زندگینامه آنگلا مرکل

زندگینامه آنگلا مرکل

زندگینامه آنگلا مرکل

قدرتمندترین زن جهان که چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا را می چرخاند با عجیب ترین چالش ها و بدنامی ها رو به رو بوده، اما آن ها را کنار زده است. با ما همراه باشید تا با آنگلا مرکل آشنا شوید.

آنگلا مرکل متولد ۱۹۵۴ میلادی سیاستمدار آلمانی است که به عنوان صدر اعظم زن آلمان و یکی از معماران اتحادیه اروپا شناخته می‌شود. آنگلا دوروتئا کزنر، که با نام آنگلا مرکل شناخته می‌شود، در ۱۷ ژوئیه ۱۹۵۴ در هامبورگ آلمان غربی متولد شد. مرکل پس از سقوط دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ میلادی وارد سیاست شد. مرکل با به دست آوردن ریاست حزب اتحاد دموکرات مسیحی، اولین صدر اعظم زن آلمان، یکی از چهره‌های برجسته اتحادیه اروپا پس از انتخابات ملی سال ۲۰۰۵ است. پدر آنگلا کشیش پروتستان و مادرش آموزگار بود. در کودکی در اقدامی عجیب همراه خانواده به آلمان شرقی مهاجرت کردند. مرکل در منطقه روستایی شمال برلین در جمهوری دموکراتیک آلمان رشد کرد.

وقتی او کودک بود از پله بالا رفتن وحشت داشت . در دوران دبیرستان همیشه شاگرد اول بود و دوست داشت مانند مادرش آموزگار شود اما این آرزو توسط دولت کمونیست آلمان شرقی بر باد رفت. آنگلا فیزیک را در دانشگاه لیپزیگ مطالعه کرد و در سال ۱۹۷۸ دکترای خود را به دست آورد و بعدها به عنوان یک شیمیدان در موسسه مرکزی شیمی فیزیکی آکادمی علوم از سال ۱۹۷۸ تا ۱۹۹۰ کار کرد .در دوران دانشگاه با اولریش مرکل که دانشجوی فیزیک بود ازدواج کرد. ولی این ازدواج دیری نپایید و در سال ۱۹۸۲ آنها از هم جدا شدند. آنگلا نام خانوادگی همسر اولش را برای خود نگه داشت . می گویند در دوران زندگی در آلمان شرقی در یک رستوران به کارگری می کرده تا خرج تحصیل خود را بدهد.

زندگینامه آنگلا مرکل ۱) دوران مدرسه

زندگینامه آنگلا مرکل

آنگلا، در مدرسه پلی‌تکنیک شهر تمپلین شروع به تحصیل نمود؛ به عقیده معلمین و هم‌کلاسی‌ها، در دوران کودکی و نوجوانی کمتر مورد توجه اما دارای روابط اجتماعی خوبی بود. استعداد وی بیشتر در دروس زبان روسی و ریاضیات، چشمگیر بود. در المپیاد زبان روسی نیز توانست, تا سطح بین‌المللی شرکت کند. آنگلا بجای جشن‌های معمول فارغ‌التحصیلی، در مراسم متبرک کلیسا که مختص ورود جوانان به جامعه مسیحایی است (Konfirmation) در کلیسای ماریا ماگدالن شهر تمپلین شرکت کرد.

وی در طول دوران مدرسه‌اش، عضو سازمان جمعی سیاسی کودکان که بعدها، گروه جوانان آزاد آلمان (Freien Deutschen Jugend) نام گرفت، بود. آنگلا، از همان دوران مدرسه، در تصمیم خود برای تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه کارل مارکس مصمم بود. دیپلم خود را سال ۱۹۷۸ در همین رشته از دانشگاه لایپزیگ دریافت و پایان‌نامه‌اش با عنوان «تاثیر ارتباط فضایی بر سرعت واکنش در واکنش‌های ابتدایی دارای دو ملکول، در رسانه‌های انبوه» را در سال ۱۹۸۶ با درجه عالی اخذ نمود.

زندگینامه آنگلا مرکل ۲) فعالیت سیاسی آنگلا مرکل

آنگلا مرکل یکی از باسیاست ترین زنان جهان است که او را در سیاست مانند هیتلر میدانند، در ادامه بیشتر به زندگی سیاسی این صدراعظم می پردازیم.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – آغاز

او در جوانی با اینکه به کمونیسم ایمان نداشت، به شاخه جوانان حزب اتحاد سوسیالیستی آلمان پیوست. در آن زمان به‌طور پنهانی برنامه‌های سیاسی تلویزیون آلمان غربی را تماشا می‌کرد. به هنگام انقلاب‌های ۱۹۸۹ وارد عرصه سیاسی آلمان شد و در سال‌های پایانی دولت کمونیستی آلمان شرقی، مرکل در اعتراضات خیابانی شرکت فعالی داشت و به عضویت حزب تازه تأسیس «بیداری دموکراتیک» درآمد. در زمان فروپاشی دیوار برلین به‌عنوان سخنگوی این حزب فعالیت می‌کرد.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – ورود به دولت

در سال ۱۹۹۰ به معاونت سخنگوی نخستین دولت دموکراتیک جدید در آلمان شرقی پیشین منصوب شد. پس از اتحاد آلمان او به آلمان غربی رفت و در آنجا به عضویت حزب محافظه‌کار اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان درآمد. در ۱۸ مارس ۱۹۹۰ وی از ایالت مکلنبورگ فورپومرن به مجلس فدرال آلمان (بوندستاگ) راه یافت و به عنوان قائم مقام سخنگوی دولت برگزیده شد. به دلیل توجه هلموت کوهل (صدراعظم وقت آلمان) به او، در ۱۸ ژانویه ۱۹۹۱ به عنوان وزیر زنان و جوانان و در سال ۱۹۹۴ به عنوان وزیر محیط زیست، حفظ طبیعت و امنیت رآکتورها مشغول به کار شد. وی مقام این وزارت را تا سال ۱۹۹۸ که به قدرت گرفتن حزب سوسیال دموکرات آلمان به رهبری گرهارد شرودر انجامید، نگه‌داشت. بعد از آن تلاش به ائتلاف با سوسیال-دموکرات‌ها برای حکومت در بعضی از ایالات کرد که به نتیجه‌ای نرسید.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – رهبری حزب

پس از شکست اتحادیه دموکرات مسیحی در انتخابات ۱۹۹۸، مرکل به عنوان دبیرکل این حزب برگزیده شد و در سال ۱۹۹۹ پس از رسوایی پرداخت‌های مالی غیرمجاز در این حزب که به برکناری رهبر وقت این حزب ولفگانگ شویبله انجامید به رهبران حزب خود از جمله هلموت کوهل پشت کرد و در سال ۲۰۰۰ به عنوان نخستین زن در تاریخ حزب دموکرات مسیحی آلمان، به رهبری این حزب برگزیده شد.

زندگینامه آنگلا مرکل

در سال ۲۰۰۲ با این وجود ادموند اشتویبر دبیرکل اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن که با اتحادیه دموکرات مسیحی در پارلمان متحد بود به‌عنوان نماینده دو حزب متحد برای صدراعظمی کاندید شد. این دو حزب با رهبرانشان (مرکل و اشتویبر) بارها گرهارد شرودر و سوسیال دموکرات‌ها را تحت عناوین مختلف سیاست‌های غلط اقتصادی، افزایش بدهی‌های کشور و مهم‌تر از همه، تعداد بسیار زیاد بیکاران مورد سرزنش قرار می‌دادند. با این وجود اتحاد آن‌ها بار دیگر در سال ۲۰۰۲، بیشتر به‌خاطر سیاست‌های آن‌ها درمورد جنگ عراق از ائتلاف قرمز-سبز به رهبری گرهارد شرودر و یوشکا فیشر شکست خورد.

با افزایش بدهی‌ها و بیکاران کشور در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴، فشار بر شرودر و متحدانش بیشتر شد، تا آنجا که اتحادیه دموکرات مسیحی در سایر ایالت‌های آلمان به پیروزی رسید. سوسیال دموکرات‌ها و شرودر برای جبران این شکست‌ها پیشنهاد به‌عقب‌کشاندن انتخابات پارلمانی در سال ۲۰۰۵ را دادند، تا به رقبای خود محبوبیتشان را میان مردم به اثبات برسانند. در حالی که کارشناسان امیدی برای سوسیال دموکرات‌ها نمی‌دیدند.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – پیروزی در انتخابات

در انتخابات بوندستاگ در سال ۲۰۰۵ مرکل خود را نامزد صدراعظمی از طرف دو حزب متحد کرد. بر خلاف انتظار همه، اتحادیه دموکرات مسیحی رأی بالایی آورد به‌طوری‌که اتحادیه دموکرات مسیحی‌ها و سوسیال مسیحی‌های بایرن یا سوسیال دموکرات‌ها هیچ‌کدام به تنهایی نتوانستند اکثریت پارلمانی را بدست بیاوردند. احزاب کوچکتر مانند حزب سبزهای آلمان (اتحاد ۹۰/سبزها) یا دمکرات‌های آزاد که به‌طور سنتی شرکای ائتلافی احزاب بزرگ هستند، هیچ‌کدام اینبار به میزان کرسی موردنیاز برای ائتلاف با احزاب بزرگتر دست نیافتند. به این ترتیب ائتلاف دمکرات مسیحی‌ها و اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن مجبور شدند برای اداره کشور با سوسیال دموکرات‌ها ائتلاف بزرگ را تشکیل دهند.

بر طبق مذاکرات ائتلاف بزرگ، سوسیال دموکرات‌ها به صدراعظمی مرکل و کناره‌گیری شرودر از سیاست رضایت دادند به شرط این‌که ۸ وزارت‌خانه بزرگ در دستان آن‌ها باقی بماند. به این صورت آنگلا مرکل نخستین صدر اعظم زن در کشور آلمان معرفی شد. به این ترتیب، مرکل به‌عنوان رئیس اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان و نخستین زن صدراعظم در تاریخ آلمان، دولت ائتلافی با حزب هم پیمانش اتحادیه سوسیال-مسیحی بایرن (CSU) و حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) را تا سال ۲۰۰۹ رهبری کرد. این ائتلاف پس از دو ماه مذاکره در پی انتخابات فدرال آلمان در ۲۰۰۵ تشکیل شد. پس از انتخابات فدرال در سال ۲۰۰۹ و خروج سوسیال دموکرات‌ها از دولت، مرکل دولت ائتلافی جدید را با مشارکت حزب دموکرات آزاد تشکیل داد.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – دوره‌های بعدی

سومین دوره صدراعظمی مرکل پس از انتخابات فدرال ۲۰۱۳ آغاز شد که در آن اتحادیه دموکرات مسیحی ۴۱/۵% از کل آرا را به خود اختصاص داد. اما همپیمانانش در حزب دموکرات‌های آزاد در این دوره از انتخابات از ورود به بوندستاگ بازماندند و در نتیجه مرکل دولتی ائتلافی با سوسیال دموکرات‌ها تشکیل داد. مرکل در روز ۲۰ نوامبر ۲۰۱۶ بار قصد نامزدی خود را برای شرکت در انتخابات فدرال آلمان در سپتامبر ۲۰۱۷ اعلام کرد. او پس از پیروزی در این انتخابات برای چهارمین دور به صدر اعظمی المان رسید. با پایان این دوره، او رکورد طولانی‌ترین دوره صدر اعظمی را می‌شکند.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – سیاست مرکل

او را سیاست‌مداری غیرقبل پیش‌بینی، مرموز، بی‌رحم، و عمل‌گرا می‌خوانند. دربارهٔ مرکل و در واقع سیاست کنونی حزب او گفته می‌شود که او گرایش سنتی آلمان به فرانسه که پایه تشکیل یک اتحادیه اروپای قدرتمند است را می‌شکند و مانند تونی بلر و مارگارت تاچر بیشتر گرایش به نزدیکی با آمریکا دارد. این برای اتحادیه اروپا مسئله مهمی است وگرنه در زمینه سیاست‌های اقتصادی، اختلاف احزاب بزرگ حاکم در اروپا بسیار کم شده‌است. از او به عنوان مارگارت تاچر قرن بیست و یک یاد می‌شود.

زندگینامه آنگلا مرکل

آنگلا مرکل رهبر دفاکتو اتحادیه اروپا خوانده شده‌است و مجله فوربز دو بار او را دومین شخص قدرتمند جهان نامید که بالاترین رتبه‌ای است که یک زن تاکنون بدان رسیده‌است. مرکل در سال ۲۰۱۵ از سوی مجله تایمز به عنوان شخصیت سال برگزیده شد و این نشریه او را صدراعظم دنیای آزاد نامید. وی از روز ۲۶ مارس ۲۰۱۴ رکورد طولانی‌ترین دوره تصدی دولت را در بین سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا از آن خود کرده‌است. همچنین وی در سال ۲۰۱۶ برای دهمین سال به عنوان قدرتمندترین زن دنیا از سوی مجله فوربز برگزیده شد.

در سال ۲۰۰۷ مرکل ریاست شورای اروپا و گروه هشت را به عهده داشت و دومین زنی بود که به این مقام برگزیده می‌شد. او همچنین نقشی کلیدی در پیمان لیسبون و اعلامیه برلین ایفا کرد. تقویت پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری ترنس-آتلانتیک از اولویت‌های مرکل در تجارت خارجی بوده‌است. وی همچنین نقشی تعیین‌کننده در مدیریت بحران اقتصادی اروپا داشت و از وی به عنوان تصمیم گیرنده اصلی در حل بحران یاد می‌شود. در سیاست‌های داخلی آلمان، اصلاحات سیستم خدمات درمانی، مشکلات مربوط به آینده توسعه بخش انرژی و همچنین سیاست‌های درهای باز برای سیل مهاجران در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ از عمده‌ترین مسائلی بود که مرکل و دولتش را درگیر کرد. در مورد حذف سلاح‌های اتمی در آلمان، مرکل، مشارکت انحصاری آلمان را رد و شرط آن را همراهی دیگر کشورهای عضو ناتو اعلام کرده‌است.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – سیاست خارجی

آنگلا مرکل در زمان جنگ عراق به پشتیبانی از سیاست‌های آمریکا پرداخت. این کار او باعث ایجاد مخالفت‌های شدید در داخل آلمان شد تا جایی که رئیس حزب سوسیال دموکرات، عملکرد و گفته‌های مرکل را «سجده در برابر دولت آمریکا» دانست. وی معتقد به عضویت ترکیه به عنوان مشارکت‌کننده ممتاز به جای عضویت این کشور در اتحادیه اروپاست. وی طرفدار برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است و می‌گوید از مدل این پیمان می‌توان برای خلع سلاح کره شمالی استفاده کرد. وی مخالف خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا است. اما با این خروج، او به رهبر بی‌رقیب اروپا تبدیل می‌شود.

فعالیت سیاسی آنگلا مرکل – رفتار دیپلماتیک آنگلا مرکل

برعکس پرسش های دیگر که جواب قابل استناد و دقیقی دارند، این بار جواب مشخصی وجود ندارد. جواب ها بیشتر شبیه احتمال بودند تا فکت قابل اعتماد، جواب ها شبیه این بود: «ترامپ می خواست به مرکل یادآوری کند که باید به اصول دموکراسی احترام بگذارد.»، «شاید بابت این که پناهنده ها را به اتحادیه اروپا راه داده، دلخور است، البته این گلایه را باید , یک مسئول اروپایی به همتای خودش اعلام کند نه او اما چه می شود کرد؟ ترامپ است دیگر.» در جای دیگری، در حالی که هنوز دلیل قطعی برای این حرکت عجیب دیپلماتیک مشخص نشده،

سوال دیگری که با همین سبک و سیاق مطرح شده، مربوط به نظر سیاستمداران کشورها , درباره یکدیگر است. پرسش کننده می خواهد بداند، «نظر شخصی خانم مرکل درباره ترامپ چه می تواند باشد؟» واضح است که من برای این سوال هم جواب چندان دقیقی وجود ندارد، چون کسی که باید پاسخ بدهد، خودش بر سر قدرت است و بعید به نظر می رسد، بخواهد با یک نظر شخصی جنجال به پا کند. با وجود این، یکی از کاربران نظر جالبی را در پاسخ به این پرسش مطرح کرده است: «فرض کنید یک نفر کتابخانه کوچکی در یک کوچه دایر کرده که هر روز شاعران ، آدم های ادیب و بافرهنگ را دور هم جمع می کند.

یکی دانش خودش را با دیگران در میان بگذارد و نفر بعدی توانایی هایش در ادبیات را به رخ دیگران بکشد. سال ها اوضاع به همین منوال می گذرد. همه با یک سیستم آرام و بی دردسر کنار هم، کار و زندگی می کنند. محله شان آرام است و در عین حال هوای همسایه هایشان را هم دارند.

زندگینامه آنگلا مرکل ۳) نگاهی به زندگی شخصی آنگلا مرکل

به عنوان یک سیاست‌مدار پرمشغله زمان وی بسیار محدود است. او شخصا در روزهای شنبه و یکشنبه نشست‌های مهم و مطبوعاتی برگزار می‌کند، تصمیم‌های مهم می‌گیرد و جلسه‌ها را برنامه ریزی می‌کند. اما شب‌های یکشنبه تلاش می‌کند وقت آزاد برای خود و خانواده‌اش داشته باشد. آنگلا مرکل بدون اینکه از دو ازدواج خود فرزندی داشته باشد، با فرزندان همسر دوم خود که از ازدواج قبلی خود دارد، ‌زندگی می‌کند. او اعتقاد دارد غذا باید طعم غذاهای روستایی بدهد. سوپ سیب زمینی، شینسل یا ماهی قزل آلا را می‌پسندد. گاه به گاه او با همسر و دوستانش به کنسرت‌های موسیقی می‌رود. وی معتقد است که زندگی کردن فقط در شهر غیر ممکن است؛ به محض اینکه جلسات کاری وی تمام شوند،‌ او به دامان سبز طبیعت می‌رود!

چکیده
آنگلا مرکل در تاریخ ۱۷ جولای سال ۱۹۵۴ (۲۶ تیرماه ۱۳۳۳) در هامبورگ به دنیا آمد. وی سیاست‌مدار آلمانی، دبیرکل اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان و از ۲۲ نوامبر ۲۰۰۵ صدراعظم و اولین بانوی صدراعظم در تاریخ آلمان است. پدرش کشیش و مادرش معلم بود. اندکی بعد از تولد، خانواده‌اش به آلمان شرقی مهاجرت کردند. در زمان تحصیل در دبیرستان همیشه شاگرد اول بود و در جوانی آرزو داشت روزی معلم شود. مرکل به عنوان اولین فرزند خانواده‌ بود. او در مورد زندگی شخصی‌اش به ندرت صحبت می‌کند. آنگلا در سال ۱۹۷۳ در دانشگاه لَیپتسیگ به تحصیل فیزیک پرداخت و در سال ۱۹۷۸ به پایان رساند و دکترای خود را در مقطع شیمی فیزیکی در سال ۱۹۸۶ به دست آورد.

پاسخ دهید