روش های مقابله با افت فروش
شاید اکثر شما با روند چگونگی مقابله با افت فروش مشکل داشته باشید. ولی باید بدانید که هر کاری از نظر اوضاع فروش ماههای خوب و بد دارد. ولی بعضی از کسب و کارها مانند مواد خوراکی و گردشگری باید همیشه به خوب بودن متکی کنند. تا بتوانند همیشه به فعالیت خود ادامه دهند. با ما همراه باشید تا شما را با روش های مقابله با افت فروش آشنا کنیم.
دلایل مختلف فروش پایین
۱- وقتی مغازه را باز میکنید امکان دارد فروش پایین باشد. معمولا علت این است که کاسبی کردن دورانی داره که به دوران (خاک خورد) معروف است. یعنی باید مدتی بگذره که مشتری مغازه شما را بشناسد و کم کم به شما اعتماد کرده تا بیاید و خرید کند.
۲- ممکن است علت عدم فروش یا فروش پایین مغازه های که کارهایی رنگ بندی داره و یا سایزبندی داره این باشد که بعد از دو سه ماه سایز بندی و رنگ بندی جنستون به هم می خورد مثلا شلوار ۴۸ تمام و سایز بزرگ باقی مانده روی دستتون.
۳- دلیل دیگر ممکن این باشد چون اول کار مغازه تان است مردم محله برای کنجکاوی و جنس های جدید وارد مغازه تان می شوند و بعد از مدتی مغازه شما برای آنها عادی شده است.
۴- احتمالا مغازه های جدید زیادی در کنار شما باز شده اند که باعث میشود مشتریان شما به سمت آنها بروند. و خرید کنند.
۵- ممکن است افت فروش به علت تغییر فصل باشد یعنی مردم به علت تغییر فصل از خرید بعضی اجناس خودداری کنند مثلا مغازه کت و شلوار در فصل تابستان مشتری کمی دارد چون مردم در تابستان کت و شلوار نمی پوشند
۶- ممکن است افت فروش به دلیل وضع سیاسی و اقتصادی مملکت باشد. شاید فروش پایین به علت دوران رکود بازار باشیم مردم سعی می کنند فقط اجناس که لازم دارند بخرند تا اجناس لوکس و تجملاتی.
۷- ممکن است مغازه دار کسل و تنبل شده و جواب مشتری را به خوبی نمی دهد و فروش مغازه پایین آمده است، و باز هم مغازه دار ناراحت شده و باز فروش پایین میاید. مغازه دار باید شاد و با انرژی باشد حتی اگر بدهکار باشد.
۸- ممکن است مغازه دار وقتی چند سال از مغازه داری که گذشت نسبت به اطرافش بی اهمیت شود. یعنی اگر تابلوی مغازه خراب شده اهمیت نمی دهد. داخل مغازه اجناس بنجل زیاد شده و مغازه دار آنها را جدا نکرده است تا حراج کند.
۹- ممکن است سلیقه خرید مردم تغییر کرده اما مغازه دار جنس های را دارد که مد روز نیستند. در این مواقع یک کم اطراف مغازه ها را نگاه کنید تا بفهمید سلیقه مردم چگونه هست. خلاصه اگر خوب فکر کنید متوجه میشوید، چرا فروش پایین امده و منتظر نمانید تا اوضاع خود به خود خوب شود چون ممکن است هیچ وقت خوب نشود.
راه کارهای عالی برای جلوگیری از افت فروش
۱- بیشتر به فروشندگان نیمه وقت یا فصلی تکیه کنید.
هیچ کارفرمایی نمیخواهد فروشنده خوبش را از دست دهد اما برخی اوقات برای اینکه سازمان را حفظ کنیم، این کار لازم است. این مسئله در مورد کسب و کارهایی که فروش فصلی متفاوتی دارند مانند بوتیکهایی که در روزهای مانده به نوروز ایجاد میشوند بیشتر صدق میکند.
ممکن است در سایر ماههای سال کار کافی وجود نداشته باشد تا بتوان وجود تعداد زیاد فروشندگان را توجیه کرد بنابراین باید به این مسئله در زمان استخدام فروشندگان حرفهای به صورت تمام وقت، چند نیروی پاره وقت را استخدام کرد تا فصل یا فصول پر از ازدحام سال را به کمک آنها سپری کرد و زمانی که فروش افت محسوسی میکند با تعداد زیادی از آنها قطع همکاری نمود. واضح است که به لحاظ اخلاقی این مسئله باید از همان ابتدا برای فروشندگانی که استخدام میشوند، توضیح داده شود.
۲- فکر کردن به ساعت کاری مناسب
یک کسب و کار برای آنکه درآمدزایی کند، باید باز باشد. اما فرض کنید که شما یک پیتزا فروشی دارید که در ماههای زمستان روزانه تنها چند مشتری به آن سر میزنند. در این شرایط بهتر است برای چند ساعت رستوران شما باز باشد و به مشتریان خدمت رسانی کنید.
هرچه بیشتر فروشگاه شما باز باشد، هزینه برق و گاز و حقوق پرسنل بالاتر میرود و اگر در بخش مرتبط با مواد غذایی فعالیت دارید، خطر فاسدشدن مواد غذایی افزایش مییابد. تمام اینها یعنی افزایش هزینه در شرایطی که درآمدی وجود ندارد. برای اینکه چه ساعت هایی برای باز بودن مناسب است، لازم است بسته به صنعت خود با چند بار آزمون و خطا کردن بهترین و شلوغترین ساعتها را در فصول افت فروش تشخیص دهید و تنها در آن ساعتها به فعالیت بپردازید.
۳- پس انداز کردن قبل از رسیدن به افت فروش
برای یک کسب و کار فصلی خیلی سخت است که بتواند در ماههای آرام سال سودده باشد. در چنین ماه هایی حتی ناگزیر باید ضرر را نیز متحمل شد. به همین دلیل پس اندازکردن برای چنین ماه هایی بسیار مهم است. البته پیشبینی میزان دقیق ضرر کار سختی است و از این رو لازم است که در ماههای رونق بازار تا جایی که میتوان پس انداز کرد.
در غیر این صورت ممکن است مجبور شویم به گرفتن وام هایی با سود و کارمزد بسیار بالا روی بیاوریم که در کوتاه مدت مشکل را حل میکنند، اما در بلندمدت مشکلات بسیار زیاد دیگری را به وجود میآورند. هرچقدر بیشتر به پس انداز خود متکی باشیم راحت تر و بیدغدغه تر میتوانیم ماههای بد سال را پشت سر بگذاریم و دوباره به سوددهی برسیم.
۴- به دنبال منابع دیگری برای درآمدزایی باشید
اگر فصلی از سال را سپری میکنید که مشتریان زیادی به سراغ تان نمیآیند، یک راهکار برای خارج شدن از این وضعیت میتواند آزمودن منابع دیگری برای درآمدزایی باشد. برای مثال اگر رستوران شما در نزدیکی یک مدرسه یا دانشگاه قرار دارد و در فصل تابستان کاهش چشمگیری در تعداد مشتریان شما رخ میدهد، میتوانید در این زمان خدمات خود را به صورت کترینگ و تحویل غذا در منزل ارائه دهید.
۵- انتخاب فعالیت های تبلیغاتی در زمان مناسب
در ماههایی از سال که فروش شما پیک خود را میگذراند شاید خیلی نیازی به بازاریابی و تبلیغات نداشته باشید اما زمانی که فروش افت میکند لازم است با فعالیتهای تخفیفی و ترویجی جلوی افت فروش را تا جایی که میتوان گرفت. البته باید به این نکته توجه کرد که میزان تخفیفات نباید به گونهای باشد که مشتریان خرید خود را به این زمان کوتاه موکول کنند و زمانی که تخفیف برداشته میشود، دیدی منفی نسبت به کسب و کار ما پیدا کنند.
چکیده
باید در جریان باشیم، که هر افت فروشی دلایل خاصی دارد. مثلا مغازه لباس فروشی امکان دارد بخاطر رنگ بندی جنس یا سایزبندی مناسب فروش پایین داشته باشد. یکی دیگر از دلایلی که باعث افت فروش میشود، بی اهمیتی فروشنده است که به مرور زمان خریداران متوجه میشوند و این امر بر روی فروش پایین تأثیر میگذارد. راه حل های مناسبی برای مقابله با افت فروش را در این مقاله برای شما بیان کردیم، امیدواریم مورد پسند قرار گرفته باشند. از اینکه با ما همراه بودید، سپاسگذاریم.