طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

طرز تهیه، مرغ شکم پر خوشمزه

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه ، یکی از گزینه های خوب برای پذیرایی در میهمانی ها ایرانی می تواند مرغ شکم پر باشد در سایت راز ثروت به طرز تهیه ان میپردازیم.

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است

که در مهمانی ها و مجالس گزینه خوبی به حساب می‌آید،

همچنین شام  فوق العاده‌ای برای جشن گرفتن شب یلدا است.

مرغ شکم پر همانطور که از اسمش پیداست، از مرغ تهیه می‌شود که داخل شکم آن با مخلفات و سبزیجات معطر پر خواهد شد.

به همین دلیل مرغ شکم پر بسیار ارزش غذایی بالایی دارد، طرز تهیه مرغ شکم پر در شهرهای مختلف ایران متفاوت است.

مرغ شکم پر را معمولا به دو روش کلی یعنی در فر و در قابلمه تهیه می‌کنند.

دیده شده است که برخی مردم درباره پخت مرغ شکمپر در تستر سوال می‌کنند.

جالب است بدانید قدیمی ها از فرهای کوچکی استفاده می‌کردند که آنها را توستر می‌نامیدند.

در این صورت می‌توان مرغ شکم پر را مانند طرز تهیه آن در فر آماده کرد.

در ادامه شما را با طرز تهیه مرغ شکم پر در هردو روش آن آشنا می‌کنیم.

مواد لازم و طرز آماده سازی مرغ در هردو روش یکسان است.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

مواد لازم مرغ شکم پر

مرغ: ۱ عدد متوسط

سبزیجات معطر: ۲۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد متوسط

سیر: ۵ حبه

مغز گردو: ۱۰۰ گرم

زرشک: نصف پیمانه

رب انار: ۴ قاشق غذا خوری

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری

کشمش: نصف پیمانه

آلو خورشتی: ۶ عدد

آلو جنگلی: ۶ عدد

دارچین: ۱ قاشق چای خوری

سیب زمینی: ۱ عدد

هویج: ۱ عدد

 

طرز تهیه مرغ شکم پر

 

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

آبلیمو تازه: به میزان لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

کره: به میزان لازم

زعفران آب کرده: به میزان لازم

گوجه فرنگی : ۲ عدد

لیمو : ۱ عدد

هویج : ۱ عدد

نعنا خشک :یک قاشق غذا خوری

آب نارنج یا آب غوره : یک قاشق غذا خوری

طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی:

۱-ابتدا باید مرغ را تمیز کنید و بدون اینکه به پوست رویی آن صدمه ای بزنید چربی و مواد داخل شکم مرغ را خارج کنید.

۲-بعد آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.

۳-در این فاصله به سراغ مواد داخل شکم مرغ میرویم .

گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش بزنید. پیاز را از وسط نصف کنید و داخل قابلمه ای کوچک مقداری روغن بریزید

و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.

۴-بعد نصف پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود.

سپس یک حبه سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

طرز تهیه مرغ شکم پر ، خوشمزه

 

۵-بعد زرشکهای شسته شده را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید .

مراقب حرارت زیر قابلمه باشید تا ز رشک ها نسوزند.

۶-بعد نعنا خشک سبزی  را اضافه کنید و کمی تفت دهید .

بعد از کمی تفت دادن گردو ها و ۷ عدد آلو را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید

و یک دقیقه دیگر تفت دهید و بعد حرارت را خاموش کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

نحوه مزه دار کردن مرغ

در مرحله بعد به سراغ مزه دار کردن مرغ میرویم که آب آن کاملا گرفته شده .

با یک چاقوی تیز از داخل شکم مرغ در قسمت سینه چند برش ایجاد میکنیم که حالت کانالی شکل پیدا کند

به طوری که به قسمت رویی مرغ آسیبی نزند.

بعد داخل شکم مرغ و قسمت هایی که شیار ایجاد کردیم نمک می مالیم .

لیمو را از وسط نصف کنید و آب نصف آن را داخل شکم مرغ بریزید.و چند ورق گوجه را در کف شکم مرغ بچینید

و در آخر موادی را که برای داخل شکم مرغ تفت دادیم را داخل شکم مرغ میریزیم.

سپس روی آن چند ورق دیگر گوجه فرنگی و مقداری آب لیمو میریزیم.

با یک نخ و سوزن تمیز و ترجیحا مخصوص آشپزی شکم مرغ را میدوزیم.

بعد پاهای مرغ را از دو طرف ببندید و به هم متصل کنید.

اینبار سطح رویی مرغ را کاملا با نمک آغشته کنید.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

روش درست کردن مرغ شکم پر

قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد نصف دیگر پیاز را داخل آن خلال کنید تا نرم و سبک شود.

سیر را هم خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید .

کمی که پیاز و سیر را تفت دادید در گوشه ای از قابلمه جمع کنید و مرغ را داخل قابلمه بگذارید تا سرخ شود.

وقتی یک طرف مرغ سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.

بعد از سرخ شدن مرغ به آن نمک ، فلفل و زرد چوبه اضافه کنید و داخل قابلمه ۲ لیوان آب جوش بریزید .

هویج را حلقه کنید و در اطراف مرغ داخل قابلمه بریزید .

 

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

 

۵ عدد آلوی مانده را هم داخل قابلمه بریزید.نصف لیمو را به صورت حلقه ای برش بزنید و به همراه بقیه حلقه های گوجه فرنگی مانده روی مرغ قرار دهید.

دقت کنید تا حلقه های لیمو داخل قابلمه نیفتد.در قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا مرغ نیم ساعت بپزد.

در این فاصله سس مرغ را آماده میکنیم.

قابلمه ای را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزم و یک قاشق رب گوجه را داخل آن سرخ میکنیم ،

بعد به آن یک قاشق غذا خوری آب نارنج و یا آب غوره به همراه کمی نمک و یک فنجان آب جوش اضافه میکنیم

و منتظر می مانیم تا سس به جوش بیاید.بعد از قل خوردن سس ، زعفران سائیده شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کمی بجوشد.

برداشتن لیمو ها از روی مرغ

بعد از نیم ساعت زمانی که از پخت مرغ گذشت در قابلمه را باز کنید و لیموها را از روی مرغ بردارید و دور بریزید .

گوجه را داخل آب مرغ بریزید. مرغ را زیرو رو کنید و دقت کنید تا پوست مرغ پاره نشود.

حالا سسی را که آماده کرده بودید به فرچه به تمام سطح رویی مرغ بمالید و اضافه سس را داخل آب مرغ بریزید

و اجازه دهید مرغ با حرارت کم یک ساعت دیگر هم بپزد.

بعد پخته شدن مرغ ، آن را از قابلمه خارج کنید و با روغنی که داخل سس مرغ داخل قابمله است

روی مرغ را با فرچه چرب کنید و بگذارید

داخل فر از قبل گرم شده تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه مرغ گریل شود و پوست روی آن برشته شود. ( فر بالا را روشن کنید).

مرغ شکم پر در فر:

اگر قصد پختن مرغ در فر را دارید، یک ظرف پیرکس در دار را انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب کنید.

سیب زمینی و هویج‌ها را که پوست گرفته شده و شسته شده را به صورت قطعات بزرگ خرد کنید و در کف ظرف قرار دهید.

سپس مرغ را روی آن‌ها قرار دهید و سس مخصوص را روی مرغ و اطراف آن بریزید.

در ظرف را ببندید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.

اگر ظرف پیرکس مناسب برای تهیه مرغ شکم پر ندارید می‌توانید از ظرف خود فر استفاده کنید.

ولی باید مرغ شکم پر را درون یک لایه فویل بپوشانید.

برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، بعد از گذشت یک ساعت از پختن مرغ، فویل را جدا کنید

و هر ۵ دقیقه یکبار مقداری سس بر روی مرغ شکم پر بریزید.

اگر مرغ خیلی خشک شده بود کمی کره هم به آن اضافه کنید.

دقت کنید که هر نیم ساعت یک بار مقداری از سس را بر روی مرغ بریزید تا مرغ خشک نشود.

میزان زمان پخت مرغ شکم پر به اندازه مرغ شما بستگی دارد.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

مرحله نهایی و تزیین مرغ

مرغ آماده شده شکم پر را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با آب مرغ و کمی خلال پسته و بادام تزیین کنید.

در هنگام سرو نخ را هم از مرغ جدا کنید.

مرغ شکم پر جزو غذای محلی – مازندرانی میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .

مرغ شکم پر را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

 

 نکاتی در تهیه مرغ شکم پر:

۱- اگر طعم ترش را دوست دارید می‌توانید به اندازه ۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه در هنگام مزه دار کردن مرغ به آن اضافه کنید.

۲- هویج و سیب زمینی که در کف ظرف چیده شد، به این دلیل است که است که مرغ به کف ظرف نچسبد.

به صورت دلخواه می‌توانید از فلفل دلمه ای و فلفل سبز هم استفاده کنید.

۳- نکته مهم در تهیه مرغ شکم پر این است که مرغ حتما باید پوست داشته باشد.

به دلیل اینکه مرغ در هنگام پخته شدن پوست آن روغن می‌اندازد و از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند.

۴- موادی که در پر کردن شکم مرغ به کار برده می‌شوند، سلیقه‌ای است.

شما می توانید از سبزیجات معطر محلی شهر خودتان نیز استفاده کنید.

۵- مرغ شکم پر در گیلان به صورت شیرین تهیه می‌شود.

به این منظور مقداری شکر را در یک لیوان آب جوش حل می‌کنند و به سس مرغ شکم پر اضافه می‌کنند.

 

مرغ شکم پر در فر:

اگر قصد پختن مرغ در فر را دارید، یک ظرف پیرکس در دار را انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب کنید.

سیب زمینی و هویج‌ها را که پوست گرفته شده و شسته شده را به صورت قطعات بزرگ خرد کنید و در کف ظرف قرار دهید.

سپس مرغ را روی آن‌ها قرار دهید و سس مخصوص را روی مرغ و اطراف آن بریزید.

در ظرف را ببندید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.

اگر ظرف پیرکس مناسب برای تهیه مرغ شکم پر ندارید می‌توانید از ظرف خود فر استفاده کنید.

ولی باید مرغ شکم پر را درون یک لایه فویل بپوشانید.

برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، بعد از گذشت یک ساعت از پختن مرغ، فویل را جدا کنید

و هر ۵ دقیقه یکبار مقداری سس بر روی مرغ شکم پر بریزید.

اگر مرغ خیلی خشک شده بود کمی کره هم به آن اضافه کنید.

دقت کنید که هر نیم ساعت یک بار مقداری از سس را بر روی مرغ بریزید تا مرغ خشک نشود.

میزان زمان پخت مرغ شکم پر به اندازه مرغ شما بستگی دارد.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوشمزه

 

پاسخ دهید