اهمیت زبان بدن در بازاریابی
شاید اکثر افراد از اهمیت زبان بدن در بازاریابی بی خبر باشند. ولی اول باید مفهوم خود زبان بدن را بدانید، زبان بدن همان زبانی است که با آن حرف میزنند، ولی اینطور نیست. اولین زبانی که باید یاد بگیرید زبان بدن است که اهمیت زیادی در زندگی روزمره شما دارد. زبان بدن به مجموعه رفتارهایی هستند که بدون حرف زدن و ارتباط برقرار کردن هر فردی پیام خود را به دیگران منتقل میکند. با ما همراه باشید تا برای شما اهمیت زبان بدن در بازاریابی را شرح دهیم.
در بازریابی زبان بدن خیلی حائز اهمیت است، چون تاثیر زیادی بر روی مخاطب میگذارد. وقتی قرار است ارتباطی برقرار کنید تا محصولاتتان را بفروشید، پس اول باید آرامش خود را حفظ کنید و اطمینان کامل به مشتری بدهید. اگر این کار را نکنید مشتری به شما اطمینان نمیکند. در نظر داشته باشید که اگر در ارتباطات چشمی، حرکت بدن، دست ها و پا هایتان مسلط باشید مطمئنا در ملاقات بعدی بعنوان بازاریاب به موفقیت بیشتری می رسید.
نکاتی دربارهی زبان بدن در بازاریابی
۱- تاثیر ارتباطات چشمی
توجه داشته باشید بیشتر عکس العمل هایی که شما نسبت به دیگران دارید و به آنچه دیگران پیشنهاد میکنند و انجام میدهید. چه مثبت و چه منفی باشند در حالت صورتتان مشخص است. حقیقت این است که چشمها و ابروها داستانهای شگفتانگیزی میگویند. اگر در طول جلسه با مشتری ارتباط چشمی بسیار کمی برقرار کنید، احتمالا او تصور میکند حواستان پرت است یا اصلا به آنچه میگوید بیعلاقه هستید.
به همین شکل، اگر وقتی هم که خودتان صحبت میکنید ارتباط چشمی با طرف مقابل برقرار نکنید، ممکن است او فکر کند صادقانه صحبت نمیکنید و در نتیجه بعید است به شما اعتماد کند. در طول جلسات فروش، با مشتری ارتباط چشمی برقرار کنید و مطمئن شوید که حالت چهرهتان آرام و راحت است. به این صورت، حتی اگر نگران هم باشید، در ظاهر همه چیز خوب به نظر میرسد.
۲- ارتباط برقرار کردن با حالات چهره
چهره فقط از طریق آنچه چشمها به تصویر میکشند ارتباط برقرار نمیکند، بلکه حالت دهان و حرکت لبهایتان هنگامی که صحبت میکنید هم اهمیت دارند. وقتی صحبت میکنید، لبهایتان باید راحت باشند، یعنی آنها را کج و کوله نکنید و لبخند مختصری هم داشته باشید. این نشان میدهد نسبت به اطلاعاتی که میدهید صادق هستید و خوشحال میشوید که تجربه و دانشتان را با طرف مقابل به اشتراک بگذارید.
۳- نحوه قرار گرفتن دست ها و بدن
نحوه قرار رفتن دست ها و بدن تان درباره چیزهای زیادی که در ذهن شما میگذرد را بیان میکند. دست به سینه بودن نشانهی حالت تدافعی است. اگر عادت کردهاید همیشه دست به سینه باشید، با قرار دادن دستهایتان روی پاها هنگام گوش کردن، این عادت را ترک کنید. چه پشت میز نشسته باشید و چه ایستاده باشید، در هر صورت طرز قرار گرفتنتان مهم است. پس به حرف بزرگترها گوش کنید و پشتتان را صاف نگه دارید. آویزان کردن سر یا خم کردن شانههایتان ممکن است باعث شود خسته و نامطمئن به نظر برسید. پشت و سینهتان را باید صاف نگه دارید.
اگر عادت عصبیِ کلیک کردن سرِ خودکار یا ضربه زدن با انگشتهای پایتان روی زمین را دارید، خودکار را کنار بگذارید و پاهایتان را هم از محل قوزک به هم بچسبانید. در غیر اینصورت، زبان بدنتان به طرف مقابل خواهد گفت که بیتاب، آشفته و یا کسل هستید. وقتی در جلسهی بازاریابی نشستهاید، کمی به جلو خم شوید و فعالانه گوش کنید. کمی خم شدن به جلو خوب است و علاقهتان را نشان میدهد. اما خیلی زیاد کج شدن به سمت جلو هم ممکن است باعث شود در حال التماس به نظر برسید و خیلی به عقب کج شدن هم ممکن است شما را سلطهگر نشان بدهد.
دستهایتان را جایی نگه دارید که دیده شوند. فرو کردن آنها در جیب باعث میشود طرف مقابل فکر کند بیخیال هستید و یا چیزی را پنهان میکنید. آنها را باز نگه دارید و کف دستها را هم نشان بدهید تا پذیرا و دوستانه به نظر برسید. در ضمن همیشه از مشت کردن دستها اجتناب کنید.
۴- طریقه قرار گرفتن پاها
باید در جلسه طوری پاهایتان را قرار دهید که باعث جلب توجه دیگران نشود. فقط مگر اینکه در کار فروش جوراب یا شلوار باشید! پس تکرار میکنم که با پایتان روی زمین ضربه نزنید، مدام پاهایتان را جابهجا نکنید. موقع صحبت کردن در جلسات کاری، همهی تلاشتان را بکنید که طرف مقابل فراموش کند شما اصلا پایی هم دارید! خب اگر هم فراموش نکند، لااقل نباید متوجه پاهایتان شود. چون اگر اینطور باشد، نشانهی این خواهد بود که مضطرب هستید و یا به آنچه میگذرد اطمینانی ندارید.
روی هم انداختن پاها و دست به سینه بودن هم اغلب نشانههای دفاعی هستند. اگر سردتان است و میبینید که باید پاهایتان را روی هم بیندازید، لبخند بزنید و گشادهرو به نظر برسید. وقتی هم ایستادهاید، باید پاهایتان را به اندازهی عرض شانهها باز کنید.
۵- تجاوز به فضای شخصی
وقتی با مشتریها ارتباط برقرار میکنید، عموما بهتر است در فاصلهای بین ۳۰ تا ۱۲۰ سانتیمتر از آنها بایستید. این شما را به حد کافی نزدیک نگه میدارد تا بدون اینکه ناراحت شوند، با ایشان تعامل کنید. فاصلهی نزدیکتر از ۳۰ سانتیمتر معمولا برای خانواده و دوستان است.
۶- از حرکات ناخود آگاه پرهیز کنید
همانطور که گفته شد، حرکات ناخوداگاهی مثل کلیک سرِ خودکار یا ضربه زدن با نوک پا معمولا نشانههای بیحوصلهگی هستند. ضربه زدن با انگشتان دست و بازی کردن با شست دستها هم همین طور است.
۷- مطابقت و منعکس کردن حرکات
شیوهی ایدهال برای به تصویر کشیدن خودتان در جلسات بازاریابی و تعاملات کاری، رفتار مطابق و شبیه به زبان بدن طرف مقابل است. با انعکاس حرکات و وضعیت مشابه با مشتریتان، باعث میشوید او آرامش داشته باشد و در طول جلسه، تا جای ممکن احساس راحتی کند. اما مرز باریکی بین انعکاس رفتار و تقلید وجود دارد. مسلما هیچکس دوست ندارد دیگران ادایش را در بیاورند. پس باید مراقب باشید.
چکیده
در این مقاله برای شما اهمیت زبان بدن در بازاریابی را توضیح دادیم، باید بدانید که رمز موفقیت شما در بازاریابی این است که زبان بدن را به خوبی بلد باشید. باید طوری باشه که فرد مقابل احساس راحتی کنه و نشان دهید که شما به این کار علاقه دارید و روی او او تمرکز کرده اید. هر کسی زبان بدن در بازاریابی را بلد باشد. در این کار بسیار موفق تر خواهد بود.از اینکه با ما همراه بودید سپاسگذاریم.
۱ نظر
لطفا بیشتر و واضح تر در مورداهمیت زبا ن بدن توضحیح دهید.ممنونم