قدرشناسی و قدرنشناسی افراد
اظهار قدردانی و تشکر در مقابل لطف و عملی که دیگران در حقمان انجام می دهند بسیار مهم است و هر فردی حتما باید آن را انجام دهد، به خاطر داشته باشید که قدرشناسی و سپاسگزاری از خصلت هایی است که باید هر فردی آن را در خود پرورش دهد، قدردانی رابطه ها را تقویت می کند باعث می شود جهانی بهتر داشته باشیم. در مقابل قدرنشناسی و ناسپاسی روحیه افراد را خراب می کند و حس ناخوشایندی در آن ها ایجاد می کند و آنها را از عملی که برایمان انجام داده اند یا لطفی که در حقمان کرده اند پشیمان میکند. با ما همراه باشید تا شما را با اثرات و فواید قدرشناسی و قدرنشناسی افراد آشنا کنیم.
قدرشناسی به چه معناست
قدرشناسی به معنی سپاسگزاری از دیگران بخاطر انجام کار یا لطفی است که در حقمان انجام داده اند. اینکه به طرف مقابل نشان دهیم که حواسمان به لطفی که کرده یا کاری برایمان انجام داده هست. به عبارتی دیگر قدرشناسی نوعی خودخواه نبودن است به صورت که لطف های مردم نسبت به خود را وظیفه تلقی نکنیم و با انصاف باشیم. اصولا افراد قدرشناس انسان های خودخواهی نیستند بلکه بسیار مثبت اندیش و مهربان هستند و با مهربانی و قدرشناسی حس مثبت را به اطرافیان خود نیز منتقل میکنند. قدرشناسی نوعی مهارت است که باید هر کسی آن را یاد بگیرد، تمرین کند تا جزو عادت هایش شود.
اثرات قدرشناسی
از جمله تاثیرات قدرشناسی افراد این است که می توانند نسبت به خود و زندگی احساسی بسیار خوب و آرامش بخش داشته باشند و این حس به نوبه خود روی وضع عمومی و سلامتشان تاثیر خوبی می گذارد. هرگاه احساس فرد نسبت به زندگی مثبت و خوشبینانه بود، روحیه اش بسیار تقویت شده و به همان اندازه احساس شادی و سعادت خواهد کرد، کمتر دچار اضطراب شده و می تواند تعادل بسیار خوبی در زندگی اش ایجاد کند و بتدریج احساسات مخرب همچون حس دوری نسبت به دیگران را کاملا از خود دور کند.
تحقیقات نشان داده است قدردانی از داشته ها و محبتی که از سوی دیگران شامل حالمان می شود، واکنش مثبت دیگران را برمی انگیزد و باعث می شود ما در قبال آنها و همچنین زندگی خودمان احساس مسئولیت بیشتری کنیم و تنبلی و منفعل بودن را کنار بگذاریم و حتی تبدیل به افرادی شویم که برای تک تک کارهای زندگی مان برنامه ریزی دقیقی داشته و بتدریج در تصمیم گیری درست عمل کنیم.
انسان های قدرشناس نسبت به افراد قدرنشناس بسیار خوشحال تر هستند و نسبت به زندگی خود راضی ترند. تحقیقات نشان می دهند که قدرشناسی خوش بینی افراد را افزایش می دهد و افراد خوش بین مغز و قلب قوی تری دارند. قدرشناسی افسردگی را کم می کند. افسردگی از یک نوع خودخواهی خیلی عمیق اما خیلی پنهان سرچشمه می گیرد. تا وقتی که ما در مقام گیرنده ی مطلق باشیم و توقع داشته باشیم همه چیز و از جمله محبت را دو دستی به ما تقدیم کنند، معلوم است که افسرده می شویم. چون که ذاتا دنیا این جور جایی نیست که مفتی مفتی و بدون تعامل تو را به چیزی برساند. آدم های قدرشناس به این دلیل افسرده نمی شوند که این حس قدردانی با آن حس پنهان خودخواهی مقابله میکند.
چگونه قدرشناس باشیم
قدردانی فقط مختص به اطرافیان نیست. گاهی قدرشناسی در مورد نعمت هایی است که خداوند متعال به ما عطا کرده و باید قدردان آن ها باشیم. برای این کار می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
قدرشناسی خود را واضح و آشکار بیان کنید. به این معنی که اگر حس قدردانی داشتید حتما به زبان بیاورید تا هم قدرشناسی خود را ثابت کرده و هم دیگران را به تکرار این محبت در آینده تشویق کنید.
قبل از خواب روزتان را مرور کنید قبل از این که هر شب به خواب بروید، به چیزهایی خوبی که در روز برای شما اتفاق افتاده اند، فکر کنید. حتی اگر فکر می کنید که هیچ چیز فوق العاده ای اتفاق نیفتاده است، به چیزهایی کوچکی فکر کنید که از داشتن آنها سپاسگزارید. اگر نمی توانید به چیزی فکر کنید، به جستجوی خود ادامه دهید.
در افکارتان بازنگری ایجاد کنید. در بیشتر اوقات، بدون این که بدانیم انرژی خود را صرف چه چیزی می کنیم، زندگی خود را می گذرانیم. یک هفته را به بررسی بی طرفانه ی افکارتان اختصاص دهید، بدون این که آنها را قضاوت کنید. شاید بخواهید تا این افکارتان را روی کاغذ بیاورید، سپس بعد از تمام شدن یک هفته، به تمرین خود نگاهی داشته باشید. اگر بیشتر اوقات خود را به شکایت کردن گذرانده اید، یادداشتی ذهنی را ثبت کنید تا عادت های فکری خود را تغییر دهید.
لیستی از قدردانی هایتان را تهیه کنید. در انتهای روز یا هر وقت که مقداری وقت آزاد دارید، ۱۰ چیزی که به خاطر آنها سپاسگزار هستید را فهرست کنید. حتما لازم نیست که چیزهای بزرگی در این فهرست قرار داشته باشند، فقط به اطراف خود نگاه کنید و از همه چیزهایی که حس خوبی به شما می دهند سپاسگزار باشید. اگر شما این کار را هر روز انجام دهید، به شما این قول را می دهم که بعد از چند هفته، یا حتی چند روز، احساس خوشبختی بیشتری خواهید کرد.
به یاد داشته باشید که قدردانی یک انتخاب است شما زندگی خود را هدایت می کنید، و شما می توانید انتخاب کنید که چگونه واکنش نشان دهید یا چگونه فکر کنید. اگر شما افکار و نگرش های مثبت را در سر خود بپرورانید، خوشحال تر، سالم تر و راضی تر خواهید بود.
نکاتی در مورد قدرشناسی
می توانید هر شب قبل از خواب دفترچه یادداشتی برداشته و موارد خوبی که در روز برایتان اتفاق افتاده، یادداشت کنید و پس از مدتی کوتاه می بینید کلی موضوع برای شکرگزاری دارید. برای کوچک ترین لذت های زندگی، تفریح و خنده ارزش قائل شوید. جسم و روح سالمی دارید پس قدردان و شکرگزار باشید. شغلتان را هر قدر هم که خسته کننده باشد، دوست داشته باشید؛ چرا که منبع درآمد است. برای دوستانتان ارزش قائل شوید، چراکه آنها به وجودتان مفهوم می بخشند و هنگام سختی به دادتان می رسند. وقتی کسی کاری برایتان انجام می دهد، از او سپاسگزاری کنید و به او بگویید کارش چقدر برایتان ارزش داشته است.
تا آنجا که می توانید برای کسی که به شما محبت کرده است کاری حتی کوچک انجام دهید. به آنها بگویید می توانند در صورت نیاز روی کمک شما حساب کنند. گاهی تنها زدن لبخندی ساده می تواند عمیق ترین قدردانی تان را نشان دهد. هرگز کلامی که افکار منفی را تقویت می کند، بر زبان نرانید. وقتی اتفاق خوشایندی برایتان پیش می آید، دیگران را هم در شادی خود سهیم کنید و به این وسیله قدردان و شاکر باشید. به خانواده و دوستانتان توجه نشان دهید و به این وسیله از آنها و مواردی که باعث میشود شما احساس شادی و خوشبختی کنید، سپاسگزاری کنید.
حتی اگر همسر یا یکی از اعضای خانواده تان کار کوچکی برایتان انجام داد، حتما از او سپاسگزاری کنید و قدردانی تان را به زبان آورید. نسبت به فرصت هایی که در زندگی نصیبتان می شود، شاکر باشید و همیشه به بهترین گونه از آنها استفاده کنید تا قدردانی تان را اینگونه نشان دهید. بخشندگی و کمک به دیگران از روش هایی است که می توانید قدردانیتان به جامعه را نشان بدهید.
دلیل قدرنشناسی افراد چیست
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا بسیاری از انسان ها اکثر مواقع قدرنشناس و ناسپاس هستند؟ چرا به زبان آوردن سپاسگزاری و تشکر برای برخی بسیار تا این حد سخت است؟چون فکر می کنیم اگر برای هر چیزی قدردان باشیم به شخصیت ما لطمه بزرگی وارد میشود، تحقیر میشویم، و یا با خود میگوییم حالا کار چندان مهمی نبود که ارزش تشکر را داشته باشد. در صورتی که اگر خودمان بخواهیم همان کار را انجام دهیم جزو وظایف خود ندانسته و زحمت زیادی به خود نمی دهیم و اگر هم دادیم توقع داریم قدردانی شایان توجهی از ما بعمل آید تا عالم و آدم بفهمند که ما چه کردیم.
چکیده
قدرشناسی به معنی سپاسگزاری از دیگران بخاطر انجام کار یا کارهایی هرچند کوچک و یا لطفی هرچند ناچیز است. قدرشناسی علاوه بر فواید زیادی که روی طرف مقابل دارد و باعث می شود لطف و عملش را در حقمان تکرار کند تاثیرات مثبت زیادی هم بر روی خود فرد دارد از جمله اینکه نسبت به خود و زندگی احساس بسیار بهتری دارد و آرامش دارد و نسبت به زندگی خوش بین است. در مقابل قدرنشناسی است که یکی از دلایل آن غرور است و فرد در مقابل کاری که دیگران برایش انجام می دهند ناسپاس است و آن را کم اهمیت تلقی می کند. امیدواریم از این مقاله نیز نهایت استفاده را برده باشید، از اینکه با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.