چند مدل سالاد و طرز تهیه ان ، کلمه سالاد فرانسوی و از ریشه لاتین کلمه (salata) به معنی شور و نمک اندود شده است.
در میان ایرانی ها، ترکیب چند سبزی خام خرد و طعم دار شده با انواع چاشنی ها سالاد نامیده می شودکه یا قبل یا بعد از غذا یا به جای غذا میل می شود. در سایت راز ثروت به چند مدل سالاد میپردازیم.
فواید مصرف سالاد
۱. دریافت فیبر موردنیاز:
خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر موردنیاز بدن است زیرا از موادغذایی ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند.
فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می دهد و از بروز یبوست پیشگیری می کند.
۲. بهره مندی از خواص انواع میوه ها و سبزی ها:
تهیه سالاد با انواع میوه ها و سبزی های تازه، روشی برای مصرف هر چه بیشتر انواع مختلف این گروه های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه ای تمام آنهاست.
۳. دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر:
نتایج مطالعه ها نشان داده اند با خوردن ۳ لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد،
انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه ای (معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده) کاهش می یابد
و به این ترتیب فرد احساس سیری می کند و می تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.
۴. دریافت چربی های مفید:
با افزودن کمی روغن زیتون، آووکادو یا چند عدد مغز خام می توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان پذیر خواهد بود.
۵ اشتباه رایج در تهیه سالاد
۱. استفاده از برگ های جوان کاهو: خرد کردن چند برگ جوان اما زرد کاهو ارزش غذایی سالاد را چندان افزایش نخواهد داد زیرا هر چه کاهو سبزتر باشد، اسیدفولیک، موادمعدنی و ترکیب های مفید بیشتری خواهد داشت.
۲. زیاده روی در مصرف نان های خشک یا فرآورده های گوشتی آماده:
افزودن نان های برشته به سالاد کالری زیادی به آن می افزاید زیرا هر نصف لیوان نان برشته، ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد.
فرآورده های گوشتی نیز مملو از چربی و افزودنی های مختلف هستند که دریافت هر روزه شان توصیه نمی شود.
می توان به جای آنها یک تا ۲ قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده به سالاد افزود تا امگا ۳ فراوانی به بدن برسد.
۳. زیاده روی در افزودن پنیر: اغلب پنیرهایی که به سالاد اضافه می شوند، مملو از چربی هستند بنابراین زیاده روی در مصرف آنها علاوه بر پروتئین و کلسیم، انرژی سالاد را اضافه خواهد کرد.
۴. افزودن تکه های سرخ شده انواع گوشت: بسیاری از افراد عادت دارند در سالادشان تکه های سینه مرغ سرخ شده بریزند،
این کار به دلیل کالری فراوانی که مرغ سرخ شده دارد باعث دریافت مازاد بر نیاز انرژی خواهدشد، پس بهتر است گوشت به اندازه و به صورت آبپز شده در سالاد ریخته شود.
۵. پوشاندن سالاد با سس: اغلب سس ها مملو از چربی هستند و غوطه ور کردن سالاد در سس ارزش غذایی آن را به شدت کاهش خواهدداد
چند مدل سالاد
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
۱-سالاد روسی
سالاد روسی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است که همانطور که از نامش مشخص است
متعلق به کشور روسیه می باشد.
اگر از طرفداران سالاد الویه هستید توصیه می کنیم سالاد روسی را هم امتحان کنید چون این دو سالاد شباهت زیادی با هم دارند.
مواد لازم برای ۴ نفر
هویج ۱ عدد
کالباس ۵۰۰ گرم
خیارشور ۲۵۰ گرم
سیب زمینی ۵۰۰ گرم
نخود فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
شوید و سس مایونز به اندازه کافی
طرز تهیه سالاد روسی
سیب زمینی را میپزیم اما نه به حدی پخته شوند که زمان خرد کردن له شوند.و ان را بشکل مربع متوسط ریز میکنیم
کالباس ها را نیز به صورت مکعبی خرد می کنیم و خیار شورها را نیز روی به شکل مربع برش می زنیم و به مواد ملحق می کنیم.
نخود فرنگی وسس مایونز و فلفل سیاه،نمک را نیز روی مواد میریزیم و با قاشق خوب مواد را زیر و رو می کنیم.
هویج را هم می توانیم خام در این سالاد استفاده کنیم و هم آبپز شده ک خرد میکنیم ولی اگر ترجیح می دهید خام مصرف کنید می توانید رنده کنید و از آن در سالاد استفاده کنید.
مقدار سس نیز بستگی به تمایل شما دارد ولی این سالاد مانند سالاد ماکارانی با سس فراوان خوشمزه تر میشود. در پایان سالاد را حسابی مخلوط می کنیم و روی مواد شوید خشک می پاشیم
۲. سالاد سزار
سیر خردشده و ماهی آنچوی، آب لیمو، سس وسترشر، نمک، فلفل و یک زرده تخممرغ را با هم در دستگاه مخلوط کنید.
سپس در حالی که میکسر هنوز روشن است، به آرامی ۱/۴ فنجان روغن زیتون اضافه کنید. سپس کاهو را اضافه کنید؛ و در نهایت روی سالاد پارمسان و کروتن بریزید.
۳. سالاد گوجه فرنگی و نعنا
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
گوجهفرنگی هرلوم خردشده را با نمک، فلفل و شالت خرد شده مخلوط کنید؛
۵ دقیقه کنار بگذارید و سپس روی آن نعناع تازه بپاشید؛ برای چاشنی این نوع از انواع سالاد از روغن زیتون و سرکه سفید استفاده کنید.
۴. سالاد گوجه فرنگی و هلو
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
گوجهفرنگی و گوشت هلو را با برشهای پیاز قرمز مخلوط کنید. سپس مقداری سرکه سیب و روغن زیتون به آن اضافه کنید؛ روی سالاد کمی شکر، نمک و فلفل بپاشید.
۵. سالاد تن ماهی
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
لوبیای سفید، کبر، ترشی قارچ، کرفس و زیتون را با هم مخلوط کنید؛
خردل، آب لیمو، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید.
در نهایت گوجهفرنگی گیلاسی و ماهی تن حاوی روغن را با سالادتان ترکیب کنید.
۶. سالاد سبزیجات مختلف
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
۱ بخش آب لیمو را با ۳ بخش روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط کنید.
ترکیب حاصل را به کرفس، ریحان، پیاز کوهی، قارچ و کاهو اضافه کنید.
۷. سالاد تخممرغ
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
مایونز، خردل دیژیون، شوید و نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا سس سالاد آماده شود.
تخممرغ آبپزی را که خوب سفت شده و خردشده را با ترشی خیار خرد شده مخلوط کنید و سپس سس را اضافه کنید.
۸. سالاد هویج تند
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
هویج رنده شده و سیر خرد شده را در ۱/۴ فنجان آب داخل مایکروویو بگذارید تا نرم شوند.
سپس آن را صاف کنید؛ در نهایت سیر و هویج را با آب لیمو، روغن زیتون، نمک، تراشههای فلفل قرمز و جعفری مخلوط کنید.
۹. سالاد ژامبون
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
برای تهیه این نوع از انواع سالاد ژامبون را خرد و سرخ کنید؛
سپس آن را با سرکه سیب، خردل دیژیون، روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط کنید.
برگهای کاهو سبزیجات خرد شده را به ترکیب اضافه کنید. در نهایت روی سالاد، ژامبون و تخممرغ آبپز بریزید.
۱۰. سالاد لوبیا چشم بلبلی
آب لیمو را با سیر خرد شده، زیرهی سبز، نمک، شوید و یک قاشق بزرگ روغن زیتون مخلوط کنید.
ترکیب حاصل را به لوبیا چشمبلبلی، فلفل هالاپینو و گوجهفرنگی، پیاز قرمز و آووکادوی خردشده اضافه کنید و هم بزنید.
۱۱. سالاد تن ماهی و ادویه کاری
۱ قاشق غذاخوری پودر کاری را در روغن نباتی تفت بدهید؛ کمی صبر کنید تا سرد شود.
سپس آن را با مایونز، آب لیمو، نمک و فلفل مخلوط کنید.
در نهایت ترکیب حاصل را با کنسرو ماهی تن، تکههای پیاز قرمز، گشنیز و کشمش طلایی ترکیب کنید.
۱۲. سالاد پرتقال با موتزارلا
برای آماده کردن این نوع از انواع سالاد موتزارلا و برشهای پرتقال را با ریحان مخلوط کنید.
روی ترکیب روغن زیتون بریزید؛ در نهایت به عنوان ادویه به سالادتان نمک و فلفل اضافه کنید.
۱۳. سالاد سه لوبیا
۱/۳ فنجان سرکه سیب، شکر و روغن نباتی (۱/۴ فنجان از هر کدام) و نمک را بجوشانید.
ترکیب حاصل را روی لوبیا سبز، لوبیا سفید و لوبیا قرمز و برشهای پیاز قرمز بریزید؛
اجازه بدهید ۱ ساعت بماند تا مزهدار شود. سالاد را با نمک و فلفل مخلوط کنید؛ در نهایت روی آن جعفری بریزید.
۱۴. سالاد سه رنگ
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
۱ قسمت سرکهی بالزمیک را با ۳ قسمت روغن زیتون و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید.
سپس ترکیب حاصل را روی مخلوط شابانک، کاسنی فرنگی و کاسنی قرمز بریزید.
۱۵: پنیر و اسفناج
برای تهیه این نوع از انواع سالاد ۱ قسمت سرکهی قرمز، را با ۳ قسمت روغن گردو، شالت، نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس آن را به ترکیب اسفناج، پنیر بز و گردو اضافه کنید.
۱۶. سالاد خیار یونانی
برشهای پیاز قرمز، خیار خرد شده، زیتون کالاماتا، کرفس و شوید را با هم مخلوط کنید.
سپس روغن زیتون و آب لیمو روی سالاد بریزید؛ در نهایت مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
۱۷. سالاد سیبزمینی و ادویه کاری
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
مایونز را با سرکه سیب، پودر کاری و سس داک یا پرتقال مخلوط کنید.
سپس ترکیب حاصل را روی سیبزمینی شیرین کبابی، کرفس، پیازچه و شوید بریزید. در نهایت روی سالاد نمک و فلفل بپاشید.
۱۸. سالاد زرد
مقداری ذرت را همراه با برشهای کدوی زرد در روغن زیتون بخوابانید. سپس انگور زرد، ریحان، نمک و فلفل را به ترکیب اضافه کنید.
۱۹. سالاد تخممرغ با لوبیا
لوبیا سبز را با تربچهی خردشده و تخممرغ آبپز سفت مخلوط کنید.
مقداری روغن زیتون روی ترکیب بریزید؛ درنهایت کمی نمک و فلفل به سالاد اضافه کنید.
۲۰. سالاد هندوانه و پنیر فتا
۱ قسمت سرکه سفید را با ۳ قسمت روغن زیتون و نمک و فلفل مخلوط کنید.
سپس آن را به ترکیب شابانک، تکههای پیاز قرمز، مکعبهای هندوانه، تکههای پنیر فتا، زیتون سیاه و پونهی کوهی (اورگانو) تازه اضافه کنید.
۲۱. سالاد چغندر
۱/۲ فنجان روغن نباتی را با ۲ قاشق غذاخوری شکر، مقداری آب لیمو، خردل خشک، نمک، پیاز خرد شده و ۱ قاشق غذاخوری شاهدانه مخلوط کنید.
ترکیب حاصل را روی چغندر تفت دادهشده و پنیر بز بریزید.
۲۲. سالاد کرفس
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
کرفس و پیاز قرمز خردشده را با تکههای سوپرساتا مخلوط کنید.
سپس آب لیمو و نعناع، ریحان، یک قاشق بزرگ روغن زیتون، نمک و فلفل را به ترکیب اضافه کنید؛
مقداری پنیر پارمزان روی سالاد بریزید.
۲۳. سالاد مرغ و انبه
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو آب و به همین میزان عسل، مقداری زنجبیل رندهشده و ۱/۴ فنجان روغن زیتون را هم بزنید؛ ترکیب حاصل را روی مرغ کبابی خردشده، مسکلون و انبهی برشخرده بریزید.
۲۴. سالاد اورزو و کدو
کدو سبز، کدوی زرد و پیازچه را در روغن زیتون تفت بدهید تا نرم شوند. سپس اورزوی پخته ، جعفری، شوید، پنیر بز، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
۲۵. سالاد سبز آب انگور
۱ قسمت آب انگور را با ۳ قسمت روغن زیتون و نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس آن را به کاهوی بوستون اضافه کنید.
۲۶. سالاد سبزی شاهی و میوه
تکههای هلو و مکعبهای هندوانه را با شاهی آبی مخلوط کنید. سپس روغن زیتون و آب لیمو را به آن اضافه کنید؛ در نهایت کمی نمک و فلفل روی سالاد بپاشید.
۲۷. سالاد کاب جنوب غربی
مایونز و باترمیلک را به مقدار مساوی با سس تند، گشنیز، پیازچه، پوست پرتقال، سیر و نمک پوره کنید.
و ترکیب حاصل را روی کاهو، آووکادو و جیکامای خردشده، تکههای پرتقال و پنیر ریز خرد شده بریزید.
۲۸. تاپای نخودفرنگی
نخود فرنگی، کبر و زیتون سبز را با چوریزوی خرد شده، کرفس، پیاز قرمز، جعفری و پرتقال مخلوط کنید.
سپس روغن زیتون، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید؛ در نهایت روی آن پنیر منچگو بریزید.
۲۹. پاستا کاپرزه
فوسیلی پخته شده سرد، موتزارلای رنده شده، گوجهفرنگی خردشده، ریحان، آجیل کاج بوداده و سیر خردشده
را با هم مخلوط کنید؛ سپس ترکیب را با نمک و فلفل هم بزنید.
۳۰. کارپاچیوی گرمک
گرمک را به صورت خیلی نازک برش بزنید. روی آن روغن زیتون و آب لیمو بریزید؛ در نهایت مقداری فلفل و پنیر ریکوتا روی کارپاچیو بپاشید.
۳۱. سالاد پانزانلا
تکههای گوجهفرنگی را در روغن زیتون، سرکهی قرمز، سیر، نمک و فلفل بگذارید.
اجازه بدهید به مدت ۱۰ دقیقه بماند تا مزهدار شود. نان بیات را ۵ دقیقه در آب بگذارید؛
سپس آن را صاف کنید، و با گوجهفرنگی مخلوط کنید. پیاز قرمز خرد شده، کرفس و سبزیجات تازه را نیز به ترکیب گوجه و نان اضافه کنید.
۳۲. سالاد میسو توفو
یک و نیم سانت زنجبیل تازه را در مخلوط کن خرد کنید؛
سپس آن را همراه با ۳ قاشق غذا خوری میسو، ۲ قاشق غذا خوری آب، ۱ قاشق غذا خوری سرکهی برنج، مقداری سس سویا و خمیر چیلی پوره کنید.
پوره را با ۱/۲ فنجان روغن بادام زمینی میکس کنید. ترکیب حاصل را روی اسفناجهای کوچک و توفو بریزید.
۳۳. سالاد خرچنگ فنجانی
گوشت خرچنگ را با کرفس، پیاز کوهی و ترخون مخلوط کنید.
بعد مایونز، خامهی ترش، آب لیمو و خردل را به ترکیب اضافه کنید؛ وقتی سالاد آماده شد آن را در برگهای کاهو سرو کنید.
۳۴. سالاد تربچه ژاپنی
یک لایه از تربچه را با پیازچه و برگهای کوچک اسفناج مخلوط کنید.
سرین، سرکهی برنج، سس سویا، زنجبیل رندهشده، نمک و کنجد و روغن گیاهی را برای مزهدار کردن ترکیب با هم مخلوط کنید و بعد به آن اضافه کنید.
۳۵. سالاد انبه و جیکاما
انبه و جیکامای خردشده را با پیاز قرمز، تربچه و گشنیز مخلوط کنید؛
مقداری زیره، نمک و فلفل کاین به ترکیب اضافه کنید. در نهایت روی سالاد روغن زیتون و آب لیمو بریزید.
۳۶. تبوله با آجیل کاج
بلغور پخته شده، آجیل کاج بوداده، آب لیمو، پیازچه، روغن زیتون، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
گوجه فرنگی خردشده، نعناع و جعفری را اضافه کنید.
۳۷. سالاد قزلآلای دودی
۱ قسمت سرکه سیب را با ۳ قسمت روغن زیتون، شالت زرد، هویج، خردل دیژون، عسل، نمک و فلفل مخلوط کنید.
سپس ترکیب حاصل را روی ماهی قزلآلای دودی، سیب خردشده و چغندر و شابانک بریزید.
۳۸. سالاد امبروسیا
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
شیر نارگیل را با پوست پرتقال رندهشده و وانیل مخلوط کنید.
سپس حبههای برشخردهی انگور، نارنگی و سیب خرد شده را به آن اضافه کنید؛ روی سالاد را با مقداری نارگیل بوداده و گردو تزئین کنید.
۳۹. سزار نان ذرت
نان ذرت خردشده به شکل مکعب را با کرهی ذوبشده، نمک و فلفل کاین روی یک کاغذ روغنی مخلوط کنید. در دمای ۴۰۰ درجه، به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه آن را بپزید.
کاهو و گوجهفرنگی خرد شده را با سس سزار “که در بالاتر گفتیم”مخلوط کنید؛ سپس نانهای ذرت را روی آن بریزید.
۴۰. سالاد ترد خامهای
مایونز را با سرکه سیب و دانههای زیره مخلوط کنید.
سپس ترکیب حاصل را به کلم خرد شده، پیازچه و برشهای سیب سبز، ژامبون پخته و خرد شده، نمک و فلفل اضافه کنید.
۴۱: سالاد برنج یونانی
روغن زیتون، آب لیمو، نمک و فلفل فرنگی را مخلوط کنید.
سپس ترکیب حاصل را با خیار و گوجهفرنگی خرد شده، پیازچه، جعفری، شوید، نعناع و پوست لیمو مخلوط کنید
برنج پخته و کمی سس تند به ترکیب اضافه کنید. در نهایت روی سالاد را پنیر فتا بریزید.
۴۲. سالاد میموسا
کاهو را با سس وینگرت (۱ قسمت سرکه، ۳ قسمت روغن زیتون، سبزیجات خردشده) مخلوط کنید.
یک تخممرغ آبپز سفتشده را از رندهی ریز رد کنید تا کاملا ریز شوند و میموسای تخممرغ آماده شود. تخممرغ را روی سالاد بریزید.
۴۳. سالاد والدورف کلاسیک
۱/۲ فنجان مایونز و ۲ قاشق غذاخوری خامهی ترش را با پیاز کوهی، جعفری، پوست لیمو و آب میوه، شکر و فلفل مخلوط کنید. در نهایت سیب خرد شده، کرفس و گردو را به ترکیب اضافه کنید.
۴۴: سالاد وِج
۱ فنجان مایونز و یک فنجان بلو چیز را با نصف فنجان باترمیلک، ۱ شالت، پوست لیمو، سس ووسترشر، جعفری، نمک و فلفل را پوره کنید.
ترکیب حاصل را روی تکههای کاهو پیچ بریزید. در نهایت روی سالاد میموسای تخممرغ (شمارهی ۴۲) و ژامبون خرد شده بریزید.
۴۵. سالاد گوشت گاو کبابی
چند مدل سالاد و طرز تهیه ان
سرکه سیب و خردل عسلی را هر کدام به میزان ۲ قاشق غذاخوری با نمک، فلفل و ۱ فنجان روغن فندق مخلوط کنید.
ترکیب حاصل را روی برشهای کاسنی فرنگی، هلوی خردشده و گوشت گاو کبابی بریزید؛ در نهایت مقداری بلو چیز و فندق روی سالاد بگذارید.
۴۶: سالاد سیبزمینی آمریکایی
مایونز را با جعفری و خردل مخلوط کنید. ترکیب حاصل را به سیبزمینی آبپز و کرفس و پیاز قرمز برش خورده اضافه کنید. تخممرغ پخته و ریز خرد شده را آرام به سالاد اضافه کنید. در نهایت نمک و فلفل بزنید.
۴۷. سالاد ترب ژاپنی
۳ قسمت سرکهی برنج را با ۱ قسمت روغن بادام زمینی، زنجبیل و سیر خرد شده، سس چیلی آسیایی، نمک و شکر روی حرارت متوسط بگذارید تا آرام بجوشد.
ترکیب حاصل را با ترب ژاپنی خلالی خردشده، کاهوی چینی و پیازچه مخلوط کنید؛ اجازه بدهید خنک شود و بعد سرو کنید.
۴۸. سالاد اسپانیایی فلفل قرمز شیرین
پیازچه را گریل و سپس خرد کنید. سپس آن را با زیتون، فلفل قرمز شیرین، بادام، سرکه شری، پودر پاپریکای دودی و کاهو ترکیب کنید. تکههای ضخیم نان را گریل کنید؛
رویشان سیر بمالید، تکه تکه کنید و به سالاد اضافه کنید.
۴۹: سیب آسیایی
سرکهی برنج و آب لیمو را با نمک، شکر و سس ماهی مخلوط کنید. سپس جیکاما و سیب، پیازچهی خردشده و نعناع را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
۵۰. کریول لوبیا سبز
لوبیا سبز نازک و ترد را با تکههای پیاز قرمز مخلوط کنید. سپس کریول خردل، سرکه قرمز، روغن زیتون، نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید.