بیوگرافی مری کی اش بنیانگذار شرکت مری کی

بیوگرافی مری کی اش
مری کی اش معرف به مری
زادروز 12 مه 1918
تبار آمریکایی
پیشه  کارآفرین
شناخته‌شده برای بنیان گذار شرک لوازم آرایشی مری کی و موسس بازاریابی شبکه ای
www.razservat.ir

مری کی اش

(Mary Kay Ash) یک زن بازرگان آمریکایی و مؤسس شرکت Mary Kay Cosmetics بود. او در 12 مه 1918 در Hot Wells تگزاس متولد شد. مری کی اش به‌عنوان یک پیشگام برای زنان در کسب‌وکار به‌حساب می‌آمد و توانست یک امپراتوری بزرگ در حوزه لوازم‌آرایش بنا کند.

شروع زندگی شغلی مری کی اش

در سال 1939، اش به‌عنوان یک مسئول فروش برای محصولات خانگی Stanley استخدام شد و مهمانی‌هایی را میزبانی می‌کرد تا افراد را برای خرید وسایل خانگی ترغیب کند. او آن‌چنان در کار خود موفق بود که در سال 1952 شرکت دیگری، World Gifts، او را با پیشنهاد بهتری استخدام کرد. اش تقریباً یک دهه در این شرکت کار کرد، اما پس ‌از این که دید بازهم مرد دیگری که او تربیتش کرده بود به رده شغلی بالاتری از او ترفیع پیداکرده است و حقوق به‌مراتب بیشتری از او دریافت می‌کند، به نشانه اعتراض استعفا داد.

ورود به دنیای کارآفرینی

اش، پس از تجربه ناخوشایندش در محیط کار سنتی، تصمیم گرفت کسب‌وکار خودش را در سن 45 سالگی راه‌اندازی کند. او در سال 1963 با یک سرمایه‌گذاری اولیه 5000 دلاری کار خود را آغاز کرد. او فرمول لوسیون‌های پوست را از خانواده یک دباغ خریداری کرد. با همکاری پسرش، ریچارد راجرز، او یک مغازه کوچک در دالاس باز کرد و نه فروشنده را به کار گرفت. در حال حاضر بیش از 1.6 میلیون فروشنده برای شرکت Mary Kay در سراسر دنیا کار می‌کنند.

شرکت در سال اول خود، به سود رسید و تا پایان سال دوم تقریباً 1 میلیون دلار محصول به فروش رسانده بود که این از تیزهوشی و فلسفه کاری اش نشئت می‌گرفت. شیوه اصلی فروش بسیار شبیه آنچه بود که او پیش‌تر در مسیر شغلی خود به کار بسته بود. محصولات آرایشی او از طریق مهمانی‌های خانگی و رویدادهای دیگر به فروش می‌رفتند؛ اما او کوشید از طریق به‌کارگیری برنامه‌های انگیزشی و نه با بخش‌بندی حوزه‌های فروش برای نمایندگانش، کسب‌وکار خود را متفاوت کند.او به این قاعده طلایی اعتقاد داشت «با دیگران آن‌گونه رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود» و این شعار را سرمشق کار خود قرار داده بود: اول خدا، دوم خانواده، سوم کار.

اش می‌خواست همه در سازمانش فرصت بهره‌مندی از موفقیت‌هایشان را داشته باشند. نمایندگان فروش – که اش آن‌ها را مشاور خطاب می‌کرد – محصولات را از May Kay به قیمت‌های عمده می‌خریدند و به قیمت خرده‌فروشی به مشتریانشان می‌فروختند. آن‌ها همچنین می‌توانستند از طریق جذب مشاوران جدید کمیسیون بگیرند.

بیوگرافی مری کی اش
سخن مری کی اش

موفقیت تجاری بنیان گذار

تمام مهارت‌های بازاریابی اش کمک کرد Mary Kay Cosmetics به یک کسب‌وکار بسیار سودآور تبدیل شود. شرکت در سال 1968 سهامی عام شد، اما در سال 1985، زمانی که قیمت سهام آن ناگهان افت کرد، اش و خانواده‌اش دوباره آن را خریدند. این شرکت موفقیت خود را حفظ کرد و طبق وب‌سایت شرکت، هم‌اکنون فروش سالانه آن از 2.2 میلیارد دلار بالاتر است.

در قلب این سازمان سودآور شخصیت پرشور اش قرار داشت. عشق او به رنگ صورتی معروف بود و می‌توان این رنگ در هر کجایی دید، از بسته‌بندی محصولات گرفته تا کادیلاک‌هایی که به مشاوران پرفروش خود هرسال اهداء می‌کرد. به نظر می‌رسید که او صادقانه برای مشاورانش ارزش خاصی قائل است و به گفته او «افراد بزرگ‌ترین دارایی یک شرکت هستند.»

رویکرد او نسبت به کسب‌وکار توجه زیادی را جلب کرد. او به دلیل استراتژی‌ها و نتایجی که به دست می‌آورد مورد تحسین واقع می‌شد. او چندین کتاب درباره تجربه‌های خود نوشت ازجمله مری کی، داستان موفقیت پویاترین بازرگان زن آمریکا (1981)، مری کی درباره مدیریت افراد می‌گوید (1984) و مری کی: می‌توانی به همه‌چیز برسی (1995).

چگونه  بازاریابی شبکه ای را ابداع کرد

بازاریابی شبکه ای نوعی بازاریابی است که یک شرکت با استخدام و عضو گیری افراد مستقل یک سیستم توزیع طراحی می کند که در آن افراد تشویق به ایجاد و مدیریت نیروی توزیع زیرمجموعه برای خود می شوند. اما این نوع بازاریابی که شاید همه شما اسم آن را شنیده باشید از زمانی شروع شد که مری کی اش کارخانه تولید لوازم آرایش معروف خود را در سال 1963 تاسیس کردم. مری کی کار بزرگی کرده بود و بازاریابی شبکه ای را از یک مفهوم حاشیه ای به بطن زندگی آمریکایی آورده بود و این کاری بود که شرکت های بزرگی مثل Amway و Wachters از عهده آن بر نیامده بودند.

او این کار را با استفاده از نیروی کار عظیمی که تا کنون دست کم گرفته شده بودند انجام داد، زنان خانه داری که می خواستند مسئولیت خانوادگی خود را انجام دهند و همزمان کار هم بکنند اما نه یک کار تمام وقت. بزرگترین کاری که او کرد این بود که به فروشنده های برتر محصولاتش یک خودروی کادیلاک صورتی می داد و به این ترتیب آنها را تبدیل به تبلیغاتچی های سیار محصولات خود می کرد و چه کاری زیباتر و هوشمندانه تر از این.

زندگی شخصیمری کی اش

هنگامی‌که مری کی در سال 1987 با سمت مدیرعاملی شرکت خداحافظی کرد، نقش فعال خود را در کسب‌وکارش رها نکرد. او در سال 1996 بنیاد خیریه مری کی را تأسیس کرد. این بنیاد از پژوهش‌های مربوط به سرطان حمایت می‌کند و تلاش می‌کند به خشونت خانوادگی پایان دهد. در سال 2000، او از سوی تلویزیون Lifetime به‌عنوان برجسته‌ترین زن در کسب‌وکار در قرن 20ام نام‌گذاری شد.

این غول حوزه لوازم‌آرایش در 22 نوامبر سال 2001 در دالاس تگزاس درگذشت. تا این زمان، شرکتی که او خلق کرده بود به یک بنگاه جهانی با نمایندگانی در بیش از 30 بازار تبدیل شده بود. او را بیشتر از هر چیزی به خاطر از صفر بنا نهادن کسب‌وکار سودآوری به یاد خواهند داشت که فرصت‌های جدیدی را برای زنان فراهم کرد تا به موفقیت مالی دست پیدا کنند.

 

پاسخ دهید