خواص زردچوبه

خواص زردچوبه

خواص زردچوبه ،  زردچوبه مزایایی باورنکردنی دارد، و اگر شما به دنبال یک مکمل گیاهی هستید، این ادویه یکی از بهترین‌ها برای شروع است.

زردچوبه کمک فوق‌العاده‌ای برای بدن شما است چرا که یک عامل آنتی‌اکسیدانی، ضد التهاب، ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد سرطان قدرتمند است.

 

تاریخچه زردچوبه چیست؟

این گیاه به مدت هزاران سال در آسیا مورد استفاده قرار گرفته است و بخش عمده ای از آیووردا، طب سنتی چینی، داروی سیدها و اونانی را تشکیل می دهد.

فواید سلامتی و خواص قابل توجه زردچوبه چه چیزهایی هستند؟

زردچوبه به غلبه بر التهاب کمک می کند و به درمان ناخوشی های تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک می کند. به خاطر ترکیبات کورکومین اش، این ادویه نیز فواید عصبی و سلامتی قلبی عروقی را نیز به همراه دارد. در این بخش از سلامت نمناک فهرست جامع از فواید زرد چوبه وجود دارد.

سم زدایی فوق العاده بدن با زردچوبه و لیمو

خواص زردچوبه

طرز تهیه نوشیدنی لیمو و زردچوبه
مواد مورد نیاز:
لیمو ترش تازه
نصف قاشق غذاخوری زردچوبه
آب گرم
یک قاشق عسل (اختیاری)
روش تهیه نوشیدنی
نصف لیمو را در لیوان بچکانید.
زردچوبه را به آن اضافه کنید.
آب گرم اضافه کرده و خوب هم بزنید.

لیمو و زردچوبه

در صورت تمایل عسل را برای بهبود مزه به نوشیدنی اضافه کنید. به هنگام مصرف این نوشیدنی آن را مرتب هم بزنید تا از ته نشین شدن زردچوبه جلوگیری شود.
همچنین برای تهیه یک پاک کننده قوی می توانید، یک قاشق غذاخوری زردچوبه را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده، آب لیمو و زنجبیل را هم به نوشیدنی خود اضافه کنید و با عسل یا نبات میل نمایید.
برای تهیه یک داروی آنتی بیوتیک طبیعی و جهت درمان گلودرد نیز می توانید، یک قاشق غذاخوری عسل و یک قاشق غذاخوری زردچوبه را در ۹ قاشق غذاخوری آب لیمو حل کرده و بنوشید. همچنین، می توانید به جای آب، مخلوط را با چای سبز میل کنید.

این نوشیدنی دارای خواص بسیاری است که عبارتند از:

خواص زردچوبه

کمک به کاهش وزن

مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب زردچوبه با لیمو (یا بدون لیمو)

از تجمع چربی جلوگیری کرده و باعث کاهش وزن می شود.

علاوه بر این، مصرف زردچوبه شدت سوخت و ساز بدن (متابولیسم) را بهبود می بخشد و باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می شود.

سم زدایی و حفظ سلامت کبد

کبد از صفرا به عنوان بخشی از فرآیندی که با آن سموم بدن را از بین می برد، استفاده می کند.

همچنین صفرا، کبد شما را سالم نگه می دارد.

نوشیدنی آب گرم و لیمو خاصیت سم زدایی دارد.

در همین حال، اسید سیتریک موجود در آب لیمو به حفظ تعادل سطح pH بدن شما کمک می کند.

علاوه بر این، لیمو یک ادرارآور طبیعی است که به بدن شما کمک می کند تا سموم موجود در بدن را از طریق ادرار دفع کنید. نوشیدن یک لیوان زردچوبه و لیمو می تواند توانایی بدن را در تولید صفرا بهبود بخشد و به حفظ سلامت کبد کمک کند.

جلوگیری از پیری زودرس

این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان است که از بیماری و پیری زودرس ناشی از آسیب های رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. آنتی اکسیدان ها موجود در زردچوبه و لیمو، بدن را از تاثیرات مخرب رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

کاهش و درمان التهاب مفاصل

زردچوبه می تواند علائم آرتروز را کم کند. کورکومین موجود در زردچوبه یک ضد التهاب است که می تواند علائم بیماری التهابی مزمن همانند آرتریت یا ورم مفاصل را خنثی کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

نوشیدن زردچوبه و لیمو می تواند شما را از عفونت ها محافظت کند.

خاصیت ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد میکروبی زردچوبه در کنار منابع غنی از ویتامین ث و پتاسیم سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. مصرف روزانه یک فنجان آب زردچوبه و لیمو، توانایی قدرت بدن برای مقابله با بیماری های مختلف را افزایش می دهد.

کمک به کاهش کلسترول خون

مطالعات بیشماری نشان داده اند که ترکیبات موجود در زردچوبه می تواند

بر کلسترول تاثیر بگذارد، اگرچه هنوز مشخص نیست که دوزهای بهینه باید چه مقدار باشند.

همچنین، مصرف آن ممکن است به جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک کند.

پیشگیری از بیماری آلزایمر

زردچوبه با افزایش سطح نوروتروفیک (Neurotrophic) مشتق از مغز (هورمونی که به نظر می رسد

مغز را سالم نگه می دارد) از تخریب نورون ها جلوگیری می کند

که به نوبه خود باعث پیشگیری از ابتلای افرادی که در معرض بیمای آلزایمر قرار دارند می شود.

همچنین، کورکومین موجود در زردچوبه باعث بهبود حافظه می شود.

حفظ شادابی و نشاط پوست

شروع روز همراه نوشیدنی زردچوبه راهی آسان برای مرطوب نگه داشتن پوست است.

علاوه بر این، آنتی اکسیدان ها موجود در آن به کند شدن روند پیری کمک کرده و ترکیبات ضدالتهابی موجود در آن سبب حفظ نشاط و شادابی پوست می شود.

بنابراین، مصرف روزانه زردچوبه و لیمو سبب حفظ جوانی پوست می شود.

نکته:

اگر چه مصرف زردچوبه هیچ عوارض جانبی ندارد، اما توصیه می شود از مصرف بی رویه آن اجتناب کرده و تنها یک قاشق چای خوری در روز از آن استفاده نمایید.

فواید سلامتی و خواص قابل توجه زردچوبه چه چیزهایی هستند؟

خواص زردچوبه

زردچوبه به غلبه بر التهاب کمک می کند و به درمان ناخوشی های تحریک کننده مانند سرطان و ورم مفاصل هم کمک می کند. به خاطر ترکیبات کورکومین اش، این ادویه نیز فواید عصبی و سلامتی قلبی عروقی را نیز به همراه دارد. در این بخش از سلامت نمناک فهرست جامع از فواید زرد چوبه وجود دارد.

تمام خواص و فواید بی نظیر زردچوبه

خواص زردچوبه

۱٫ ویژگی های ضد التهابی زردچوبه:

در مطالعات متعدد، کورکومین، یک ترکیب قوی در زرد چوبه است که می تواند تورم بدن را کاهش دهد.

یکی از راه های افزایش مصرف زرد چوبه، اضافه کردن آن به غذاها در هنگام آشپزی است

که ممکن است قبلاً انجام می دادید.

شما می توانید چای زرد چوبه را نیز بنوشید – چهار فنجان آب و یک قاشق چای خوری زرد چوبه را بجوشانید.

همچنین می توانید لیمو یا عسل براب طعمش اضافه کنید.

۲٫ ویژگی های عالی آنتی اکسیدانی زردچوبه:

زردچوبه به نابود کردن رادیکال های آزاد، مهار پراکسیداسیون، و کاهش پیچیدگی های آهن مشهور است – که همه آن ها نتیجه مستقیم ویژگی های آنتی اکسیدان آن هستند. و نه فقط زرد چوبه، بلکه حتی روغنش هم خواص آنتی اکسیدانی اش را دارد.در مطالعه ای دیگر که بر روی موش ها انجام شد، زرد چوبه توانست از استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت به خاطر خواص آنتی اکسیدان آن جلوگیری کند.

۳٫ زردچوبه برای بهبود سلامت مغز و جلوگیری از بیماری های عصبی:

خواص زردچوبه

کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند تجدید حیات سلول های مغزی را نیز افزایش دهد.

و آروماتیک – تورمرون، یک ترکیب فعال دیگری در زرد چوبه است کخ می تواند

رشد سلول های بنیادی عصبی در مغز را تا ۸۰ % افزایش دهد.

کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان افسردگی، دیسکینزی ناخوشایند (اختلال در حرکت داوطلبانه) و نوروپاتی دیابت کمک می کند. در مطالعات دیگر حیوانات، کورکومین نیز اثرات سودمند تری نسبت به استرس مزمن به نمایش گذاشته بود.

۴٫زردچوبه برای جلوگیری از بیماری های قلبی:

ویژگی های آنتی اکسیدانی زردچوبه به ویژه در مورد دیابت، تحت حفاظت قلبی قرار دارند.

کورکومین موجود در زرد چوبه به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند در نتیجه به سلامت قلب کمک می کند.

۵٫زردچوبه برای جلوگیری از سرطان:

خواص زردچوبه

کورکومین خواص ضد سرطانی را در مطالعات متعدد به نمایش گذاشته بود.

در واقع، کشورهایی که هر روز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم زرد را مصرف می کنند، احتمال ابتلا به سرطان کمتری دارند.

در برخی از بیماران سرطانی که از زردچوبه استفاده می کردند، ایجاد تومور کاهش یافته.

در برخی موارد دیگر، مواد شیمیایی سیستم ایمنی که سلول های سرطانی را از بین می برند، بیشتر متمرکز شده اند.

۶٫ تاخیر در پیری و جوان ماندن با زردچوبه :

زردچوبه حاوی رنگدانه های کورکومینویید هستند که به ژن هایی تبدیل می شوند که سنتز آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهند.

این کار از سلول های مغز و پوست از آسیب رادیکال آزاد محافظت می کند، غلظت را بهبود می بخشد و حتی تشکیل خطوط و چین و چروک ظریف را کاهش می دهد.

۷٫زردچوبه برای کمک به درمان دیابت :

طی یک بررسی علمی، کورکومین می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد در نتیجه به جلوگیری از دیابت کمک می کند. در مطالعه ای دیگر، افراد پیش دیابت که به مدت ۹ ماه دوز تجویزی از کورکومین را دریافت کردند، احتمال ابتلا به دیابتشان کم تر شد. این ترکیب همچنین می تواند نحوه عملکرد سیستم ایمنی فعال در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را نیز تغییر دهد. همچنین می تواند داروهای ایمن سازی تجویز شده برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ را تقویت کند. در مطالعه ای دیگر، مکمل های کورکومین استرس اکسیداتیو تجربه شده توسط موش های دیابتی را کاهش داده بود.

کورکومین موجود در زرد چوبه می تواند به درمان اختلالات کبد مرتبط با دیابت نیز کمک کند. این اثر، آب مروارید دیابتی را در موش های آزمایشگاهی و در عین حال مطالعه دیگری که توسط دانشگاه چینی پزشکی پکن اجرا شد، سرکوب کرده بود.

۸٫زردچوبه برای بهبود ایمنی بدن:

خواص زردچوبه

خاصیت ضد التهابی زرد چوبه می تواند به افزایش ایمنی تا حد زیادی کمک کند.

مشخص شد که کورکومین برخی از سلول های ایمنی خاص را متوقف می کند که وقتی بیش از حد کار می کنند، می تواند منجر به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و چاقی شود.

۹٫ زردچوبه مانند ضد عفونی کننده طبیعی کار می کند:

زردچوبه خواص آنتی باکتریایی عالی را در برابر انواع مختلف باکتری ها نشان می دهد که برخی از آن ها شامل ای.کولای، استافیلوکوکوس اورئوس و تیفی سالمونلا) و ویژگی های ضد عفونی کنندگی آن می شود.

۱۰٫ زردچوبه برای سم زدایی کبد:

طبق گفته مرکز پزشکی مریلند، کورکومین موجود در زرد چوبه، تولید صفرای کبد را تحریک می کند.

کبد، همانطور که می دانیم، از صفرا برای بیرون کردن سموم استفاده می کند.

همچنین کیسه صفرا، سلول هایی را که ترکیبات مضر را می شکنند، تولید می کند.

اثرات سم زدایی کورکومین آن قدر خوب است که می تواند برای درمان مسمومیت جیوه ای هم استفاده شود.

۱۱٫ زردچوبه برای کاهش درد قاعدگی:

به گفته یکی از مطالعات ایرانی، کورکومین موجود در زردچوبه به منظور کاهش شدت علائم قاعدگی یافت شد.

این اثر را می توان به اثرات ضد التهابی آن نسبت داد.

طبق گزارش کالج دولتی اورگرین، از زرد چوبه می تواند برای درمان دردهای قاعدگی استفاده شود – همانطور که توسط طبیبان سنتی چینی و هندی مورد استفاده قرار می گرفت.

۱۲٫ زردچوبه یک ضد درد طبیعی:

از آنجا که به تسکین التهاب کمک می کند، زرد چوبه می تواند به عنوان مسکن طبیعی عمل کند.

به ویژه برای درد های آرتروز صدق می کند.

هم چنین زردچوبه گردش خون را بهبود می بخشد که می تواند به حذف درد کمک کند.

دو قاشق سوپ خوری زرد چوبه را با آب مخلوط کنید تا خمیری را به دست آورید و این را به منطقه تحت تاثیر اعمال کنید.

خطرات و عوارض جانبی زردچوبه

خواص زردچوبه

سازمان غذا و دارو آمریکا به عموم مردم اعلام کرده‌ است که مصرف زرد چوبه بسیار ایمن است.

با این حال، مانند همه ترکیبات طبیعی، برخی افراد ممکن است

بامصرف این ادویه محبوب برخی اثرات جانبی مانند آلرژی را تجربه کنند.

زمانی که از زرد چوبه در کنار محصولات طبیعی دیگر اعمال می ‌شود

هر محصول را بصورت جداگانه بر روی پوست خود تست کنید

تا مطمئن شوید که هنگام استفاده از آن در یک مخلوط، هیچ گونه عوارض جانبی نخواهید داشت.

همه محصولات حاوی زردچوبه توسط FDA آزمایش نشده اند

بنابراین شما باید اطمینان حاصل کنید که محصولی که تهیه می کنید ایمن و معتبر باشد.

اگر شرایط پزشکی زیر را دارید ، قبل از مصرف زردچوبه ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

خواص زردچوبه

دیابت
فشار خون بالا
فشار خون پایین

کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است این مشکلات را تشدید کرده و عوارض جانبی دیگری مانند موارد زیر ایجاد کند:

خواص زردچوبه

حالت تهوع
اسهال
افزایش خطر خونریزی
انقباض کیسه صفرا
زنان باردار ممکن است انقباضات رحمی را تجربه کنند
افزایش جریان قاعدگی

پاسخ دهید