مدیریت پول چیست

مدیریت پول

مدیریت پول چیست

مدیریت پول یا مدیریت نقدینگی، به عملیات گسترده‌ای در امور مالی اطلاق می‌شود، که مربوط به جمع‌آوری، انتقال و استفاده از وجوه نقد می‌گردد و مراحل ارزیابی نقدینگی بازار، جریان نقدی و سرمایه‌گذاری را دربرمی‌گیرد. در این مقاله در پی روش های مدیریت پول هستیم که در ادامه این روش های جالب را معرفی میکنیم.

درآمد و مخارج تان را کنترل کنید

مدیریت پول
مدیریت پول و راهکاری آن

۱: مخارج کلی خود را مشخص کنید.

مخارج کلی خود را مشخص کنید. آیا از یک درآمد مشخص و ثابت برخوردارید و می دانید هر ماه چقدر حقوق دریافت می کنید؟ آیا شغل آزاد دارید و میزان درآمد هر ماه تان متفاوت است؟ دانستن میزان حقوق دریافتی، کلید مهمی در یک مدیریت بودجه موفق است.

۲: نحوه هزینه کردن تان را مشخص کنید.

چه قبوضی را باید هر ماه پرداخت کنید؟ آیا هر هفته برای خوردن شام یا رفتن به سینما و دیگر تفریحات هزینه می کنید؟ وقتی بدانید چگونه هزینه می کنید، راحت تر می توانید امور را کنترل کنید

۳: مقدار مخارج مشخص خود را محاسبه کنید.

مقدار مخارج مشخص خود را محاسبه کنید و آن را از مقدار حقوق دریافتی خود کم کنید. آیا مقدار منفی بدست آوردید؟ اگر چنین است بیش از میزان درآمد تان خرج کرده اید. ولی اگر مقداری باقی مانده، آن را به قسمت های کوچکتر تقسیم کنید:
– مقداری کنار بگذارید.
این مقدار باید حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از میزان حقوق دریافتی یا مخارج مشخص باشد. این امر به این دلیل است که گاهی مخارجی غیر منتظره مثلا تاسیسات برایتان پیش می آید.
– پس انداز.
بطور کلی این مقدار باید حدود ۳۰ درصد از میزان حقوق دریافتی شما باشد در حالی که ۱۰ درصد نیز مقدار خوبی می تواند باشد. همیشه حدود ۴ تا ۶ برابر از مخارج معین تان را برای موارد ضروری پس انداز کنید و اگر توانستید بیش از آن را برای سرمایه گذاری پس انداز کنید.

۴: بودجه و اهداف مالی خود را ایجاد کنید.

بودجه و اهداف مالی خود را ایجاد کنید. این اهداف شامل اهداف کوتاه و بلند مدت می باشد. اهداف کوتاه مدت یعنی بیش از مقدار مشخص هر ماه و یا پس انداز برای سرمایه گذاری روی خانه یا ملک خرج نکنید. اهداف بلند مدت یعنی سرمایه گذاری و پس انداز مبلغی برای خانه یا ملک. اطمینان حاصل کنید که مواردی را برای ادامه راهتان داشته باشید.

۶: از نرم افزار استفاده کنید.

اگر دارای نرم افزارهای مالی شخصی همچون quicken یا مایکروسافت هستید، این نرم افزار ها دارای ابزاری برای مدیریت پول هستند که به شما در سفارشی کردن بودجه تان کمک می کند.

بودجه خود را حفظ کنید

۷: از بودجه خود تجاوز نکنید.

به نظر کاملا واضح است ولی تجاوز کردن از بودجه بسیار راحت است حتی وقتی که بودجه بسیار کم باشد. در مورد عادت های خرج کردنتان و اینکه پول خود را کجا صرف می کنید آگاه باشید.

۸: دفترچه ای تهیه کنید.

در مراحل اولیه ایجاد بودجه، داشتن یک دفتر روزانه از عادات خرج کردن تان می تواند مفید و موثر باشد. هر آنچه را که خرج می کنید بطور روزانه یادداشت کنید. مراقب خریدهای تکراری که می توانند به راحتی حذف شوند باشید.

۹: بر ثروت های باد آورده حساب باز نکنید.

منابع بالقوه ای چون پاداش های پایان سال یا بازپرداخت های مالیاتی را به شمار نیاورید. شما فقط خواهان پول تظمین شده برای بودجه تان باشید.

۱۰: کارت اعتبار ی تان را در خانه بگذارید.

وقتی که برای شب بیرون از منزل هستید بسیار راحت است که کارت اعتباری تان را همراه ببرید و بی حساب خرج کنید؛ بنابراین به راحتی خرج خود را بالا می برید.

۱۱: هفته ای ۱ بار فقط پول همراهتان ببرید.

اگر تنها می خواهید ۲۵۰ هزار تومان در هر هفته خرج کنید شنبه ها به خود پرداز برورید و فقط آن را برداشت کنید.

راه های دیگری برای مدیریت بودجه

۱۲: تفاوت میان ضروریات و تجملات را بدانید.

آنچه را که ضروری است از آنچه که غیر ضروری است تشخیص دهید. الویت های ضروریتان را در بودجه تعیین کنید و اگر پولی باقی مانده برای بیرون رفتن و یا خرید از آن لذت ببرید

۱۳: مخارج بزرگتر را کاهش دهید.

این مورد اغلب ناخوشایند است اما از موثر ترین راه ها برای کنترل بودجه تان است. اگر به مسافرت سالانه می روید؛ امسال را در خانه بگذرانید. اگر دخانیات مصرف می کنید راه هایی را برای ترک آن بیابید.

۱۴: مالیات را کاهش دهید.

وقتی که هر سال مالیات ها را ثبت می کنید از کسر ریز آیتم ها بهره مند شوید.

۱۵: از روش کاهش مالیات بر اساس کسر ارزش ملک آگاهی یابید.

اگر صاحب ملک تجاری خود هستید و مدرک قابل توجهی دارید می توانید مالیات هر سال خود را با کسر ارزش ملک بر اساس فرمول هایی که حسابداران از آن مطلع هستند؛ کاهش دهید.

۱۶: از خرید موارد تجملاتی و غیر ضروری خودداری کنید.

در طول زمان تورم منجر به افزایش هزینه زندگی می شود. اگر درآمدتان در حال افزایش است تا زمانی که مطمئن نشدید که می توانید با وجود تورم از پس مخارج ضروری زندگی برآیید از خرید موارد تجملاتی و غیر ضروری خودداری کنید.

 

حرکت هوشمندانه به سوی موفقیت مالی
مدیریت پول
روش های مدیریت پول
۱٫ اهداف مالی خود را تعیین کنید.

برای بعضی افراد، چیزی لذتبخش تر از پول پس انداز کردن برای یک خانه سه خوابه با حیاط بزرگ نیست. بعضی دیگر هم رویای سفر به دور دنیا یا مرخصی یک ساله از کارشان را دارند. انتخاب اهداف مالی برای خود، رسیدن به آنها را برایتان آسانتر می کند.


۲٫ برای کمک به اعضای خانواده به دنبال روش های غیرمالی باشید.

توصیه های کاری، پیشنهادات شبکه سازی و غذا درست کردن در منزل برای دانشجویان مشابه پول نقد است. جوانانی که در منزل با پدر و مادرشان زندگی می کنند با انجام کارهای خانه و آموزش دادن به آنها در مورد کامپیوتر و تکنولوژی می توانند به والدین خود کمک کنند.


 ۳٫ یک برنامه برای خرج و برج خود بریزید.

اغلب افراد حدود دو سوم درآمد خود را روی سه مورد اصلی خرج می کنند: غذا، مسکن و حمل و نقل. البته پرداخت بدهی و اقساط، پس انداز، هزینه های خانه، و آیتم های اختیاری از جمله تفریح هم وجود دارد. با تخصیص اهداف خرج و مخارج در هر دسته، یک بودجه سالانه تعیین کنید.


 ۴٫ در مقابل وسوسه فروشندگان به خرید اجناس شان مقاومت کنید.

فروشگاه ها کارشان این است که ما را وسوسه کنند پول خرج کنیم، ولی اگر از حقه هایشان آگاه باشیم، بهتر می توانیم در مقابل وسوسه هایشان مقاومت کنیم. کارت های قرعه کشی، رایحه دارچین در هنگام تعطیلات و حراج های کوتاه مدت، تکنیک هایی هستند که فروشندگان بکار می برند. آگاهی از آنها باعث می شود که راحت تر جواب منفی بدهیم.


۵٫ گاهی باید “نه” بگویید.

گاهی قبل از کمک به دیگران و برای امنیت مالی خودتان باید جواب منفی به افراد بدهید. اگر به یکی اعضای خانواده که دچار مشکل شده است می خواهید کمک کنید، و مجبورید زیر بار بدهی بروید یا از پس اندازتان کمک کنید، مؤدبانه برایش توضیح دهید که می توانید به روش هایی غیر از دادن پول نقد، به او کمک کنید.


۶٫ خرج های خود را ارزیابی کنید.

ارزیابی همه مخارج در پایان دوره دوهفته ای می تواند بینشی در مورد خرج های غیرضروری از غذا خوردن در رستوران تا کرایه تاکسی به شما بدهد. حتماً این ارزیابی ها را یادداشت کنید.


۷٫ خودتان را برای کمک به والدین سالمند آماده کنید.

افراد ۳۰ یا ۴۰ و اندی ساله دیگر باید کم کم به والدین سالمند خود کمک کنند و این کمک ها شامل دادن پول، زندگی در یک خانه یا کمک به مدیریت پولشان می شود.


 ۸٫ قیمت های روی جنس را نپذیرید.

قیمت ها اغلب بیش از آنچه فکر کنیم قابل مذاکره هستند، حتی در فروشگاه های بسیار بزرگ. اگر جای دیگری آن جنس را با قیمت کمتری دیده اید، نترسید و از فروشنده بپرسید آیا می تواند جنس را به آن قیمت به شما بدهد. بدترین حالتش این است که می گوید “نه”.


 ۹٫ قبل از مراجعه به فروشگاه، در مورد اجناس روی اینترنت تحقیق کنید.

سایت های بررسی اجناس معمولاً اطلاعاتی در مورد اینکه کجا می توانید بهترین جنس ها با مناسب ترین قیمت ها را بیابید می دهند. همیشه قبل از مراجعه به فروشگاه ها، ببینید کدامیک قیمت مناسب تری دارند.


 ۱۰٫ از بیش از یک منبع پول درآورید.

عدم امنیت شغلی در بازار امروز به معنای از دست دادن شغل یا مواجه شدن با کمبود حقوق است. اگر منبع دومی از درآمد داشته باشید، این دو مورد را تجربه نخواهید کرد.


 ۱۱٫ کسب و کار خودتان را آغاز کنید.

رکود اقتصادی به بسیاری از آمریکایی ها الهام داد تا به سراغ کارآفرینی بروند و بخشی از آن برای بدست گرفتن کنترل امور مالی شان بود. حتی کسب و کارهای نسبتاً کوچک مانند وبسایت هایی که از طریق آگهی کسب درآمد می کنند، یا گلخانه هایی که گل های مقرون به صرفه پرورش می دهند، می توانند منبعی از امنیت مالی محسوب شوند.


۱۲٫ از افتتاح حساب اعتباری مشترک خودداری کنید.

از آنجائیکه اعضای خانواده معمولاً وام مشترک برمی دارند یا حساب مشترک باز می کنند تا به هم کمک کنند، ولی این کار گاهی به پیچیدگی هایی می انجامد. وقتی یکی از افراد صاحب حساب پول کم می آورد برای دیگری هم مشکل ایجاد می کند. به همین دلیل بهتر است حساب مشترک نداشته باشید.البته در مورد همسر این مورد استثنا میباشد و حتما توصیه میشود حساب مشترک داشته باشید.


۱۳٫ در مورد حقوقتان مذاکره کنید.

در حالیکه بسیاری از کارگران و کارمندان از این که در این اقتصاد شغلی داشته باشند خود را خوش شانس می دانند، ولی گاهی درخواست افزایش حقوق می تواند حرکت هوشمندانه ای باشد. اگر شما اخیراً شغلتان را عوض کرده اید، ترفیع گرفته اید یا فهمیده اید که نسبت به همتایان خود حقوق کمتری می گیرید، زمان آن رسیده که با رئیس خود صحبت کنید و درخواست افزایش حقوق کنید.


۱۴٫ ساده تر زندگی کنید.

گرانی باعث شده که صرفه جویی بیشتر به چشم بیاید. هنرهای دستی، آشپزی در منزل و حتی کوتاهی مو در منزل امروزه متداول تر شده است. تغییراتی در سبک زندگی از جمله استفاده از دوچرخه برای رفتن به محل کار بجای اتومبیل هم می تواند مخارج ماهانه را به حداقل برساند.


 ۱۵٫ پول های اضافی را بدقت بررسی کنید.

پول درآوردن خارج از شغل تمام وقتتان می تواند مسائل مالیاتی را کمی پیچیده کند. همیشه تمام درآمدهایتان را ثبت کنید و همیشه کپی رسیدهایتان را نگه دارید.

 

 

پاسخ دهید