خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته ،بر خلاف تصور عوام که فکر میکنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای آنتی اکسیدانی هستند. در سایت راز ثروت به خواص اجیل ها میپردازیم.
خواص آجیل و خشکبار
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافتهاند که یک مکمل غذایی حاوی ۲۰۰ میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد.
همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری میکند.
این دانههای خوراکی سرشار از فسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک میکند و نیز منبع سرشار از منیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچهها و اعصاب نقش مهمی دارد.
همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانههای خوراکی میتواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
خواص گردو
مغز گردو را با نام غذای مغز نیز بیان کردهاند، زیرا مغز گردو سرشار از امگا۳ است که باعث کارکرد بهتر مغز میشود.
گردو، میوه مغزدار باارزشی است که منبع عالی پروتئین، فیبر، ویتامینها، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی است..
مغز گردو دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند.
فواید گردو
۱-کاهش کلسترول خون.
۲-کاهش LDL کلسترول.
۳-افزایش HDL کلسترول.
۴-افزایش قابلیت ارتجاعی رگهای بدن.
۵-محافظت در برابر بیماری قلبی .
۶-افزایش قدرت ذهن و هوش.
۷-مفید برای تنگی نفس.
۸-جلوگیری از ورم مفاصل.
۹-مفید در بیماریهای پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکههای قرمز رنگ در پوست
۱۰-ضد سرطان .
۱۱-دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیلها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.
۱۲-محافظت از سیستم ایمنی.
۱۳-جلوگیری از لخته خون.
۱۴-تنظیم سوخت و ساز در بدن.
۱۵-تنظیم فشار خون.
۱۶-تنظیم قند خون.
۱۷-جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر.
۱۸-جلوگیری از سنگ کیسه صفرا.
۱۹-حفاظت از استخوان .
ویتامینها و عناصر معدنی موجود در گردو
گردو بهترین منبع منگنز و مس میباشد.
در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شدهاست.
گردو مقدار کمی سدیم دارد.
گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامینهای B۶، B۱ و۵ B (پانتوتنیک اسید) میباشد.
در گردو ویتامینهایی نظیر E ، B۳ و B۲ نیز وجود دارد.
گردو در حدود ۷/۶ گرم فیبر دارد.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
فواید گردو برای پوست و مو و زیبایی
به تاخیر انداختن پیری پوست
مرطوب کننده پوست
از بین بردن حلقه های تیره رنگ پوست
تقویت و رشد مو
پیشگیری از ریزش مو
درمان کننده شوره سر
حفظ سلامتی پوست سر
روشن کننده طبیعی موی سر
در ۱۰۰ گرم مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است:
آب ۳/۵ گرم
پروتئین ۱۴/۸ گرم
مواد چربی ۶۵ گرم
مواد نشاسته ای ۱۳ گرم
کلسیم ۱۰۰ میلی گرم
فسفر ۳۸۰ میلی گرم
آهن ۳ میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
پتاسیم ۵۰ میلی گرم
ویتامین آ ۳۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۳۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی گرم
ویتامین ث ۲ میلی گرم
بادام درختی
بادام درختی یکی از انواع آجیل های محبوب و با ارزش است که دارای خواص زیادی برای سلامت بدن است و حتی در زمان های گذشته پزشکان بر این باور بودند
که مصرف بادام درختی به افزایش ظرفیت مغز و توانایی های فکری و طول عمر کمک می کند.
در ۱۰۰ گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت می شود :
آب : ۴/۷ گرم
انرژی : ۵۹۸ کالری
پروتئین : ۱۸/۶ گرم
روغن های اشباع نشده : ۵۴/۲ گرم
نشاسته : ۱۹/۵ گرم
کلسیم : ۳۲۰ میلی گرم
فسفر : ۵۰۰ میلی گرم
آهن : ۴/۷ میلی گرم
پتاسیم : ۷۷۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ : ۰/۲۵ میلی گرم
ویتامین ب ۲ : ۰/۹ میلی گرم
ویتامین ب ۳ : ۳/۵ میلی گرم
خواص بادام برای سلامتی
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
تاثیر بادام در کاهش کلسترول و خطر بیماری های قلبی
هر چند میزان چربی موجود در بادام بسیار بالاست، اما بر خلاف بسیاری دیگر از مواد غذایی حاوی چربی،
چربی بادام از نوع غیر اشباع شده است، و نه تنها باعث افزایش کلسترول خون نمی شود،
بلکه میزان کلسترول بد خون را کاهش داده و به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
دانشمندان این امر را به علت وجود فیبر در بادام می دانند. در واقع بادام کلسترول را در لولهی گوارش محبوس میکند.
به این ترتیب اجازه نمیدهد کلسترول وارد جریان خون شود و از طریق مدفوع دفع میشود.
توصیه میکنیم افرادی که از کلسترول بالا رنج میبرند روزانه یک وعده بادام معادل ۳۰ گرم (در حدود یک مشت) میل کنند.
بادام برای دیابت و بیماران دیابتی
یکی دیگر از خواص بادام که می خواهیم در این قسمت به توضیح آن بپردازیم، بادام برای بیماران دیابتی است.
بادام یک ماده غذایی با کربوهیدرات پایین می باشد، ولی چربی های سالم، پروتئین و فیبر بالایی دارد و به همین علت یک انتخاب ایده آل برای بیماران دیابتی است.
با این حال، یک چیز دیگر که بادام را از سایر انواع آجیل جدا می کند مقدار قابل ملاحظه منیزیم موجود در آن است.
رفع کمبود منیزیم در بیماران دیابتی نوع ۲ که کمبود منیزیم دارند، سطح قند خون را بطور قابل توجهی کاهش می دهد و باعث بهبود عملکرد انسولین می شود.
تاثیر بادام در کاهش فشار خون
مصرف بادام (به دلیل برخورداری از مقادیر بالای منیزیم) به کنترل سطح فشار خون نیز کمک می کند.
فشار خون بالا یکی از عواملی است که منجر به حملات قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه می شود.
کمبود منیزیم به شدت با مشکلات فشار خون مرتبط است و مطالعات نشان داده اند که دریافت منیزیم کافی می تواند فشار خون را تا حد زیادی کاهش دهد.
با توجه به اینکه اکثر مردم غذاهای دارای منیزیم مصرف نمی کنند اضافه کردن بادام به رژیم غذایی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر کاهش سطح فشار خون در افرادد مبتلا به فشار خون بالا داشته باشد.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
بطور کلی دو نوع بادام وجود دارد :
بادام شیرین
بادام تلخ
میوه درخت بادام بصورت شفت می باشد که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد .
در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار است که پوشیده از کرک است و هنوز بدرستی رشد نکرده که آنرا چغاله بادام می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد .
پس از رسیدن بادام، بتدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت می شود و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود.
مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یکطرف آن نوک تیز است .
مغز بادام در داخل پوسته نارک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آنرا به کمک آب گرم از آن جدا کرد که مغز بادام سفیدرنگ در داخل آن است .
مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای دارد و بسهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود .
از کلیه قسمت های درخت بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی می شود.
خواص داروئی بادام شیرین :
۱-بادام شیرین از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر است .
۲-بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است .
۳-مخصوصا از روغن بادام می توان رفع یبوست کودکان استفاده کرد .
۴-بادام سینه را نرم می کند .
۵-بادام برای رفع سرفه ، ناراحتی حنجره و تنگی نفغس مفید بوده و خلط آور است .
۶-بادام برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است .
۷-بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است .
۸-بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم را زیاد می کند .
۹-بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید برای درد کبد و سرفه مفید است .
۱۰-چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت می کند .
۱۱-چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است .
بادام
۱۲-شکوفه بادام را دم کنید و بعنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید .
۱۳-دم کرده پوست قهوه ای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است .(مقدر مصرف ۵ گرم در ۱۰۰ گرم آب )
۱۴-جوشانده برگ درخت بادام برای نارسائی کبد و کیسه صفرا مفید است .
۱۵-روغن بادام خواب آور است و بیخوابی را از بین می برد .
۱۶– برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید .
۱۷-روغن بادام را با آب گرم مخلو ط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه ها خواهد بود .
۱۸-ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می کند .
۱۹-برای درمان نقرس و رفع خمیدگی پیران ، مهره های پشت را با روغن بادام چرب کنید .
۲۰-برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است .
۲۱-برگ خشک شده درخت بدام قابض بوده و اسهال را از بین می برد.
۲۲-روغن بادام شیرین بدلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرم ها و پمادها بکار می رود.
۲۳-برای رفع خارش پوست بچه هائی که که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می دهد .
۲۴-مالیدن روغن بادام بر روی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می کند.
۲۵-روغن بادام اگزما را رفع می کند .
خواص بادام تلخ
۱-بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید ضماد خوبی برای سر درد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم برای تقویت بینایی مفید است .
۲-خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است .
۳-بادام تلخ رابا عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند .
۴-رای رفع درد کلیه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعناع بخورید .
۵-بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است .
۶-برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی های کلیه ، بادام تلخ را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید .
۷-اگر عادت ماهیانه خانم ها عقب می افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مهبل است .
۸-برای ازبین بردن لکه های صورت ، بادام تلخ را پودر کنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید .
۹-ضماد بادام تلخ برای درمان زخم های کهنه خارش و مخملک بکار میرود .
۱۰-ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع دردها مفید است .
بادام
۱۱-ضماد ریشه درخت بادام برای پاک کردن طحال ، کلیه و دفع کرم روده بکار می رود .
۱۲-دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال ، و دفع کرم روده بکار می رود .
۱۳-روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی درد .
۱۴-روغن بادام تلخ برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است .
۱۵-برای رفع زنگ زدن و صدا در گوش یک قطره از روغن بادام تلخ را در گوش بریزید .
۱۶-مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت ، لکه ها و چین و چروک را از بین می برد .
فندق
فندق یکی از دانه های شیرین و خوشمزه و فوق العاده مغذی است. این دانه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی, پروتیئن ها, فیبرها و چربی های سالم است.
روغن فندق یکی از فرآورده های حاصل از فندق می باشد که مزایای متعددی برای سلامتی دارد. در این مطلب به خاصیت های درمانی و موثرترین خواص فندق بر بدن می پردازیم
ارزش تغذیه ای
فندق خواص و ارزش تغذیه ای زیادی دارد، به همین دلیل از بروز خیلی بیماری ها پیشگیری می کند.
در هر ۲۸ گرم فندق که به طور متوسط معادل ۲۰ عدد مغز آن می باشد،
۱۷۶ کالری انرژی نهفته است. این مقدار فندق دارای ۱۷ گرم چربی، ۵ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم پروتئین و حدودا ۲ گرم آب می باشد.
فندق با داشتن روغنی خاص (اسید اولئیک)، پروتئین، کربوهیدرات،
بتاسیتوسترول، ویتامینها و املاح ضروری، جایگاه مخصوصی را در بین دیگر آجیل ها باز نموده است.
بنابراین مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، بدن را در برابر بیماری های قلبی و هم در برابر سرطان محفوظ می دارد
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
پشتیبان استخوان:
هر وعده مصرف فَندق ۳۲ میلی گرم کلسیم به بدن می رساند و این خود راهیبرای افزایش سلامتاستخوان ها بخصوص برای کسانی است که از مصرف مواد لبنی اجتناب می کنند.
ضد سرطان:
بتاسیتوسترول که به مقدار زیادی در فَندق یافت می شود، اثر فوق العادهای در کاهشکلسترول و پیشگیری از سرطان مخصوصا سرطان سینه و پروستات) دارد.
همچنین این میوه سرشار از ویتامین ای استو اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامینEبا سلول های سرطانی می جنگد.
تقویت کننده مغز:
ویتامینEموجود در فَندق خاصیت ضد التهابی دارد و موجب کاهش سطوح استرس و اضطراب و در نتیجه فقط سلامت مغز می شود.
علاوه بر این، فَندق یک منبع خوب از ویتامین های ب ۱، ب۲، و ب ۶ است.
این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خون سازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
پشتیبانی از پوست:
ویتامینEموجود در فندق به مبارزه با علائم پیری مانند لکه های تیره و خطوط و چین و چروک ها می رود
ضمن این که محافظ پوست در برابر آسیب های نور خورشید نیز محسوب می شود.
مصرف فندق راهی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش است.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
در ۱۰۰ گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
انرژی ۶۲۵ کالری
آب ۵/۸ گرم
پروتئین ۱۲/۵ گرم
مواد نشاستهای ۱۵ گرم
مواد چرب ۶۰ گرم
کلسیم ۲۰۰ میلیگرم
فسفر ۳۲۰ میلیگرم
آهن ۳/۵میلیگرم
سدیم ۲ میلیگرم
پتاسیم ۷۰۰ میلیگرم
ویتامین ب ۱ ۰/۵ میلیگرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلیگرم
خاصیت فندق
۱-خانم هایی که دوره قاعدگی آنها دردناک و زیاد است پوست فندق را جوشانده بعد از غذا یک فنجان بخورند.
۲-فندق فشار خون را بالا میبرد.
۳-افراد مسلول فندق + خرما یا انجیر همراه شیر به عنوان صبحانه بخورند
۴-کسانی که ضعف عمومی دارند روزانه ۱۰ عدد فندق بخورند.
۵-همچنین خوردن فندق در بین غذا برای معده و روده بسیار مقوی است .
۶-کسانی که درد مفاصل دارند روزانه ۱۰دانه فندق بخورند.
۷-کسانی که نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + یک قاشق عسل خوب جویده میل شود و همراه آن یک لیوان شیر مصرف شود.
۸-برای سرفه های مزمن ۳۰ گرم مغز فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح میل شود این باعث می شود که اخلاط سینه و ریه خارج گردد.
فندق
۹-ضماد سوخته فندق با پی بز برای جلوگیری از ریزش مو مفید است.
۱۰-برای زخم های واریس ۵۰ گرم پوست درخت فندق و ۱۰۰۰ گرم آب (آبی که مخلوط با سرکه است) را جوشانده زخم ها را بشویید.
۱۱-برای تنظیم قاعدگی ۲۰ گرم پوست فندق را در ۱۰۰۰ گرم آب جوشانده در فواصل قاعدگی روزی یک فنجان میل شود.
فندق پایین آورنده فشار خون است.
۱۲-کسانی را که مار زده است کشمش با فندق میل کنند.
۱۳-کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه فندق، غذای مناسبی برای آنها می باشد.
۱۴-برای رفع کرم کدو روغن فندق را بگیرید و به مدت ۱۵ روز، روزی یک قاشق سوپ خوری از آن روغن میل کنید.
۱۵-روغن فندق تقویت کننده نیروی شهوانی است.
۱۶-کسانی که رخسار زرد دارند برای درمان آن روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
۱۷-فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن می شود.
۱۸-کسانی که می خواهند لاغر شوند ۱۰ گرم گل فندق در ۳۰۰ سی سی آب دم کرده بعد از هر غذا یک استکان بخورند.
۱۹-کسانی که بیماری MS دارند در غذای روزانه خود فندق را بگنجانند. روزانه۲۰عدد، اطفال۱۰عددهمراهیک قاشق عسل میلکنند.
۲۰-فندق مقوی مغز است و جوهر دماغ را زیاد می کند و برای نیروی تفکر و تعقل یک غذای بسیار خوبی است.
۲۱-برای پادزهر سموم بعد از غذا ۵ دانه فندق با انجیر میل شود.
۲۲-کسانی که کوسه هستند فندق را سوزانده با پی بز مخلوط کنند بصورت بمالند.
۲۳-اگر کم خون هستید بعد از هر غذا ۵ دانه فندق بخورید.
۲۴-اگر چنانچه مبتلا به قلنج کلیه شدید بعد از غذا ۶ عدد فندق را خوب جویده میل نمایید.
۲۵-فندق باعث تنگ کردن عروق زیر پوست و باعث کشیدگی پوست و تغذیه و درمان آن میشود.
۲۶-کسانی که سنگ کلیه دارند روزی ۱۵ دانه فندق، غذای مناسبی برای آنها میباشد.
۲۷-فندق حاوی منیزیم و پتاسیم میباشد و این مواد بزرگترین داروی مقوی قلب و کلیه ها هستند.
فندق
۲۸-به خاطر وجود آهن در فندق می توان گفت که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز میباشد
کسانی که سرطان دارند صبحانه ۲۰ عدد فندق و ۳ عدد خرما با یک لیوان آب هویج میل کنند.
۲۹-کسانی که موخوره دارند فندق را سوزانده با سرکه مخلوط کنند با آب رقیق نمایند سر موها را با آن محلول ماساژ دهند.
۳۰-فندق دارای خواص زیادی است و دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم می باشد. فندق گرم و خشک است و برای بیماری قند مفید است.
۳۱-عرق آور است ، ذات الریه ، سرگیجه و بیماری های صرع را درمان می نماید .
۳۲-روغن فندق بو داده مغز را تقویت و نیروی جنسی را زیاد می نماید .
۳۳-فندق بدلیل اینکه دارای مقدر کمی مواد نشاسته ای است ضمنا دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم ،پتاسیم ، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن میباشد غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به بیماری قند است
۳۴-فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصاً دوره نقاهت است.
۳۵-فندق بو داده مخلوط انیسون برای سوزش مجرای ادرار و تقویت نیروی جنسی مفید است.
۳۶-جهت رفع چین و چروک صورت : روغنفندق یک قاشق چای خوری و روغن جوانه گندم یک قاشق چای خوری.
۳۷-برای درمان جوش صورت روزی ۲ مرتبه با نوک انگشت از روغن فندق روی جوشهای صورت بگذارید.
۳۸-فندق تقویت کننده نطفه می باشد، ۱۰ صبح و ۵ عصر همراه خرما میل شود.
۳۹-فندق حاوی منیزیم و پتاسیم می باشد و این مواد بزرگترین داروی مقوی قلب و کلیه ها هستند.
فندق
۴۰-به خاطر وجود آهن در فندق می توان گفت که یکی از بهترین عوامل سازنده گلبولهای قرمز می باشد.
۴۱-فندق اختلال در رشد مو را برطرف می کند.
۴۲-فندق به خاطر داشتن ویتامین A و C برای تقویت پوست و ناخن و مو و تقویت بینایی بسیار مفید است.
۴۳-فندق به خاطر داشتن ویتامین های B برای درمان ضعف اعصاب، سستی و خمودگی، هیجان و اضطراب بسیار مؤثر است.
۴۴-برای درمان سیاتیک برگ خشک درخت فندق را سائیده با کمی خاکستر آتش سیگار و نمک مخلوط نموده با روغن منداب مخلوط کرده محلول را به محل درد بمالید.
۴۵-فندق مقوی رودهها و معده است.
۴۶فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
۴۷-روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
۴۸-از روغن فندق در تغذیه، عطر سازی و نقاشی استفاده می شود. مغز فندق مقدار زیادی فسفر دارد.
۴۹-#خانم هایی که حامله هستند روزی ۵ دانه فندق میل کنند.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
پسته
یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند. چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
ارزش غذایی پسته در هر ۱۰۰ گرم
در هر ۱۰۰ گرم پسته، ۵۷۰ کالری انرژی وجود دارد.
همچنین دارای ۴۶ گرم چربی،
۴۰۵ میلیگرم سدیم،
۱۰ گرم فیبر،
۸ گرم شکر،
۲۱ گرم پروتئین،
۲۶۲ واحد بینالمللی ویتامین آ،
۳/۲ میلیگرم ویتامین ث،
۲/۱۳ میکروگرم ویتامین کا،
۸/۰ میلیگرم تیامین (ب۱)،
۲/۰ میلیگرم ریبوفلاوین (ب۲)،
۴/۱ میلیگرم نیاسین (ب۳)،
۳/۱ میلیگرم پیریدوکسین (ب۶)،
۵۰ میکروگرم فولات (ب۹)،
۱۱۰ میلیگرم کلسیم،
۲/۴ میلیگرم آهن،
۱۲۰ میلیگرم منیزیم،
۴۸۵ میلیگرم فسفر،
۱۰۴۲ میلیگرم پتاسیم،
۳/۲ میلیگرم روی،
۳/۱ میلیگرم مس،
۳/۱ میلیگرم منگنز،
۳/۹ میکروگرم سلنیم،
۲۶۲ میلیگرم امگا ۳
۱۳۶ میلیگرم امگا ۶ است.
خواص گردو ، بادام ، فندق ، پسته
خواص داروئی پسته
۱-مصرف پسته در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.
۲-همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است
۳- کلسترول بد را کاهش می دهد.
۴– مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
۵– خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند.
۶– مغز و ذهن را تقویت می کند.
۷– برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
۸– برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود.
۹– پسته معده را تقویت می کند.
۱۰– برای تسکین سرفه مفید است.
پسته
۱۱– اسهال معمولی واسهال خونی را درمان می کند.
۱۲– جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
۱۳– جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
۱۴– بهترین دارو رای رفع بوی بد دهان است.
۱۵– جویدن آن باعث التیام زخمهای داخل دهان می شود.
۱۶– برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید.
۱۷– دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.
۱۸– دم کرده آن برای رفع اسهالمفید است.
۱۹– برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید. خواص پوست سفید پسته
۲۰- مصرف پسته از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری میکند. زیرا وجود مقادیر فراوانی فسفر در آن باعث بهبود عدم تحمل به گلوکز میشود.
پسته
۲۱- ویتامین B6 موجود در پسته برای تولید هموگلوبین ضروری است؛ و افزایش هموگلوبین باعث افزایش خونرسانی و در نتیجه اکسیژنرسانی به سلولها میشود.
۲۲-یکی دیگر از اثرات مفید پسته دارا بودن مقادیر فراوانی آنتیاکسیدان است. این آنتیاکسیدانها از مرگ سلولی میکاهند و در نتیجه از سرطان پیشگیری میکنند.
۲۳- پسته میتواند برای گیاهخواران منبع مناسبی از پروتئین باشد. این افراد میتوانند پسته را با غلات، سبزیجات، دانهها و … مخلوط و مصرف نمایند.
۲۴-پسته منبع خوبی از فیبر است و به شما کمک میکند تا به این دو هدف دست پیدا کنید.