اصول تبلیغات در شبکه های اجتماعی
استفاده از تبلیغات در شبکههای اجتماعی در کنار بهینه سازی شغل و حرفه، باعث جلب بیشتر مشتریان به کسب و کار آنلاین شما میشود. در واقع حضور دائم و موثر یک کسب و کار در شبکههای مختلف که قواعد گوناگونی برای حضور دارند، باعث میشود مشتریان علاوه بر مصرف خدمات یا محصول، از همراهی مکرر و مداوم آن کسب و کار، احساس رضایت بیشتری هم داشته باشند. موفقیت از طریق بازاریابی شبکه های اجتماعی در واقع کلاً اعمال نفوذ از طریق ارتباطات می باشد. فعالیت در شبکههای اجتماعی باعث میشود آگاهی نسبت به کسب و کار شما بهبود یابد. جدای از آنچه منتشر میکنید و به اطلاع مشتری میرسانید، شبکههای اجتماعی یک کانال دیگر برای رساندن پیغام شما به مشتری است. بازاریابی شبکه های اجتماعی امری خطیر است برای اینکه در مسیر درستی قرار بگیرید و بتوانید کسب و کار آنلاین خود را به سرعت با استفاده از این رسانه های اجتماعی گسترش دهید باید نکاتی را مدنظر قرار دهید:
۱- با سرعت بالا و غیر معمول شبکه خود را گسترش ندهید
چیزی که می تواند شما را بد جلوه دهد، تلاش برای افزایش و گسترش سریع آمار تعداد دوستان و طرفداران تان آن هم با سرعتی بیش از حد معمول می باشد. داشتن چند طرفدار در ابتدای راه و ناگهان پیدا شدن هزاران طرفدار دیگر، موجب میشود که افراد به این موضوع فکر کنند شما تنها به فکر جمع نمودن طرفدار هستید سعی کنید با بهبود کیفیت مطالب هواداران را جذب کنید کیفیت محتوا سبب می شود بعد از مدتی بصورت طبیعی و البته تساعدی طرفداران شما افزایش یابد.
۲- علاقه خود را به دیگران و مطالب آنها بروز دهید
یکی از راه هایی که شما می توانید شبکه و کسب و کار آنلاین خود را به سرعت گسترش دهید این است که به کاربران دیگر نشان دهید که به فعالیت ها و کارهایی که آنها انجام می دهند علاقمند هستید. البته نه با ارسال یک ایمیل پیش فرض، بلکه با خواندن مشخصات فردی در پروفایل افراد و ارسال یک پیغام شخصی؛ تا به آنها نشان دهید که به آنها و فعالیت های آنها اهمیت می دهید. با این کار اکثر افرادی که برای آنها درخواست دوستی ارسال کرده اید، آن را می پذیرند و یا به زبان ساده تر باید بگوییم که پیگیر کارهای مخاطبان خود باشید تا آنها نیز در عوض پیگیر شما شوند . مطالب و محتوایی که دیگر کاربران به اشتراک می گذارند لایک و محبوب نمایید.
۳- مطالب افراد دیگر را به اشتراک بگذارید
اشتراک گذاری و retweeting مطالبی که افراد ارسال کرده اند می تواند اعتماد و علاقه زیادی بین افراد و پیروان شما را افزایش دهد. اولاً نشان می دهد که شما در وب سایت به عنوان یک شخص معمولی حضور دارید و فقط برای ارسال لینک وب سایت تان به افراد در آن محیط قرار نگرفته اید. هر مطلب مرتبطی که شما به اشتراک می گذارید، ارزش و اعتباری را برای آنهایی که مطالب را برایشان به اشتراک گذاشته اید اضافه می نماید. اکثر مواقع آنها به همین دلیل به شما به همان اندازه علاقه مند می شوند که خود شما مطلب ایجاد نمایید. ثانیاً این امر به پیروان شما نشان می دهد که اگر هر یک از آنها یک مطلب با کیفیت ایجاد کنند، شانس اینکه شما زمان خود را صرف اشتراک گذاری مطالب آنها نمایید، وجود خواهد داشت.
۴- پاسخ به کامنت های کاربران دیگر
اگر شخصی بر روی wall شما چیزی نوشت و یا به موضوعی اشاره کرد، باید برای پاسخ به نظر و مطلب آن فرد وقت بگذارید. این موضوع به افراد اطمینان می دهد که یک فرد واقعی پشت صفحه کاربری شما نشسته و کمک زیادی به ایجاد اعتماد در میان طرفداران و مخاطبین شما خواهد کرد. بدیهی است هنگامی که ارتباطات شما گسترش یابد، مطمئناً پاسخ به تک تک افراد کمی مشکل خواهد بود. اما در مراحل اولیه شما باید سعی کنید برای هر یک از طرفداران و پیروان خود کاری انجام دهید که حس فوق العاده ویژه ای در آنها ایجاد شود.
۵- از دیگران یاد بگیرید
اگر هنوز به انجام کاری که برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی مطمئن نیستید، باید بدانید که یکی از بهترین کارهایی که می توانید انجام دهید، نگاه کردن به کارهای کسانی است که در حال حاضر در این کار موفق هستند و ببینید که آنها چگونه و از چه روشی کار انجام می دهند. با افرادی که اهداف آنها با شما یکی است ملاقات نمایید که دارای تعداد زیادی دوست و طرفدار هستند و ببینید که آنها چطور با مخاطبان خود در شبکه در تعامل هستند. تکنیک های مختلفی که آنها به کار می برند را یاد بگیرید و راهی را پیدا کنید که شما هم بتوانید از طریق بازاریابی شبکه های اجتماعی مانند آنها طرفداران خود را گسترش دهید.
نکته هایی راجع به تبلیغات در شبکه های اجتماعی مختلف
فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین، تلگرام، کلوب، آپارات و… همگی میتوانند بعنوان کانالهای تبلیغاتی ما عمل کنند. تبلیغات در شبکه های اجتماعی میتواند به افزایش مخاطب برای سایت، افزایش فروش کالا و افزایش وفاداری مخاطبان بیانجامد. تبلیغات شبکه های اجتماعی برای مدتهای مدیدی به صورت کپی کردن بخشی از متن سایت در صفحات شبکه های اجتماعی صورت می گرفت. اما با توجه به اشباع شدن شبکه های اجتماعی از این قبیل تبلیغات اثر بخشی آن کم شده و یا بطور کلی از بین رفته است.
برای داشتن تبلیغات شبکه اجتماعی بصورت موثر و کارآمد باید تبلیغات خود را بصورت متن، عکس، ویدئو ایجاد کنیم. سپس این تبلیغات را به تناسب شبکه های اجتماعی در آنها منتشر کنیم. مثلا یک مقاله در باره کالایی که تولید کرده ایم میتواند در شبکه اجتماعی لینکدین که یک شبکه اجتماعی متخصصین است به افزایش مخاطب ما کمک کند.در شبکه اجتماعی فیسبوک تصاویر جذاب میتواند به افزایش نرخ کلیک کاربران بیانجامد. تولید ویدئو های آموزش کار با کالای تولید شده و یا ویدئو های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی گوگل پلاس، یوتیوب، آپارات، لینکدین و… به شدت به میزان درگیری مخاطب با محتوای تولید شده می افزاید.
کاربرد های تبلیغات شبکه های اجتماعی
۱- برندسازی: برای برند سازی میتوان با پرداخت هزینه به صاحبان صفحات پرمخاطب، برای برند خود تبلیغات را خرید. همچنین میتوانیم این تبلیغات را در صفحات اجتماعی خود نیز منتشر کنیم و از مشتریان خود نیز به خواهیم که تبلیغات ما را در شبکه های اجتماعی خود منتشر کنند.
۲- فروش کالای استارتاپی: استارتاپ ها نیاز مبرمی به افزایش حجم فروش خود بصورت پلکانی دارند. برای این منظور بکارگیری شبکه های اجتماعی میتواند بسیار کارساز باشد.بازی های رایانه ای ایرانی در این زمینه بسیار موفق عمل کرده اند و با تبلیغات موثر در شبکه های اجتماعی تعداد بازیکن های خود را افزایش داده اند.
۳-افزایش کاربر برای سایت های فروشگاهی و غیر فروشگاهی: شبکه های اجتماعی به سادگی در افزایش مخاطب سایت ها به شما کمک میکنند. کافیست که تبلیغ مناسب را در اختیار کاربران علاقه مند قرار دهید.
چکیده
یک دقیقه از هر چهار دقیقه وقت گذرانی در اینترنت، در یک شبکهی اجتماعی صرف میشود. فقط یک لحظه به این واقعیت فکر کنید، رقم فوق العادهای برای مشتریان بالقوهای است که کسبوکارها میتوانند به خود جلب کنند و آنها را نشانه روند. نمیتوان انکار کرد که هر تجارتی باید یاد بگیرد که تاکتیکهای کوتاه مدتی را برای یک بازاریابی آنلاین مؤثر توسعه دهد و نیز برای تبلیغ کردن محصولات و خدمات خود بر یک راهبرد بلند مدت تمرکز کند.تبلیغات شبکه های اجتماعی (Social Ads) نوعی از تبلیغ هستند که به وسیله پلتفرمهای شبکه اجتماعی انجام میشود. عموما گفته میشود آنها حاوی یک عنوان و یک توضیح هستند و با نوع خاصی از عناصر چند رسانهای (مانند تصویر، ویدئو، اینفوگرافی و…) همراه هستند.
تبلیغات شبکه های اجتماعی به سرعت به روشی موثر برای افزایش فروش، بدل شده است. شبکه های اجتماعی همچنین به شناخته شدن نام تجاری نیز کمک میکند. امکان ایجاد تبلیغات برای هر یک از اکانتهای شرکت در شبکههای اجتماعی وجود دارد. شاید شما شخصی باشید که با اطمینان تصمیم گرفته اید که تبلیغات خود را در این پلتفرمها شروع کنید، یا شاید هنوز شک دارید که به این نوع تبلیغات نیاز دارید یا نه. امیدواریم این پست به شما برای تصمیمگیری دقیق در زمینه تبلیغات و شبکه های اجتماعی کمک کند.
۲ نظر
مطلب جالبی بود ممنون
خواهش میکنم،خوشحالم که مورد استفادتون قرار گرفته