خواص و مضرات گیاه زعفران

خواص و مضرات گیاه زعفران

خواص و مضرات گیاه زعفران ، زعفران طلای سرخ است که دارای خواص زیادی است ولی مثل همه گیاهان دیگر استفاده زیاد ان هم مضراتی دارد .در سایت راز ثروت به مضرات و خواص زعفران میپردازیم.

ارزش غذایی زعفران

زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفران موجب کاهش چربی و کلسترول خون می گردد.

زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پیشگیری کننده از بیماریهای قلبی و سرطان، تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.

از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بیماریهای پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری،

یرقان، پیش انداختن قاعدگی، رفع نفخ شکم، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.

زعفران به هضم غذا کمک می کند و تقویت کننده معده می باشد و به عنوان مسکن بویژه در دردهای لثه کاربرد دارد.

خواص و مضرات گیاه زعفران

انواع خواص زعفران:

خواص و مضرات گیاه زعفران

تسکین دردهای شکمی

از دیرباز تاکنون به دلیل خواص زعفران برای زنان، دم کرده ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است.

از دم کرده این گیاه برای منظم کردن عادت ماهیانه و کاهش خونریزی در این دوران استفاده می‌شد.

همچنین یکی دیگر از خواص زعفران برای زنان کاهش دردهای قاعدگی و منظم‌کردن عادت ماهیانه است.

از دیگر خواص زعفران برای زنان و مردان، تسکین دردهای شکمی مربوط به غشای روده بزرگ است.

زعفران گیاه ضد افسردگی

مصرف زعفران در پیشگیری از بروز افسردگی موثر است.

زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند.

زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یک فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود.

زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.

خواص و مضرات گیاه زعفران

سلامت قلب با چای زعفران:

چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند و به این ترتیب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

پیشگیری از کاهش دید در سالخوردگی

زعفران در تنظیم کارکرد سلولهای بینایی موثر است و سلولهای بینایی را در مقابل آسیب ها محافظت می کند

و از پیشرفت بیماریهای چشم جلوگیری می کند و موجب احیای سلول های آسیب دیده چشم می شود.

زعفران در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است.

مصرف زعفران در رژیم غذایی از پیشرفت بیماری های ژنتیک چشم جلوگیری می کند و به همین علت مصرف متعادل آن به سالخوردگان و افراد مبتلا به بیماری های چشم توصیه می شود.

خواص و مضرات گیاه زعفران

 

 سلامتی و سیستم ایمنی بدن

ویتامین ث یا همان اسید اسکوربیک، برای سلامت انسان فوق‌العاده حیاتی و مهم است،

و باعث تحریک سیستم دفاعی و ایمنی بدن انسان برای تولید گلبول‌های سفید می‌گردد

که خط مقدم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها و عوامل میکروبی و ویروسی و همچنین برای تولید کلاژن، ضروری می باشد،

کلاژن هم برای تولید سلولی در بدن جهت ترمیم زخم و جراحت، رشد عضله، ترمیم رگ های خونی و تولید بافت، ضروری است.

خواص و مضرات گیاه زعفران

 

خواص ضد سرطانی زعفران

زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشد و به عنوان یک داروی ضد تومور و جمع کننده رادیکال های آزاد عمل می کند.

بر اساس تحقیقات پزشکی ثابت شده است که مواد آنتی اکسیدان موجود در زعفران خواص ضد سرطانی دارا می باشند.

بر اساس نتایج این بررسی بنظر می رسد که استفاده از زعفران، از بروز توالی های ژنی سرطان زا جلوگیری می کند و در ترمیم مولکول های دی ان ای آسیب دیده تاثیر بسزایی دارد.

کاهندگی فشار خون

در سال‌های اخیر، زندگی پراسترس و‌ کم تحرک شهری، به همراه عادات بد غذایی، موجب شده تا تعداد مبتلایان به بیماری فشارخون روز به روز بیشتر شود.

اما از‌آنجایی‌که یکی از خواص زعفران برای زنان و همچنین مردان، کاهش فشار خون است،

با اضافه‌کردن مقداری از این گیاه خوش‌رنگ به غذاها می‌توانید تا حدی جلوی افزایش فشارخون خود و افراد خانواده را بگیرید.

خواص و مضرات گیاه زعفران

زعفران خلط آور است:

دم کرده ی زعفران موجب تحریک استفراغ و سرفه به منظور تسکین درد سینه، گلو و معده می شود.

چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست،

حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است.

زعفران برای رحم و زایمان آسان :

خوردن زعفران در زمان حاملگی، شخص را برای زایمان آسان آماده می کند.

مصرف زعفران در دوران بحرانی بارداری یعنی سه ماه اول که دوران تشکیل اندام‌ها ست می‌تواند به جنین صدماتی وارد نماید.

اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان آسان آماده می کند.

زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم می گردد و زایمان را آسانتر می سازد.

خواص و مضرات گیاه زعفران

 

سایر خواص زعفران

۱-زعفران در درمان آسم و بیماری های تنفسی مفید است

۲-حمله‌های عصبی را کاهش میدهد

۳-بی خوابی را درمان میکند

۴-سوزش سر دل و دل درد های عصبی را کاهش میدهد

۵-خشکی پوست را درمان میکند

۶-یکی از خواص درمانی زعفران، اثر مسکن درد دارد

۷-یکی از خواص درمانی آن، اثر مسکن درد دارد.

۸-قوای جنسی را تقویت می ‌کند‌.

۹-به شیر ولرم زرپران اضافه کنید و قبل از خواب بخورید تا خواب راحت داشته باشید.

۱۰-قاعده آور است‌.

۱۱-از جمله خواص زعفران کمک آن در تقویت حافظه و یادگیری.

۱۲-زعفران حل شده در شیر، خشکی و خارش پوست را از بین می برد.

۱۳-از آن جا که به گردش خون کمک می کند، اختلالات کلیه، مثانه و کبد را درمان می کند، کلیه و مثانه را پاک می کند.

۱۴-کارتنوئید موجود در آن از بروز تومورهای پوستی پیشگیری می کند ودردهای آرتریت را تسکین می بخشد.

۱۵-طلای سرخ خون ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد.

۱۶-یکی از خواص زعفران کاهش چربی خون است.

 

مضرات زعفران

خواص و مضرات گیاه زعفران

۱۸ مورد از عوارض زیاد زعفران :

۱- یرقان

۲- اسهال

۳- خون دماغ

۴- زردی پوست

۵- زردی چشم

۶- مسمومیت غذایی

۷- زردی غشای مخاطی

۸- بی حسی پلک‌ها و لب‌ها

۹-ضرر زعفران برای مادران باردار و شیرده

۱۰- سردرد

۱۱- اضطراب

۱۲- گیجی

۱۳- تهوع

۱۴- خشکی دهان

۱۵- بی‌اشتهایی

۱۶- ناراحتی معده

۱۷- کاهش وزن

۱۸- حساسیت‌های پوستی

خواص و مضرات گیاه زعفران

تداخل زعفران با برخی از داروها

استفاده از زعفران می تواند موجب اضطراب، خواب آلودگی، ناراحتی شکم، و حتی واکنش آلرژیک شود.

زعفران همچنین ممکن است با داروهایی از قبیل دارو فشار خون تداخل داشته باشد.

 

خوردن چه مقدار زعفران سمی است ؟

مصرف بیش از ۱٫۵ گرم زعفران در هر روز به طور کلی ایمن است،

اما خوردن بیش از حد آن ممکن است سمی باشد.

محققین مصرف ۵ گرم زعفران را به عنوان یک دوز سمی در نظر می گیرند.

 

مصرف زعفران برای کدامیک از افراد مضر است ؟

زعفران همچنین می تواند رفتارهای هیجانی را تحریک کند، بنابراین نباید افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، فشار خون پایین ، بیماران قلبی و زنان باردار بیش از حد آن را مصرف کنند.

 

مضرات زعفران برای مادران باردار و شیرده

زعفران در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و در دوزهای بالا برای سقط جنین مورد استفاده قرار می گیرد

و می تواند محرک رحم باشد .

یک مادر شیرده نیز باید از خوردن زعفران خودداری کند زیرا ممکن است رنگ های مصنوعی از طریق شیر مادر وارد بدن کودک شوند.

 

استفاده از زعفران برای کاهش وزن

بسیاری از مکمل های کاهش وزن دارای زعفران هستند.

اگر از این مکمل ها برای کاهش وزن استفاده می کنید ، استفاده طولانی مدت از آن می تواند خطرناک باشد پس مراقب طول دوران مصرف باشید و بیشتر از شش هفته از آنها استفاده نکنید.

خواص و مضرات گیاه زعفران

ارزش غذایی زعفران

یک قاشق غذاخوری زعفران دارای ارزش غذایی زیر است:

کربوهیدرات ۱,۳۷ گرم

چربی ۰,۱۲ گرم
پروتئین ۰,۲۴ گرم
ویتامین ها:
ویتامین C : ۱,۷ میلی گرم
ویتامین B۹ : ۰,۰۰۲ میکرو گرم
ویتامین B۶ : ۰,۰۲ میلی گرم
ویتامین B۳ : ۰,۰۳ میلی گرم
ویتامین B۲ : ۰,۰۱ میلی گرم
مواد معدنی:
آهن: ۰,۲۳ میلی گرم
منیزیم: ۶ میلی گرم
منگنز: ۰,۶ میلی گرم
مس: ۰,۰۱ میلی گرم
فسفر: ۵ میلی گرم
پتاسیم: ۳۶ میلی گرم
کائمفرول : ۴,۳ میلی گرم

ترکیبات شیمیایی زعفران

بیش از ۱۵۰ ترکیب شیمیایی فعال در این ادویه طلایی وجود دارد که مهم ترین آنها که مسئول طعم، مزه، بو و مهم تر از آن اثرگذاری زعفران می باشند عبارتند از:

کاروتنوئیدها (Carotenoids):

گروهی از ترکیبات شیمیایی در گیاهان هستند که مسئول رنگ برگ ها و گلبرگ های آن هستند.

همچنین، وظیفه ی جذب نور در گیاهان نیز بر عهده این ترکیبات می باشد.

-کروستین و کروسین ( Crocetin and crocin )

کاروتنوئیدهایی هستند که رنگ زرد و قرمز زعفران را ایجاد می کنند.

-کاروتنوئیدهای مهم دیگر زعفران عبارتند از:

(lycopene, zeaxanthin, and beta-carotene) لیکوپن، زآگزانتین و بتاکاروتن.

 

اسانس (Volatile oils) :

روغن بدست آمده از گیاهان که به آن روغن اسانس یا عطرمایه نیز می گویند.

-پیکروکروسین(picrocrocin) :

مسئول اصلی طعم زعفران

خواص و مضرات گیاه زعفران

-سافرانال(safranal) :

مسئول اصلی عطر و رایحه زعفران

– کائمفرول:

زعفران هم چنین منبعی سرشار از کائمفرول می باشد که نوعی مولکول زردینه می باشد که رنگیزه های زرد را پدید می آورد،

هم چنین خواص آنتی اکسیدان ، آنتی باکتریال و ضد سرطان دارد.

این ماده احتمالا در درمان برخی بیماری ها موثر است:

-دیابت نوع ۲
-نارسایی های قلبی
-جلوگیری از پیری زودرس

 

خواص و مضرات گیاه زعفران

 

 

پاسخ دهید