فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید ، مغز انسان، دستگاهی است قدرتمند و جالب که قادر است کار‌های خارق العاده‌ای را انجام دهد، کار‌هایی که هیچکس حتی نمی‌تواند تصورش را کند! خب سوال این است مغز ما دارای چقدر ظرفیت است چقدر میتواند پردازش کند و… با راز ثروت به این موضوع میپردازیم.

ظرفیت‌های مغزی چیست؟

چگونه می‌توان از ظرفیت مغزی بیشتری استفاده کرد؟
آیا چنین صحبتی صحیح است که انسان‌های برتر از ظرفیت مغزی بیشتری استفاده می‌کنند؟
بسیاری از مردم خواهان استفاده بیشتر از ظرفیت مغزشان هستند. برخی معتقدند که نوابغ از ظرفیت مغزشان بیشتر استفاده می‌کنند. بسیار شنیده‌ام که گفته می‌شود برای موفقیت باید همه مغز خود را به کار بگیرید. واقیعت این است که مغز ما با حد اکثر ظرفیت خود به کار گرفته می‌شود. تحقیقات نشان داده است که همه قسمت‌های مغز فعال است.
اگر همه قسمت مغز فعال نبود و انسان تنها از ۱۰ درصد ظرفیت مغزش استفاده می‌کرد، آسیب مغزی قسمت‌های مختلف انسان را از کار نمی‌انداخت. به بیان دیگر یک آسیب مغزی کوچک لطمه زیادی به عملکرد انسان وارد می‌کند. در نتیجه همه قسمت‌های مغز انسان فعال است و مغز با تمام ظرفیت خود مورد استفاده قرار می‌گیرد.
فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم؟

حال که می‌دانیم مغزمان فعال است پس چگونه از آن باید بهتر استفاده کنیم؟
آیا می‌شود مغزمان قوی‌تر شود؟
بله می‌شود. مغز ما قوانینی دارد که با شناخت آن می‌توانیم مغزمان را قوی‌تر کنیم.
هر چه از مغزتان بیشتر استفاده کنید مغز شما قوی‌تر خواهد شد.
یکی از مهم‌ترین قوانین مغزمان ورزش است.
می‌توانید برای آگاهی از این قانون به مقاله موجود در سایت تاثیر ورزش مراجعه کنید.
یکی دیگر از قوانین مغز سیم کشی مغز است.
مغز هر انسانی از میلیون‌ها سلول عصبی به نام نورون تشکیل شده است.
اگر می‌خواهید مغز قوی‌تر داشته باشید باید این سلول‌های عصبی را تقویت کنید.
هر کار جدیدی که در زندگی انجام دهید و هر کار جدیدی را که یاد بگیرید این سلول‌ها قوی‌تر خواهد شد.
با انجام هرکار جدیدی در زندگی‌تان سلول‌های عصبی با همدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و یک مسیر عصبی ایجاد می‌شود.
با تکرار آن کار این مسیر‌ها در مغزتان قوی می‌شوند.
فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

چه عواملی مغز را تقویت میکند؟

برای تقویت مغزتان کار‌های متفاوت انجام دهید. از انجام کار‌های جدید نترسید. در هر کاری مهارت ندارید سعی کنید مهارت پیدا کنید. بدین ترتیب مغز شما تقویت میشود.

ارزیابی ظرفیت روانی خود

براساس تعالیم اسلامی ، فردی از دانش بهره‌مند گردیده است که قدرت ارزیابی ظرفیت خود را داشته باشد. عدم امکان ارزیابی ظرفیت روانی و موفقیت کلی فرد در جهان ، نشانه جهل تلقی شده است. در حقیقت موفقیت فردی و اجتماعی هر فرد بر حسب ظرفیت روانی او مشخص می‌گردد و انسان ایده‌آل کسی است که موقعیت فردی و اجتماعی خود را بر حسب میزان ظرفیت روانی خویش ارزیابی نماید.

آیا هر لحظه ظرفیت انجام هر کاری را داریم؟

هر فردی به میزان ظرفیت و قدرت عملی خویش در مقابل خداوند مسئول است و هرکس باید این ظرفیت و عوامل رشد و موانع محدودیت‌زای آن را کشف کرده و برای رشد آن تلاش کند. وضع روانی انسان طوری است که در بعضی اوقات برای فعالیت آمادگی دارد و در بعضی مواقع دچار خستگی می‌شود. امام علی علیه‌السلام بر این مساله تاکید می‌نماید که تنها در موقعی اقدام به کار و فعالیت و امور فکری نماییم که تمایلی نسبت به انجام آنها داشته باشیم. زیرا اگر روان انسان مجبور شود، حالت کوری پیدا می‌نماید و قادر به انجام کار نیست. در امور عبادی نیز وضع به همین کیفیت است.
فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

آیا ظرفیت روانی فرد ، قابل تغییر است؟

پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم نقش علم و حکمت را در شاداب نمودن روان انسان چون باران در زمین می‌داند.
علوم مختلف ، قدرت تقویت و توسعه ظرفیت روانی را دارند و هر ظرفی در اثر مظروف خود دچار محدودیت می‌گردد، جز روان انسان که در اثر اضافه شدن علم ، توسعه بیشتری پیدا می‌نماید.
بر اساس نتایج حاصل از افزایش ظرفیت روانی ، این حالت همواره مورد تقاضای پیامبران ، از خداوند بوده و از او خواسته‌اند که به آنها قدرت تحمل عطا فرماید. پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم تصریح می‌نماید که قدرت شخص به میزان کنترل خود به هنگام خشم بستگی دارد. به این ترتیب حلم و بردباری نشانه ظرفیت روانی و قدرت بدنی بالا و خشم و غضب نشانه ضعف ظرفیت روانی است. راه اساسی افزایش ظرفیت روانی ، پذیرش توحید است.
فکر می‌کنید دارای چقدر ظرفیت هستید

آیا همه ظرفیت روانی برابر دارند؟

انسان باید همواره به این اصل توجه داشته باشد که ظرفیت افراد ، کاملا متفاوت است و روش برخورد آنها با مسائل ، بسته به میزان ظرفیت آنهاست. بر اساس این واقعیت است که پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم اعلام می‌دارد که ما پیامبران ماموریم که با مردم به اندازه خردشان سخن گوییم. علی علیه‌السلام بهترین وسیله را که برای کنترل انسان توصیه می‌نماید، کنترل زبان است و در جای دیگر سفارش می‌نماید که در صورتی که حلیم نیستی ، خود را بردبار نشان بده و به بردباری وادار.

عوامل موثر در ظرفیت روانی

تحقیقات و مطالعات گسترده نشان می‌دهد که ظرفیت روانی هر فرد تحت تاثیر سه عامل زیر قرار دارد:
سلامت و قدرت جسمی
میزان هوش
تجربیات تکاملی
یعنی وقتی فرد در سلامت جسمی کامل قرار دارد، ظرفیت روانی او ، بیشترین حد ممکن خود است. میزان هوش بطور مستقیم با ظرفیت روانی ارتباط دارد. تجربیات تکاملی که فرد در طول زندگی خود از خانواده ، مدرسه ، اجتماع و مذهب ، شغل و… فرا می‌گیرد، در میزان ظرفیت روانی او موثرند.

کاربرد اصل ظرفیت روانی در روان درمانی

استفاده‌ای که از این اصل در روان درمانی فردی و گروهی می‌شود این است که ، نتیجه عملی تمام اصول رشد ، به صورت افزایش ظرفیت روانی بروز خواهد کرد و هرگونه اشکال یا اختلال در آنها با کاهش این ظرفیت. افزایش ظرفیت روانی را می‌توان به عنوان عامل اصلی در پیشگیری از اختلالات روانی واکنش تلقی کرد. در درمان اختلالات عضوی نیز پس از فروکش کردن دوره حاد بیماری باید با ارزیابی شخصیت بیمار و بررسی مدارهای اساسی زندگی ، او نسبت به افزایش ظرفیت روانی اقدام و عوامل محدود کننده ظرفیت را از بین برد.

نقش باور‌ها در استفاده از مغز

گاهی اوقات ما باور‌های بسیار بدی داریم. فکر می‌کنیم توانایی ما نسبت به بقیه کمتر است و نمی‌توانیم کار‌های مورد علاقه‌مان را انجام دهیم. به راستی این گونه است؟ خیر. توانایی ما به اندازه باور‌های ماست.
اگر بپذیرید که شما نمی‌توانید پس شک نکنید. شما نمی‌توانید. باور‌های ما نقش اساسی در زندگی ما دارند. این باور‌ها توسط مغز ما تولید می‌شود و شناسایی این باور‌ها به شما کمک می‌کند تا از مغزتان بهتر استفاده کنید. گاهی اوقات انسان‌ها به‌دلیل تنبلی اشتباه‌هات خود را به توانایی‌های خود نسبت می‌دهند. آن‌ها می‌گویند ما توانایی کافی نداریم و نمی‌توانیم از پس برخی کار‌ها برآییم. بدانید مغز شما همشه قعال است و با قدرت زیادی فعالیت می‌کند در نتیجه باور‌های خود را تغییر دهید.
اگر باور شما در رابطه با مغزتان را تغییر دهید آنگاه می‌توانید از مغزتان به درستی استفاده کنید. ارتباط‌های عصبی خوبی شکل دهید و مغز خود را به کار گیرید. برای تغییر باور‌ها می‌توانید به مقاله تغییر باور‌ها در سایت مراجعه کنید. برای این منظور باور کنید که می‌توانید. کافی است مسیر عصبی مناسب ایجاد کنید.

برای جلوگیری از کوچک شدن و کاهش ظرفیت مغز به این نکات توجه کنید:

الکل را کنار بگذارید

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف الکل کوچک شدن مغز انسان را سریع‌تر می‌کند. حتی در مورد افرادی که مقدار کمی الکل مصرف می‌کنند، میزان کوچکی مغز قابل مشاهده است؛ این تاثیر روی خانم‌ها قوی‌تر است و باید مراقبت‌های بیشتری انجام دهند. الکل آب بافت‌های مغز شما را می‌گیرد و زمانی که این اتفاق مدام تکرار شود، حساس‌ترین بافت‌های بدن و به ویژه مغز انسان شروع به تحلیل رفتن می‌کنند.

استرس نداشته باشید

استرس هم می‌تواند موجب تحلیل رفتن مغز انسان شود و به مرور ظرفیت آن را کاهش دهد.
بیشترین تاثیر استرس بر لایه جلویی مغز انسان است. استرس باعث دشواری تمرکز روی فعالیت‌های روزمره می‌شود و همینطور افراد در زمان استرس انعطاف‌پذیری روحی کمتری دارند؛ یعنی زمانی که یک فرد استرس دارد و با مسائل جدید مواجه می‌شود، پیدا کردن راه‌حل‌های خلاقانه برای او سخت می‌شود.

خود را آموزش دهید

کوچک شدن مغز طبیعی است، اما انسان‌ها می‌توانند از کوچک شدن مغز خود در سن ۶۰ تا ۹۰ سالگی جلوگیری کنند.
با یادگیری مطالب جدید و فعال نگه‌داشتن مغز، می‌توان از کوچک شدن آن جلوگیری کرد. افرادی که برای کشف و آموختن مطالب جدید وقت صرف می‌کنند، درواقع به مغزشان پروتئین بیشتری می‌رسانند؛ با انجام فعالیت‌های فکری به مغزتان ورزش می‌دهید و آن را آماده نگه می‌دارید.

۱۰ واقعیتی که درباره مغز انسان نمی‌دانستید؟

آیا می‌دانستید که… در مغز ۱۶۰,۰۰۰ کیلومتر رگ‌خونی وجود دارد
 آیا می‌دانستید که… عملکرد مغز به شدت به نوع تغذیه وابسته است
 آیا می‌دانستید که… بیشتر وزن مغز را آب تشکیل می‌دهد و بخش جامد مغز عمدتا از جنس چربی است
 آیا می‌دانستید که… مغز شما بین ۱۰ تا ۲۳ وات برق تولید می‌کند
آیا می‌دانستید که… تردستی و یادگیری کار‌های پیچیده موجب تغییرات سریع در مغز می‌شود
 آیا می‌دانستید که… هر فکری که می‌کنید یک اتصال عصبی جدید در مغزتان ایجاد می‌کند
آیا می‌دانستید که… یک فرد معمولی روزانه ۷۰ هزار فکر انجام می‌دهد
 آیا می‌دانستید که… هنگام خندیدن از ۵ بخش مغز استفاده می‌شود
 آیا می‌دانستید که… مغز توانایی احساس درد را در هیچ صورتی ندارد
آیا می‌دانستید که… مغز انسان ۹.۳ سانتی متر ارتفاع دارد

پاسخ دهید