شناخت انواع کسب و کار
کسب و کار یا بیزینس شامل یک سازمان یا افراد سرمایه گذاری هستند که مشغول فعالیتهای تجاری، صنعتی یا حرفهای هستند.تمام برنامهریزیها برای پیشبرد یک کسب و کار به نوع آن بستگی دارد. بهطور مثال استراتژی فروش یا حتی تولید یک محصول مثل کاغذ با فروش یک برنامه موبایلی کاملاً متفاوت است.پس برای شروع نیاز است نوع کسب و کار خود را بشناسید.کسب و کارها انواع مختلفی دارند اما در کل همگی به 5 نوع کسب و کار عمده تقسم میشوند.
انواع کسب و کارها
1- کسب و کارهای تولید کننده
اکثر این کسب و کارها هدفشون تولید محصولی است که از آن برای تولید یک محصول جدید استفاده شود یا به طور سادهتر محصولات خریداری شده قابلیت تبدیل به محصول دیگری را داشته باشند، حتی کارخانههای ترکیب مواد اولیه هم از این دسته هستند به عنوان مثال: کارخانههای خودرو سازی، کارخانههای تولید لبنیات، کارخانههای تولید لوازم منزل و….
2- کسب و کار های خدماتی
شرکت ها و کسب و کارهایی که در انجام مهارت های حرفهای تخصص دارند و میتوانند شکلهای مختلفی داشته باشند مانند: مشاوره، شرکتهای حقوقی، سالنها، تعمیرگاها، مدارس و…
3- کسب و کارهای واسطه یا بازاریاب
در این نوع کسب و کار، محصولات را با قیمت عمده فروشی خریداری میکنند و بدون هیچ تغیر شکلی با قیمت بیشتر خرده فروشی میکنند.اکثراً ما این کسبو کار ها را با اسم خرید و فروش میشناسیم نمونههایی که ما به طور روزمره با آنها در ارتباطیم : فروشگاههای زنجیرهای، سوپر مارکتها، نمایندگیها لباس فروشیها و…
4- کسب و کارهای نوپا یا استارتاپها
اگر چه در تعریف استارتاپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتماً فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فنآوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه بسیاری از استارتاپ ها در سالهای اخیر، در این زمینهها تشکیل شدند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله هم اشاره میشود که استارت آپ باید در حوزه فنآوریهای نوین فعال باشد.
استارتاپ ها، معمولا حول ایدههای نوآورانه و خلاقانه بنا میشوند. در واقع فرد یا افرادی خوشفکر، با ایدههای نو، در جستجوی روشهایی برای کسب درآمد از آن ایده و تولید انبوه محصولات یا خدمات بر آن ایده هستند. نوآوری در استارتاپ ها، به شکل نوآوری در بازار یا نوآوری در محصولات و خدمات خود را نشان میدهند استارتاپهای موفق ایرانی که در بین مردم شناخته شده است: اسنپ، تپسی، علی بابا، دیجیکالا
5- کسب و کارهای اینترنتی
اگر در اینترنت و موتورهای جستو جو در هر حوزهای به دنبال کسب اطلاعات باشید وب سایتهایی به شما معرفی میشود که اطلاعات مورد نیاز را به شما میدهند، این وب سایت ها کسبو کارهای اینترنتی هستند که تعداد آنها هم امروزه به عدد قابل توجهی رسیده و در فضاهای مجازی فعالیت میکنند مانند: فروش کالا در اینستاگرام و کانالهای تلگرام یا تبلیغات در آنها.پس در نظر داشته باشید، همه مسائل مربوط به کسب و کارتان مثل تحقیق در مورد بازار، شناسایی بازار هدف، نوع فروش و استراتژی شما، حتی نوع مشتریها و تمام جزئیات کارتان بستگی به نوع آن دارد.
چکیده
نويسندگان مختلف، تعاريف متفاوتي از کسب و کار دارند. در واژه نامهي آکسفورد کسب و کار به معني خريد و فروش و تجارت آمده است. در واژه نامهي لانگ من کسب و کار به فعاليت پول در آوردن و تجارتي که از آن پول حاصل شود، گفته ميشود.به زبان ساده، کسب و کار عبارت است از حالتي از مشغوليت و به طور عام، شامل فعاليتهايي است که توليد و خريد کالاها و خدمات با هدف فروش آنها را به منظور کسب سود، در بر ميگيرد.به طور کلی کسب وکار به پنج ذسته کلی تقسیم می شودکه در این مقاله به آنها اشاره شد.