چطور رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم

چگونه رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم

چطور رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم

کسانی که در حین رفاقت در مورد دیگران به راحتی قضاوت میکنند، درباره خودشان بی رحمانه تر عمل میکنند. قضاوت کردن کردن در مورد دیگران کار آسانی نیست. مثلا در فضای مجازی شاهده یک سری خبر یا اتفاق هستیم. که خیلی زود متوجه شروع قضاوت و یا نظر دادن در مورد آن میشویم. و حتی میبینم که بعضی از افراد بدون هیچ صبر و تحملی درباره دیگران قضاوت میکنند. اگر فردی در مورد خود احساس خوبی داشته باشد، معمولا این حس را هم نسبت به دیگران دارد. برای اینکه بتوانیم از قضاوت کردن را کنار بذاریم و حس رفاقت داشته باشیم اول از هر کاری باید از قضاوت کردن در مورد خودتان دست بکشید. با ما همراه باشید تا بدانید چطور میشه رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم.

چرا دائم دیگران قضاوت میشوند
۱- رشد در شرایط طاقت فرسا
بعضی ها به دلیل رشد در شرایط طاقت فرسای انتقادی در خانواده، قضاوت کردن  درباره دیگران را به عنوان یک عامل کمکی در برقراری رابطه هایشان یاد گرفته اند.
۲- مخفی کردن خود
بعضی ها دیگران را قضاوت می کنند تا در اصل، خودشان را مخفی کرده باشند چرا که مواردی را در دیگران می بینند که در خودشان هم وجود دارد و آنها این ویژگی را دوست ندارند.
۳- اعتماد به نفس پایین
بعضی ها اعتماد به نفس پایینی دارند و درمورد همه چیز در زندگی دورنمایی منفی دارند.
۴- تحقیر دیگران و بزرگ نمایی خود
بعضی ها از تحقیر دیگران برای مهم جلوه دادن خود و داشتن حس بهتر استفاده می کنند، یادتان باشد، هیچ کدام از این دلایل باعث نمی شوند قضاوت کردن حس بهتری به شما بدهد زیرا خود قضاوت کردن دارای بار منفی است.
راههای بیخیال شدن قضاوت
چگونه رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم
شما می توانید به صورت آگاهانه زاویه دید منفی را به زاویه دید مثبت تغییر دهید. این کار فقط تمرین می خواهد. تمرین هایی از جمله اینکه:
۱- دیگران را همان گونه که هستند بپذیرید و به آنها عشق بورزید.
۲- به خودتان بگویید هیچ کس کامل نیست. هر فردی نقاط منفی و ضعف هایی دارد همان طور که نقاط مثبت و مهارت هایی دارد. این ترکیب انسان ها را منحصر به فرد می کند.
۳- بدانید قضاوت کردن و انتقادکردن  به راحتی جزو عادت ها می شود. با نگرش منفی به آن دامن نزنید و گسترش شان ندهید.
۴-کاستی ها و ضعف هایتان را بپذیرید.
۵- قضاوت کردن و انتقادکردن را با افکار مثبت جایگزین و روی نکات خوب دیگران تمرکز کنید.
۶-دیگران را به دلیل اشتباهات شان ببخشید. مهربان باشید و آنها را درک کنید.
مشکلات زود قضاوت کردن
۱- محدود شدن ذهن
اولین مشکل برای فرد قضاوت کننده پیش می آید. او با قضاوت کردن ذهن خود را محدود می کند و نمی تواند ویژگی های دیگر افراد را ببیند. به طور مثال در برخورد با فردی و در نگاه اول می گوید او وزن بالایی دارد، بنابراین اصلا با او صحبت نمی کند. در نتیجه به خود اجازه شناخت طرف مقابل را نمی دهد و فقط به قضاوت خود محدود است. نتیجه این است که با قضاوت دیگران نمی توانید آنها را بشناسید، بلکه این شخصیت خودتان است که می بینید. در واقع با کلماتی که به زبان می آوریم و رفتاری که با اطرافیان داریم درون خود را به نمایش می گذاریم و شخصیت خود را به آنها می شناسانیم.
۲- از دست دادن عزیزان
با گذشت زمان این بیماری پیش تر می رود و باعث می شود عزیزان خود را نیز قضاوت کنید و یا حتی به آنها بدبین شوید. قدردانی از آنها را از یا می برید و همواره ناراضی و ناراحت خواهید بود. در نتیجه یکی دیگر از مشکلات زود قضاوت کردن از بین رفتن روابط می باشد. با تبدیل شدن قضاوت کردن به یک عادت، فرد تبدیل به انسانی غیرقابل تحمل و همیشه ناراضی می شود که دائماً از کوچکترین موضوعات نیز انتقاد می کند. در اولین نگاه و اولین فرصت نظر منفی خود را به زبان می آورد و اطرافیان را می رنجاند.
۳- اعتماد نداشتن از دیگر مشکلات زود قضاوت کردن
با قضاوت کردن در مورد دیگران اعتماد اطرافیان را از دست خواهید داد. زیرا هیچکس نمی تواند به فردی که در مورد دیگران قضاوت و بدگویی می کند اعتماد کند. چرا که ممکن است همین رفتار را در مورد خودش نیز مشاهده کند. با قضاوت دیگران و بدگویی در مورد آنها شخصیت درونی خود فرد است که نمایان می شود. در واقع نه تنها کسی به حرف ها و نظرات او اهمیتی نمی دهد، بلکه خود را زیر سؤال می برد و نظر اطرافیان را در مورد خود تغییر می دهد. در نتیجه یکی دیگر از مشکلات زود قضاوت کردن از بین بردن شخصیت خود و از دست دادن احترام اطرافیان خواهد بود.
۴- قضاوت کردن یکی از نشانه های عدم اعتماد به نفس
برخی از افراد دیگران را قضاوت می کنند تا نسبت به خود احساس بهتری داشته باشند. این در حالی است که اعتماد به نفس بالا مانع از این کار می شود. زیرا کسی که از خود راضی باشد و احساس خوبی نسبت به خود داشته باشد نیازی به تحقیر دیگران نخواهد داشت.
چگونه رفاقت را جایگزین قضاوت کنیم
در نتیجه باید بین قضاوت خوب و قضاوت بد تفاوت قائل شد. قضاوت خوب برای یک زندگی بهتر و ارتباط مؤثر نیاز است و باعث شناخت هر چه بهتر اطرافیان می شود. در حالی که مشکلات زود قضاوت کردن بسیار است . قضاوت زود و بد باعث از دست دادن رفاقت ، از بین رفتن شخصیت و احترام فرد و مشکلات بسیاری خواهد شد.
یک توصیه در مورد قضاوت کردن
 متاسفانه قضاوت های همراه با بدبینی به خصوص در میان همسران با احساس حسادت و حس بد و ناخوشایندی از تصور محبوب نبودن و جذاب نبودن همراه است. به دنبال آن و با تداوم بدبینی و شکی که فرد را به قضاوت اشتباه وادار می کند، احساس تحقیر شدن و مورد بی احترامی واقع شدن برای شخص مورد قضاوت پیش می آید. بروز این اتفاقات در زندگی زناشویی  نتیجه ای جز کاهش علاقه، بروز رفتارهای خشونت آمیز، پرخاشگری و در نهایت ناکامی نسبت به تداوم زندگی مشترک نخواهد داشت.
همین طور بروز چنین رفتارهایی به ایجاد حس بی اعتمادی میان والدین و فرزندان منتهی می شود و به نوعی میان آنها به شدت فاصله می اندازد که تبعات منفی خود را دارد. اما در محیط های کاری شخصی که براحتی دیگران را مورد قضاوت های اشتباه قرار می دهد، به عنوان فردی زیر آب زن و بدخواه شناخته می شود و به تدریج طرد می شود.
اولین و مهم ترین گام عذرخواهی و باز گرداندن و جبران صدماتی است که به دنبال قضاوت اشتباه به شخص مورد قضاوت وارد شده است. البته در بسیاری موارد لازم است به فردی که مورد قضاوت اشتباه قرار گرفته، فرصت داده شود تا خودش را بازسازی کند و بتواند ما را ببخشد. البته جبران اثرات منفی ناشی از قضاوت اشتباه به شدت علائم و صدمات ایجاد شده بستگی دارد و در برخی موارد ممکن نخواهد بود. چراکه در برخی موارد قضاوت ها به از دست رفتن حیثیت فرد، موقعیت و جایگاه شغلی یا ارتباطات وی منجر می شود و جبران آن به سادگی ممکن نخواهد بود. در زندگی زناشویی حتی ممکن است قضاوت های ناآگاهانه به جدایی نیز منتهی شود.
چکیده
معمولا بیشتر اوقات قضاوت کردن جزء عادات هر فردی میباشد. که به راحتی در مورد دیگران قضاوت میکند. بعضی از افراد برای اینکه شخصیت اصلی خودشان مشخص نباشد، ترجیحا میدهند در مورد عزیزانشان قضاوت کنند. یکی از مشکلات مهم زود قضاوت کردن در مورد دیگران از بین بردن شخصیت خود و بی احترامی به دیگران است. امیدواریم این مقاله تاثیر مثبتی بر روی شما داشته باشد. از اینکه با ما همراه بودید سپاسگذاریم.

پاسخ دهید