تعریف پولشویی به زبان ساده

تعریف پولشویی به زبان ساده

تعریف پولشویی به زبان ساده

شاید شما هم تا به حال به مفهوم اصلی پولشویی توجه نکرده اید. ولی باید بدانید هر نوع اقدام برای پنهان کردن یا عوض کردن درآمدهای نامشروعی که افراد دارند، ولی به نحوی برای دیگران بیان میکنند که این منبع درآمد از منابع نامرئی سرچشمه میگیرند. این اعمال زمانی اتقاق می افتند که این درآمد ها دلیل قانونی ندارند و برای اینکه به شکل پول های معمولی نمایان شوند از طریق پولشویی پاک میشوند. پس بخوایم ساده تر معنی پولشویی را بیان کنیم، یعنی مجاز کزدن پول های غیرمجاز، پاک کردن پول های کثیف و حرام به پول های تمیز وپول های غیر قانونی را قانونی کردن. در این مقاله ما قصد داریم برای شما پولشویی را به زبان ساده بیان کنیم. با ما همراه باشید.

روشهای مختلف پولشویی

تعریف پولشویی به زبان ساده۵

موارد زیر در فرآیند پولشویی تاثیر دارند: منشاء واقعی پول پنهان بماند، شکل پول تغییر کند یا با متاع با ارزش دیگری تبدیل گردد ، این پروسه مخفیانه طی گردد، از پول کثیف حفاظت مستمر به عمل آید زیرا افرادی که در جریان پولشویی بوده اند می دانند که اگر آن را به دست آورند تصاحب کننده اولی نمی تواند از آن شکایت کند.

۱- شیوهای پاک کردن پول پیچیده و متنوع است: این شیوه ها به عواملی چون نوع خلاف انجام شده، نوع سیستم اقتصادی، قوانین و مقرات کشوری که در آنجا خلاف صورت گرفته و نوع مقرارتی که کشوری که پول در آنجا پاک میشود بستگی دارد. از معمول ترین و مهمترین شیوهای پولشویی این است که پول شویان برای کاهش جلب توجه مجریان قانون به عملیات پولشویی مقادیر زیاد پول نقد را به مقادیر کوچکی تبدیل نموده و یا به طور مستقیم در بانک سرمایه گذاری کرده و یا با آن ابزارهای مالی چون چک و غیره خریده و در مکان های دیگر سپرده گذاری می کنند.

از شیوه های دیگر پاک کردن پول، سرمایه گذاری موقت در موسسات تولیدی، سرمایه گذاری در سهام و بازارهای اوراق بهادار و ایجاد سازمان خیریه قلابی، سرمایه گذاری در بازاهای طلا و الماس، شرکت در مزایده های اجناس هنری و کالاهای قدیمی ( آنتیک) و انتقال پول به کشورهای دارای مقررات بانکی آزاد مانند کشور سوئیس اشاره کرد.

۲- استفاده از معاملات تقلبی و صوری : یکی از شیوهای آن سرمایه گذاری خصوصی در طرح ساختمانی (ساخت و ساز ) و حتی به ظاهر تحسین بر انگیز می باشد. قاچاق چیان بطور سنتی از طریق سیستم بانکی ، روش انفجار ستاره را به کار می گیرند، در این روش حساب سپرده ای با پولهای مختلط کثیف و پاک افتتاح می کنند و با سفارشهای مکرر از طریق حواله های کتبی، تلگرافی، تلفنی و فکس و …. پول ها را به حساب های متعددی در کشورهای گوناگون انتقال می دهند.

انواع مختلف پولشویی

تعریف پولشویی به زبان ساده۲

 

۱-پولشویی درونی : شامل پولهای حرام که از فعالیت های مجرمانه و در داخل خاک یک کشور میشود که در همان کشور شسته میشود.
۲- پولشویی مهار شونده : شامل پولهای کثیف به دست آمده از فعالیت های مجرمانه که در داخل خاک یک کشور کسب و خارج از آن کشور پاک می شود.
۳-پولشویی بیرونی : شامل پولهای غیرمجاز به دست آمده از فعالیت مجرمانه انجام شده در سایر کشورها که در خارج نیز شسته می شود.
۴-پولشویی وارد شونده : که شامل پولهایی که از فعالیت مجرمانه در سایر نقاط بدست آمده و در داخل خاک کشور مورد نظر شسته می شود.

تاثیر پولشویی بر اقتصاد

پدیده پولشویی آثار و علائم زیان باری بر پیکره اقتصاد یک جامعه وارد می نماید. از جمله این آسیب ها عبارتند از:

۱-آلوده شدن و بی ثباتی در بازارهای مالی
۲-بی اعتمادی مردم به نظام مالی
۳-خروج سرمایه از کشور
۴-تضعیف بخش خصوصی
۵-تاثیر معکوس بر نرخ بهره و ارز
۶-افزایش ریسک اعتباری
۷-تاثیر معکوس بر نرخ بهره و ارز
۸-تغییر جهت سرمایه گذاری ها

نهادهای مالی مستعد پولشویی

تعریف پولشویی به زبان ساده

۱- بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی
۲- صندوق های قرض الحسنه
۳- صندوق های بازنشستگی
۴- تعاونی های اعتبار و صرافی ها
۵- بورس اوراق بهادار
۶- کارگزاری ها
۷- صندوق ها و شرکت های بیمه
۸- بنیادها و موسسات خیریه

مهمترین نهاد بین المللی در مبارزه با پولشویی FATF می باشد.

انواع پول های نامشروع

۱- پول های کثیف(پول های آغشته به خون): این نوع پول مربوط به تروریسم و نقل و انتقال مواد مخدر می باشد.
۲- پول های خاکستری: پول های حاصل از فعالیت های تولیدی یا فروش کالا می باشد که از نظارت دولت پنهان است.این اقدامات معمولاً برای فرار مالیاتی انجام می گیرد.
۳- پول های سیاه: پول های حاصل از قاچاق کالا و همچنین شرکت در معاملات پرسود دولتی که خارج از عرف انجام میگیرد می باشد.

روش های مقابله با پولشویی

تعریف پولشویی به زبان ساده۳

۱) کنترل و نظارت لازم بر ارزهای خارجی
۲) اعمال نظارت بر سیستم های پولی و مالی
۳) تشکیل نهادها و تصویب قوانین مبارزه با پول شویی

پولشویی الکترونیک

عصر رایانه به این پدیده نوظهور کمک کرده است به گونه ای که اکنون با پدیده پولشویی الکترونیک مواجه هستیم. امروزه پرداخت با هر وسیله ای که به اینترنت وصل شود اعم از موبایل، لپ‌تاپ یا… ممکن شده است و به آسانی می توان در هر کجا تنها با چند کلیک به حساب خود دسترسی پیدا کرد. یکی از مواردی که به رواج پولشویی کمک می کند، نبود قوانین یا عدم کارآمدی آنهاست و این امر به‌گونه ای است که در بعضی کشورها این پدیده هنوز به عنوان یک جرم اقتصادی پذیرفته نشده است. در کشور ما اولین قانونی که در این زمینه تصویب شد، قانون «مبارزه با پولشویی» مصوب سال۸۶ است. ماده ۲ این قانون می‌گوید: براساس این ماده از قانون جرم پولشویی عبارت است از:‌

الف) تحصیل، تملک، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیت های غیرقانونی با علم به اینکه به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد.
ب) تبدیل، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان کردن منشاء غیرقانونی آن با علم به اینکه به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به ‌نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نشود.
ج) اخفا یا کتمان کردن ماهیت واقعی، منشا، منبع، محل، نقل‌ و انتقال، جابه‌جایی یا مالکیت عوایدی که به ‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده است: و منظور از عواید حاصله از جرم به موجب ماده ۳ همان قانون «…هرنوع مالی است که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم از فعالیت های مجرمانه به‌دست آمده باشد». این قانون راهکارهای مناسبی را هم برای مبارزه با این پدیده سیاه معرفی می کند.

چکیده

تیم راز ثروت در این مقاله تعریف پولشویی به زبان ساده را برای شما بیان کرد. تا شما روشهای پولشویی را بدانید، و با انواع پولشویی آشنایی پیدا کنید. تا خدای نکرده شما هم مرتکب چنین اشتباهاتی نشوید که از پولهای نامشروع استفاده کنید. ما در این مقاله تاثیر پولشویی براقتصاد را هم بیان کردیم، تا شما روش های مقابله با پولشویی را یاد بگیرید. امیدواریم ارائه این مطالب برای شما مفید باشد. از اینکه با ما همراه بودید سپاسگذاریم.

پاسخ دهید