فاطمه دانشور | |
زادروز | 1353 تهران |
تبار | آیرانی |
تابعیت | ایران |
پیشه | کارآفرین و تاجر ایرانی |
شناختهشده برای |
مدیرعامل شرکت سپهر آسیا بنیانگذار موسسه مهرآفرین |
مذهب | شیعه |
فاطمه دانشور (متولد ۱۳۵۳)، کارآفرین و تاجر ایرانی و از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم است. وی مدیر عامل شهرکت سپهر آسیا و بنیانگذار موسسه مهرآفرین می باشد.
داستان زندگی و تلاشهای فاطمه دانشور میتواند برای هر زن ایرانی سرمشق باشد.
او زمانی که تنها ۲۷ سال داشت بدون سرمایه مالی زیاد و با پشتکار فراوان، کسب و کار شخصی خودش را شروع کرد. بزرگترین سرمایه دانشور جسارت و روابط عمومی بالایش بود. او لیسانس مدیریت خدمات بهداشتی دارد و فوقلیسانس مدیریت. اما داشتن مدرک فوقلیسانس و یک کار تمام وقت در یک شرکت دولتی با تمام مزایای آن آخرین خواسته دانشور نبود.
این کارآفرین با بلند پروازی که داشت تصمیم گرفت از کارش در شرکت ایرانخودرو که خیلیها آرزوی چنین موقعیت شغلی را دارند استعفا دهد که کسب و کار خودش را راهاندازی کند این بود که با سرمایه دو سه میلیونی که از چند سال کارمندی جمع کرده بود و با کمک یکی از دوستانش وارد حوزه واردات و صادرات اسباببازی شد. اما در این کار شکست خورد. خودش میگوید: «شرایط طوری بود که من ۱۲طلبکار داشتم که هر روز با من تماس میگرفتند و خانوادهام از این جریان خبر نداشتند.
سفر به حج فاطمه دانشور
در این شرایط دانشور کاملا اتفاقی و با هزینه یکی از دوستانش راهی سفر حج شد. میگوید: «این سفر باعث شد که خدا را نزدیکتر از همیشه به خود احساس کنم و روز آخری که قصد برگشت به تهران را داشتیم فهرستی را که ۴۰ خواسته و آرزوی خود را در آن نوشته بودم از خدا خواستم.
از این همه خواسته خود در درگاه خداوند شرمنده شدم و همان جا از او خواستم تا مشکلاتم حل شود و به ازای آن یک چهارم از درآمد خود را صرف امور خیریه کنم. این شد که هسته اولیه موسسه مهرآفرین شکل گرفت.» بعد از این سفر او سراغ یکی از طلبکاران خود که به ظاهر هم آدم خشنی بود میرود و در کمال ناباوری میبیند که این فرد علاوه بر این که تمام چکهایش را پس میدهد کلید یک شرکت مبله را هم به او میدهد تا هر وقت پول درآورد بدهی خود را پس بدهد.
زندگی شخصی و کاری فاطمه دانشور
فاطمه دانشور بعد از ازدواج با مردی که مانند او در کارش شکست خورده بود، شرکت بازرگانی سپهر آسیا را تاسیس کرد. او و همسرش تمام کالاها را در حوزه واردات و صادرات پوشش میدادند. در این باره میگوید: «بالاخره توانستم این انگیزه را در همسرم ایجاد کنم که به طور مشترک شرکتی ثبت نموده و کار تجارت انجام دهیم. خودم پیش قدم شدم و یک دفتر مبله در خیابان میرزای شیرازی اجاره کردم و مبلغ ۲۰ میلیون تومان وام گرفتم و با این کار همسرم غافگیر شد. وقتی دید در این کار مصمم هستم موافقت نمود و تصمیم گرفتیم با هم و در کنار هم حرکت کنیم.
بعد از دو سال ضرر و زیان، دانشور و همسرش با مطالعه روی اقلام صادراتی متوجه شدند که بحث صادرات مواد معدنی در ایران جای کار دارد. معدنداری یکی از مشاغل سخت، پر ریسک و پر هزینه است. آن زمان معدنداران با مشکلات تکنیکی زیادی از نظر کیفیت، کمیت و برنامه زمانبندی تولید مواجه بودند و با وضعیت تولید آنها نمیشد بر روی صادرات آن برنامهریزی کرد.
معدنداران به دلیل کم سوادی و بومی بودن نمیدانستند که برای صادرات طبق قراردادهای بینالمللی کالا باید با مشخصات قرارداد با تناژ مشخص و در زمانبندی منظم تحویل گردد. «مجبور شدیم خود را وارد مباحث تولید کنیم و برنامه تولید، سرمایه گذاری مالی و حمل و نقل یکی از این معادن را با توافق معدن دار به عهده گرفتیم موارد فوق پس از ۶ ماه سفر و هزینه کردن به بیابانهای استان کرمان اتفاق افتاد.»
شهرکت سپهر آسیا
بالاخره اولین تجربه صادرات شرکت سپهرآسیا دیماه ۱۳۸۴ اتفاق افتاد که بسیار موفق بود و شرکت سپهرآسیا یک شرکت تجاری معدنی شد که تولیدکننده موادمعدنی هم بود. سپهرآسیا درحال حاضر ۳ معدن فعال در استانهای کرمان، زنجان و سمنان دارد. امتیاز بارز معدن نسبت به کارخانجات صنعتی و کشاورزی میتواند این باشد که بیشتر معادن قابل بهرهبرداری در مناطق جنوبی و مرکزی ایران قرار گرفتهاند که معمولاً به دور از خدمات و نیازهای اولیه واحدهای صنعتی و کشاورزیاند مانند آب، برق، گاز و جاده. فعال نمودن
این معادن تأثیر به سزایی در رفع مشکلات اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی جمعیت آن منطقه دارد معدن و بهرهبرداری از آن یکی از موارد بارز اشتغالزایی و کارآفرینی در مناطق محروم است. «ما در سه معدن فعال خود که بزرگترین آن در استان کرمان واقع است بهطور مستقیم ۱۰۰ نفر و غیرمستقیم مانند پیمانکاران تولید، حمل و نقل سیبزمینی برای بیش از ۵۰۰ نفر کارآفرینی کردهایم که البته قسمت استخراج، تولید و فرآوری ماده معدنی است و دپارتمان صادرات و بازرگانی شرکت به عنوان یک واحد مجزا ۱۶ نفر نیروی متخصص مشغول به کار هستند.»