ویژگی های افراد درونگرا و برونگرا

افراد درونگرا و برونگرا

ویژگی های افراد درونگرا و برونگرا

همه ما دوست داریم که خودمان را بهتر بشناسیم. یکی از بهترین روش ها برای شناخت خود و دیگران این است که تیپ شخصیتی خود را پیدا کنیم و برای مثال بدانیم درونگرا هستیم یا برونگرا؟

تعریف درونگرایی و برونگرایی

درونگرایی: (Introversion): ویژگی خُلقی است که با دیدگاه درونی ذهنی همراه بوده و فرد دورن گرا آمادگی بیشتری برای خود داری و تسلط بر نفس از خود نشان می‌دهد. این افراد کمتر تمایل به حضور در جمع دارند و و بیشتر دقت خود را به مطالعه و فعالیت های ذهنی انفرادی می‌گذرانند.

برونگرایی: (Extraversion): ویژگی خُلقی است که با دیدگاه عینی و خارجی مشخص شده و با فعالیت عملی بالاتری همراه است، افراد برونگرا از آمادگی کمتری برای تسلط بر نفس خویش برخوردارند.

ویژگی های افراد برونگرا 

۱- علاقه‌مند به وقایع پیرامون خود.
۲- رو راست و معمولا پرحرف.
۳- عقیده خود را با عقاید دیگران مقایسه می‌کنند.
۴- اهل پیشقدم شدن در کارها.
۵- به سهولت دوستان جدیدی یافته و با یک گروه خود را وفق می‌دهند.
۶- افکار خود را راحت بیان می‌کنند.
۷- علاقه‌مند به افراد جدید.
۸- بزرگ‌ترین وحشت آنها آن است که نکند پس از یک فاجعه هولناک آخرین بازمانده بشر روی زمین باشند! (ترس از قطع ارتباط با دنیای خارج و مردم)؛ یعنی تنهایی برای آنها بسیار آزار دهنده است.
۹- از تعامل و ارتباط برقرار کردن با دیگران انرژی می‌گیرند.
۱۰- خوش مشرب بوده اما زیاد احساساتی نیستند.
۱۱- ریسک پذیرند، سریع تصمیم می‌گیرند، اجتماعی هستند، درک آنها آسان است، شخصیت آنها در خلوت و حضور دیگران معمولاً یکسان است و معاشرتی هستند.
۱۲- پس از آنکه حرف خود را زدند به گفته خود می‌اندیشند. علاقه‌مند به کار گروهی هستند. نقل هر مجلس هستند. موسیقی با صدای بلند و فعالیت‌های هیجان‌انگیز را بیشتر دوست دارند.
۱۳- رنگ‌های روشن را بیشتر دوست دارند. بیشتر از اعمال دیگران خشمگین می‌شوند تا اعمال خودشان. اطلاعات شخصی خود را به سادگی با دیگران قسمت می‌کنند. رویکرد سریع‌الوصول را بیشتر ترجیح می‌دهند. تنها از روی تجارب زندگی خود درس می‌گیرند و نه عبرت گرفتن از دیگران.
۱۴- حدوداً ۶۰ درصد از جمعیت زمین را تشکیل می‌دهند.
البته خصوصیات فوق، هیچ ارتباطی با اعتماد به نفس داشتن فرد برونگرا ندارد، یک برونگرا ممکن است اعتمادبه نفس پایینی داشته باشد.

ویژگی های افراد درونگرا

۱- علاقه‌مند به احساسات و افکار خودشان، نیازمند به داشتن قلمرو شخصی، کم‌حرف، ساکت و متفکر.
۲- دوستان زیادی ندارند. در ارتباط برقرار کردن با افراد جدید مشکل دارند. علاقه‌مند به سکوت و تمرکز. از دید و بازدید‌های غیرمنتظره و ناگهانی بیزارند.
۳- کارایی آنها در تنهایی بیشتر است و ترس آنها این است که فردیت خود را از دست بدهند. از فعالیت‌های انفرادی انرژی می‌گیرند.
۴- در بین انبوه مردم بودن آنها را خسته می‌کند. معمولاً کم‌رو هستند. درک‌شان مشکل است. اهل ایده و عقاید نو هستند.
۵- شخصیتی متمایز در خلوت خود و در حضور دیگران دارند. مشتاق و احساساتی هستند. معمولاً احساسات‌شان را بیان نمی‌کنند. در جمع ناآشنا ساکت اما در جمع دوستان خود راحت هستند. تمرکزشان زیاد است. برای تصمیم گیری به زمان نیاز دارند. پیش از حرف زدن می‌اندیشند.
۶- از در میان گذاشتن اطلاعات شخصی خود با دیگران خودداری می‌کنند. از قوانین خشک بیزارند و خواهان آزادی هستند. مایل به رویکردی آهسته اما دقیق‌اند. اهل عبرت گرفتن از دیگرانند و پس از آموختن روش زندگی، دیگر گونه زندگی می‌کنند.
۷- حدود ۶۵ درصد نوابغ را درون‌گرایان تشکیل می‌دهند.
البته این خصوصیات هیچ ارتباطی با کمرویی و عدم اعتماد به نفس درون‌گرایان ندارد. ممکن است آنها خیلی هم با اعتمادبه نفس باشند.

آیا درونگرا ها افسرده هستند

افراد درونگرا و برونگرا

متاسفانه خیلی از افراد تصور می کنند که افراد درونگرا افسرده هستند. اما واقعیت اینه که افراد درون گرا افسرده نیستند! افسردگی ویژگی ها و مشخصات خاص خودش رو داره ولی فرد درون گرا ترجیحات متفاوتی داره و از تنهاییش لذت می بره و تمایل داره به جای اینکه با افراد زیادی در ارتباط باشه فقط با تعداد افرادی خاصی در ارتباط باشه و از سکوت لذت ببره.

افراد درونگرای مشهور

از افراد درونگرای مشهور می شه به افراد زیر اشاره کرد:
۱- ماهاتما گاندی (بزرگترین رهبر تاریخ هندوستان)
۲- استیو جابز (مالک سابق کمپانی اپل)
۳- آلبرت انیشتین (بزرگترین فیزیکدان تاریخ)
۴- جی کی رولینگ (خالق هری پاتر)
۵- بیل گیتس (مالک کمپانی مایکروسافت)
۶- وارن بافت (یکی از ثروتمندترین مردهای دنیا)

بهتر است که درونگرا باشید یا برونگرا 

روانشناسان بیان کردند که برونگرا بودن، با احساسات مثبت در ارتباط است یعنی کسانی که بیشتر برونگرا هستند تمایل بیشتری به شادی نسبت به درونگرا ها دارند. روانشناسانی که این سوال را مطالعه و بررسی کرده اند،متوجه شدند که اکثر برونگراها بیشتر از درونگراها حس های مثبت را تجربه میکنند با این حال محققان شواهدی را دریافت کردند که در واقع درونگراهای خوشحال نیز وجود دارند. زمانی که محققان به شرکت کننده ی خوشحال در مطالعات نگاه کردند، فهمیدند که حدود ۱/۳ از این شرکت کننده ها درونگرا هستند به عبارت دیگر افرادی بیشتر برونگرا هستند ممکن است احساسات مثبت بیشتری از حد متوسط داشته باشند.

اما بسیاری ازافراد واقعا خوشحال و درونگرا هستند ؛ سوزان کین ,نویسنده کتاب پرفروش (ارام)گفت:قدرت درون گراها به این اشاره دارد که در جامعه آمریکایی، درون گرایی اغلب به عنوان یک چیز خوب به نظر می رسد ، برای مثال:همکاری با دیگران در محل کار و یا کلاس درس اغلب کار کردن گروهی را تشویق می کند و فعالیتی است که به طور طبیعی باعث برونگرایی می شود.

مقایسه روان‌شناسانه بین افراد درونگرا و برونگرا

افراد درونگرا و برونگرا

بعضی‌ها ترجیح می‌دهند که تنها باشند و تنها کار کنند و بعضی برعکس، ترجیح می‌دهند در جمع زندگی کنند و با یکدیگر کار کنند و بیشتر با مردم روبه‌رو شوند. روان‌شناسان به آن افرادی که جزو دسته اول هستند، درونگرا و به آن دسته از افرادی که در دسته دوم هستند، برونگرا می‌گویند. بیشتر ما با افرادی که سبک فکری آنها با سبک فکری ما هم‌سویی دارد، راحت‌تر و خودمانی‌تر هستیم. روان‌شناسان می‌گویند نویسنده‌ها، نقاشان و باغبانان معمولاً درونگرا هستند و فروشنده‌ها، خدمه کشتی و هواپیما و پذیرایی هتل‌ها معمولا برونگرا هستند.

افراد درن‌گرا با امور درونی سر و کار دارند. می‌توان گفت آنها افرادی هستند که به درون توجه می‌کنند. درونگرایی، ویژگی افرادی است که تودار هستند و به درون‌‌نگری، وظیفه‌مداری، کناره‌گیری از دیگران و گاهی ناآگاهی اجتماعی گرایش دارند. آنها تمایل دارند که به تنهایی کار کنند و برتری آنها ضرورتا استفاده از هوش در مورد اشیا و عقاید، جدای از دیگران است. تیپ‌های احساسی، درونگرا هستند و تفکر همراه با قضاوت‌شان نشان می‌دهد. که آرام و جدی باشند و برای کسب موفقیت، به طور دقیق بر امور مربوطه متمرکز شوند. آنها متقاعد شده‌اند که عمل‌گرا، نظم‌پذیر، واقع‌گرا و قابل اطمینان باشند و به حقیقت امر توجه کنند و در محیط بیرونی زندگی خود بیشتر با تفکر عمل کنند.

اما در محیط زندگی با احساسات عمل کنند افراد برونگرا بیشتر به محیط بیرون گرایش دارند و مردم‌دار هستند. غالبا دارای حساسیت اجتماعی هستند و از آنچه برای دیگران اتفاق می‌افتد، آگاهی دارند. آنها تا جایی که ممکن است دوست دارند با دیگران کار کنند. افراد برونگرا چون دوست دارند به صورت گروهی کار کنند احتمالا وقتی با یکدیگر کار می‌کنند، بهتر یاد می‌گیرند. افراد برونگرا مایل‌اند برونگرا و مردم‌مدار باشند. افراد درونگرا و برونگرا به طور متوسط در دو انتهای مخالف یک خط قرار دارند. افراد درونگرا چون ترجیح می‌دهند به تنهایی کار کنند، ممکن است در فعالیت‌های گروهی دچار اضطراب شوند. البته این به آن معنا نیست که افراد درونگرا به هیچ‌وجه نباید کار گروهی انجام دهند و یا افراد برونگرا نباید به تنهایی فعالیت کنند. آنچه مسلم است، این است که افراد باید یاد بگیرند که در موقعیت‌های مختلف انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشند.

ازدواج درونگراها و برونگراها

شخصیت، مجموعه‌ای از خصوصیات سرشتی و اکتسابی ماست. برای مثال، یک فردی را می‌بینید که خیلی منزوی و درونگراست. بعد فرد دیگری را می‌بینید که خیلی شاد و برونگراست. گفته می‌شود که این دو نفر نمی‌توانند با هم ازدواج کنند. چون هر کدام ساز خودش را می‌زند. یک کسی که از نظر ویژگی‌های شخصیتی، حد وسط باشد بسیار مناسب است.

آیا درونگرایان می‌توانند با هم ازدواج کنند؟ شاید بد نباشد! چون هر دو ساکت یک گوشه‌ای می‌نشینند و ممکن است خودشان راضی باشند. ولی آدم احساس می‌کند که چه خانه ساکت و سردی! برونگرایان چه‌طورند؟ این‌قدر حرف دارند که هیچ‌کدام حاضر به ساکت شدن نیستند. ولی مردم متعادل و عادی چه‌طور؟ آد‌م‌هایی که حد وسط این دوتا ویژگی هستند. از ویژگی‌های مهم شخصیتی که تاثیر قابل توجه در این زمینه دارند می‌توان به درونگرایی و برونگرایی اشاره کرد. افراد درونگرا تمایل زیادی به گذراندن اوقات خود به تنهایی دارند، در حالی که برای افراد برونگرا تحمل چنین شرایطی بسیار سخت و آزاردهنده است. افراد درونگرا سرگرمی‌هایی چون مطالعه و تفکر دارند، در حالی که افراد برونگرا در شرایط جمعی و سرگرم‌کننده لذت می‌برند؛ مثل بازی‌های دسته جمعی.

چنین ویژگی‌هایی به تعداد زیادی وجود دارند که البته گاه همسان بودن ویژگی‌های طرفین و گاه ناهم‌سانی آنها می‌تواند فاکتوری برای ازدواج موفق باشد. برای مثال، ازدواج فرد درونگرا با فرد درونگرا موفقیت‌آمیز خواهد بود اگر زندگی آنها زیاد حالت سردی به خود نگیرد و اگر فرد برونگرا با فرد برونگرا ازدواج کند در صورتی که زندگی آنها بیش از حد حالت شلوغی و بی‌نظمی پیدا نکند آنها زندگی خوبی خواهند داشت ولی اگر فرد درونگرا با فرد برونگرا ازدواج کند و آنها به ویژگی‌های شخصیتی یکدیگر آشنا باشند، زندگی پر باری خواهند داشت.

ازدواج معکوس

شاید این پرسش به ذهن‌تان برسد که اگر یک دختر درونگرا با یک پسر برونگرا و یا برعکس ازدواج کنند، آیا با هم سازگار خواهند بود؟ دختر و پسری که قصد تشکیل زندگی مشترک دارند باید خودشان را به دیگری بشناسانند. اما مشکل ازآنجا آغاز می‌شود که عده‌ای از آنان آموزش ندیده‌اند و نمی‌دانند که چگونه به این شناخت برسند. عده‌ای دیگر هم فکر می‌کنند در آینده بهتر یکدیگر را خواهند شناخت، پس لزومی ندارد که در آغاز زندگی مشترک، برخی مسایل عنوان شود. در صورتی که زوج‌های جوان از همان روزهای اول باید یکدیگر را خوب بشناسند، ضمن اینکه طرف مقابل را نیز به طور کامل با ویژگی‌ها و خصوصیات شخصی خود آشنا کنند. از همین رو بهتر است افراد با تفاوت‌های دو شخصیت درونگرا و برونگرا، به‌طور نسبی آشنایی داشته باشند.

محیط کاری افراد درونگرا و برونگرا

افراد درونگرا و برونگرا

افراد برونگرا دوست دارند زمان خودشان را در بیرون سپری کنند و به شدت در حال تعامل با دیگران هستند. آن‌ها همیشه باانگیزه هستند و می‌خواهند بخشی از هر کار تیمی باشند. البته ناگفته نماند که گاهی اوقات به نظر می‌رسد افراد برونگرا نمی‌توانند به مرزها احترام بگذارند و با مکالمات خود باعث دلخوری همکارانشان می‌شوند. آن‌ها دوست دارند زمان خود را به ملاقات و صحبت‌ کردن با دیگران بگذرانند و از این طریق ایده‌های خود را با دیگران مطرح کنند. یک محیط کاری باز این فرصت را برای آن‌ها مهیا می‌کند و آن‌ها را تشویق می‌کند تا بتوانند بهترین خودشان را نشان دهند.

افراد درونگرا محیط اطراف خود را به دقت تماشا می‌کنند و بسیار صبور هستند. آن‌ها نسبت به دیگر همکاران خود افراد اجتماعی نیستند و ترجیح می‌دهند کارشان را با نهایت تمرکز در یک فضای مستقل و دور از دیگر همکاران خود انجام دهند. درواقع آن‌ها می‌خواهند یک فضای شخصی داشته باشند تا از عواملی که باعث پرت شدن حواسشان می‌شود، دوری کنند.

افراد میانگرا

اگر احساس می کنید نه دقیقا برونگرا هستید و نه کاملا درونگرا، باید بدانید شما تنها کسی نیستید که نمی تواند به این سؤال با قطعیت جواب دهد. اغلب ما با دو قطب مخالف طیف شخصیتی یعنی شخصیت های درونگرا و برونگرا آشنا هستیم اما حقیقت آن است که بیشتر افراد متعلق به میانه ی این طیف یعنی شخصیت میانگرا هستند. میانگرا به فردی اطلاق می شود که ویژگی های شخصیتی هر دو گروه برونگرا و درونگرا را دارد، یعنی هم از کاریزما و جسارت برونگراها برخوردار بوده و هم مانند درونگراها متفکر و شنونده ی خوبی است.

چکیده
برونگرایی و درونگرایی (Extraversion and introversion)، یک صفت شخصیتی و یک بُعد اصلی (مرکزی) در نظریهٔ شخصیت انسان‌ است. برونگرایی در تمایل به بیرون رفتن، پرحرفی، و رفتار پر انرژی نمایان می‌شود، در حالی که درونگرایی بیشتر در رفتار انفرادی و خویشتن‌داری آشکار می‌گردد. برونگرایی و درونگرایی هردو معمولاً به عنوان یک زنجیرهٔ پیوستهٔ واحد نگریسته شده‌اند؛ بنابراین، بیشتربودنش در یکی از آن دو مستلزم کاهش در دیگری‌ است. نوع دیگری از شخصیت که آن را با عنوان شخصیت میانه می شناسیم رفتاری مابین دو تیپ شخصیت درونگرا و برونگرا دارند، شناخت نوع تیپ شخصیت خودمان و اطرافیانمان کمک زیادی در جهت نحوه ارتباط برقرار کردن و تصمیم گیری در شرایط مختلف زندگی می کند. امیدواریم مطالب گفته شده  برایتان مفید بوده باشد و شما را در شناخت تیپ شخصیتی تان یاری کرده باشد.

پاسخ دهید