زندگینامه وارن بافت

زندگینامه وارن بافت

زندگینامه وارن بافت

وارن بافت (warren buffett) متولد سال ۱۹۳۰ میلادی است. او یک آمریکایی سرمایه‌گذار، تاجر و یک انسان خیرخواه و بشردوست می‌باشد. او مدیر عامل و بیشترین سهام‌دار شرکت برکشایر هاتاوی می‌باشد. دارایی خالص او در حال حاضر ۸۴ بیلیون دلار برآورد شده‌است و در رتبه‌بندی فوربس در سال ۲۰۱۸ میلادی در رتبه سوم قرار دارد. با ما همراه باشید تا شما را با زندگی این مرد ثروتمند بیشتر آشنا کنیم.

کودکی وارن بافت 

وارن بافت در ۳۰ اوت ۱۹۳۰ به دنیا آمد. پدرش هاوارد بافت تاجر و سیاستمدار بود. بافت دومین فرزند از سه فرزند و تنها فرزند پسر خانواده است. او در کودکی در زمینه‌ی پول و تجارت استعداد شگفت انگیزی از خود نشان داد. سوابق و توانایی‌هایش در محاسبه‌ی دقیق اعداد در ذهن خود، هنوز هم همکاران تجاری‌اش را متحیر می‌کند. در ۶ سالگی، شش جعبه‌ی کوکا کولا به قیمت ۲۵ سنت از مغازه‌ی پدر بزرگش خرید و هر بطری را به ازای یک سکه‌ی پنج سنتی فروخت؛ در حالی که کودکان هم سن و سال او بر روی چمن لی لی و بولینگ بازی می‌کردند. وارن بافت تحصیلات خود را در دبستان رز هیل در اوماها آغاز کرد.

تحصیلات دانشگاهی وارن بافت و ادامه راه

در سال ۱۹۴۷ در ۱۷ سالگی از دبیرستان وودرو ویلسون در واشنگتن D.C فارغ التحصیل شد. در دوران دانش آموزی اش ۵۰۰ دلار روزنامه توزیع کرد. پدرش تمایل زیادی داشت تا وارن برای ادامه تحصیل به دانشکده علوم اداری و بازرگانی دانشگاه پنسیلوانیا برود. بافت دو سال به دانشگاه نرفت و عقیده داشت بیشتر از استادها می داند! وقتی پدرش هاوارد در مبارزات مجلس شکست خورد، وارن به خانه شان در اوماها برگشت و برای ادامه تحصیل به دانشگاه نبراسکا رفت. با وجود کار تمام وقت ، تنها در مدت سه سال موفق شد دوره لیسانس را در این دانشگاه بگذراند و فارغ التحصیل شود.

با وجود سرسختی و مقاومت زیاد، بالاخره راضی شد تا در سال ۱۹۵۱ وارد دانشکده علوم اداری و بازرگانی شود، ولی دانشگاه به دلیل سن کم بافت او را نپذیرفت و او مجبور شد برای دوره فوق لیسانس رشته اقتصاد، به دانشگاه کلمبیا برود.
آنجا سرمایه گذاران مشهوری همچون بن گراهام، که بافت زندگی و موقعیت های اقتصادی آینده خود را مدیون او می داند، و دیوید دود، تدریس می کردند؛ تجربه ای که زندگی بافت را برای همیشه تغییر داد. بن گراهام در طول دهه ی۱۹۲۰ به دلیل داشتن تفکرات نو در زمینه بازار سهام، خیلی زود به عنوان یک سرمایه گذار وتحلیل گر بزرگ معروف شد . او به دلیل بی خطر بودن سهام های ارزان، به دنبال آنها بود. بافت در طول تحصیلاتش در کلمبیا، تنها دانشجویی بود که در کلاس درس بن گراهام نمره A + گرفت.

شروع فعالیت کاری وارن بافت 

پدر وارن و استادش، گراهام، به او اصرار می‌کردند که کار در وال استریت را از ذهنش بیرون کند. وارن که علاقه‌ی زیادی به این سبک کاری داشت، به گراهام پیشنهاد کرد که به‌صورت رایگان برای شرکتش کار کند؛ اما او نپذیرفت. وارن که از این پاسخ سرخورده شده بود، به زادگاهش بازگشت و در مؤسسه‌ی کارگزاری پدرش مشغول به کار شد. در همین دوران، او در کلاس های دیل کارنگی شرکت کرد تا آموزه‌های او در مورد پیشرفت شخصی را بیش از پیش به معلومات خود اضافه کند. پس از مدتی وارن جوان دوره‌‌ی شبانه‌‌ای با نام «اصول سرمایه‌گذاری» در دانشگاه نبراسکا-اوکاها برگزار کرد. سن دانشجویان بافت در این دوره دو برابر سن او بود. علاوه بر موارد گفته‌شده، وارن سرمایه‌گذاری‌های متنوعیدر این دوران انجام داد که موفقیت آنچنانی نداشت.

زندگینامه وارن بافت

در سال ۱۳۳۳ (۱۹۵۴ میلادی)، گراهام تغییر عقیده داد و پس از دریافت ایده‌های سرمایه‌گذاری متنوع از بافت، به او پیشنهاد کار داد. وارن نیز به‌سرعت این پیشنهاد را قبول کرد و به نیویورک رفت. حقوق او در سال اول برابر با ۱۲ هزار دلار بود که معادل امروزی آن در حدود ۱۰۹ هزار دلار است. گراهام برای وارن بافت مانند یک مربی بود که پایه و اساس سرمایه‌گذاری را به‌روشنی به او آموزش می‌داد. این استاد اقتصاد دو سال پس از جذب بافت، در ۶۱ سالگی تصمیم گرفت بازنشسته شود و شرکتش را تعطیل کند. استاد بافت در ابتدا حاضر نشد او را حتی بدون پرداخت حقوق استخدام کند.

با تعطیلی کسب و کار گراهام، وارن بافت با کوله باری از تجربه و پشتیبانی مالی شخصی و همچنین کمک‌های دوستان و آشنایان، شرکت خودش را با نام Buffet Partnership تأسیس کرد. این شرکت سرمایه‌گذاری تا سال ۱۳۳۹ (۱۹۶۰ میلادی) تعداد شرکای خود را به هفت عدد رساند. سیاست خرید سهام در این شرکت، بر پایه‌ی آموزش‌های گراهام و با خرید سهام شرکت‌هایی که قیمتی کمتر از قیمت واقعی داشتند اجرا می‌شد. بافت در اجرای این سیاست موفق بود و علاوه بر آن از سیاست آربیتراژ نیز برای خرید و فروش سهام استفاده می‌کرد. شرکت سرمایه‌گذاری نوپای بافت از ابتدای تأسیس تا سال ۱۳۴۰ (۱۹۶۱ میلادی) توانست سود ۲۵۱ درصدی کسب کند و این رقم تا پنج سال بعدی به ۱۱۵۶ درصد رسید و بافت را در ۳۲ سالگی میلیونر کرد.

برکشایر هاتاوی

سرمایه‌گذار مشهور آمریکایی که در سال‌های جوانی با به‌کارگیری آموزه‌های استاد خود توانسته بود به شهرتی نسبی دست پیدا کند، تصمیم گرفت کسب و کار کارگزاری و جذب سرمایه‌ را تعطیل کند و مسیر سرمایه‌گذاری خود را تغییر دهد. او ابتدا سهام عمده‌ی شرکت نساجی برکشایر را خریداری کرد و با تغییر مدیر آن، همکارش کن چیس را به سمت مدیریت منصوب کرد. در سال ۱۳۴۵ (۱۹۶۶ میلادی) وارن بافت تصمیم گرفت دریافت سرمایه و فروش سهام شرکت را به‌طور کامل قطع کند.

بافت در خاطرات خود عنوان می‌کند که بدترین تصمیم زندگی‌اش، ورود به بازار نساجی بوده است. او پس از مدتی زمینه‌ی کاری برکشایر را به‌طور کامل تغییر داد و وارد بازارهای مالی بیمه شد. از خریدهای مهم این شرکت در سال‌های پیش رو، سهام شرکت واشنگتن پست بود. خرید بزرگ بعدی، سهام رسانه‌ی ABC بود که در سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) انجام شد. کوکاکولا، هدف بعدی شرکت رو‌به‌رشد برکشایر و مدیر آن، وارن بافت بود. برکشایر هاتاوی در سال ۱۳۶۶ (۱۹۸۸ میلادی)، حدود ۷ درصد از سهام کوکاکولا را به مبلغ ۱.۰۲ میلیارد دلار خریداری کرد. فروش سهام‌ هایی که پیش از این خریداری شده بود، بافت را در ۵۶ سالگی وارد باشگاه میلیاردرها کرد. کوکاکولا و آی‌بی‌ام از بزرگ‌ترین و مشهورترین سرمایه‌گذاری‌های بافت هستند.

ورود وارن بافت و شرکت تحت مدیریتش به معاملات آتی بازار بورس، در سال ۱۳۸۰ (۲۰۰۲ میلادی) و با تزریق سرمایه‌ی ۱۱ میلیارد دلاری آغاز شد. سود کسب‌شده از این معاملات تا چهار سال بعدی نزدیک به دو میلیارد دلار گزارش شد. در همین زمان بود که بافت اعلام کرد قصد دارد ۸۵ درصد از سهام خود در برکشایر را به مؤسسات خیریه کمک کند. در صدر این مؤسسات، بنیاد بیل و ملیندا گیتس قرار داشت. وارن بافت در سال ۱۳۸۵ (۲۰۰۷ میلادی) اعلام کرد که قصد دارد جایگزینی جوان برای خود برگزیند تا کسب و کار سرمایه‌گذاری‌ اش را مدیریت کند. او برای این تصمیم، لو سیمپسون را انتخاب کرد. البته سیمپسون آنچنان جوان نیست و تنها ۶ سال جوان‌تر از بافت است.

بحران مالی وارن بافت در سال های ۲۰۰۸-۲۰۰۷

بحران مالی مشهور جهان درسال ۲۰۰۷، شرکت برکشایر را نیز تحت تأثیر قرار داد. آن‌ها در سه‌ ماهه‌ی سوم سال ۲۰۰۸ با افت درآمد ۷۷ درصدی مواجه شدند. البته در همین سال بود که وارن بافت به رتبه‌ی اول ثروتمندترین افراد جهان رسید. یک سال بعد، بیل گیتس جایگاه خود را از بافت پس گرفت. این سال‌ها در مجموع برای تمامی سرمایه‌داران جهان، سیاه و تاریک بودند. بافت نیز از این قاعده مستثنا نبود و در ۱۲ ماه، سرمایه‌ای حدود ۲۵ میلیارد دلار را از دست داد.

وارن بافت و خرید سهام IBM

زندگینامه وارن بافت

وارن بافت در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱ میلادی) اعلام کرد که قصد دارد سهام شرکت کامپیوتری مشهور آی‌بی‌ام را خریداری کند. در نوامیر این سال بود که اعلام شد بافت در طول هشت ماه حدود ۶۴ میلیون سهم از این شرکت را با ارزش حدودی ۱۱ میلیارد دلار خریداری کرده است. این خرید، سهام او را در این شرکت باسابقه به ۵.۵ درصد رساند. نکته‌ی جالب در این خرید سهام این بود که بافت پیش از این اعلام کرده بود قصد ندارد وارد دنیای فناوری شود. او اعلام کرده بود که چون سوادی در این زمینه ندارد، به این صنعت وارد نخواهد شد. به همین دلیل خرید این مقدار از سهام یکی از پیشگامان دنیای کامپیوتر، اکثر کارشناسان و فعالان دنیای سرمایه را به تعجب واداشت.

کارشناسان بر این باورند که بحران مالی تا سال ۱۳۹۱ (۲۰۱۳ میلادی) ادامه داشت. نکته‌ی مهم این است که بافت پس از این دوران سیاه توانست شرکتش را به استانداردهای پیش از این بحران برساند؛ در سه‌ماهه‌ی دوم سال ۲۰۱۴، درآمد خالص شرکت او به ۶.۴ میلیارد دلار رسید و در این زمینه رکوردشکنی کرد.

مسئولیت و مقام‌های وارن بافت 

۱- تدریس در دانشگاه
۲- تأسیس موسسه ی سرمایه گذاری بافت
۳- رئیس برکشایر هاتاوی
۴- تحلیلگر اوراق بهادار در شرکت گراهام نیومن
۵- فروشنده سرمایه گذار در شرکت بافت – فالک
۶- شریک عمومی شرکت بافت

افتخارات وارن بافت

۱- در رتبه بندی فوربس در سپتامبر سال ۲۰۰۸ میلادی، به عنوان ثروتمندترین مرد جهان شناخته شد.
۲- در سال ۱۹۶۹ گروه کارسون، وارن بافت را به عنوان پولدارترین مدیر قرن بیستم معرفی کردند.
۳- در سال ۲۰۰۷ نامش به عنوان ۱۰۰ فرد پر نفوذ جهان در مجله تایمز به چاپ رسید.

رازهای موفقیت از زبان وارن بافت

۱-  شغل و کار مورد علاقه ات را پیدا کن.
۲-  اگه دوست دارید از هر چیزی زیاد داشته باشید، اگر این اعتقاد را دارید و فکر می کنید که تمام مشکلات شما تمام میشود کاملا در اشتباه هستید. مهم ترین موضوع موفقیت در کار و کمک به دیگران و خود است.
۳- در انتخاب کارکنان و نیرو به دنبال صداقت،انرژی و هوش باشید.
۴-  اگر کسی مخالف شما حرف زد، ناراحت نشوید.  اول فکر کنید که آیا راست می گوید یا نه. اگر حق با او بود آن را اصلاح کنید و اگر حق با او نبود و شما درست می گفتید، به حرف های او بی توجه باشید.
۵-  همیشه و در هر حالی مطالعه کنید و آن را فراموش نکنید چون بسیار مهم است.
۶-  شاید در راه موفقیت خیلی اذیت شوید اما اگر درست کار کنید آخر نتیجه کار را خواهید دید و آخر سود زیادی به دست می آوری.
۷- کارها را به شیوه ی خود انجام دهید و از کسی تقلید نکنید.
۸-  باید همیشه بهترین و کامل باشید.
۹-  علت شکست دیگران را جویا شوید چون شما زمان زیادی برای آزمون و خطا ندارید.
۱۰-  الگوی عالی داشته باشید و همیشه به آن فکر کنید.
۱۱-  بزرگ ترین قدرت موجود در جهان قدرت قید بی قید و شرط است. یعنی همیشه راهی برای برگشت وجود دارد و در هر حال و وضعیت خود را دوست داشته باشید.
۱۲-  همیشه کار و تلاش کن و ایمان داشته باش که فردای تو یک هیجان و یک موفقیت به دلیل کار بی وقفه ی امروزت، به تو بدهکار خواهد بود.

زندگی شخصی وارن بافت

زندگینامه وارن بافت

وارن بافت به خاطر یک عشق دوران نوجوانی، یک ساز یوکلِیلی خریداری کرد. او به خاطر این عشق، علاقه‌ی شدیدی به موسیقی پیدا کرد و هنوز هم برخی اوقات این ساز را می‌نوازد. وارن بافت در سال ۱۹۵۲ میلادی با سوزان تامپسون ازدواج کرد. آن‌ها سه فرزند به نام‌های سوزی، هاوارد و پیتر دارند. این زوج از سال ۱۹۷۷ متارکه کردند و البته از لحاظ قانونی تا سال ۲۰۰۴ که سوزان فوت کرد، زن و شوهر بودند. وارن بافت در سال ۲۰۰۶ و در سن ۷۶ سالگی با آسترید منکس به‌صورت رسمی ازدواج کرد.

یکی از اتفاقات جالب زندگی وارن بافت، طرد نوه‌ی ناتنی‌ اش است. نیکول، دختری بود که توسط پسر وارن یعنی پیتر به فرزندی پذیرفته شده بود. او در سال ۲۰۰۶ در مستندی بر مبنای ناعدالتی اقتصادی در آمریکا بازی کرد. فعالان رسانه‌ای معتقدند وارن به همین دلیل او را طرد کرده و گفته است که هیچ‌کس در خانواده، نیکول را عضوی از خاندان بافت نمی‌داند. گفته می‌شود وارن بافت تلفن همراه و کامپیوتر ندارد وارن بافت هنوز در خانه‌ای زندگی می‌کند که در دهه‌ی ۱۹۶۰ میلادی در اوماها خریداری کرد. این سرمایه‌گذار مشهور به صرفه‌جویی مشهور است؛ اما در سال ۱۹۸۹ میلادی یک جت شخصی را به مبلغ ۶.۷ میلیون دلار خریداری کرد. این اقدام او برخلاف عقاید انتقادی‌اش مبنی بر خرج‌های بیهوده بود.

او یک اتومبیل کادیلاک DTS دارد. گفته می‌شود وارن بافت در عمرش تنها یک ایمیل ارسال کرده است. او عادت به خواندن روزنامه دارد و روز خود را با خواندن روزنامه‌ی اوماها ورلد هرالد شروع می‌کند که از سال ۲۰۱۱ در مالکیت شرکت خودش قرار دارد. وارن بافت در سال ۲۰۱۲ به سرطان مرحله‌ی یک پروستات مبتلا شد و با گذراندن دوره‌ی ۴۴ روزه شیمی‌درمانی آن را درمان کرد. میلیاردر آمریکایی در حال حاضر ثروتی در حدود ۸۷.۵ میلیارد دلار دارد.

چکیده
وارن بافت، (به انگلیسی: Warren Buffett) (زادهٔ ۳۰ اوت ۱۹۳۰) کارآفرین، بازرگان، سرمایه‌گذار و نیکوکار آمریکایی است، که به‌عنوان موفق‌ترین سرمایه‌گذار قرن بیستم شناخته می‌شود. او هم‌اکنون به‌عنوان مدیر عامل اجرایی و رئیس هیئت مدیره شرکت برکشایر هاتاوی فعالیت می‌کند. بافت از سیستم شناور برای سرمایه‌گذاری بر روی شرکتش استفاده کرده‌است. او در ابتدای کارش در برکشایر بر روی سرمایه‌گذاری بلند مدت در بازار بورس متمرکز شده‌بود، ولی به تازگی تصمیم به خرید تمامی سهام شرکت را دارد.

بافت با استفاده از این استراتژی و فعالیت مداوم در حوزه مبادلات سهام اختصاصی، امروزه از طریق شرکت برکشایر هاتاوی، کنترل و مدیریت شرکت‌های تابعه، زیرمجموعه و فرعی فراوانی را بر عهده دارد، که به‌عنوان نمونه می‌توان به گایکو، دیری کوئین، هاینز و مارس اینکورپوریتد اشاره نمود. وی همچنین دارای سهام قابل‌توجهی در شمار زیادی از شرکت‌ها می‌باشد، که مشهورترین آنها عبارتند از: ولز فارگو، شرکت کوکاکولا، آمریکن اکسپرس و آی‌بی‌ام. او دو قانون مهم دارد. اول: پول از دست ندهید و قانون دوم: قانون اول را فراموش نکنید. وارن بافت از مخالفان سرسخت سرمایه‌گذاری در بیت کوین محسوب می‌شود. وارن بافت در سال ۲۰۰۸ به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان معرفی شد. وی هم‌اکنون سومین میلیاردر جهان در سال ۲۰۱۸ است.

پاسخ دهید