خوراکی های که باعث نفخ میشوند

خوراکی های که باعث نفخ میشود

خوراکی های که باعث نفخ میشوند ، بعضی خوراکی ها باعث نفخ می شوند و احساس بدی را برای شما به همراه خواهند داشت. اگر مستعد نفخ و یا ورم معده هستید ، داشتن یک رژیم غذایی مناسب به شما کمک می کند تا احساس راحتی داشته باشید و این مشکل را رفع کنید. یکی از رایج ترین دردهای شکمی ، نفخ می باشد. مصرف غذا های دارای باد و نفاخ باعث دل درد و ایجاد گاز معده خواهد شد. این مشکل با مواد غذایی که فرد مصرف می کند ارتباط مستقیمی دارد. در این قسمت از سایت راز ثروت خوراکی هایی که باعث نفخ می شوند را به شما معرفی خواهیم کرد :

مواد غذایی و خوراکی های نفخ آور

۱- غذاهای شور و آماده:

نمک موجود در این غذاها باعث احتباس آب در معده می شود و به همین دلیل است که هنگام مصرف آنها احساس تشنگی می کنید.

این آب محبوس شده منجر به نفخ معده و تورم دست و پا نیز می شود. بنابراین بهتر است غذایی را انتخاب کنید که سدیم کم تری داشته باشد.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

۲- نوشیدنی های کربنات دار :

حباب های موجود در این نوشیدنی ها باعث می شود که گاز موجود در آن ها در معده بماند و باعث تورم و نفخ شکم شود.

به جای این نوشیدنی ها بهتر است آب و یا چای خنک شیرین نشده بنوشید و همچنین برای طعم دهی بهتر آب ، می توانید برش ها و تکه های میوه و خیار را به آن اضافه کنید.

۳- لبنیات:

لاکتوز موجود در لبنیات باعث ایجاد نفخ و گاز معده می شود و افرادی هستند که نمی توانند این لاکتوز را هضم کنند.

برای بهبود این مشکل از شیرهای بدون لاکتوز و یا از قرص لاکتید استفاده کنید.

 

۴- غذاهایی با کربوهیدرات بالا :

غذاهایی مانند شیرینی ، پیتزا و پاستا حاوی مقادیر بالایی گلیکوژن هستند.

برای هر گرم گلیکوژن بدن ۳ گرم آب ذخیره می کند که این امر باعث تورم و نفخ شکم می شود. به جای مصرف انواع نان و پاستا از برنج قهوه ای و کینوآ استفاده کنید.

۵- سبزیجات صلیبی:

سبزیجاتی چون کلم بروکلی ، جوانه بروکسل، کاهو و کلم پیچ دارای قندهای ریزی هستند که هضم آن برای بعضی افراد سخت است و باعث ایجاد گاز معده می شود.

توصیه نمی شود که از این سبزیجات استفاده نکنید اما سبزیجات دارای برگ سبز و کدو سبز انتخاب های بهتری هستند.

 

۶- سبزیجات خام :

هضم سبزیجات خام بسیار سخت است و باعث نفخ خواهد شد. با پختن آن ها می توانید نفخ و باد را از بین ببرید و ویتامین ها و مواد مغذی آن ها را به بدن جذب کنید.

۷- حبوبات :

خوردن لوبیا و عدس در مقدار زیاد باعث ایجاد نفخ و گاز معده می شود.

اگر می خواهید در رژیم غذایی خود حبوبات را بگنجانید از آن ها به مقدار کم استفاده کنید ، در حدی که بدن تحمل هضم آن را داشته باشد.

 

۸- جوی دو سر:

مقادیر زیادی فیبر کاهش دهنده کلسترول دارد اما به این دلیل که این فیبر به آسانی حل نمی شود، خوردن آن باعث تولید گازهای روده بزرگ خواهد شد.

در صورتی که می خواهید از فواید جو بهره ببرید ، بهتر است که آن را کم کم به رژیم غذایی خودتان اضافه کنید.

۹- شیرین کننده های مصنوعی :

هضم این مواد برای بدن سخت است و می تواند باعث تولید گاز اضافی در معده شود.

بهتر است از غذاهای بدون قند اضافی لذت ببرید و یا به مقدار کم از آن ها استفاده کنید.

۱۰- غذاهای ادویه دار :

غذاهایی مانند فلفل تند (داغ) ، پودر فلفل قرمز ، ترب کوهی و سس گوجه فرنگی باعث آزاد شدن گاز معده می شوند که موجب ناراحتی نیز خواهند شد. از مصرف این غذاها تا جای ممکن اجتناب کنید.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

۱۱- قهوه ، چای و آبمیوه های اسیدی :

نوشیدنی های اسیدی ممکن است که دستگاه گوارش را تحریک کرده و باعث تورم و نفخ شکم شوند.

استفاده از دمنوش های گیاهی بهترین جایگزین برای این قبیل نوشیدنی ها می باشد.

۱۲- آدامس و آب نبات سفت :

جویدن آدامس و مکیدن آب نبات های سفت باعث بلع هوای اضافی می شود

که این هوای اضافی در معده گرفتار می شود و تورم و نفخ معده را به همراه خواهد داشت.

۱۳- غذاهای حاوی نشاسته :

نشاسته سرشار از کربوهیدررات است. کربوهیدرات موجود در دستگاه گوارش باعث ایجاد گاز و نفخ معده می شود. گندم و نان و ماکارونی از نفاخ روده بزرگ هستند.

چه‌ بخوریم‌ که‌ نفخ نکنیم؟

 

 

کیوی

یکی از مشکلات عمده‌ای که به بروز نفخ معده منجر می‌شود، حرکات آهسته روده و ماندن بیش از حد مدفوع در طول مسیر روده بزرگ است؛

در برخی موارد، فرد مبتلا تا چند روز احساس دفع ندارد و به اصطلاح دچار یبوست شده.

محققان معتقدند میوه کیوی به دلیل فیبر زیادی که دارد مشکل را تا حد زیادی رفع می‌کند.

مبتلایان به سندروم روده تحریک‌پذیر که به مدت چهار هفته،

هر روز دو عدد کیوی مصرف می‌کنند کمتر دچار یبوست می‌شوند و علائم سندروم روده تحریک‌پذیر در آنها کاهش می‌یابد

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

چای نعناع

نعناع قرن‌ها به مثابه دارویی گیاهی برای کمک به هضم غذا و درمان ناراحتی‌های گوارشی به کار می‌رفت

و اکنون نیز در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد.

پژوهشگران معتقدند در درمان سندروم روده تحریک‌پذیر، مصرف روغن نعناع به مدت چهار‌هفته علائم این بیماری را تا نصف کاهش می‌دهد.

نعناع توانایی بالایی در فعال کردن کانال «ضددرد» در روده بزرگ دارد که التهاب مجاری معده و روده را کاهش می‌دهد.

این ماده معطر به عنوان کاهنده خفیف اشتها عمل می‌کند.

از این‌رو، محققان برای کاهش نفخ معده و کاهش علائم سندروم روده تحریک‌پذیر توصیه می‌کنند که افـراد یک فنجان چای نعنا‌ع بنوشند.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

زردچوبه

این ادویه در آشپزی برخی کشورها بویژه هندوستان جایگاه ویژه‌ای دارد

و از آن برای طعم دادن به غذا استفاده می‌کنند، اما در این میان، زردچوبه ناراحتی‌های معده را نیز تسکین می‌دهد.

محققان معتقدند از خاصیت ضدالتهابی زردچوبه می‌توان در درمان ناراحتی‌های گوارشی استفاده کرد.

تاثیر مصرف ۵۰۰ میلی‌گرم از این ماده،

چهار بار در هفته حدود‌ دو‌برابر داروهایی است که برای تسکین ناراحتی‌های گوارشی به کار می‌رود.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

موز

پژوهشگران می‌گویند موز حاوی فیبرهایی است که باکتری‌های مفید موجود در معده و روده را تقویت و هضم غذا را تسهیل می‌کند.

زنانی که روزانه دو عدد موز به مدت ۶۰ روز به عنوان پیش‌غذا می‌خورند

میزان باکتری‌های مفید در بدن آنها افزایش پیدا می‌کند و نفخ معده تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.

 

دوغ

دوغ‌ حاوی آنزیمی به نام «لاکتاز» است که قند موجود در شیر موسوم به «لاکتوز» را تجزیه می‌کند.

بسیاری از افراد به قند شیر حساسیت دارند و معده آنها قادر به تحمل و هضم آن نیست.

بررسی‌هایی که در دانشگاه ایالتی اوهایو صورت گرفته حاکی از آن است

که مصرف دوغ علائم ناشی از تحمل نکردن لاکتوز را از قبیل نفخ، درد و گاز معده تا ۷۰ درصد کم می‌کند.

 

زنجبیل

گیاه زنجبیل از هزاران سال پیش برای بهبود دل‌دردها و ناراحتی‌های گوارشی به کار می‌رفت

و چینی‌ها از چهار قرن پیش از میلاد مسیح از این گیاه در طب سنتی خود بهره می‌بردند.‌

بررسی‌هایی که بتازگی روی زنجبیل انجام شده، نشان می‌دهد

این گیاه به عنوان شل‌کننده عضلانی عمل می‌کند و به تخلیه گاز از معده کمک می‌کند.

زنجبیل را به اشکال مختلف مصرف می‌کنند، ولی گیاه تازه آن غنی از ترکیباتی است که بیشترین فایده را برای سلامت انسان دارند.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

گشنیز

گنجاندن گیاه گشنیز در رژیم غذایی به قوی‌‌شدن ماهیچه‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند

و علائم نفخ را از بین می‌برد.

گشنیز نوعی دارو و غذای طبیعی برای از بین بردن سموم بدن است و با خوردن آن،

مواد اضافه از معده و بدن خارج می‌شود و نفخ از بین می‌رود.

 

خربزه

متخصصان می‌گویند خربزه حاوی مقادیر بالای ترکیباتی است

که ادرارآور بوده و از آن می‌توان برای درمان ورم و نفخ معده استفاده کرد.
خربزه با وجود این که به تخلیه راحت‌تر ادرار از مجاری ادراری کمک می‌کند،

به دلیل میزان پتاسیم بالایی که دارد جایگزینی طبیعی برای الکترولیت‌های از دست‌رفته بدن است.

خوراکی های که باعث نفخ میشوند

پاسخ دهید