راه های نیرومند کردن هوش کودکان

راه های افزایش تقویت هوش

راه های نیرومند کردن هوش کودکان

شاید تا به حال والدین به این موضوع فکر کرده باشند که چرا اکثر کودکان از لحاظ  رشد هوشی نیرومند و قوی هستند. ولی در بعضی از کودکان هیچ گونه تغییری در رشد هوش شان دیده نمیشود. و این مشکل باعث نگرانی والدین میشود، و آنها سعی دارند هر کاری را انجام دهند، تا کودک شان مانند دیگر افراد باهوش باشند. تا در زندگی خود به موفقیت دست بیابند و آینده خوبی پیش رو داشته باشند. با ما همراه باشید تا راه های نیرومند کردن هوش کودکان را برای شما شرح دهیم.

روش های افزایش هوش کودکان

۱- صحبت کردن با کودکان

روش افزایش تقویت هوش

یکی از راه های نیرومند کردن هوش کودکان حرف زدن و سر و کله زدن با کودکان است. از کودکان خود سوال های بدون جواب بپرسید. سوال هایی که چواب آنها لازمه ابتکار و دلیل است: مانند( قرار است به سینما برویم، مشکلی ندارد اگر برای خوردن آبمیوه لحظه ای بمانیم؟) برنمان اعتقاد دارد که این گونه سوال ها به کودکان کمک می‌کند که روی علمی که دارند فکر کند و نظرشان را بگویند. نباید نگران باشید که درک این سوال برای سن و سال کودک شما مناسب نیست. بخاطر همین به دلیل استفاده از کلمه های سخت به دلتان نگرانی راه ندهید. احتمال دارد کودک متوجه سوال های شما نشود اما اگر این کلمه را در زمینه های مختلف بکار ببرید، حتما متوجه صحبت تان میشود.

جان شاتر، پدری از سیفورد نیویورک هنگام انجام فعالیت‌های روزانه‌اش، بالاترین اولویت خود را صحبت با پسر ۲ ساله‌اش، جک می‌داند. این پدر می‌گوید، «ما از ابزارها حرف می‌زنیم. من به جک نحوه‌ی کار با خط‌کش تی، مته، متر نواری و چکش را نشان می‌دهم» ملیسا، مادر جک می‌گوید، «نتیجه‌ی این کار فوق‌العاده حیرت‌انگیز است. جک نام تمام ابزارها و موادی مانند تخته گچی، بتونه و لفاف محافظ (پارچه‌ای که کف اتاق یا روی اثاثیه پهن می‌کنند تا هنگام نقاشی و کار کثیف نشوند) را می‌داند. حالا هم جک در حال یادگیری اندازه‌گیری، چپ و راست پیچاندن پیچ‌گوشتی و رنگ‌های نقاشی است.».

۲- کتاب خواندن

یکی دیگر از راه های نیرومند کردن هوش کودکان کتاب خواندن است. تحقیقات ثابت کرده است که کتاب خواندن و مطالعه موفقیت در مدرسه برای کودکان را پیش بینی میکند. کیم داون‌پورت، مدیر ارشد برنامه‌ سازمان Jumpstart ،سازمان ملی سوادآموزی زودهنگام در آمریکا، می‌گوید، «مطالعه مغز را تحریک می‌کند تا با جهان ارتباط برقرار کند و دانش پیش‌زمینه‌ای درباره‌ی جهان به‌دست بیاورد. مطالعه پایه و اساس هرگونه یادگیری است و کودک را قادر می‌سازد تا محتوای همه‌ی زمینه‌ها از جمله ریاضی و علوم را جذب کند و آنها را به‌کار بگیرد.» ایجاد مدلی از عادات خوب کتاب خواندن به کودکان مزیت ارزشمندی می‌بخشد.

وقتی کودکان متوجه میشوند والدین انها با عشق و علاقه کتاب میخوانند، او هم این احساس را درک میکند. داون‌پورت می‌گوید، «از کودک خود بخواهید کنارتان روی مبل بنشیند و با هم به خواندن کتاب بپردازید. کتاب‌ها را بیرون و در سبد، طاقچه، قفسه‌ی کتاب و میز چای‌خوری بگذارید تا در دسترس کودک باشد. شما موظف هستید با کودک خود در خواندن کتاب شریک باشید و از او بخواهید این کار را انجام دهد. با این کار نه تنها رابطه بین شما و کودکتان بیشتر میشود. درک کلمات برای او بالاتر میرود.

۳-  تحسین کردن کودکان

راه های نیرومند کردن هوش کودکان۲

تحسین کردن کودکان نزد معلم و اشخاص دیگر یک امر مهم در نیرومند کردن هوش آنها میباشد. ما در جایگاه فرهنگ برای کودکان هستیم ولی چنان خود را مشغول ایجاد فضایی برای خوشی کودکان‌مان می‌کنیم که حساب زمانی را که باید عملا صرف ایجاد شخصیتی خوب در آنها بشود، از دست می‌دهیم. میشل ری می‌گوید، «بچه‌های من هردو فوتبال بازی می‌کنند و هردو بوی خیلی بدی می‌دهند. با قضاوت روی تقدیرنامه‌ها و مدال‌هایی که در اتاق خود ردیف می‌کنند، پیش خود فکر می‌کنید که این بچه‌ها رونالدوی بعدی خواهند بود.» اگر کودکان یکسره به شما بگویند که در رشته ی خود بهترین هستند دیگر خیلی سخت میتوانند شسکت را قبول کنند.

زمانی که بچه ها به مدرسه میروند اگر برای آنها مشکلی پیش بیاید در حالی که مقصر اصلی خودشان باشند ولی بخاطر اعتماد به نفسی که نسبت خود دارند، اصلا قبول نمیکنند که این اشتباه را مرتکب شده اند. ستفانی روزالز، روان‌شناس آموزشی اهل کالیفرنیا می‌گوید، «حمایت صحیح و اصولی امری کلیدی است. نسبت به بچه‌هایی که والدین‌شان دائما آنها را باهوش می‌نامند، بچه‌هایی که برای حل مسئله‌ای مورد تحسین قرار می‌گیرند در مدرسه انگیزه‌ی بیشتری از خود نشان می‌دهند.

والدینی که بی‌دلیل کودک خود را باهوش می‌دانند، با این تحسین‌های بی‌مورد اغلب موجب می‌شوند که فرزندشان وقتی نتوانست به‌راحتی به هدفش دست پیدا کند، احساس سرخوردگی و ناکامی کند. به‌جای تحسین و تمجیدهای افراطی مثل «تو یک ستاره هستی!»، به فرزندان خود فقط هنگام کسب موفقیت، تبریک بگویید و مثلا بگویید «از اینکه توانستی راه متفاوتی در پاسخ مسئله پیدا کنی، بهت افتخار می‌کنم.»

۴- حمایت از دقت کردن کودکان

یکی دیگر از راه های نیرومند کردن هوش کودکان حمایت از دقت کردن آنها میباشد. برنمان می‌گوید، «پیش‌دبستانی‌ها تقریبا علاقه‌ی وافری به دقت کردن دارند، اما وقتی بچه‌ها بزرگ‌تر می‌شوند، این حس دقت کردن را از دست می‌دهند. با برانگیختن حس کنجکاوی‌ آنها با موضوعات موردعلاقه‌شان، این میل را در بچه‌های خود بیدار نگه دارید. سؤالاتی درباره‌ی بازی رایانه‌ای‌شان بپرسید و در مورد آن با او صحبت کنید. حتی اگر فرزندتان روی گوشی خود Pokémon بازی می‌کند، مثل یک دوست با گفت‌وگو راجع به آن با فرزند خود صحبت کنید.

وقتی بتوانید تعامل دوطرفه‌ای را میان خود و کودک‌تان برقرار کنید، می‌توانید حاصل آن را در کودک باهوش‌تری ببینید. خواهید دید که فرزندتان سوال پرسیدن را شروع میکند. و سراغ جملات مهم تری میگردد که به شما نشان دهد. برای اینکه کودک تان را همانطوری که دوست دارید بسازید برای او وقت بگذارید. و باهم تنها باشید. به عنوان مثال با هم به تماشای فیلم بروید و بعد از او بپرسید از چه قسمتی از فیلم خوشش آمده است. ریچ براون، پدر دو فرزندی که در نیویورک زندگی می‌کند، سابقا حتی جمعه‌ها هم کار می‌کرد.

برای اینکه علایق خود را با پسرش اریک در میان بگذارد، وقتی اریک در مدرسه‌ی دبستانی بود، گاهی به دنبال پسرش در مدرسه می‌آمد و او را با خود به موزه می‌برد. معلم‌های اریک به‌اتفاق از این بابت رضایت داشتند، چون روز بعد اریک درباره‌ی چیزهایی که یاد گرفته بود برای بچه‌های کلاس تعریف می‌کرد. آقای براون راجع به اریک می‌گوید، «اریک این روزها خودش را کارشناس می‌دانست و همین امر در طول این سال‌ها موجب شد که اعتماد و علاقه‌اش برای یادگیری بیشتر تقویت بشود.»

روش های تقویت هوش کودکان از دوران حاملگی تا پایان دو سالگی

دوران حاملگی

راه های نیرومند کردن هوش کودکان۳

۱- تیروئیدتان را چک کنید زیرا کم کاری خفیف تیروئید در خانمهای باردار سبب کاهش معنی داری در هوش کودکان می شود.
۲- کولین مصرف کنید، این ماده مغذی در گوشت، تخم مرغ و حبوبات وجود دارد.
۳- در دوران حاملگی پزشک ویتامین هایی را که تجویز میکند مصرف کنید.
۴- با جنین خود حرف بزنید و او را صدا کنید، چون جنین خیلی واضح متوجه حس شما میشود.
۵- از نوشیدن قهوه و خوردن دارو بدون تجویز پزشک اجتناب کنید

نکات قابل توجه در شش ماهه اول پس از تولد 

۶- فرزندتان را با شیر مادر تغذیه کنید.
۷- اگر احساس کردید افسردگی بعد از زایمان دارید برای درمان اقدام کنید.
۸- منابع غنی از آهن مانند گوشت، سبزیجات، تخم مرغ و میوه های تازه مصرف کنید.
۹- در زمان شیردهی خوردن غذاهای حاوی ویتامین مانند مخمر، نان، غذاهای دریایی و تخم مرغ را فراموش نکنید.
۱۰- برای کودکتان موسیقی به ویژه موسیقی سنتی و کلاسیک پخش کنید.
۱۱- کودک را ماساژ دهید ، مطالعات نشان داده اند که ماساژ روزانه کودکان رشد مغزی آنان را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

دوران شش ماهگی تا یک سالگی کودک

 

۱۲- با کودکتان به طور مستقیم و رو در رو صحبت کنید.
۱۳- معنای لغات را با اشاره ارتباط دهید ؛ به طور مثال هنگامی که نام چیزی را می برید به آن اشاره کنید یا کودک را در مقابل آن نگه دارید.
۱۴- با هدیه های مخصوص کودکان، او را تشویق کنید.
۱۵- اجازه آزادی حرکت به کودکان بدهید، بگذارید که آنها کنجکاوی غریزی شان را همواره به کار برند.
۱۶- تشخیص و فرق گذاری بین اشیا را به کودکتان با پرسش و گفتن جواب درست بیاموزید.
۱۷- کودکان از آموزش اجباری خوششان نمی آید، از آن بپرهیزید.
۱۸- هنگامی که فرزندتان احساس خستگی کرد، آموزش را قطع کنید.
ماساژ کودک رشد مغزی او را افزایش می دهد و باعث افزایش هوش کودک می شود

دوران یک تا دو سالگی کودک

راه های نیرومند کردن هوش کودکان۵

۱۹- کودکان را با غذاهای سرشار از آهن تغذیه کنید.
۲۰- به کودکان میان وعده های سالم و مغذی بدهید و از دادن میان وعده های بی فایده مانند پفک و چیپس به کودک خودداری نمایید.
۲۱- برای کودکتان کتاب بخوانید.
۲۲- در حضور او مطالعه کنید.
۲۳- برای او اسباب بازی های کمک آموزشی تهیه کنید.
۲۴- با کودک خود بازی کنید. شرکت در بازی های دسته جمعی ، مهارت های هوش اجتماعی کودک را افزایش می دهد.
۲۵- مطمئن شوید کودکتان خوب استراحت کرده است، خوابیدن دستکم ده ساعت در شبانه روز برای او لازم است.
۲۶- هنگامی که با کودکتان صحبت می کنید صداهای اضافی مانند رادیو و تلویزیون را خاموش کنید و نور را در حد متوسط نگاه دارید.
۲۷- درخواست های تکراری کودک را اجابت کنید. تکرار ارتباط نورون ها را در مغز تقویت می کند ؛ بنابراین اگر برای چندمین باز از شما می خواهد کتابی را برایش بخوانید ، بدون اصرار و پافشاری روی خواندن یک داستان دیگر ، آن را برای او بخوانید.
۲۸- وقتی کودک نوپای شما به چیزی اشاره می کند و نامش را می پرسد در جوابش به او اطلاعات بیشتری بدهید. به طور مثال : آن یک توپ است، یک توپ آبی با خط های قرمز.
۲۹- در تربیت کودک انضباط همراه با محبت فراوان داشته باشید.
۳۰- هرگز به کودکتان نگویید “تو چیزی نمی فهمی” زیرا اگر کودک آن را باور کند، حرف شما تحقق خواهد یافت.

چکیده

باید بدانید چه کودکانتان از نیروی هوشی زیادی برخوردار باشند، یا چه در حد معمولی باشند، باید کاری کنید که بر روی رشد آنها تاثیر گذار باشد. که بهترین حالت برای این کار این است کودکان خود را در کارهای گروهی شریک کنید. در هر صورت شما هر خواسته ای برای کودک خود داشته باشید باید به هدفی که برای او در نظر گرفته اید اهمیت بدهید و به او کمک کنید تا انرژی خود را به بهترین شکل نشان دهد.

مهمترین چیزی که در نیرومند کردن هوش کودکان تاثیر دارد، موسیقی و ماساژ دادن کودک است. که باعث رشد هوش کودک تان میشود. البته در بیشتر موارد هوش بالا ژنتیکی است. امیدواریم با ارائه این مطالب برای شما گامی درست در نحوه افزایش هوش کودکتان بردارید. از همراهی شما سپاسگذاریم.

پاسخ دهید