مشاوره چیست
مشاوره به معنی دریافت کمک حرفه ای و کسب اطلاعات لازم از افرادی است که از سطح اطلاعات بالایی برخوردار هستند. دریافت اطلاعات و کسب مشاوره در همه ی زمینه ها می تواند کارساز و کارگشا باشد. که در میان مردم بیشتر مشاوره روان شناختی رایج است. هدف از مشاوره بهبود وضعیت روحی و روانی و کیفیت دادن به زندگی از نظر روانی است. در این مقاله با ما همراه باشید، تا مفهوم مشاوره را برای شما توضیح دهیم.
پیرامون واژه مشاوره
مشاوره، کلمهای عربی و یک مصدر است. معنای واژگانی آن، مشورت کردن و اقدام به تشکیل شورا و مشورت با دیگران است. معادل انگلیسی آن، Consultation است و به کسی که بههمراه مراجع و برای کمک به وی، به مشاوره میپردازد، یعنی مشاور، Consultant گفته میشود. رایجترین کاربرد واژهٔ مشاوره، بهویژه در میان مردم عادی، به معنی مشاورهٔ روانشناختی و رواندرمانی از طریق مشاوره است.
در این کاربرد، تعریف مشاوره، «اقدام حمایتگرانه بر پایهٔ علوم روانشناسی» است و مشاوری که این اقدام حمایتگرانه را انجام میدهد، روانشناس است، به همین دلیل به مشاور، در فرهنگهای کشورهای توسعهیافتهٔ انگلیسیزبان، بهویژه هنگامی که امر «درمان» و «رواندرمانی» مد نظر باشد؛ روانشناس (به انگلیسی: Psychologist) هم میگویند. مشاوره، نام، واژه و اصطلاحی عمومی و کلی است که به معنای ارائه و دریافت مشورت و اطلاعات برای انجام بهتر یک کار، حل یک مشکل و یا رسیدن به هدفی خاص است.
مشاوره روان شناختی
مشاوره، اقدامی حمایتی بر پایهٔ علوم روانشناسی در حمایت از فردی است که آسیب دیده یا در معرض آسیب قرار دارد. مشاوره، کمک مشورتی، فکری و اطلاعاتی همراه با آزادی دادن در گزینش راه حل و احترام، با استفاده از دانش روانشناسی به فردی است که در شرایط انتخاب راه حل و تصمیمگیری قرار دارد یا در سازگاری با محیط اطراف خود دچار مشکل است.
مشاوران با بهرهگیری از مهارتهای گوناگون روانشناختی، مانند روانکاوی، میکوشند به مراجع، در جهت تخلیهٔ هیجانی، غلبه بر هیجانات منفی، سازگاری و گزیدن راهکار برای مسائل، یاری رسانند. مشاوران، با استفاده از مهارتهای کلامی و روانشناختی خود، از راه سعی در تقویت عزت نفس، تفکر مثبت و احساس سلامتی روان، تقویتقدرت روحی و آگاهیبخشی، به حل مشکل مددجو توسط خود او و با توجه به تفاوتهای فردی و شرایط وی، کمک میکنند.
مشاوره دارای ابعاد و انواع بسیار و گستردهای است؛ بهطور عمومیمشاوره تخصصی از رشتهها و مهارتهای زیر مجموعهٔ روانشناسی است. برخی ابعاد مشاوره روانی عبارتند از: مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده، مشاوره شغلی، مشاوره توانبخشی، مشاوره ژنتیک، مشاوره ازدواج و … که در این میان مشاوره ژنتیک از زیر مجموعههای علم روانشناسی نمیباشد.
وظیفه مشاور به عنوان شخصی که دارای مهارتهای علمی رواندرمانی (البته به جز دارودرمانی) است، یاری رساندن و ارائه راه حل به مراجعه کننده دربارهٔ مشکلاتی است که مراجع در شغل، روابط، احساسات و دیگر امور خود مطرح میکند. رشته دانشگاهی مشاوره، در ایران، دارای مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست.
مهمترین و اصلیترین نظریههای مشاوره
۱- نظریهٔ مراجعمحوری
۲- نظریهٔ عقلانی
۳- عاطفی-رفتاری
۴- نظریهٔ واقعیت درمانی
۵- نظریهٔ رفتاردرمانی
مشاوره کسب و کار چیست
مشاوره کسب و کار یکی از انواع مشاوره، راهنمایی و دریافت اطلاعات محسوب می شود. اگر نیاز دارید کسب و کار یا استارت آپی راه اندازی کنید، به شما پیشنهاد می دهیم قبل از شروع، از افراد ذی صلاح و صاحبت تخصص، مشاوره و راهنمایی بگیرید.
۴ گام اصلی در مشاوره کسب و کار
گام اول – کسب آمادگی
گام دوم – تشخیص فرصت
گام سوم – راه اندازی و ایجاد کسب و کار
گام چهارم – بهره برداری
کسب آمادگی چیست
اولین گام در مسیر کارآفرینی کسب آمادگی میباشد، ابتدا باید برای شروع کار خود برای دست یابی به هدف یک صعود نتیجه بخش و موفقیت آمیز را طراحی و آماده کنیم. در این گام باید شناخت جامعی از کلیه توانمندیها و کمبودهای کسب و کار خود بدست آوریم.
تشخیص فرصت چیست
دومین گام در مشاوره کسب و کار تشخیص فرصت میباشد، تشخیص فرصت به معنای این است که از میان کلیه فرصتهایی که در اطراف فرصتی مناسب با صلاحیت و علاقه فرد و منابعی که خودمان آن را برمیگزینیم، که نتیجه نهایی بازار کسب و کاری مطلوب در بر داشته باشد.
راه اندازی کسب و کار چیست
سومین گام در مشاوره کسب و کار استفاده سودمند از کلیه منابعی است که برای اجرای یک فرصت مناسب و مطلوب و جلوگیری از کار مجدد مسئله مهم دیگری میباشد، این را باید یک کارآفرین بداند که برداشتن گامیمناسب میتواند او را به رسیدن به اهدافش آماده کند.
بهره برداری چیست
آخرین گام در مشاوره کسب و کار بهره برداری میباشد، همواره در این مرحله کسب و کار ما به اتمام رسیده است در این مرحله کارآفرین باید نحوه رویارویی با یک فرد تازه وارد را بداند، و تمام تلاش خویش را انجام دهد که بتواند کسب و کار خود را بصورت روزانه توسعه بخشد، با اینکار هیچگاه دچار نقض و مشکل نخواهد شد و در طول مسیر دچار آسیب نخواهد شد.
معرفی انواع مشاوره
۱- مشاوره جامع
۲- مشاوره ساعتی
دپارتمانهای مشاوره
دپارتمانهای مشاوره کسب و کار شامل بیمه و قانون کار، خدمات مالی، توسعههای فردی، تشخیص فرصت اشخاص، تجاری سازی، طراحی کالاها، توسعه و پیشرفت در کسب و کار، بازاریابی اینترنتی از طرق مختلف، مباحث حقوقی، قرارداد نویسی، تبلیغ نویسی، ارزش گذاری، تامین مسائل مالی، تولید محتوا، طراحی سایت، مدیریت سایت، پشتیبانی سایت و غیره میباشند.
چرا برای کسب و کار مشاوره ضروری است
راه اندازی و شروع یک کسب و کار، یکی از چالش هایی است که در پیش روی افراد جامعه امروز به خصوص قشر جوان قرار دارد. اگر چه رویای داشتن یک کسب و کار موفق و درآمد زا، بسیار وسوسه انگیز و جالب است اما داشتن یک رویا، به تنهایی تضمینی برای موفقیت نیست. راه اندازی استارت آپ و کسب و کاری جدید، جدا سخت و طاقت فرسا است. یک اشتباه کوچک در شروع کسب و کار می تواند شما و سرمایه تان را تا مرز نابودی بکشاند و زحمات شما را به راحتی هدر بدهد.
همه ی کسب و کار در شروع کار یا میانه راه، به مشکلات و چالش هایی برخورد می کنند که برای رفع آن نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی دارند. استفاده از خدمات مشاوره ای باعث می شود، بهره وری و موفقیت در کسب و کار شما افزایش یابد. دریافت خدمات مشاوره ای در شروع کار، باعث می شود، مسیر پیش رو، روشن و قابل پیش بینی باشد و زمانی که شما در مسیر و چالش های پیش رو قرار گرفتید، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
استفاده از مشاور اجتناب ناپذیر می شود
انسان در زندگی امروزه نمی تواند در همه ی امور صاحب نظر و تخصص باشد. از آنجا که شرایط زندگی در عصر حاضر به تخصص و مهارت در همه ی زمینه های زندگی نیاز است، بهترین راهکار دریافت مشاوره است. برای رسیدن به موفقیت ، آرامش و پیشگیری از اشتباهات احتمالی، بهترین راه دریافت مشاوره است. هر کسب و کار و سیستم تجاری از بخش های مختلف و زیر گروه های بسیاری تشکیل شده است.
مدیران و افراد رده اول هر کسب و کاری، اگر بخواهند به موفقیت و گسترش در کسب و کار خود دست یابند باید بتوانند در همه ی بخش های ذی ربط، افراد درست و مناسبی را استخدام کنند.خش مشاوره کسب و کار، یکی از بخش هایی است که حضور فیزیکی آن در هر کسب و کاری مهم و کارآمد است. این بخش می تواند سهم زیادی از مشکلات و موانع کاری شما را از بین ببرد و از مشکلات آتی جلوگیری کند.
زمانی که کسب و کار خود را آغاز کرده اید و به فعالیت در آن حیطه مشغول هستید، به نقطه ای می رسید و یا با موانعی
برخورد خواهید کرد که باعث می شود، سرعت شما کند شود یا به طور کامل متوقف شود. اینجاست که لزوم یک مشاور
حرفه ای و صاحب نظر می تواند راه گشا و نجات دهنده باشد.
تاثیر مشاوره کسب وکار در پیشرفت
دریافت مشاوره کسب و کار می تواند مسیر پیشرفت را برای شما هموار کند، چرا که مشاوران به دلیل تجربه و دانشی که
در این زمینه دارند، می توانند مسیر را به درستی ببینند. تجارت و موفقیت در فضای کنونی کسب و کار، می تواند شما را با
چالش های جدی و غیر قابل حل مواجه کند. اگر می خواهید در مسیر تجارت به موفقیت برسید، باید از مشاوران حاذق کمک بگیرید.
چرا کسب و کار نیاز به مشاوره دارد
سرعت رشد فناوری و تکنولوژی بسیار زیاد است و اگر صاحبان کسب و کار نتوانند خود را با این سرعت تطبیق دهند، به طور حتم با شکست و پسرفت مواجه خواهند شد. وجود یک مشاور با تجربه در زمینه کسب و کار که از بیرون به کسب و کار شما و دنیای تجارت می نگرد، می تواند به شما کمک های اصولی و شایانی دهد. مشاوران کسب و کار می توانند با ارائه راهکار های مفید و ارائه مشاوره در زمینه فناوری و تکنولوژی، کسب و کار شما را همگام با تکنولوژی پیش خواهد برد.
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی، شرایط امروز کسب و کار بسیار خطرناک و دارای ریسک بالاست. اگر نتوانید به درستی از بازار و رقبا پیشی بگیرید، پروسه پیشرفت شما با شکست مواجه خواهد شد. ذکر این نکته ضروری است که شما می توانید بدون استفاده از راهنما و مشاور کسب و کار هم، به موفقیت برسید، اما ریسک بسیار بالایی را متوجه کسب و کار خود خواهید کرد.
اما استفاده از راهنمایی و اطلاعات فرد حرفه ای، که از خارج به کسب و کار شما نظاره می کند، به طور حتم موفقیت بیشتری را برای شما به ارمغان خواهد آورد.دکارشناسان و متخصصین مشاوره کسب و کار، با استفاده از دانش و اطلاعاتی که از تجارت و بازار دارند و همچنین تجربیاتی که در سال های متمادی کسب کرده اند، قطعا می توانند راهنمایان خوب و مناسبی برای کسب و کار شما باشند.
مشاوره کسب و کار در چه زمینه هایی راهنمایی میکند
۱- چگونه و با استفاده از چه راهکار هایی می توانید از رقبا جلوتر باشید
۲- چه استراتژی هایی می تواند سهم بازار را به نفع کسب و کار شما افزایش دهد
۳- ارائه راهکارهایی که می تواند به وفادار سازی مشتری بینجامد.
۴- چگونه می توان، اعتبار برند خود را افزایش دهید.
۵- چگونه و با چه روش هایی می توان بازاریابی کرد
۶- چه مکان هایی برای تبلیغات مناسب است و چه میزان تبلیغات برای کسب و کار مفید است
۷- ارائه برنامه های مفید برای جلوگیری از کاهش هزینه های اولیه.
۸- دریافت راهنمایی و راهکار هایی که به افزایش درآمد می انجامد.
۹- دریافت راهنمایی و مشاوره درباره ی مدیریت شبکه های اجتماعی و بازاریابی دیجیتال.
۱۰- گسترش خدمات به مشتریان، در صورتی که نیاز به افزایش نیرو و درآمد نباشد.
دلایل نیاز کسب و کار به مشاوره
یکی از دلایل که اثبات می کند کسب و کار ها به مشاوره نیاز دارند، این است که همه ی افراد، دانش و توانایی انجام همه ی کار ها را ندارند. بنابراین اگر می خواهید در کسب و کار خود، به موفقیت و رشد کافی برسید، بهتر است از خدمات مشاوره ای بهره بگیرید.
دلیل دوم ضرورت استفاده از خدمات مشاوره ای در کسب و کار، پیدا کردن و شناسایی مشکلات است. مشاورین کسب و
کار، به دلیل مهارت و تجربه ای که دارند ، می توانند به سهولت مشکلات به وجود آمده در کسب و کار را شناسایی کرده و
ریشه آن را پیدا کنند. ریشه یابی درست موانع، باعث می شود مشکلات به درستی حل و فصل شوند.
مشاورین کسب و کار، روند پیشرفت تجاری رو تسریع می کنند. این افراد، به دلیل داشتن تجربیات فراوان که در کار و حرفه خود دارند، راه های رسیدن به موفقیت و پیشرفت را در مسیر کارکنان قرار خواهند داد و ازین طریق با هزینه کمتر و زمان سریع تر، می توانید به موفقیت برسید.
یکی از مزایا و نیازهایی که باعث می شود، حضور کارشناس و مشاور در کسب و کار الزامی باشد، این است که مشاوران،
پرسنل و کارمندان را آموزش می دهند. آموزش کارمندان و پرسنل، می تواند آنان را با مهارت هایی که برای پیشرفت و موفقیت نیاز دارند، آشنا کند. یک مشاور خوب در زمینه کسب و کار می تواند شادابی و سرزندگی را به کسب و کار و سیستم تجاری شرکت شما بازگرداند.
ارائه ایده های نو و خلاقانه و روش های خروج از مشکلات، مسائلی است که در مسیر کسب و کار، شما را به موفقیت بیشتر سوق می دهد. وجود کارمندان و پرسنلی که کارآمد نباشد، آفتی است که می تواند سیستم تجاری را با شکست مواجه کند. مشاورین کسب و کار با حذف کارمندانی که بازده کافی و مطلوب برای کسب و کار ندارند، می توانند به رشد کسب و کار کمک کنند. مشاورین کسب و کار، در شروع استارت آپ و کسب و کار، می توانند ایده های خلاقانه ای به شما ارائه دهند، که قطعا در مسیر رشد و موفقیت کسب و کار شما مفید خواهد بود.
حضور یک مشاور خوب و کار بلد در کسب و کار شما، می تواند به کارمندان انگیزه بیشتری دهد. زمانی که مشاور در سیستم تجاری خود داشته باشید، حضور او نقطه قوت و اتکاء، برای کارمندان خواهد بود؛ چرا که آن ها این دلگرمی را دارند
که هر زمان با مشکل یا چالشی درگیر شدند، بتوانند از مشاوران کمک دریافت نمایند. وجود مکان مناسب برای برپایی کسب و کار از مواردی است که نمی توان اهمیت آن را نادیده گرفت.
یکی از موارد مهمی که مشاوران کسب و کار می توانند به استارت آپ ها کمک کنند، ارائه مشاوره در حیطه مکان و فضای محیط کاری است. زمانی که قصد راه اندازی و برپایی یک دفتر کاری را دارید، بهتر است از یکی مشاور کسب و کار کمک بگیرید، تا او بتواند شغل شما را با موقعیت جغرافیایی و مکان آن، تطبیق دهد. دریافت مشاوره کسب و کار به شما کمک خواهد کرد که از طرق قانونی و درست به هدف خود برسید و به طور سهوی دچار اشتباهاتی نشوید که برایتان منع قانونی داشته باشد.
مشاورین کسب و کار، شما را با سیستم پرداخت مالیات و عوارض دولتی آشنا خواهند کرد و به شما راهنمایی های لازم را
در این زمینه ارائه خواهند داد. مشاورین کسب و کار در استخدام نیروی متعهد و کار بلد می توانند شما را راهنمایی کرده و در این زمینه به شما مشاوره دهند. یکی از موارد مهمی که در استخدام نیروی کار در کسب و کار خود باید مد نظر قرار دهید، بستن قرارداد درست و دقیق با کارمندان است. وجود یک مشاور کسب و کار می تواند در زمان تنظیم و عقد قرارداد به شما کمک های اصولی و مهم ارائه دهند تا کسب و کارتان در آینده، کمتر با چالش مواجه شود.
چکیده
مشاوره به معنی دریافت کمک حرفه ای و کسب اطلاعات لازم از افرادی است که از سطح اطلاعات بالایی برخوردار هستند. مشاوره دارای ابعاد و انواع بسیار و گستردهای است؛ بهطور عمومیمشاوره تخصصی از رشتهها و مهارتهای زیر مجموعهٔ روانشناسی است. برخی ابعاد مشاورهٔ روانی عبارتند از: مشاوره تحصیلی، مشاوره خانواده، مشاوره شغلی، در این مقاله برای شما بیان کردیم که مشاوره چگونه است. امیدواریم از این مقاله نیز نهایت استفاده را برده باشید.