ترویج خلاقیت و کارآفرینی در چین به چه شکل است
ترویج خلاقیت و کارآفرینی در چین در سه پخش زیر صورت میگیرد
1- توسط دولت 2- توسط شرکت ها 3- توسط خانواده که در این مقاله به بحث در سه زمینه فوق می پردازیم
ترویج خلاقیت و کارآفرینی در چین توسط دولت
- دولت چین برای حل مشکل مهاجرت روستاییان اقدام به تأسیس و راه اندازی شرکتهای کوچک تولیدی و صنعتی در روستاها و شهرکها نمود
- این شرکتها، شرکتهایی نیمه دولتی محسوب میشوند که توسط جمعی از روستانشینان تأسیس شده و تحت قوانین محلی اداره میشوند.
- دولتمردان چين دريافتهاند كه عواملي چون رفتار خود دولتمردان كه كارآفريني را تشويق كند، جذب و حفظ افراد نخبه و كارآفرين و استفاده از دانش روز، ميتوانند به ارتقاي سطح كارآفريني كمك كنند
- مديران و دولتمردان چين براي ترويج و ارتقاي فرهنگ كارآفريني، بر مشاركت و كار گروهي تأكيد دارند
- دولت چين در يافته است كه بايد روحيه كارآفريني را حين اصلاحات اقتصادي توسعه و رواج دهد تا از اين طريق موانع دستو پاگيري كه سر راه توسعه اقتصادي هستند، برداشته شود
موانع کارآفرینی در شرکت های چین
اكنون چين در كشوري كه زماني بوروكراسي شديدي بر آن حاكم بود، روحيه قوي كارآفريني را ترويج ميكند.
درسازمانهاي چين موانعي بر سر راه كارآفريني وجود دارد. موانعي از قبيل : عدم تمايل به ريسك كردن و ترس از شكست، ماليات، نبود منابع مناسب و نبود آمادگي براي پذيرش تغييرات و سازگار شدن با اين تغييرات از جمله ی این موانع هستند.
مشکلات کاآفرینی در شرکت های چین
گفته ميشود كه يك مدير متوسط وقتي همهچيز خوب پيش ميرود ميتواند موفق باشد اما كارآفرينان واقعي در سختيها خلق ميشوند. اين نكته دقيقا در مورد چين صحت دارد. امروزه يك كارآفريني خوب يك ضرورت است اما اين مفهوم چيزي بيش از تصميمگيريهاي درست و دستور دادن است. در عوض مديران بايد تلاش كنند كه روحيه كارآفريني را خلق كنند و در عين حال انگيزه فعاليت براي رشد و توسعه را نيز ايجاد كنند.
براي اين كار بايد كارمندان خلاق و تيزهوش را تشويق كرد نه اين كه تنها به يك مديرعامل كارآفرين متكي بود. معمولا در كشور چين اين روحيه و انگيزه به مديرعامل و گروه خاصي از نخبگان و افراد سرآمد يك شركت محدود شده و كمتر در ديگر واحدهاي سازمان به چشم ميخورد و اكنون لازم است كه به تمامي كارمندان اجازه دهند كه خلاقيت وابتكار به خرج داده مانند يك كارآفرين رفتار كنند.
ترویج توسط شرکت ها

برخی از مدیر عاملان شرکت های چینی معتقدند برای ترویج: « بايد تكتك كارمندان را به نوآوري و خلاقيت تشويق كرد و بايد به كساني كه بيشتر ابتكار به خرج ميدهند، بيشتر امتياز(پاداش) داد.»
نظرات مدیران چینی درباره عوامل موثر بر گسترش كارآفريني در كشور نكته جالبي را ميرساند. به گفته اين مديران سه عامل اصلي در اين ميان موثرند
- واحد های کارآفرینی عمومی
- رسانه ها
- خود شرکت ها
ترویج توسط شرکت ها
88 درصد از مديران ميگويند كه تشويق افراد به برقراري ارتباطات گسترده خارج از دايره كاريشان، روش موثريست
87 درصد بر كار گروهي درون خود سازمانها تأكيد دارند و 85 درصد نيز عقيده دارند كه بهتر است با سازمانهاي ديگر مشاركت كنند
92 درصد ميگويند كه افراد خلاق و كارآفرين جذب شوند و سپس از آنها حمايت شود، كارآفريني رونق ميگيرد
81 درصد از مديران موسسات نيز بر اين باورند كه افراد نوآور و مبتكر بيشتر و سريعتر از ديگر كارمندان پيشرفت ميكنند. با توجه به اين كه آموزش كارآفريني و جذب افراد كارآفرين و خلاق بيشتر از استراتژيهاي ديگر مورد توجه مديران موسسات بوده، به نظر ميرسد كه چين ميخواهد براي ارتقاي كارآفريني افراد خلاق و كارآفرين را جذب سازمانها كرده از آنها حمايت كند.
به نظر ميرسد كه در سازمانهاي چين گروه برجسته و خاصي وجود داشته باشد. اين گروه از افراد خلاق، تيزهوش و كارآفرين تشكيل شده است اين افراد خیلی زیاد با هم مشاركت ميكنند.
تاثیر خانواده ها در ترویج کارآفرینی در چین
به نظر می رسد داشتن والدین فعال در تجارت یا مشاغل مشابه آن ،کمک بزرگی به پرورش کودکان جهت کارآفرینی می کند. چینی ها از این نوع تجربیات برای پرورش کودکانشان استفاده می کنند به گونه ای که والدین فعال در تجارت یا مشاغل مشابه آن،کودکان را در دوران رشد در فعالیت های نظیرفروش،شمارش پول،پول خرد کردن،بازار و تحویل کالا درگیر می کنند.
اولیای چینی آموزش را هم به عنوان بازی و هم به عنوان تعلیم برای کودک در نظر می گیرند.در موقع تابستان یا کریسمس در بازارهای چین دختران و پسران جوانی در حال کمک به پدر و مادر خود دیده می شوند.انان از اوقات فراغت خود برای یادگیری تجارت به شکل عقلایی استفاده می کنند
در کل خانواده نقش مهمی در توسعه ی شرکت ها در چین بازی می کند .
کارآفرینان هم در راه اندازی و هم در توسعه بر اعضای خانواده تکیه می کنند.آنها همچنین از کمک مالی خانواده برای شروع به کار بهره می برند.
عوامل دیگر ترویج کاآفرینی در چین
1- دادن جایزه و استفاده از رسانه های جمعی
2- بومی سازی
qجوایز متعدد به كارآفرینان اعطامی شود و آنها از طریق رسانه های جمعی به عموم شناسانده می شوند.
بومی سازی راهی برای ترویج
چینی هاعقیده داشتند باید فرهنگ كارآفريني را درون سازمان ها و در كل كشور چين، رواج و توسعه دهند. آنها عقيده داشتند كه ابداع و نوآوري مردم را زنده و پويا نگهميدارد و عامل اصلي پيشرفت در جاده توسعه و رشد اقتصادي است. درباره روحيه كارآفريني، ديدگاههاي الگوي كليشهايي و غربي در مورد اینکه يك كارآفرين فردي است كه به تنهايي كار ميكند، شكسته شد،چرا كه در فرهنگ چین جمع گرایی اهمیت بالایی دارد و آنها كارآفريني را به عنوان يك فعاليت «گروهي» معرفی کردند.
نکته ای مثبت در فرهنگ چین برای ترویج
چند نکته ی اساسی در ترویج و توسعه
توسعه روستایی ، بهبود شرایط زندگی افراد کم درآمد ساکن روستا و خودکفا ساختن آنان در روند کلی توسعه یک کشور حائز اهمیت است و این خودکفایی جزو برنامه های کارآفرینی است. از اهداف کارآفرینی ، توسعه پایدار روستایی است و در این رابطه پرداختن به صنایع روستایی ، صنایع تبدیلی و صنعت گردشگری (توریسم ) و ایجاد مشاغلی نظیر فرش بافی و صنایع دستی و یا تولیدات اولیه خانگی مفید است که سبب کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها می شود . در این بین کشورهایی چون مالزی ، چین ، هند و امریکا سرمایه گذاری وسیعی در کارآفرینی روستایی انجام داده اند .
خیلی مهم است که یک مروج بداند که شرایط روستا و بافت فرهنگی آن جا چگونه است . به طور مثال این موضوع در تشویق و حمایت از کارآفرینان زن اهمیت زیادی دارد . زمانی یک ایده جدید در مورد زنان به فعلیت در می آید و دوام می آورد که اکثر افراد جامعه به خصوص مردان آن روستا احساس نکنند که ممکن است جایگاه خود را در خانواده از دست بدهند ، البته طبیعی است که عقاید مذهبی جوامع روستایی هم در این رابطه مهم است . در واقع منظور از پایداری مطابق بودن ایده کارآفرینانه با آداب رسوم عقاید و عرف مردم محلی است که سبب می شود یک ایده به عمل در آید و دوام آورد .