راه های مبارزه با افکار منفی

راه های مبارزه با افکار منفی

راه های مبارزه با افکار منفی

اصولا افراد منفی باف که دائم در عوالم منفی و انرژی منفی سیر می کنند، افرادی محافظه کار و فارغ از شاخص های انرژی مثبت و شادی آفرین هستند و به اطرافیان خود انرژی منفی تزریق می کنند، اولین نکته برای رهایی از این افکار منفی ریشه یابی و سپس از بین بردن ریشه آن هاست، در این مقاله با ما همراه باشید تا سایر راهکارهای رهایی از این افکار منفی را برای شما بیان کنیم.

تفکر منفی چیست

۱- هرتفکری که باعث ناکارآمد جلوه دادن امور می‏شود و آنها را عوامل شکست جلوه می‏دهد.
۲- هر اندیشه ای که مانع موفقیت درانجام اموری است که به طور قطع از سرانجام آنها خبر نداریم.

چرا نباید منفی بافی کنیم

اگر می گفتیم چرا باید مثبت فکر کنیم، این قدر که گفتیم چرا نباید منفی بافی کنیم، توجه خواننده را جلب نمی کرد. به هر حال، همه این ها را گفتیم که بدانید، انرژی منفی ها و منفی باف ها، چه جور دنیایی را در اطراف خود تنیده و برای برون رفت از آن، تلاش خاصی نمی کنند و به وضع موجود عادت کرده اند. عادت به وضع موجود، افیون منفی باف هاست.
۱- منفی بافی، فرصت ها را از شما سلب می کند.
۲- منفی بافی متابولیسم بدن شما را با تغییرات و تاثیرات منفی همراه خواهد کرد.
۳- منفی بافی، منجر به تشدید استرس شده و هضم نشدن صحیح غذا منجر می شود.
۴- منفی بافی، شمار دوستان خوب شما را کاهش می دهد.
۵- منفی بافی، نگاه بلند مدت را از شما سلب می کند.
۶- منفی بافی، نمی گذارد بین ریسک و عدم قطعیت تفاوت قائل شوید.
۷- منفی بافی، به حال می اندیشدو نه به فاکتور سود آتی.
۸- منفی بافی ، مغایر با اصول صبوری و نگاه منطقی به زندگی است.
۹- منفی بافی، شما را از سود های نجومی در بازار سرمایه (بورس) دور می کند.
۱۰- منفی بافی، قدرت تحلیل و تشخیص شما را به زوال خواهد برد.
۱۱- منفی بافی، اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد.
۱۲- منفی بافی، سیگنال های انرژی مثبت را از شما دور می کند.
۱۳- منفی بافی، امید و آرزو را از شما سلب می کند.

ویژگی های بارز افراد با افکار منفی

افرادی که نگرش منفی دارند ممکن است خود را سرزنش و توانمندی های خود را با دیگران مقایسه و فقط به محدودیت های خود توجه کنند. آن ها خشم زیادی نسبت به خود دارند و نمی توانند ترس هایشان را از خود دور کنند و از اتفاقات روزانه تعبیر غلطی دارند. آن ها اطلاعات را سوگیرانه و تحریف شده برداشت و همچنین احساسات خود را با واقعیت فکری منطبق می کنند و مسبب اصلی ناخوشایندی خود را نمی شناسند.

دلیل شکل گیری افکار منفی در ذهن افراد چیست

راه های مبارزه با افکار منفی

نکته جالب و مهم این است که افکار منفی بر اثر خطاهای شناختی شکل می گیرد. منفی نگران مقصر هر گونه اتفاق اشتباه را خودشان می دانند و همیشه اشتباهاتشان را بزرگ نمایی یا فاجعه سازی می کنند. برخی از آن ها توجهی به امور مثبت ندارند و تنها بر ویژگی های منفی تمرکز می کنند. آن ها دارای بایدهای زیادی در ذهن خود هستند و در هر موضوعی صرفا بر جنبه های منفی تمرکز دارند. در این بین، خطاهای شناختی باعث بروز علایم جسمانی می شود و اثرات مخربی بر رفتار افراد دارد؛ در واقع افکار منفی برداشتی بدبینانه و بدون منطق درباره موقعیتی است که به صورت غیرارادی به ذهن فرد خطور می کند.

نقش والدین در ایجاد افکار منفی

پژوهش های بسیاری در این زمینه نشان می دهد که برخورد نامناسب والدین با کودک می تواند در پرورش افکار منفی موثر باشد. همچنین مشکلات در روابط میان والدین باعث پرورش افکار منفی در ذهن کودک می شود. افرادی که والدین شان به آن ها بی قید و شرط محبت نمی کنند، ترس های زیادی را تجربه می کنند و تمرکز خود را بر محدودیت هایشان قرار می دهند. آن ها به طور مداوم از والدین خود شکایت دارند، بی دلیل با دیگران مخالفت و در جملات خود از عبارات منفی استفاده می کنند و با کوچک ترین مانعی دست از تلاش بر می دارند. آن ها معمولا کم اشتها، کم خواب و عصبی هستند.

تاثیرات مغزی افکار منفی

در تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، “افکار منفی” به عنوان زمینه ای برای اضطراب،بی منطقی، عصبانیت و انواع دیگری خصوصیات ناخوشایند تعریف شده است. تاثیر منفی با بالا رفتن فعالیت در قشر جلوی مغز ایجاد می شود. با اینکه این حالتی ثابت و ماندنی است، اما می توان آن را کنترل کرد. زمانیکه بدبینی نتیجه مستقیم از دست دادن شغل، قطع رابطه با یکی از دوستان یا مرگ کسی که دوستش داریم باشد، به عنوان واکنشی در مقابل این ناراحتی تلقی می شود و موقتی است.

چه این خصوصیت با وجودتان عجین شده باشد و چه فقط واکنشی موقتی به یک حادثه باشد، با ایجاد تغییراتی در مغز شما همراه است. مغز از میلیون ها سلول عصبی تشکیل شده است که پیام ها را به اعضا مختلف بدن رسانده و دریافت می کنند. ممکن است این پیام ها با ایجاد نا تعادلی شیمیایی مختل شوند. خجالت ندارد اگر برای مداوای این عدم تعادل و بالا تر بردن کیفیت زندگیتان دنبال مشاوره و درمان پزشکی باشید. اگر احساساتی مثل نا امیدی، کمبود انرژی و نا توانی در انجام کارها دو هفته ادامه پیدا کرد، می توانند علائمی از افسردگی به حساب آیند. می توانید برای دوباره به دست آوردن کنترل مغزتان دنبال درمان باشید.

بهترین راهها برای جلوگیری از افکار منفی 

راه های مبارزه با افکار منفی

راه های بسیار متفاوتی وجود دارد که بتوان با استفاده از آن منفی بافی را کاهش داد که در ادامه به بیان آن ها می پردازیم.

۱- انتقاد پذیر باشید

یاد بگیرید که وقتی متوجه می شوید در حالت بحرانی هستید، خودتان متوقفش کنید. بعنوان مثال: چیزهایی را به خودتان بگویید که به یک دوست خوب یا یک کودک میگویید،تا به او حس خوب بدهید.به یاد داشته باشید که افکار و احساسات همیشه واقعیت نیستند. فکر کردن به چیزهای منفی در مورد خود هم ممکن است مانند مشاهدات، دقیق احساس شود و شما آنرا جدی بگیرید و باورتان شود که برای شما مخرب است.

وقتی که شما منتقد درونی خود را بعنوان یک نیروی خارجی میشناسید و حتی یک نام مستعار دروغین به آن میدهید، خیلی آسان است که بتوانید بفهمین برخی از افکار انتقادی شما چقدر مضحک هستند.شما مجبور نیستید که درباره این موضوع موافقت کنید ولی به صلاحتون است که راجع به آن فکر کنید. افکار منفی نگرش های شما را در بر میگیرد و تحت تاثیر قرار میدهد. منفی بافی را در زندگی خود کم کنید و به آن اجازه پیشروی ندهید. اما گاهی روزی یک ساعت این کار را انجام در بعضی از مواقع لازم است اما فقط بعضی از مواقع.

۲- نگرش منفی خود را به بی طرفی تبدیل کنید

وقتی که در گفتگوهای منفی قرار می گیرید، ممکن است که نتوانید خودتان راکنترل کنید و حواصتان به منفی بافی نکردن، نباشد. اما گاهی اوقات می توانی که خودت را مجبور کنی که قطار تفکرت را در مسیر خود متوقف کنی.

۳- زبان صحبت هایتان را تغییر دهید

مثلا به جای “من نمی توانم این را تحمل کنم.” می شود، ” این چالش بر انگیز است.” “من نفرت دارم.” می شود “من دوست ندارم که…” و … پس به جای استفاده از منفی و منفی بافی که قدرت بالایی در تخریب کردن دارد، از کلمات کمی ملایم تر استفاده کنید.

۴- زاویه ی دیدتان را تغییر دهید

راه های مبارزه با افکار منفی

برای مثال گاهی پیش آمده است که به مدت ۵ یا حتی ۱۰ سال به یک موضوع دید منفی داشته اید و شما را ناراحت میکرده است. اما بعد از سال ها تصمیم گرفتید که زاویه ی دید خود را نسبت به آن موضوع عوض کنید. وقتی به موضوعاتی فکر میکنی که در گذشته چقدر بزرگ و لاینحل به نظر می رسیده است، باعث می شود که بتوانی منفی بافی را درون خود به حداقل برسانی. بلند بگو.. گاهی وقتها خودت را دستگیر می کنی که داری به افکار منفی فکر می کنی. در آن مواقع افکارت را بلند بگو. بلند گفتن آنهاست که می نواند به تو کمک کند. گفتنش به یک دوست مورد اعتماد که راجع به چه چیزی دارید فکر می کنید می تواند منجر به یک خنده ی حسابی و یک درخشش در رابطه با این باشد که چقدر بعضی از صحبت هایی که با خودمان می کنیم می تواند مسخره باشد.

و در مواقع دیگر می تواند حداقل حمایت به همراه داشته باشد. حتی گفتن بعضی از عبارت های صحبت با خود منفی زیر زبان به شما یادآوری میکند که چقدر غیرنطقی و غیرواقعی به نظر می آیند و به شما یادآوری می کنند که به خودتان یک استراحت بدهید. شما به راحتی می توانید با یک سری کارهای مفید، افکار منفی خود را متوقف کنید. یکی از راه های بی نظیر بستن یک دستبند به مچ دستتون بعنوان یادآوری می باشد و یا اینکه فورا افکار مثبت را جایگزینش کنید.

۵- چیزهای خوب را جایگزین بدها کنید

این، یکی دیگر از بهترین راه های مبارزه با گفتار منفی است. برای تمرین کردن، یک چیز منفی به ذهنتان بیاورید، و آن را به چیزی مثبت تشویق کنید که بهتر باشد. اینقدر این کار را تکرار کنید تا زمانی که خودتان را مجبور و موظف به انجام این کار کنید.بعنوان مثال، جایگزینی غذای ناسالم ، غذای سالم است و این یک راه عالی برای ایجاد یک راه مثبت برای تفکر در خود و زندگی است.

چکیده
چه بخواهید و چه نخواهید شرایط خارجی (خارج از ذهن و یا کنترل ما) و صحبت سایر آدم ها ما را ناراحت کرده و اینجاست که افکار منفی به مغز ما هجوم می آورند، بنابراین گاهی در ورود افکار منفی به ذهنمان هیچ کاری نمی توانیم بکنیم اما اینکه چقدر این افکار را گسترش می دهیم و می پرورانیم کاملا دست خود ماست. بنابراین دائم مثبت فکر کنید، حرف های مثبت بزنید. ما در این مقاله راه هایی را برای مبارزه با این افکار منفی برای شما بیان کردیم که امیدواریم مورد استفاده تان قرار گرفته باشد.

پاسخ دهید