زندگینامه محمدعلی کلی

زندگینامه محمدعلی کلی

زندگینامه محمدعلی کلی

محمدعلی کلی با نام اصلی کاسیوس مارسلوس کلی قهرمان پرآوازه و مطرح رشته بوکس سنگین وزن جهان بود، با ما همراه باشید تا شما را با این قهرمان آشنا کنیم.

دوران کودکی و نوجوانی محمدعلی کلی

محمد علی که نام قبلی‌اش کاسیوس مارسلوس کلی جونیور بود در تاریخ ۱۷ ژانویه ۱۹۴۲ در لویس ویل کنتاکی آمریکا به دنیا آمد. وی یکی از مشهورترین بوکسورهای سنگین وزن جهان بود که پس از گرویدن به اسلام در فعالیت‌های سیاسی ایفای نقش می‌نمود و به این دلیل بیش از سایر قهرمانان ورزشی در جهان مطرح شد. وی در قرن بیستم عنوان یکی از بزرگترین قهرمانان ورزشی را به خود اختصاص داد.

محمد علی در شهر لوییس ویل کنتاکی دوران کودکی خود را سپری کرد. هنگامی که در سن ۱۲ سالگی دوچرخه کوچکش به سرقت رفت، مثل بسیاری از کودکان دیگر گریه کنان نزد پدرش نرفت؛ بلکه ماجرا را برای پلیس محلی شان، جو مارتین -که یک مربی بوکس هم بود- تعریف کرد. مارتین پیشنهاد کرد که راه مبارزه کردن را تحت نظر او یاد بگیرد و این پسر بچه ۱۲ ساله به سرعت تحت فرامین مارتین در امر یادگیری بوکس پیشرفت کرد. تا زمانی که به دبیرستان رفت و در کنتاکی موفق به کسب ۶ عنوان شد و با این موفقیت‌ها مسئولین مدرسه نمرات ضعیف درسی‌اش را نادیده گرفتند و اجازه دادند تا او فارغ ‌التحصیل شود.

در بازی‌های المپیک تابستانی سال ۱۹۶۰ در رم مدال طلای بوکس در رده سبکِ سنگین ‌وزن را کسب کرد و بعد از آن آموزش بوکس حرفه‌ای را زیر نظر آنجلو داندی ادامه داد و همزمان در همان سال‌ها بود که عقاید مذهبی خود را بروز داد. ضمن اینکه نتایج دور از انتظار و خیره کننده او در مسابقات و روحیه خستگی ناپذیرش موجب شده بود تا لقب مشت زن لویی ویل را از آن خود کند. محمد علی کلی در ۲۹ اکتبر ۱۹۶۰ در شهر لویی ویل توانست در اولین مسابقه حرفه‌ای خود در ۶ راند توانست بر تونی هونساکر که رئیس پلیس فایتویل ویرجینیای شرقی بود پیروز شود. از سال ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۳ این مبارزه گر جوان در ۱۵ مسابقه نفسگیر دیگر حریفانش را ناک اوت کرد. کسانی همچون تونی اسپرتی، جیم رابینسون، دانی فلیمن، داک سابدانگ، آلونزو جانسون، جرج لوگان، ویلی بسمانفو لامار کلارک( که در دوره اوج خود بیش از ۴۰ پیروزی قاطعانه داشت).

شاید هیجان انگیزترین و پر افتخارترین موفقیت کلی را در آن دوران پیروزی برابر سانی بنکس، آلخاندرو لاورانته و آرچی مور که سابقه ۲۰۰ پیروزی چشمگیر داشتند، باشد. اگرچه بنکس و لاورانته هر دو پس از این در مسابقات دیگر روی رینگ کشته شدند و کلی تنها مدعی عنوان قهرمانی در برابر سانی لیستون شد. رویارویی با سانی لیستون رقابتی بود که همه بوکسورها با هراس از آن حرف می‌زدند و بوکسوری به سن و سال کم کلی نتوانسته بود او را تاکنون شکست دهد و این عنوان را کسب کند.

مبارزه محمد علی کلی و لیستون

لحظهٔ ناک‌اوت شدن سانی لیستون به‌دست محمدعلی کلی که «نمادین‌ترین عکس ورزشی تاریخ» نامیده شده‌است،  علی هدف بزرگ و انگیزهٔ خوبی داشت، اما لیستون هم از اعتماد به نفس بالایی برخوردار بود و برای هر مبارزه‌ای با شعار شناور مانند پروانه، نیش مثل زنبور، به انگلیسی(Float like a butterfly,Sting like a bee) آماده! در راند نخستین سرعت بازی کلی موجب حیرت همگان شد، حتی لیستون نیز از این مسئله شگفت زده شد. قبل از مسابقه آرچی مور و سوگار ری رابینسون به علی هشدار داده بودند که مراقب سر خود باشد چرا که سانی ضربات سهمگینی دارد، ضمن اینکه از وزن بالای خود در زیر فشار گذاشتن حریف استفاده می‌کرد. به همین دلیل علی حسابی در راند اول شرایط را بررسی کرد و سعی می‌کرد به او فرصت ندهد.

زندگینامه محمدعلی کلی

در همان ابتدای راند سوم به طرز آشکاری لیستون خستگی خود را بروز داد و علی از این مسئله بیشترین سود را برد و با ضرباتی سنگین او را ضعیفتر هم کرد. در ثانیه‌های پایانی راند سوم با یکی از ضربات علی زیر چشم سانی شکاف عمیقی خورد و همین خون‌ریزی نیروی او را بیش از پیش تحلیل داد. در راند چهارم لیستون با بهره‌جویی از خستگی علی کمی خود را جمع و جور کرد، اما بوکسور جوان با استفاده از همین نیروی جوانی تا راند ششم خود را سرپا نگه داشت و منتظر پایان مسابقه بود که به ناگاه لیسون پس از چند ضربه از درد به خود پیچید و اعلام کرد که بازویش دررفته و از ادامه مسابقه بازماند و علی با قدرت خود را «پادشاه جهان» نامید و با فریاد از همه خبرنگاران حاضر در ورزشگاه خواست که در وصف قدرت نمایی او مقاله‌های جذابی بنویسند!

در یک رقابت نفس گیر و پراسترس او بالاخره قهرمان جهان شد. اما باید پس از آن قدرت و توانایی خود را به سایرین هم نشان می‌داد. در ماه نوامبر ۱۹۶۵ توانست قهرمان اسبق دنیا فلوید پترسون را شکست دهد. در راند دوازدهم داور مسابقه به علت شرایط فیزیکی بد فلوید، بازی را متوقف کرد و کلی را برنده بازی اعلام نمود.

تغییر نام به محمد علی کلی

در فاصله میان این دو مسابقه، کاسیوس به دلایل دیگری نیز مطرح و معروف شد. او دین اسلام را پذیرفت و نام خود را به محمد علی تغییر داد. اگرچه این مساله فقط از سوی عده اندکی پذیرفته شد که او را محمد علی کلی بنامند. سال‌های ۱۹۶۶ و ۱۹۶۷ برای وی سال‌های پر مشغله‌ای بودند. چرا که او مجبور شد هفت بار از عنوان قهرمانی اش دفاع کند. هیچیک از قهرمانان سابق دنیا در طول یکسال این کار را در چنین دفعاتی انجام نداده‌اند. در مارس ۱۹۶۶ در برابر یکی از سرسخت‌ترین حریفانش که یک بوکسور کانادایی به نام گئورگ چاوالو بود در یکی از نفس‌گیرترین مبارزات به پیروزی رسید. چاوالو پیش از این در رده حرفه‌ای خود هرگز شکست نخورده بود.

عدم شرکت محمدعلی کلی در جنگ ویتنام و شکست بر روی رینگ

در سال ۱۹۶۶ وی به از حضور در ارتش آمریکا برای جنگ ویتنام سر باز زد و اعلام کرد هرگز به روی همنوعان ویتنامی خود آتش نمی‌گشاید. همین مساله مدت‌ها سر زبان‌ها بود و پس از آن حتی از حضور در رقابت‌های بوکس به مدت ۵ سال محروم شد و گواهینامه بوکسش نیز به حالت تعلیق در آمد، البته مدتی بعد این محکومیت به ۳ سال کاهش پیدا کرد. با وجود این، در مدت سه سالی که اجازه مشت زنی نداشت، همچنان در این عرصه حاضر بود: «من به خاطر پرستیژ یا به دلایل شخصی مبارزه نمی‌کنم.

من می‌جنگم که به برادرانم که در آمریکا روی زمین خوابیده‌اند، روحیه بدهم، سیاهانی که با کمک‌های دولتی زنده‌اند، سیاهانی که چیزی برای خوردن ندارند، سیاهانی که چیزی از خود نمی‌دانند و سیاهانی که آینده‌ای ندارند.» در سال ۱۹۷۰ پس از سپری کردن دوران محرومیت خود بار دیگر جواز بوکس خود را دریافت کرد؛ اما به علت وقفه‌ای چند ساله در ورزش حرفه‌ای عنوان قهرمانی سال ۱۹۷۱ را در مبارزه‌ای با جو فریزر در مادیسون اسکوار گاردن از دست داد.

محمدعلی کلی و سفر به ایران

زندگینامه محمدعلی کلی

در سال ۱۳۷۲ محمدعلی کلی به دعوت مقامات ورزشی به ایران دعوت شد و با ورزشکاران ایرانی دیدار کرد. او به زیارت حرم امام خمینی (ره) رفت و حتی در نماز جمعه تهران حضور یافت و نماز جمعه را اقامه کرد. در این سفر به یاد ماندنی او برای زیارت امام رضا (ع) مشهد مقدس رفت و در مصاحبه‌ای اعلام کرد که از امام رضا (ع) شفای بیماری‌اش را خواسته است.

بعد از آن در ورزشگاه شیرودی برای مسابقه با «علی‌اصغر کاظمی» بوکسور ایرانی به صورت نمادین روی رینگ رفت تا رقص پای زیبایش را به نمایش بگذارد در نهایت کاظمی با احترام دست کلی را بوسید تا دست کلی به عنوان برنده بالا برود. او بعد از ایران به افغانستان و عراق نیز سفر کرد که در این سفرها زیارت حرم امام حسین (ع) هم قسمتش شد.

اعلام بازنشستگی محمدعلی کلی

در ۲۷ ژوئن ۱۹۷۹ محمد علی اعلام بازنشستگی کرد و با دنیای پر هیجان رینگ و بوکس خداحافظی نمود. اگرچه در طی دو سال پس از آن مسابقاتی هم انجام داد ولی در آخرین مسابقه خود برابر ترور بربیک که ۱۲ سال از او جوان‌تر بود شکست خورد و پس از این شکست در سال ۱۹۸۱ با رکورد ۵۶ پیروزی، ۳۷ ناک اوت و ۵ شکست به‌طور کامل از بوکس کناره‌گیری کرد.

محمد علی همیشه فاصله‌اش با حریف نسبت به سایرین بیشتر بود و ضرباتش به سر از هر بوکسور دیگری بیشتر بود. اگرچه شاید این مسئله در طول یک مسابقه ریسک بیشتری داشته باشد اما ضربات سنگین به اعضای بدن برای ناک اوت کردن حریف از روی رینگ موثرتر است و کلی معتقد بود نمی‌خواهد با فریب دادن دیگران قهرمان شود.

محمدعلی کلی و ابتلا به پارکینسون

در سال ۱۹۸۲ محمد علی دچار سندروم پارکینسون شد، اما از محبوبیتش نزد مردم و هوادارانش چیزی نکاست و همچنان مورد توجه میلیون‌ها تن در سراسر جهان بود. پارکینسون یک بیماری تدریجی و بدون درمان قطعی است که ناشی از زوال تدریجی بخش مهمی از مغز است که کار آن تولید مواد شیمیایی لازم برای انتقال پیام‌های عصبی است که فرمان‌های مغز را برای کنترل و حرکت اعضای بدن ارسال می‌کنند. محمد علی اولین نشانه‌های این بیماری را در سال ۱۹۸۴ و وقتی ۴۲ ساله بود، مشاهده کرد. طی چند دهه جهان شاهد آن بود که این بیماری به تدریج محمد علی را از اوج به زیر می‌کشد و لرزش و کرختی، جای چابکی و زیرکی ورزشی وی را می‌گیرد.

زندگینامه محمدعلی کلی

محمد علی در سال ۱۹۹۶ در حالی که علایم بیماری پارکینسون در او مشهود بود افتخار روشن کردن مشعل المپیک آتلانتا را در جورجیای آمریکا پیدا کرد. از آنجایی که دخترش لیلا علی به رشتهٔ پدر علاقه فراوانی داشت از سال ۱۹۹۹ بوکس حرفه‌ای را آغاز کرد. اما پدرش پیش از این در سال ۱۹۷۸ در مورد بوکس زنان گفته بود: «زنان هرگز نمی‌توانند به خاطر فیزیولوژی بدنشان مثل مردان بوکس بازی کنند. ضربات سهمگین بوکس باعث بروز مشکلاتی برایشان می‌شود که گاهی جبران‌ناپذیر است.»

واکنش محمد علی کلی به حرف‌های ضداسلامی ترامپ

اسطوره مسلمان بوکس دنیا اواسط ژانویه بود که به اظهارات ضد اسلامی کاندید اصلی جمهوری‌خواهان آمریکا در انتخابات ریاست جمهور سال آینده آمریکا واکنش نشان داد. نامزد اصلی حزب جمهوری در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری آمریکا گفته بود این کشور باید ورود مسلمانان به این کشور را ممنوع و شرایط زندگی آن‌ها در خاک آمریکا را محدود کند. محمد علی در بیانیه‌ای که NBC آن را منتشر کرد، بدون آوردن نام ترامپ نوشت: “ما به عنوان مسلمان باید مقابل این آدم‌ها که می‌خواهند از اسلام برای رسیدن به هدف‌های مقطعی خودشان استفاده کنند بایستیم. این آدم‌ها خیلی‌ها را از راه شناخت اسلام منحرف کرده‌اند. مسلمان‌های واقعی می‌دانند یا باید بدانند اسلام علیه هیچ کس نیست. “

درگذشت محمدعلی کلی

محمد علی روز دوشنبه ۲۳ مه ۲۰۱۶ به علت بروز مشکلات تنفسی راهی بیمارستان شد و پس از بستری شدن به تدریج حالش رو به وخامت گذاشته‌است به‌طوری‌که در روزهای پنجشنبه و جمعه تقریباً خانواده محمد علی، از بهبودی او ناامید می‌شوند و شامگاه جمعه در حالی که همسر و فرزندان پرتعداد او در کنار بسترش بوده‌اند، پزشکان مرگ محمد علی را در ساعت نه و چهار دقیقه عصر جمعه (به وقت غرب) آمریکا اعلام کردند. علت مرگ محمدعلی شوک عفونتی به دلایل طبیعی ناشناخته اعلام شد. وی در روز سوم ژوئن ۲۰۱۶ پس از ۳۲ سال تحمل بیماری پارکینسون، بر اثر مشکلات تنفسی در سن ۷۴ سالگی در بیمارستان اسکاتسدیل آریزونا درگذشت.

خاکسپاری محمد علی کلی

مراسم خاکسپاری محمد علی روز جمعه، دهم ژوئن ۲۰۱۶ (۲۱ خرداد ۱۳۹۵) یک هفته پس از مرگ او، در زادگاهش شهر لوئی‌ویل ایالت کنتاکی برگزار شد. هزاران نفر در خیابان‌های شهر لویی‌ویل برای بدرقه کاروان حامل پیکر محمد علی صف کشیدند. خودروی حامل تابوت محمدعلی از مقابل اماکن مهم در زندگی او در حالی عبور کرد که جمعیت سوگوار با فریاد علی، علی به او ادای احترام کردند.

درحالی که در چند سال گذشته بطور معمول در آمریکا خانواده‌های درگذشتگان سرشناس می‌خواهند به حریم خصوصی ایشان احترام گذاشته شود؛ مراسم تشییع جنازه محمد علی به خواست او به‌طور همگانی برگزار شد و در کنار چهره‌های سرشناس جهان، مردم عادی هم فرصت یافتند در مراسم بزرگداشت محمد علی که مطابق مراسم اسلامی انجام شد حضور یابند.

بیل کلینتون رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، حامد کرزی رئیس‌جمهوری سابق افغانستان، ملک عبدالله پادشاه اردن، بیلی کریستال کمدین معروف، آرنولد شوارتزنگر هنرپیشه و فرماندار سابق کالیفرنیا، ویل اسمیت هنرپیشه برجسته هالیوود، رهبران قبایل سرخپوستان آمریکا، دختر مالکوم ایکس، رحمان برادر محمد علی، لونی همسرش و دو دختر او مریم و راشده در این مراسم حضور داشتند و اغلب ایشان در مورد محمد علی صحبت کردند. باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل شرکت در مراسم فارغ‌التحصیلی دختر بزرگش نتوانست در مراسم شرکت کند اما یک فرستاده ویژه و پیامی ویدئویی به مراسم فرستاد.

۷ درس موفقیت از محمد علی کلی

زندگینامه محمدعلی کلی

۱- الان رنج بکش: قبل از اینکه زیر نورافکن‌ها برقصم، در خیابان‌ها دویده‌ام. برای هر لحظه از وقتی که برای موفقیت گذاشته‌ام عذاب می‌کشیدم، اما با خودم می‌گفتم: «تسلیم نشو. الان رنج بکش و بقیه‌ی عمرت قهرمان باش.» با اینکه برای سختی‌هایی که صبح و شب کشیده‌ام، بهای زیادی داده‌ام. اما می‌دانستم در نهایت به چیزی خواهم رسید که ارزشش خیلی بالاتر از اینها است. من هزینه‌ی موفقیت‌هایم را در شکست‌هایم پرداخت کرده‌ام.

۲- بخواه رویا بپرداز و تجسم کن: قهرمانان در باشگاه زاده نمی‌شوند، آنها از جوهری زاده می‌شوند که در عمق وجودشان جای دارد: یک میل، یک رویا و یک تجسم. آیا شما هم میل شدیدی به موفقیت در خود حس می‌کنید؟ آیا به خاطر این میل، شب‌‌بیداری‌ها و سحرخیزی‌های زیادی را تحمل کرده‌اید؟‌ قهرمانانی که به موفقیت می‌رسند، تصویری درونی از موفقیت برای خود ساخته و مصمم هستند که آن را به واقعیت تبدیل کنند. آنها تا وقتی که به هدف نرسند دست از تلاش برنمی‌دارند.

۳- خودت را باور کن: مثل پروانه می‌رقصد، مثل زنبور نیش می‌زند،‌ محمدعلی شکست نمی‌خورد! علی می‌گفت:‌ «اینکه مرتب خودتان را تایید کنید به اعتقاد منجر می‌شود و زمانی که آن اعتقاد به یک باور قلبی تبدیل شد،‌ اتفاقات خوبی می‌افتد». پس صبر نکنید تا کسی شما را تایید کند، خودتان را قبول داشته باشید‌!‌ علی همیشه این کار را می‌کرد، او آنقدر به خودباوری رسیده بود که خطاب به مخالفانش می‌گفت:‌ «اگر حتی خوابش را می‌بینید که مرا شکست ‌دهید، از خواب بیدار شوید و معذرت‌خواهی کنید.» علی می‌گفت:‌ «من بزرگ‌ترین مشت‌زن تاریخم» او می‌گفت: «اگر به اندازه‌ی من بزرگ شوید، برایتان سخت است که همچنان فروتنی‌تان را حفظ کنید.»

شما هم برای رسیدن به موفقیتی که تصویرسازی کرده‌اید، سعی کنید همین‌ها را تمرین کنید و چندین بار به خودتان بگویید! مثلا مدام بگویید: «اگر کسی به اندازه‌ی من عالی باشد، فروتن بودن برایش سخت است.» حالا دوباره بگویید‍‌!‌

۴- تغییر کن: کسی که در پنجاه سالگی دنیا را همانطوری ببیند که در سی سالگی می‌دیده، بیست سال از زندگی‌اش را هدر داده است. به نظر شما آیا باید تغییر کنید؟ اگر کسی را بعد از چندین سال دیدید و به شما گفت: «چقدر عوض شدی» شما هم بلافاصله بگویید: «ممنون». زندگی همین تغییرهاست، رشد است، ریسک کردن و فراتر رفتن است. محمدعلی می‌گفت: «کسی که شجاعت ریسک کردن ندارد، در زندگی به هیچ‌چیز نمی‌رسد.»

۵- از بال‌هایت استفاده کن: کسی که قدرت تخیل ندارد، بال ندارد. پرنده‌ای که از بال‌هایش استفاده نکند، نمی‌تواند پرواز را تجربه کند. ما آدم‌ها هم بال داریم: بال‌های تخیل. ما این توانایی را داریم که زندگی روزمره را ترک کنیم، دنیای ناممکن‌ها را درنوردیم و دنیایی بدون محدودیت را پیش رویمان ببینیم. اگر به چیزی که خیالبافی می‌کنیم اعتقاد داشته باشیم، دنیا آن را به ما هدیه می‌دهد.

۶- هدف یعنی همه‌چیز: اهداف من همان قدرتی هستند که مرا به پیش‌ ‌می‌رانند. همیشه سعی کنید اهدافتان را به خوبی بشناسید. برای اینکار هر روز با طلوع خورشید، اهدافتان را بلند به خودتان بگویید و قبل از اینکه شب‌ها به خواب بروید آنها را تجسم کنید. هدف، همه‌‌ی موجودیت کار شماست. برای پیشرفت به اهداف‌تان و البته به نقشه‌ای نیاز دارید که شما را به سمت آنها ببرد.

۷- برای موفقیت آماده شو: قبل از اینکه مبارزه شروع شود، برنده یا بازنده مشخص است. برنده کسی است که قبل از بردن توی رینگ، بارها و بارها در تمریناتش شکست را تجربه کرده است. موفقیت فقط آن زمانی که به آرزوی‌تان رسیده‌اید نیست. همین حالا هم در زندگی، موفقیت‌ها و شکست‌های بی‌شماری را تجربه می‌کنید. این عادت‌های هرروزه‌ی شما هستند که تعیین می‌کنند تا کجا پیش می‌روید. «نورافکن‌ها» اهمیتی ندارند، موضوع این است که چقدر برای «نورافکن‌ها» آماده‌اید. آیا در حال آماده شدن هستید؟‌ آیا سعی می‌کنید راهتان را باز کنید؟

کتاب زندگینامه محمدعلی کلی

کتاب «محمد علی: زندگی و دروان او» نوشته هاوزر با همکاری خود محمد علی نوشته شد. این کتاب در زمان انتشارش در سال ۱۹۹۱ موفق به دریافت جایزه ویلیام هیل برای کتاب‌های ورزشی شد که از معتبرترین جوایز کتاب است. این کتاب اکنون دوباره از سوی هارپرکالینز در کتاب‌‌فروشی‌های سراسر جهان توزیع شده است. در این کتاب با بیش از ۲۰۰ تن از افراد خانواده، دوستان، رهبران جهان و دیگر چهره‌های برجسته که شناخت کافی از این بوکسور اسطوره‌ای داشتند، صحبت شده بود تا تصویر واقعی از وی به دست آید.

زندگینامه محمدعلی کلی

این کتاب ۳۰ سال پس از روی صحنه رفتن او به عنوان برنده مدال طلای سنگین وزن در المپیک رم نوشته شد و از سه نبرد بزرک او در برابر جو فریزر یاد شد. پیروزی او بر جورج فورمن در زییر و باخت باورنکردنی او و سپس برد نهایی او در این کتاب زیر ذره‌بین قرار گرفته است. این کتاب در ۵۴۴ صفحه ابتدا در ژوئن ۱۹۹۲ منتشر شده بود. هاوزر پس از نوشتن این کتاب، کتاب دیگری نیز درباره محمد علی با عنوان «محمد علی: ادای احترام به بزرگ‌ترین» نوشت که ۸ ژوئن ۲۰۱۶ و پس از انتشار خبر درگذشت وی به بازار آمد. این کتاب در ۲۸۸ صفحه برای نخستین بار دو روز پیش وارد بازار کتاب شد. توماس هاوزر نویسنده ۵۰ کتاب است و نامزد جایزه پولیتزر نیز بوده است.

سخنان محمدعلی کلی

۱- دوستی و رفاقت، سخت‌ترین چیز در دنیا برای توصیف کردن است و این موضوع را در هیچ مدرسه‌ای به شما آموزش نمی‌دهند. اگر شما معنی دوستی و رفاقت را فرا نگیرید در واقع چیزی نیاموخته‌اید.
۲- “غیرممکن” تنها واژه‌ای بزرگ برای افراد حقیر است. برای اینکه آنها زندگی آسان‌تر و بهتری داشته باشند باید این قدرت را داشته باشند که تغییراتی در زندگی خود ایجاد کنند. “غیرممکن” یک حقیقت نیست، بلکه یک باور است. “غیرممکن” اظهارنظر نیست بلکه شهامت است. “غیرممکن” بالقوه است. “غیرممکن” زودگذر است. “غیرممکن” هیچ است. اگر ذهن من بتواند تصورش کند و قلبم نیز باورش کند حتما می‌توانم به هر آنچه می‌خواهم دست یابم.
۳- از هر لحظه تمرین کردن متنفرم اما به خودم گفته‌ام که دست از تمرین نکش، این سختی را به جان بخر تا باقی عمر خود را به عنوان یک قهرمان زندگی کنی.
۴- تنفر از مردم به خاطر رنگ پوست‌شان اشتباهی محض است. مسئله این نیست که از چه رنگ پوستی بدتان می‌آید، مسئله این است که با این تفکر صددرصد در اشتباهید.
۵- قهرمانان در باشگاه‌های ورزشی متولد نمی‌شوند. قهرمانان از رویا، آرزو و دید درون‌شان به وجود می‌آیند. آنها باید مهارت و اراده داشته باشند ولی در این بین اراده ورزشکار باید از مهارتش قوی‌تر باشد تا تبدیل به قهرمان شود.
۶- روزهایت را نشمار، روی روزهایت حساب باز کن.
۷- همانند پروانه در آسمان شناور باش و مثل زنبور نیش بزن.
۸- هر روز طوری زندگی کن که انگار آخرین روز زندگی‌ات است، زیرا سرانجام روزی وقت رفتن خواهد رسید.
۹- من یک مبارزم و به تجارت چشم توی چشم اعتقاد دارم. من تغییردهنده دکوراسیون صورت نیستم. به کسی که نمی‌خواهد عقب بکشد احترام نمی‌گذارم. تو سگ من را کشتی پس بهتر است گربه‌ات را پنهان کنی.
۱۰- شخص بدون تخیل در واقع بالی ندارد.
۱۱- برای اینکه تبدیل به قهرمانی بزرگ شوید باید باور کنید که بهترین هستید. اگر هم اینطور نیستید وانمود کنید که بهترین هستید.
۱۲- فقط یک مرد می‌داند که چیزی شبیه به شکست می‌تواند روحیه را از از عرش به فرش برساند و تنها یک پیروزی است که می‌تواند مجددا روحیه را به اوج بازگرداند.
۱۳- به چیزی که فکر می‌کنید می‌رسید.
۱۴- بهترین راه رسیدن به رویاهای‌تان بیداری است.
۱۵- وقتی برای هدف خاصی می‌جنگید چیزی را از دست نداده‌اید. به نظر من بازنده‌ واقعی کسانی هستند که هدف مشخصی ندارند.
۱۶- خدماتی که به دیگران ارائه می‌دهید در واقع اجاره بهایی است که بابت حضورتان در روی کره زمین پرداخت می‌کنید.
۱۷- شخصی که به اندازه کافی شجاع نباشد قادر به انجام دادن هیچ چیز در زندگی‌اش نخواهد بود.
۱۸- بیشتر مواقع موانع بزرگی همچون کوه‌ها نیستند که سد راه شما می‌شوند بلکه گاهی یک ریگ کوچک در کفش‌تان می‌تواند مانع رسیدن شما به هدف‌تان شود.
۱۹- کسی که در ۵۰ سالگی همانند ۲۰ سالگی‌اش به دنیا می‌نگرد در واقع ۳۰ سال از عمرش را از دست داده است. سن، چیزی است که به آن فکر می‌کنید. شما پیرتر از آن چیزی هستید که فکرش را می‌کنید.
۲۰- من به دین اسلام ایمان آوردم. من خدا و صلح را باور دارم.
۲۱- ترس از رویارویی با چالش‌ها بی‌ایمانی است و من به خودم ایمان دارم.
۲۲-وقتی تا حدی به اندازه من بزرگ باشی فروتنی کاری بسیار دشوار است.
۲۳- من بهترینم، حتی پیش از این نیز گفته بودم که می‌دانم بهترینم.
۲۴- هرگز به شکست خوردن فکر نکرده بودم ولی حالا این اتفاق برایم افتاد و این تنها چیزی است که به درستی اتفاق افتاد. شکست جزیی از زندگی همه ماست.
۲۵- تنها چیزی که باعث پیشرفت من می‌شود و به جلو می‌راند، اهدافم است.
۲۶- “خداوند” بزرگترین است. من فقط بزرگترین بوکسور هستم.
۲۷- زندگی قمار است. ممکن است شما صدمه بینید و یا افرادی در سقوط هواپیما جان خود را از دست بدهند. همچنین امکان دارد انسان‌ها دست و پای خود را در تصادف اتومبیل از دست بدهند. این موضوع در مورد مبارزه‌ها نیز صدق می‌کند و ممکن است برخی جان خود را در این راه از دست بدهند، برخی مصدوم شوند و در مقابل برخی دیگر پیروز شوند. تنها به خاطر داشته باشید که به خودتان تلقین نکنید این اتفاق ممکن است برای شما بیفتد.

چکیده
محمد علی با نام قبلی کاسیوس مارسلوس کلی جونیور، در ایران مشهور به محمد علی کلی زاده ۱۷ ژانویه ۱۹۴۲ کنتاکی – درگذشته ۳ ژوئن ۲۰۱۶ لویی ویل کنتاکی، بوکسور حرفه‌ای سنگین‌وزن آمریکایی بود که به عنوان برترین مشت‌زن تاریخ بوکس در این وزن و نیز یکی از مهم‌ترین و برترین شخصیت‌های ورزشی قرن بیستم شناخته می‌شود. او به عنوان یک فعال مدنی و چهره‌ای الهام بخش، جنجالی و چالش‌برانگیز در داخل و خارج رینگ بوکس شناخته شده‌است. امیدواریم از این مقاله نیز بهره کافی را برده باشید.

پاسخ دهید