ارتباط با دیگران در محیط کار
انسان موجودی اجتماعی است و باید با اطرافیان خود رابطه داشته باشد تا ازطریق تعاملات و روابط اجتماعی، نیازهای مادی و عاطفی خود را برطرف کند. روابط موجود در محیط کار نیز از این قاعده مستثنی نیست و فردی که با همکاران خود روابطی قوی و گسترده برقرار کرده، بهتر میتواند درجهت رشد و پیشرفت حرکت کند و وظایف خود را بهشکلی مطلوب انجام دهد. ولی ازسوی دیگر، زیادهروی در ایجاد ارتباط با همکاران نیز مانند زیادهروی در هر کار دیگری زیانآور است.بنابراین ما باید بدانیم که چگونه میتوانیم با همکاران خود رابطه ای مفید و سازندهای برقرار کنیم که به رشد و موفقیت شغلی و حرفهای ما کمک کند. درادامه، به ۱۰ عادت ساده اشاره میکنیم که توجه به آنها به شما کمک میکند روابط کاری بسیار خوبی را ایجاد و حفظ کنید، بدون اینکه مجبور باشید با تکتک افراد در محلکار خود رابطهای دوستانه برقرار کنید.
۱- صادقانه و گشاده رو رفتار کنید
وقتی بدنبال گسترش روابط کاری خود با دیگران هستید بسیار مهم است که صادقانه و گشاده رو و پذیرای دیگران باشید. فرقی نمی کند به تازگی استخدام شده اید و یا به واحد جدیدی منتقل شده اید، این کار به سادگی شروع یک پروژه جدید با همکاران جدید است. یکی از مهارت های ارتباطی در محل کار این هست که با حس خود برتر بینی و خودشیفتگی به سمت دیگران نروید. اصلا مهم نیست که چقدر در کار خود مهارت دارید، غرور بیجا باعث میشود که تنش در گروه و تیم و ارتباط با همکاران را بوجود بیاورید.
۲- خودتان را معرفی کنید
اگر در یک شرکت جدید حضور پیدا میکنید، شما این فرصت را دارید تا خودتان را معرفی کنید. در زمان معرفی از ویژگیها و توانمندی های خود در کاری که به عهده دارید صحبت کنید و پس از آن دیگر ویژگی های خود را برای دیگران تکرار نکنید و از توانمندیها و سوابق خود مانند چماقی برسر همکاران و زیردستان خود و یا دلیلی برای یادنگرفتن مهارت های جدید در شغل خود استفاده نکنید. یکی از مهارت های ارتباطی در محیط کار این هست که بدانید با اینکه شما تجربه زیادی دارید اما هر شرکتی رویه و روند کاری خاص خود را دارد که باید با آن هماهنگ شوید.
۳- سعی نکنید کنترل کارها را بدست بگیرید مگر اینکه در موقعیت رهبری قرار داشته باشید
حتی اگر مسئولیت رهبری واحد سازمانی به عهده شما است باید بیشتر از صحبت کردن و دستور دادن، شنونده باشید. در این شرایط اصلا نباید خودخواه و متکبر جلوه دهید. به عنوان رهبر خوب به سخنان زیردستان خود توجه کنید و حرفهایی که میخواهند بزنند را بشنوید. باید به آنها بگویید که براساس علایق آنها فعالیت میکنید و نمی خواهید کارها برای آنها سخت تر از چیزی که هست بشود. این یکی از مهم ترین مهارتهای ارتباطی در محیط کار به عنوان رهبر شرکت است.
۴- دیگران را به خاطر کارهایشان تشویق کلامی کنید
اگر در موقعیت کارمند ارشد و یا رهبر در یک سازمان حضور دارید بسیار مهم هست که تشویق کلامی برای زیردستان و همکارانتان داشته باشید تا تلاش های آنها را قدردانی کنید و به آنها نشان دهید که متوجه کارهای آنان هستید و نقش کلیدی آنها در به انجام رساندن کارها را میشناسید.
۵- هم ایده های جدید و هم انتقادات مخرب را بپذیرید
وقتی که وارد یک شرکت جدید میشوید شانس زیادی برای پیشرفت دارید زیرا مهارتها و تخصص های مخصوص به خودتان را همراه دارید و با تطبیق با محیط جدید میتوانید پیشرفت کنید و مفید واقع شوید. برای مثال اگر کارشناس فنی شرکت هستید شاید دانستن نکات ساده تعمیرات کامپیوتری به شما کمک کند تا فرد همه فن حریفی دانسته شوید. یادگیری مهارت های موردنیاز جدید به شما کمک میکند تا بهتر کار کنید. یکی از مهارتهای ارتباط در محیط کار این هست که از ایدهها و انتقادات بقیه کمک بگیرید.
۶- خطوط قرمز را بشناسید و رعایت کنید
ارتباط موثر و مناسب رمز موفقیت در محیط کار هست. شاید موضوع واضح صحبت کردن و رساندن پیام به شکل واضح به دیگران را بسیار شنیده باشید اما باید بدانید که بسیار مهم است. وقتی که به طور واضح نتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید احساس عدم اطمینان و آزردگی خاطر در شما ایجاد میشود.به عنوان یک انسان ما دیدگاهها و برداشت های متفاوتی داریم و به همین دلیل براحتی میتوانیم پیامها را اشتباه برداشت کنیم. نیت خوب دوست خود را بد ببینیم و ….عدم وجود مهارتهای ارتباطی در محیط کار باعث شکست شما در مسیر شغلی تان خواهد شد. پس بیاموزید که چگونه میتوانید پیام و کلام خود را به شکل شفاف و دقیق و واضح به دیگران برسانید و همچنین بازخورد شفافی را دریافت کنید.
۷- به شکل درست انتقاد کنید
در محیط کار وقتی میخواهید اشکال و یا اشتباهی را گوشزد کنید شاید انتخاب مرز بین انتقاد کردن از کار و از شخص برایتان دشوار باشد. باید به گونه ای انتقاد کنید که متوجه خود شخص نباشد تا فرد آزرده خاطر نشود.برای این کار بهتر است پیشنهادی برای بهبود نحوه انجام کار و یا راه حل جدید مخالف آنچه انجام شده است ارائه دهید و به این شکل به آنها بگویید که اشتباه میکرده اند. اشتباه کردن به خودی خود اشکالی ندارد و شما نباید شخصیت فرد را به خاطر اینکه اشتباه کرده است مورد حمله قرار دهید. پیشنهادی برای راحت تر انجام دادن کار به وی پیشنهاد دهید.یکی از مهارتهای ارتباطی در محیط کار این هست که بدانید کلام خود را چگونه بیان کنید.
۸- بدانید در موقعیت های مختلف چگونه برخورد کنید
همکاران شما به فردی احترام خواهند گذاشت که به صورت حرفه ای برخورد میکند و حرفه ای بودن بهترین چیز برای عملکرد شرکتی هست که در یاد همه میماند.
۹- مسائل فردی و حرفه ای را از هم جدا نگه دارید
اگر در طول روز زمان زیادی را در محیط کار میگذرانید به احتمال زیاد مسائل شخصی زندگی خود را در محیط کار دخالت خواهید داد. همکاران نزدیک شما متوجه مسائل شخصی و زندگی خصوصی شما خواهند شد اما شما باید حرفه ای بودن خود را حفظ کنید و به بیان مثال شخصی در محیط کار عادت نکنید زیرا این کار اصلا حرفه ای نیست.حرفه ای رفتار کردن یکی از مهارتهای ارتباطی در محیط کار است که باید با توجه به رفتار و صحبت های خود در محیط کار آن را بررسی و بهبود دهید.
۱۰- برای مهارتهای ارتباطی در محل کار بدانید چه مسائلی را نباید بیان کنید
بعضی افراد در محیط کار بدون توجه به فضایی که در آن حضور دارند به بیان طنز و جک میپردازند که برای محیط کار پسندیده نیست. صحبت های طنز و شوخی های دوستانه و حتی صحبت درباره مسائل سیاسی هم در محل کار مناسب نیستند. فرقی نمی کند که فکر کنید چقدر سرگرم کننده و بامزه هستید با در نظر گرفتن این مورد از مهارتهای ارتباطی در محیط کار که باید حرفه ای حرف بزنید از آسیب رساندن به دیگران جلوگیری کنید تا مقبولیت بالاتری را بدست آورید.
چکیده
ارتباط در محیط کار برای خیلی از ما که بخش زیادی از روز را با همکارانمان میگذرانیم بسیار مهم است و گاهی مسیر شغلی و آیندهمان را تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین باید یاد بگیریم که وقتی در محیط کار در ارتباط با دیگران به مشکلی برخوردیم یا با شرایطی بحرانی مواجه شدیم بتوانیم احساسات خود و اتفاقات پیشآمده را بهخوبی مدیریت کنیم. وقتی در روابط خود، چه با مافوق و چه با زیردستانتان باملاحظه و دقت رفتار کنید یاد میگیرید که در موقعیتهای مختلف بهخوبی خود را مدیریت کنید. با این کار میتوانید موقعیت شغلی خود را حفظ کنید، باعث پیشرفت شرکت خود شوید و با همکارانتان روابط دوستانه داشته باشید.بسیاری از افراد محیط کار را یکی از بهترین فضاها برای برقراری ارتباط با دیگران میدانند و البته باید توجه داشت که نحوه ارتباط موثر با همکاران با ارتباط با دوستان و اعضای خانواده کمی تفاوت دارد. برای ساختن ارتباط کاری و شغلی مناسب در محیط کار باید مهارتهای ارتباطی در محل کار را بیاموزید. این ارتباط به دلیل مسائل کسب و کار بسیار مهم و حیاتی است.با خواندن این مقاله می توانید این مهارت ها را بشناسید و در محیط کارتان به نحو مطلوب ب دیگران ارتباط برقرار کنید.