انواع روش های فروش

انواع روش های فروش

انواع روش های فروش

باید گفت که فروشنده نقش غیر قابل انکاری در مراحل مختلف فروش دارد. عموما فروشنده موفق به مشتری کمک می‌کند تا نظر، ایده و خواسته خود را از خرید بیان کند و با اعتماد به نفس تصمیم بگیرد، فروشنده نمی‌تواند این امر را اتفاقی انجام دهد، بلکه باید بر اساس یک طرح و برنامه از قبل تعیین شده و با استفاده از استراتژی‌ها و تاکتیک‌های نوین فروش، وجهه حرفه‌ای خود را به عنوان کارگزار حفظ کرده تا در فعالیت‌های حرفه ای با موفقیت عمل کند.

آشنایی با انواع روش‌های فروش و توانایی به کارگیری و شناسایی روش و سبک مناسب با توجه به شرایط و مشتری، از مهارت‌های حیاتی فروشندگان بوده که موفقیت در فروش را به همراه خواهد داشت: صاحبان کسب‌وکارها به روش‌های مختلفی می‌توانند محصول یا خدماتشان را از طریق شناسایی شیوه های درست فروش به مشتریان عرضه کنند. با ما همراه باشید تا شما با انواع روش های فروش آشنا کنیم.

فروش مستقیم

فروش انواع گوناگونی دارد که یکی از آن ها فروش مستقیم است که خود به انواع مختلفی تقسیم می شود که عبارتند از:

۱- فروش مستقیم تک‌سطحی

فروش مستقیم تک‌سطحی به‌شکل فردبه‌فرد، مثلا خانه‌به‌خانه یا معرفی حضوری محصول، صورت می‌گیرد. این نوع فروش به‌وسیله‌ی اینترنت و کاتالوگ نیز امکان‌پذیر است. به‌طورکلی، درآمد فروشندگان مستقیم تک‌سطحی فقط از طریق کمیسیون فروش حاصل می‌شود.

۲- میزبانی و گردهمایی

این نوع فروش در یک محیط جمعی صورت می‌گیرد. معمولا توزیع‌کننده یا نماینده‌ی فروش در منزل خودش یا محل دیگری محصول یا خدمات موردنظر را به مهمانان معرفی می‌کند. گاهی‌اوقات، شرکت‌ها محصول یا خدمات‌شان را به افرادی از یک کسب‌وکار خاص می‌فروشند. برای مثال، نماینده‌ی فروش نرم‌افزار املاک و مستغلات می‌تواند نرم‌افزار خاصی را در میان جمعی از دلالان معاملات ملکی به فروش برساند. در این روش، درآمد از طریق کمیسیون فروش یا گاهی از طریق کمیسیون معرفی نمایندگان جدید به شرکت حاصل می‌شود

۳- بازاریابی چندسطحی

فروش در بازاریابی چندسطحی به روش‌های مختلفی، ازجمله معرفی یک محصول به‌شکل فردبه‌فرد یا جمعی، صورت می‌گیرد. این نوع فروش از طریق فروشگاه‌های آنلاین و کاتالوگ نیز انجام‌پذیر است. درآمد بازاریابی چندسطحی از کمیسیون فروش و نیز کمیسیون فروش‌های دیگری که توسط سایر شرکای کاریِ معرفی‌شده از سوی توزیع‌کننده انجام گرفته‌اند، به‌دست می‌آید. یعنی توزیع‌کننده نماینده‌ی جدیدی را جهت فروشندگی مستقیم به شرکت معرفی می‌کند و به‌ازای هر فروشی که این نماینده‌ی جدید داشته باشد، شخص معرف کمیسیون دریافت خواهد کرد.

گاهی فروش مستقیم را بازاریابی چندسطحی یا بازاریابی شبکه‌ای نیز می‌نامند. بازاریابی چندسطحی و بازاریابی شبکه‌ای از انواع فروش مستقیم به‌شمار می‌روند، اما توجه داشته باشید که تمامی سیستم‌های فروش مستقیم شامل بازاریابی چندسطحی نمی‌شوند. برای مثال، درآمد نماینده‌ی فروش در روش بازاریابی تک‌سطحی فقط از طریق کمیسیون فروش محصولاتی است که خودش به‌شخصه فروخته باشد.

فروش شخصی

فروش شخصی یکی از قدیمی‌ترین روش ‌های فروش است که اتفاقاً در دنیای مدرن و با حضور ابزارهای متنوع ارتباطی و سیستم‌های فرایند محور، همچنان اهمیت خود را حفظ کرده است. فروش شخصی بهترین نوع فروش است. در واقع از روزی که کارتان را شروع می‌کنید، این کار را انجام می‌دهید، شما کالا یا محصول خود را می‌فروشید. ایده های خود را می‌فروشید. هنر مدیریت و رهبری خود را می‌فروشید. توانمندی های خود را می‌فروشید.

شما پیوسته در حال فروش هستید. استفاده از فروش شخصی به معنای حذف سایر شیوه‌های بازاریابی یا شیوه‌های تبلیغات نیست. بلکه فروش شخصی هم یکی از ابزارهایی است که می‌تواند در کنار سایر ابزارها مورد استفاده و بهره‌برداری قرار بگیرد.

خرده فروشی

در راهکارهای فروش روش دیگر برای فروش محصول از طریق خرده فروشی است. خرده فروشی به معنای فروش کالا به کاربران نهایی، نه برای فروش مجدد،‌ بلکه برای استفاده و مصرف توسط خریدار است. خرده فروشی شامل فروش مستقیم از یک نقطه‌ی خرید به یک مشتری است که قصد استفاده از محصول را دارد. نقطه‌ی خرید می‌تواند یک فروشگاه خرده فروشی، یک فروشگاه اینترنتی،‌ یک کاتالوگ یا حتی یک تلفن همراه باشد. تولیدکنندگان مقادیر بالایی از محصولات را به خرده فروشان می‌فروشند و خرده فروشان تلاش می‌کنند تا این مقادیر را به مشتریان خود عرضه کنند.

می‌توانید از فروشگاه های خود کالاهایتان را به فروش برسانید. می‌توانید به خرده فروش‌ها بفروشید تا آن‌ها کالای شما را به مردم بفروشند. میلیون ها قلم کالا از طریق عمده فروش ها و خرده فروش‌ها به فروش می‌روند. این احتمالاً بیشترین فروشی است که در دنیا صورت می‌گیرد.

اینترنت

فروش اینترنتی امروزه به یکی از دغدغه‌های اصلی صاحبان مشاغل تبدیل‌شده است. می‌توانید برای خود یک سایت اینترنتی درست کنید و محصولات و خدمات خاصی را به مشتری خاصی بفروشید. با توجه به تغییرات و تحولاتی که در زمینه فروش و آگهی از طریق اینترنت در دست تهیه است، به زودی در موقعیتی قرار می‌گیرید که بتوانید کالاهای خود را به دیگران به خوبی معرفی کنید.

انواع فروش اینترنتی

انواع روش های فروش

امروزه دامنهٔ فروش اینترنتی گسترده شده، تعداد زیادی از صاحبان مشاغل با انواع محصولات و خدمات با فروش اینترنتی سعی درگرفتن سهم بیشتر بازار و جذب مشتری دارند. در اینجا به‌طور اختصار به آن‌ها اشاره می‌کنیم.
۱- خریدوفروش و حراج کالاهای مختلف. مانند: انواع پوشاک، کیف و کفش، لوازم‌خانگی، مواد غذایی و …
۲- تبلیغات اینترنتی
۳- ارائه خدمات تخصصی به دیگران. مانند: آموزش به‌ صورت آنلاین
۴- چندرسانه‌ای یا مالتی مدیا.
۵- خدمات مربوط به ایمیل
۶- تهیه و ارائه نرم‌افزارهای مالی واداری

فروش همایشی

می‌توانید با درج آگهی مشتریان بالقوه علاقه‌مند به کالا یا محصول خود را به جلسه‌ای برای ارائه محصول دعوت کنید. در جریان ارائه می‌توانید کالای خود را به خوبی ارائه دهید و به آن‌ها بگویید چرا فکر می‌کنید این یک کالای ایده آل برای آنهاست.

فروش در مهمانی ها

می‌توانید در منزل خود یا دوستانتان، از بستگان و آشنایان و دوستان دعوت کنید تا برای مشاهده کالای مورد نظر شما و یا خرید آن اجتماع کنند. بسیاری از اقلام آرایش یا لباس را می‌توان به این شکل فروخت. و این مدل در بازاریابی شبکه بسیار استفاده می‌شود.

سازمان‌های دولتی

بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای دولتی در سطح کشور، استان‌ها یا شهرستان‌ها ممکن است خریدار محصولات و یا خدمات شما باشند. توجه داشته باشید که در اغلب کشورها دولت‌ها بزرگترین مصرف‌کننده می‌باشند.

فروشگاه های زنجیره‌ای

فروشگاه های زنجیره‌ای که در اغلب نقاط کشور فروشگاه و شعبه دارند، مکان مناسبی برای خرید کالاهای شما هستند. مجبور نیستید که کالای خود را به تک تک مسئولان این فروشگاه ها بفروشید. کافی است با مسئول خرید یا مدیر خرید این مجموعه ها صحبت کنید و کالایتان را به فروش برسانید. این کالای فروش رفته در تمام فروشگاه های زنجیره‌ای موسسه مزبور توزیع می‌شود.

استفاده تبلیغاتی

ممکن است بتوانید کالای خود را به مؤسسات دیگری بفروشید تا آن‌ها از این کالای شما به منظور تبلیغ خود استفاده کنند. به این شکل که روی آن اسم و مارک تجارتی خود را بنویسید و آن را در اختیار مشتریانی که از آن‌ها خرید می‌کنند، بگذارید.

نمایندگی

می‌توانید از طریق نمایندگی مبالغ قابل توجهی به فروش برسانید. فروشگاه هایی که به نمایندگی از یک موسسه فروش می‌کنند، سالانه میلیون ها تومان به دست می‌آورند. موفقیت در روش نمایندگی تضمین شده است و همه می‌توانند از این سیستم استفاده کنند.

چکیده
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم فروش و فروشندگی هنری است که هر شخصی که در دنیای کسب و کار است باید آن را یاد بگیرد و با اصول، تکنیک ها و انواع آن آشنا باشد. فروش انواع مختلفی دارد که بسته به نوع کالا و خدمتی که عرضه می کنیم باید نوع فروش متناسب با آن را انتخاب کنیم تا تاثیرگذاری بیشتری روی خریدار داشته باشد و به افزایش فروش و کسب سودمان کمک کند. امیدواریم این مقاله شما در جهت این هدف یاری کرده باشد.

پاسخ دهید