۷ درس از تایتانیک برای شکست نخوردن در یک کسب و کار جدید
درس از تایتانیک برای شکست نخوردن در کار حتما شنیدهاید که اگر تایتانیک در سال ۱۹۱۲ در آن کوه یخ گرفتار نمیشد چنان اتفاقی برایش نمیافتاد. اما وقتی وارد حوزهی استارتاپها(نوبنیادها) میشوید، از کوه یخهایی که در مسیرتان وجود دارد اطلاعی ندارید و دانستههای شما تنها محدود به معدود شرکتهای موفقی میشود که توانستهاند این موانع را دور بزنند. با مروری بر عملکرد نوبنیادهای ناموفق میتوان ۷ کوه یخ بزرگ بر سر راه همهی نوبنیادها(استارتاپها) را برشمرد
رسانهها بیشتر تمایل دارند تا بر معدود موضوعات جذاب و جالب تمرکز کنند نه بر موضوعات متداول خستهکننده و کسالتآور. اما چنین تمرکزی میتواند برای کارآفرینان مضر باشد. این کار موجب فریب خوردن کارآفرینان میشود و سبب میشود آنان فکر کنند که میزان موفقیت نوبنیادها(استارتاپها) بیش از آن چیزی است که در واقعیت وجود دارد.
تخمینها و آمارها نشان میدهد که تنها یک استارتاپ از میان ۵ میلیون استارتاپی که سرمایهگذار جذب نکردهاند توانستهاند به ارزشی حدود ۱ میلیارد دلار یا بیشتر برسند. از میان ۱۰۰۰ استارتاپی که با سرمایهگذاران ریسکپذیر دیدار میکنند تنها دو تا از آنها موفق به جذب سرمایهگذار میشوند. از میان هر ۱۰۰۰۰ استارتاپی که موفق به جذب سرمایهگذار میشوند تنها یک استارتاپ موفق میشود به ارزشی بیش از یک میلیارد دلار دست یابد. با مروری بر عملکرد نوبنیادها(استارتاپها)ی ناموفق میتوان ۷ کوه یخ بزرگ بر سر راه همهی آنها را این گونه برشمرد:
۱.عدم توفیق در یافتن مشکلات حلنشدهی مشتریان
بنیانگزاران بسیاری از نوبنیادها(استارتاپها) گمان میکنند ایدههایشان آنقدر درخشان است که بهترین اقدامی که میبایست انجام دهند ساخت محصول، به نمایش درآوردن آن برای همه و کمی صبر است تا پول به سمتشان سرازیر شود. اما این فریب عمومی یکی از اصلیترین نابودکنندگان آنهاست.
در واقعیت، افراد تمایلی به امتحان کردن محصولات نوبنیادها(استارتاپها) ندارند و به همین دلیل است که مقدمات شکست بسیاری از آنها فراهم میشود. مشتریان تنها هنگامی تن به استفاده از آن میدهند که متعهد شده باشد مشکلی را از مشکلاتشان حل کند که پیشتر هیچکس قادر به انجامش نبوده است.برای جلوگیری از برخورد با این کوه یخ، تا زمانی که مطمئن نیستید افراد زیادی حاضر به پرداخت هزینه برای خرید محصولتان هستند شرکتی راه نیندازید.
۲.عدم تمایل به بازخوردگیری از نمونههای اولیه
بسیاری از بنیانگذاران تا رسیدن به محصول نهایی اجازه نمیدهند کسی محصولشان را ببیند. دلایل زیادی برای چنین اشتباهی وجود دارد. آنها از این میترسند که کسی ایدهشان را بدزدد، یا تمایل دارند که شروعی توفانی داشته باشند تا همتایانشان را شدیداً تحت تأثیر قرار دهند یا فکر میکنند تا زمانی که کامل و نهایی نشده باشد کسی تمایل به خرید محصولشان ندارد.
عدم موفقیت در بازخورد گرفتن از مشتریان بالقوه برای یک استارتاپ، کشنده و مهلک است. برای جلوگیری از برخورد با این کوه یخ، نمونه اولیه نه چندان گرانقیمتی از محصولتان را بسازید، در مورد آن بازخورد بگیرید و از بازخوردها و دادههایش برای ساخت یک نمونهی جدید استفاده کنید. این حلقهی بسته را تا زمانی که محصولتان مورد قبول مشتریان بالقوهتان قرار گیرد ادامه دهید.
۲ نظر
سلام
مطلب خیلی عالی بود دقیقا باید عبرت گرفت و بی پروا عمل نکرد
سلام
من مطلب خوندم خیلی نکات کلیدی داشت ممنون از سایت عالیتون