مهارت نه گفتن

مهارت نه گفتن

مهارت نه گفتن

نه گفتن ساده نیست. آن هم وقتی خود ما و دیگران، تمام زندگی‌مان را صرف بهبود مهارت بله گرفتن کرده‌ایم و می‌کنیم.ما در ارتباطات و مذاکره‌ها، معمولاً در پی آن هستیم که از طرف مقابل پاسخ مثبت دریافت کنیم.شاید خیلی مواقع به این فکر می کنیم که چطور می توانیم به دوستان و عزیزانمان نه بگوییم که دلخوری پیش نیاید نه گفتن یک مهارت است که باید آن را آموخت.برای بسیاری از ما پیش آمده که گاهی اوقات به علت رو در بایستی نمی توانیم نه بگوییم و خودمان را دچار معضلاتی می سازیم و اگر نتوانیم در مقابل افراد سودجو نه بگوییم بدترین عواقب را برای ما در پی خواهد داشت.با ما همراه باشید تا مهارت نه گفتن را به شما بیاموزیم.

مضرات ناتوانی در نه گفتن

اگر شما زمانی که می‌خواهید نه بگویید نتوانید و به جای آن بله بگویید، نسبت به فردی که مجبور شده‌اید به او پاسخ مثبت دهید، احساس رنجش و عصبانیت می‌کنید، حتی اگر آنها واقعا گناهی نداشته باشند. در ضمن نسبت به خودتان ناامید و مأیوس می‌شوید. از طرفی اگر مسئولیت کاری بیش از توان‌تان را به عهده بگیرید، دچار اضطراب شدیدی می‌شوید و شهامت نداشتن، در طولانی مدت از عزت نفستان می‌کاهد و شما را به سمت افسردگی و نگرانی سوق می‌دهد.از طرفی برخی از افراد فکر می‌کنند می‌توانند نه بگویند، اما نمی‌دانند که روش نه گفتنشان اصلا مناسب نیست. در واقع برخی از افراد این کار را با رفتاری بد و تهاجمی و بدون در نظر گرفتن احساسات دیگران و بی‌احترامی به آنها انجام می‌دهند. این روش باعث می‌شود دیگران از شما بیزار شده یا عصبانی و آزرده خاطر شوند.

مهارت نه گفتن

باید یاد بگیرید که چطور نه بگویید تا دیگران را ناراحت نکنید. اگر شما اطمینان ندارید که چگونه بایستی “نه” بگویید، در زیر ۷ راه ساده برای انجام آن وجود دارد. آنها را در موقعیت های خوب به کار ببندید.

۱- الان خودم اولویت های دیگری دارم نمی توانم این کار را انجام دهم :اگر سرتان خیلی شلوغ است که درگیر درخواست یا پیشنهاد کسی شوید، جمله ی بالا به کارتان می آید. این جمله به دیگران می فهماند که وقت شما هم اکنون پر است، بنابراین او بایستی دست نگه دارد. اگر که می خواهید کارتان آسان تر شود، می توانید به جمله تان این را هم اضافه کنید که بر روی چه چیزی مشغول به کار هستید تا او بهتر متوجه شود.

۲- الان زمان خوبی نیست چرا که من در میان انجام کاری هستم چطور است که ما در زمان دیگری دوباره ارتباط برقرار کنیم: خیلی پیش می آید که شما در میان انجام کاری هستید که ناگهان درخواست کمکی از شما می شود. اول، به او این اجازه را بدهید که دریابد “الان زمان خوبی نیست” چرا که شما در حال انجام چیزی هستید. دوم، با پیشنهاد زمانی دیگر به او بفهمانید که شما مشتاق به کمک هستید. از این طریق، او احساس بدی نخواهد کرد.

۳- مشتاق به انجام آن هستم، ولی…: این جمله باعث دلگرمی می شود، چرا که به او این را می فهماند که شما ایده ی او را دوست دارید و هیچ چیز اشتباهی درباره ی آن وجود ندارد.

۴- اجازه بده ابتدا درباره ی آن فکر کنم، بعدا به تو خبر خواهم داد: این جمله بیشتر شبیه “شاید” گفتن است تا گفتن یک “نه” صاف و پوست کنده. اگر علاقه مند هستید اما نمی خواهید همین الان “بله” را بگویید، از این جمله استفاده کنید.

مهارت نه گفتن

۵- این ملاقات آن چیزی نبود که من نیاز داشتم اما یقینا درخواست شما را در نظر خواهم داشت: اگر کسی در حال ایجاد یک معامله یا فرصتی است که از قضا آن چیزی نیست که شما به دنبال آن هستید، اجازه دهید که او بداند این ملاقات آن چیزی نبود که به آن نیاز داشتید. در غیر این صورت، مذاکره می تواند خیلی طولانی شود. از طرف دیگر، این جمله به طرف می فهماند که هیچ ایرادی درباره ی پیشنهادش وجود ندارد.

۶- من بهترین فرد برای کمک در این مورد نیستم. چرا آقا/خانم… را از درخواستت مطلع نمی کنی:اگر از شما درخواست کمک در چیزی می شود که نمی توانید در آن شرکت کنید، به او این اجازه را بدهید که متوجه این موضوع شود که به دنبال فرد اشتباهی می گردد.

۷- نه نمی توانم: راحت ترین و ساده ترین راه برای “نه” گفتن استفاده از همین جمله است.

چکیده
ما موانع زیادی برای نه گفتن در ذهن مان ایجاد می کنیم که به هیچ وجه درست نیستند. خیلی درباره ی نه گفتن فکر نکنید و فقط آن را بی درنگ بگویید. نه گفتن به ملاقات هایی که نیاز ندارید را یاد بگیرید، و هنگامی که این کار را انجام دادید در واقع متوجه خواهید شد که این کار چقدر آسان است. در نتیجه، شما وقت بیشتری برای خودتان، کارتان و چیزهایی که بیشتر برایتان مهم هستند، خواهید یافت. راهکارهای گفته شده نیز شما را یاری خواهندکرد.

۲ نظر

پاسخ دهید