلویزیونی حضور موثر داشته و اندوخته هایش را در اختیار جویندگان موفقیت و خودشناسی در سرتاسر دنیا قرار داده است.
۱۵- دَن میلمَن
ژیمناست بسیار موفق، مدرس دانشگاه استنفورد و نویسنده ۱۳ کتاب در زمینه خودباوری است. مشهورترین کتابش زندگی نامه اش بود که به قلم خودش نوشته شد و با عنوان «راه جنگجوی صلح جو» روانه بازار شد. یک کار مشترک با آنتونی رابینز هم دارد به نام «جنبش استعداد بشری» که بسیار در جهان شناخته شده است.
گرانترین سخنران دنیا
“بیل کلینتون” رئیس جمهوری اسبق آمریکا بیشترین دستمزد را برای سخنرانی در مراسم و برنامه های مختلف می گیرد. بر اساس این گزارش کلینتون با دریافت ۵۰۰ هزار دلار برای ۹۰ دقیقه سخنرانی، یکی از سخنرانان میلیونر در میان سیاستمداران سابق به شمار می رود. هر چند دریافت مبالغ هنگفت به عنوان دستمزد در بین مقامات پیشین کشورهای غربی موضوع جدیدی نیست اما مبلغی که کلینتون دریافت می کند به مراتب بیشتر از میزان دریافتی مقامات سابق دیگر کشورها است. به عنوان مثال “گونتر بکشتاین” نخست وزیر پیشین ایالت بایرن برای هر یک ساعت سخنرانی ۵ هزار یورو می گیرد. این میزان برای روسای جمهوری پیشین آلمان به ۲۰ تا ۲۵ هزار یورو در ساعت می رسد.
همچنین “یوشکا فیشر” وزیر خارجه اسبق آلمان در ازای هر ساعت سخنرانی ۳۰ هزار یورو به دست می آورد. در این میان “گرهارد شرودر” صدراعظم پیشین آلمان با دریافت ۵۰ تا ۷۵ هزار یورو برای هر سخنرانی، گرانترین سخنران آلمانی لقب گرفته است.
چکیده
باید گفت بهترین راه برگزاری سخنرانی تأثیرگذار و الهامبخش، داشتن پیامی است که خودتان شخصا باور دارید مخاطب با آن ارتباط برقرار میکند. ارتباط میان شما و مخاطب یعنی گوش دادن او به سخنان شما و الهام گرفتن. برای تبدیل شدن به سخنرانی بزرگ و ماهر، تمرین و تجربهی بسیاری لازم است. اولین نکته درباره ی یک سخنران انگیزشی چیزهایی است که از او میتوانیم بیاموزیم. در واقع یک سخنران انگیزشی خود باید پیام خودش باشد. کسی تواند چیزی را آموزش دهد چه خود آن را داشته باشد. اما تصور ما از سخنران انگیزشی بسیاری از موارد اشتباه است. در ایران این طور باشد که سخنران انگیزشی که صرفاً به تو انگیزه میدهد تا کاری را انجام دهد طرز فکر اشتباه است. در این مقاله بیشتر به این مقوله پرداختیم.
۱ نظر
برای سخنران انگیزشی شدن باید دوره رفت ، باید چکار کرد