در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

درمصرف سبزیجات زیاده روی کنید

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید ،مصرف روزانه سبزیجات ضامن سلامتی شخص می باشد. مصرف سبزیجات از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می نماید. در سایت راز ثروت به فواید سبزیجات میپردازیم .

رنگ سبزیجات

 

مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه ۲۰۰ گرم می باشد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.

بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقه بندی خواص آنان نقش دارد

از این رو مصرف سبزیجات با رنگهای متنوع برای سلامت توصیه می گردد در واقع رنگها در سبزیجات بر خواص منحصر بفرد آنها اشاره دارد.

مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت امکان بدست آوردن بالاترین نتیجه را برای شخص ممکن می سازد و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می سازد و موجب طول عمر بیشتر شخص می گردد.

 

با مصرف سبزیجات از سرطان پیشگیری کنید

 

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

مصرف روزانه سبزیجات یکی از عوامل مهم پیشگیری از سرطانها می باشد

زیرا سبزیجات حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و دستگاه ایمنی بدن را قوی می سازند.

 

۱-سبزیجات نارنجی مانند هویج و کدو تنبل دارای بتاکاروتن می باشند.

بتاکاروتن رنگدانه ای است که در صورت نیاز بدن در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

این ماده بدن را در مقابل سرطان ها محافظت می کند.

تا میتوانید سبزی بخورید

۲-سبزیجات برگ سبز از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردارند

در این سبزیجات کاروتنوئیدها، ساپونینها، لوتئین و فلاوونوئیدها یافت می شوند این سبزیجات فیبر، فولات و بتاکاروتن مورد نیاز بدن را دارا می باشند.

 

این مواد بدن را در مقابل چند نوع سرطان حفظ می نمایند. کرفس، اسفناج، بروکلی و جعفری از جمله سبزیجات برگ سبز می باشند.

 

۳-سبزیجات قرمز رنگ مانند گوجه فرنگی، هندوانه و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتوکمیکالها می باشند.

فیتوکمیکالها اثر رادیکالهای آزاد را از بین می برند.

 

لیکوپین یکی از فیتوکمیکالها است که پوست بدن را در مقابل اشعه خورشید محافظت می کند و کارکرد بهتر غده پروتستات را در بدن موجب می گردد.

 

۴-سبزیجات خانواده کلم نیز از ارزش غذایی بالایی برخوردار می باشند

به گفته محققان تغذیه این سبزیجات در پیشگیری از سرطانها موثر می باشد ایندول موجود در انواع کلم در ایجاد خاصیت ضدسرطانی کلم نقش دارد.

از سبزیهای خانواده کلم می توان از بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و کلم بنفش نام برد.

 

اکثر سبزیجات دارای ویتامین C فراوان هستند.

ویتامین C نقش مهمی در پیشگیری از سرطانها دارد. ویتامین C به وفور در سبزیجاتی مانند فلفل، بروکلی و گوجه فرنگی یافت می شود.

 

سبزیجات حاوی مقادیر قابل توجهی از فیبر می باشند.

طبق نظر متخصصان تغذیه فیبر موجود در سبزیها در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش اساسی دارد

فیبر موجود در سبزیجات به رشد باکتری های مفید روده نیز کمک می کند.

پیروی از رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی مواد فیبردار باشد، ریسک ابتلا به سرطان روده را تا حد بسیاز زیادی کاهش می دهد.

 

رابطه مصرف سبزیجات و لاغری

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

سبزیجات دارای کالری پایین می باشند، حجیم و سیرکننده می باشند و مصرف زیاد آنان در مقاسیه با سایر مواد غذایی بسیار کمتر موجب افزایش وزن می شود.

امروزه حدودا” یک سوم ازمردم جهان با چاقی و مشکلات آن روبرو هستند

از این رو مصرف مداوم و روزانه سبزیجات و میوه ها برای پیشگیری از چاقی ضروری و اثربخش است.

 

با مصرف سبزیجات خطر دیابت را کاهش دهید

برعکس میوه ها سبزیجات، خصوصا” سبزیجات تازه قند بسیار کمی را دارا می باشند.

قند در نوعهای متفاوت آن در بدن به گلوکز تبدیل می شود

 

و این پدیده موجب تغییرات در سطح قند خون می گردد و بنابراین دانستن مقدار هیدروکربن و در نتیجه قند برای بیماران دیابتی ضروری است.

 

مصرف سبزیجات بالانس قند خون را بسیار کمتر از سایر مواد غذایی دچار تغییر و تحول می کند

 

و موجب رسانیدن ویتامین ها و املاح معدنی به بدن می گردد.

 

بنابراین مصرف سبزیجات در رژیم بیماران دیابتی و پیشگیری از بیماری نقش مهمی را ایفا می نمایند.

 

سبزیجات حاوی فیبر، آنتی اکسیدانها و املاح معدنی فراوان و ترکیبات دیگر می باشند و خطر پیشرفت دیابت نوع دوم و عوارض آن را کاهش می دهند.

 

با مصرف سبزیجات از بیماریهای قلبی پیشگیری کنید

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

چربی موجود در سبزیجات بسیار پایین است و سبزیجات فاقد کلسترول می باشند

 

بنابراین مصرف آنان برای سلامت قلب تجویز می شود.

 

رژیم غذایی چرب، احتمال مبتلاشدن به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می دهد.

 

پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است

 

که فعالیت بسیاری از آنزیم های بدن به وجود آن وابسته است کمبود پتاسیم در بدن می تواند زمینه ساز حملات قلبی باشد.

 

پتاسیم روزانه مورد نیاز بدن از طریق مصرف روزانه سبزیجات بدست می آید.

 

سبزیجاتی مانند جعفری، کرفس، لوبیا، سبوس گندم و سیب زمینی منابع خوبی برای تامین پتاسیم و در نتیجه سلامت قلب می باشند.

 

یکی از مهمترین خاصیت سبزیجات سبز رنگ مانند بروکلی و اسفناج در اثربخشی آنان بر سلامت دستگاه گردش خون می باشد.

 

سبزیجات حاوی فولات می باشند فولات در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید است

 

به همین دلیل به افرادی که یک بار دچار سکته شده اند مصرف مرتب کلم تجویز می شود

 

این خاصیت در کلم بنفش به علت لیکوپن موجود در آن چند برابر می باشد.

 

رابطه مصرف سبزیجات و پایین آوردن فشارخون

 

سبزیجات تازه دارای میزان سدیم بسیار پایینی هستند.

سدیم در بسیاری از مواد غذایی یافت می شود جذب بیش از حد سدیم توسط بدن ، باعث بروز فشار خون بالا می گردد.

 

سبزیجات تازه نسبت به سبزیهای بسته بندی فریزری و یا کنسروی ، حاوی مقدار کمتری از سدیم هستند.

 

همچنین سبزیجاتی مانند کرفس و ریواس به علت دارا بودن پتاسیم فراوان موجب کاهش فشار خون می شوند.

 

با مصرف سبزیجات سلامت خود را تضمین کنید

مصرف زیاد سبزیجات

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

در سبزیجات گوناگون بیش از ۱۸۰ نوع ویتامین و ماده معدنی متفاوت یافت می شود

که بدن نیازمند به تامین آنان برای سلامت خویش می باشد از این رو مصرف سبزیجات گوناگون برای سلامت شخص بسیار مفید و ضروری است.

 

سبزیجات حاوی ویتامین ها و املاح معدنی فراوانی هستند که در سلامتی بدن نقش مهمی دارند.

 

از جمله این املاح آهن است،آهن در خونسازی و تامین انرژی بدن نقش مهمی را ایفا می کند.

 

کمبود آهن در رژیم غذایی موجب کم خونی و احساس خستگی مفرط می شود.

سبزیجاتی مانند اسفناج ، سیب زمینی و مارچوبه حاوی مقادیر زیادی آهن می باشند.

 

 

چگونگی مصرف سبزیجات

 

سبزیجات فصلی بهترین و سالم ترین انتخاب در خرید روزانه خانه هستند.

تا آنجا که ممکن است به همراه همه وعده های غذایی خود از سبزیجات استفاده نمایید.

کودکان خود را به خوردن سبزیجات عادت دهید

نحوه مصرف

سبزیجات ویتامین ها و املاح معدنی خود را بر اثر پختن و سرخ نمودن بیش از اندازه از دست می دهند

بنابراین سبزیجات را زیاد از حد نپزید و سرخ ننمایید و تا حد امکان از سبزیجات به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید.

بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی می باشد یا سبزی ها را با آب کم بپزید

تا آب آنان به خورد خودشان برود و ویتامین و املاح معدنی آنها بهدر نرود.

مدت زمان طبخ طولانی سبزیجات می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد سعی کنید

سبزیجات را در مدت زمان کوتاه بپزید و اگر مشکلی با هضم سبزیجات خام ندارید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید.

 

 

خواص سبزیجات  پر مصرف

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

خواص شوید

 

شوید برای سلامتی ما فواید زیادی دارد. از خواص سبزی شوید می‌توان به کاهش اسپاسم‌های عضلانی کمر اشاره کرد. تخم شوید هم می‌تواند ناراحتی معده، بی‌خوابی و نفخ معده را رفع کند.

فواید تره

 

از خواص سبزی تره می‌توان به کاهش فشار و کلسترول خون اشاره کرد. تره دارای پتاسیم بوده که ادرارآور است و می‌تواند سموم بدن را دفع کند.

همچنین تره دارای منیزیم است که به جلوگیری از سرطان روده و پروستات و همچنین درمان سوءهاضمه کمک می‌کند.

از خواص سبزی تره میتوان به کاهش سوزش معده و یبوست و بواسیر اشاره کرد.

رفع ناراحتی‌های طحال، درمان نقرس و درد مفاصل مفید، افزایش تمایلات جنسی و … از دیگر خواص تره است.

خواص  تربچه

مصرف سبزیجات برای بدن مفید است

 

از خواص سبزی تربچه می‌توان به درمان سرطان و پیشگیری از سلول‌های سرطانی اشاره کرد.

تربچه خاصیت ضدعفونی کنندگی داشته و اشتهاآور خوبی است.

 

تربچه آنقدر مفید است که می‌تواند بدن را به یک دستگاه سالم تبدیل کند.

تربچه دارای ویتامین C. بوده که بیماری‌های دهان و پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.

 

برگ‌های تربچه از خود تربچه ویتامین c. بیشتری دارند.

تربچه دارای سد بوده و برای بیماران مبتلا به گواتر مفید و کسانیکه سنگ کلیه و کیسه صفرا دارند مفید است.

خواص  ریحان

 

سبزی ریحان آرامبخش و خواب آور، ضد یبوست، ضدتشنج، رفع کننده سردرد‌های عصبی (میگرن) و سرگیجه است.

 

برای تقویت اعصاب می‌توانید از ریحان استفاده کنید. همچنین ریحان، شیر مادران شیرده را افزایش می‌دهد.

خواص شاهی

 

سبزی شاهی محرک فعالیت کلیه‌ها بوده و دارای ویتامین‌های A. و C. جزء آنتی اکسیدان‌های قوی است.

شاهی قند خون و لکه‌های قهوه‌ای و کک و مک را کاهش می‌دهد.

همچنین طبق اطلاعات بدست آمده شاهی چربی و کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد.

برای دفع سنگ کیسه صفرا، مثانه و کلیه از خواص سبزی شاهی استفاده کنید.

خواص جعفری

 

از خواص سبزی جعفری هم می‌توان به مواردی مانند خون ساز و قاعده آور بودن، ویتامین و املاح معدنی آهن، کلسیم و فسفر، تنظیم عادت ماهانه، تصفیه خون و ضد عفونی کردن روده‌ها اشاره کرد.

تخم جعفری، ریشه، ساقه و برگ آن هم پر از خاصیت است.

برای تمیز کردن رگ‌ها تا دفع سنگ کلیه و روشن کردن پوست از خواص سبزی جعفری استفاده کنید.

خواص  ترخون

 

سبزی ترخون عطر تندی داشته و کمی تلخ است. این سبزی می‌تواند جایگزین نمک شود.

وجود چند برگ ترخون در سبزی سفره اشتها را تحریک و نفس را خوشبو می‌کند.

برای مهار رشد میکروب‌های پوست و کاهش بوی بد بدن از خواص سبزی ترخون استفاده کنید.

از دیگر خواص ترخون میتوانید به تقویت اعصاب، هضم غذا‌های پرچرب،

آرامبخش ملایم، سم زدای قوی و تسکین درد و رفع مشکلات قاعدگی از جمله تهوع و ضعف اشاره کرد.

خواص گشنیز

 

گشنیز قند خون را کاهش می‌دهد. همچنین برای رفع عطش و تهوع و تقویت قلب، مغز و معده از گشنیز استفاده کنید.

از خواص گشنیز میتوان به خاصیت ضد اسپاسم، معرق و محرک اشتها و بهترین داروی کبد و طحال اشاره کرد.

این سبزی جوش‌های پوستی و دهانی ناشی از گرمی غذا‌ها را هم برطرف میکند.

خواص نعنا

مصرف زیاد سبزیجات

از خواص نعناع میوان به درمان سرماخوردگی، بیماری‌های معده و تنظیم فشار خون،

کاهش درد‌های دستگاه گوارش شامل درد معده، روده، نفخ، دل‌پیچه، تهوع و اسهال و … اشاره کرد.

همچنین برای درمان سرماخوردگی، آنفلوآنزا، سرفه، ناراحتی‌های روحی و عصبی، بواسیر،

تپش قلب و سکسکه میتوانید از خواص سبزی نعناع استفاده کنید.

خواص پیازچه

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

از خواص پیازچه هم می‌توان به ویتامین c. موجود در آن – کاهش قند خون- کاهش کلسترول خون بالا- کاهش فشار خون بالا- کاهش خطر پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان ها- کاهش التهاب و اشاره کرد.

 

پیازچه دارای ویتامین C. بوده که به ارتقاء سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

همچنین پیازچه دارای فیبر، منیزیم، ویتامین B۶، پتاسیم و مس میباشد و برای سلامتی ما فواید زیادی دارد.

 

خواص مرزه

مرزه گیاهی شبیه به رزماری اما از خانواده گیاه نعنا است.

این گیاه طبیعتی گرم دارد و تقویت کننده معده، تسهیل کننده عمل هضم، ضد نفخ و ادرار آور است.

این سبزی دارای مقدار کمی کلسترول و سدیم است.

همچنین منبع خوبی از پتاسیم، روی و مس، ویتامین A ، ویتامین C، ویتامین B6، کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز است.

 

خواص اسفناج

 

اسفناج  در ردیف اول سبزیجات سالم می‌باشد و ارزش غذایی موثری دارد.

یک فنجان (۳۰ گرم. اسفناج خام %۵۶ از نیاز روزانه شما به ویتامین A و همه نیازتان به ویتامین K را فراهم می‌آورد.

همچنین اسفناج سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های مزمن کمک کند.

 

خواص هویج

 

هویج  سرشار از ویتامین A می‌باشد، یک فنجان هویج (۱۲۸ گرم. ، نیاز روزانه ویتامین A را تامین می‌کند.

هویج حاوی بتاکاروتن می‌باشد که آنتی‌اکسیدانی است که باعث رنگ نارنجی هویج می‌شود و به جلوگیری از سرطان کمک می‌کند.

 

خواص بروکلی

در مصرف سبزیجات زیاده روی کنید

تا میتوانید سبزی بخورید

بروکلی جزء گیاهان سولفور‌داری است که از دو قسمت گلیکوزیدی و سولفوریدی تشکیل شده‌اند.

سولفورید دارای اثر حفاظتی در مقابل سرطان می‌باشد.

در یک مطالعه روی حیوانات، سولفور قادر به کاهش تعداد سلول‌های سرطان سینه و همچنین کاهش رشد تومور در موش‌ها شد.

 

خواص سیر

 

سیر از قدیم به‌عنوان داروی شفا‌بخش استفاده می‌شده که تاریخچه آن به چین و مصر باستان بر‌می‌گردد.

اصلی‌ترین بخش ترکیبی فعال سیر آلیسین می‌باشد که فواید متنوع سیر به دلیل وجود آن می‌باشد.

 

خواص برگ کلم

 

برگ کلم مانند سایر گیاهان پربرگ شامل مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌هایی است که سلامت قلب را افزایش می‌دهد.

یک فنجان (۶۷ گرم. از برگ کلم خام شامل مقادیر زیادی از ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و مس است.

همچنین نیاز روزانه ویتامین A، C و K را تامین می‌کند.

علاوه بر مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، برگ کلم می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد.

خواص نخود سبز

 

نخود سبز  جزء سبزیجات پر‌نشاسته است، به این معنی که نسبت به سبزیجات بدون نشاسته مقادیر زیادی کربوهیدرات و کالری دارد.

زمانی‌که در مقادیر زیاد استفاده شود می‌تواند سطح قند خون را تحت تاثیر قرار دهد.

نخود سبز به طور باور نکردنی مواد مغذی دارد،

 

از آنجا که فیبر زیادی دارد با افزایش باکتری‌های مفید در روده، گوارش را بهبود بخشیده و باعث تسهیل حرکات روده می‌شود.

علاوه‌ بر‌این نخود سبز سرشار از ساپونین میباشد که یک گروه از ترکیبات گیاهی است که به خاطر اثرات ضد‌سرطانی معروف است.

 

 

خواص برگ چغندر

 

برگ چغندر  کالری کم اما مقادیر زیادی ویتامین‌های ضروری و مواد‌معدنی دارد.

 

یک فنجان برگ چغندر (۳۶ گرم)، حاوی ۷ کالری، ۱ گرم فیبر، ۱ گرم پروتئین و مقدار زیادی ویتامین A،C و K، منگنز و منیزیم است. برگ چغندر برای آسیب‌های ناشی از دیابت مفید است.

 

در یک مطالعه روی حیوانات، برگ چغندر با کاهش قند خون اثر معکوس روی دیابت دارد.

سایر مطالعات روی حیوانات نشان داده که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در برگ چغندر کبد و کلیه‌ها را از اثرات سوء دیابت محافظت می‌کند.

 

خواص زنجبیل

از ریشه زنجبیل به‌عنوان ادویه در دسر‌ها استفاده می‌شود.

همچنین به‌عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری‌های حرکتی است. چندین مطالعه اثرات مفید زنجبیل روی حالت تهوع را ثابت کرده است.

در ۱۲ مطالعه روی حدود ۱۳۰۰ زن باردار، زنجبیل به طور قابل توجهی حالت تهوع را تسکین داد.

زنجبیل خواص ضد‌التهابی دارد که می‌تواند در درمان التهاب ناشی از اختلالاتی مثل نقرس، سل و ورم مفاصل مفید باشد.

مطالعات نشان می‌دهد که زنجبیل حالت تهوع و التهاب را کاهش می‌دهد، مکمل‌های زنجبیلی می‌تواند به کاهش قند خون کمک کند.

خواص کلم قرمز

 

کلم قرمز از خانواده شب‌بو‌ها تعلق دارد و بسیار شبیه هم‌خانواده‌های خود است، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که برای سلامتی مفید است.

یک فنجان(۸۹ گرم. از کلم قرمز خام شامل ۲ گرم فیبر و همچنین ۸۵% از نیاز روزانه به ویتامین C است.

کلم قرمز مقادیر خوبی فیبر، ویتامین C و آنتوسیانین دارد.

مطالعات نشان داده که کلم قرمز می‌تواند سطح کلسترول خون ، التهاب و خطر آسیب قلبی و کبدی را کاهش دهد.

خواص سیب‌زمینی شیرین

 

سیب‌زمینی شیرین  جزء سبزیجات ریشه‌ای است، به خاطر رنگ نارنجی، مزه شیرین و فوایدی که برای سلامتی دارد مورد اهمیت است.

یک عدد سیب‌زمینی شیرین متوسط شامل ۴ گرم فیبر، ۲ گرم پروتئین، مقادیر خوبی از ویتامین C، ویتامین B6، پتاسیم ومنگنز است.

نوع خاصی از سیب‌زمینی شیرین می‌تواند فواید بیشتری داشته باشد.

برای مثال کایاپو نوعی سیب‌زمینی شیرین است که می‌تواند اثرات ضد‌دیابتی داشته باشد.

در یک مطالعه به افراد دیابتی به مدت ۱۲ هفته روزانه ۴ گرم کایاپو داده شد که نتیجه آن کاهش سطح قند و کلسترول خون بود.

سیب‌زمینی شیرین سرشار از بتاکاروتن است که از انواع سرطان پیش‌گیری می‌کند، همچنین می‌تواند سطح کلسترول و قند خون را پایین بیاورد.

 

 

پاسخ دهید