خواص گل و میوه نسترن

خواص و فواید گل نسترن

خواص گل و میوه نسترن ، گل نسترن یک بوته وحشی است که در اروپا و همچنین دیگر نواحی معتدل دنیا یافت می شود.همه چی در مورد گل و میوه نسترن را در سایت راز ثروت مطالعه میکنیم .

گل و میوه نسترن

گل نسترن درختچه ای با ارتفاع ۳ متر و برگ هایی شامل پنج تا هفت برگچه دندانه دار که به شکل بیضی نوک تیز و گل ها یی به رنگ (قرمز کم رنگ)، سفید مایل به گلی و یا سفید است.

گذشته به نام نسرین، نسترن و نستر نیز نامیده می شد.

این گل خود رو در حاشیه جنگلها، چاهها و گودالهای آب می روید؛

پس از رشد نهنج گل به جسم کوزه مانند و قرمزرنگی که قسمت داخلی آن الیاف ظریف و باریکی دارد

تبدیل می شود که میوه های فندقه ای درون کوزه را در بر می گیرد.

این گل دارای خواص بسیاری برای درمان بیماری هاست.

ارزش غذایی گل نسترن

۱-پکتین
۲-آنتی اکسیدان
۳-ویتامین C
۴-ویتامین B
۵-پیش ساز ویتامین A
۶-فیبر
۷-پتاسیم
۸-کلسیم
۹-ویتامین A
۱۰-نیاسین
۱۱-اسید چرب

مقدار ویتامین ث میوه گل نسترن

میوه تازه گل نسترن حاوی ۵/۰ تا ۷/۱ درصد ویتامین C است که ترکیبی از آسکوربیک اسید و هیدروآسکوربیک اسید است؛

میوه این گل ۲۰ برابر لیمو ویتامین C دارد متأسفانه مقدار زیادی از ویتامین C هنگام خشک کردن یا تهیه محصول از میوه گل نسترن از بین می رود .

کاهش ویتامین Cاین میوه به مقدار خرد کردن و ذرات آن بستگی دارد مثلا اگر میوه فقط نصف شود،

میزان ویتامین C موجود در آن پس از یک سال و نیم نصف می شود

و اگر خرد شود، پس از شش ماه صددرصد ویتامین C آن از بین می رود.

این میوه حاوی ویتامین های A1 ،B1 ،B2 ،B3 و K ، اسید سیتریک و اسید مالیک نیز است.

خواص گل نسترن شامل:

خواص گل و میوه نسترن

ادرار آور خوب

محتوای گل نسترن و میوه ی آن شامل پکتین اسید است که آن را به یک مدر خوب تبدیل کرده است

و کلیه ها را از سموم پاک سازی کرده و به صورت خودکار قادر است

تا سلامتی کلیه ها را به صورت عمومی تثبیت کند.

گل نسترن برای درمان آنفولانزا

محتوای ویتامین C موجود در این گیاه در قیاس با مرکبات به ۶۰ برابر میرسد. بنابراین خوراکی خوبی برای درمان تب و همچنین آنفولانزا است.

خواص گل و میوه نسترن

گل نسترن مفید برای بیماران مسلول

گل نسترن سبب جذب حشرات مخصوصاً حشره مخصوصی به نام سای نیپس Cynips به خود شده

که در اثر نیش زدن، برجستگی های کوچکی پوشیده از تار و به رنگ سبز مایل به قرمز به وجود می آورد

که به نام «بِدِگار» Bedegar معروف است و خواص فراوانی برای بیماران مسلول دارد.

بدگار آرام کننده اعصاب ، تقویت کننده است و مانع عرق کردن می شود و آلبومین را در ادرار کاهش می دهد.

گل نسترن برای افزایش ایمنی

علاوه بر درمان تب و آنفولانزا، ویتامین C همچنین قادر به رفتار مانند یک آنتی اکسیدان است

که قادر است سیستم ایمنی بدن را علیه حملات بیماری های مختلف ارتقا دهد.

گل نسترن برای جلوگیری از سرطان

طبق یک مطالعه، عصاره گل نسترن توانایی کاهش رشد سلول های سرطانی سینه را دارد.

این عصاره همچنین رشد سلول های سرطانی را که معمولا در مغز گسترش می یابند را کاهش می دهد.

گل نسترن برای کاهش کلسترول

افزایش کلسترول یک بیماری است که می تواند برای سلامتی شما مهلک باشد.

رسوب کلسترول در دیواره رگ ها می تواند منجر به حمله قلبی شود.

مصرف گل نسترن میتواند به کاهش شدید سطح کلسترول کمک کند.

خواص گل و میوه نسترن

جلوگیری از روماتیسم با گل نسترن

نوعی اسید چرب به نام GOPO در گل نسترن یافت می شود که خواص ضد آرتروزی دارد.

مصرف قرص عصاره گل نسترن می تواند دردهای ناشی بیماری های مفصل را بیش از ۹۰ درصد کاهش دهد.

گل نسترن برای کمک به درمان دیابت

مصرف منظم گل نسترن به صورت شربت پودری یا مصرف مستقیم میوه آن در کاهش سطح قند بدن شما مشارکت دارد.

این موضوع همچنین روی موش ها با دادن چهل گرم از عصاره گل نسترن به آنها تست شد.

نتیجه این شد که این موش ها آستانه تحمل بیشتری در برابر قند داشتند

در مقابل موش هایی که گل نسترن دریافت نکرده بودند.

گل نسترن مفید برای سلامتی قلب

محتوای فلاونوئید و آنتی اکسیدان موجود در گل نسترن تاثیر مناسبی در تثبیت سلامتی قلب دارد.

بنابراین مشکلات قلبی مانند، ایست قلبی، بیماری کبوتری قلب و حملات قلبی از شما دور خواهند بود.

۱۰ گرم میوه نسترن را به مدت ۳ ساعت در ۳۰۰ سی سی آب سرد بخیسانید

و با حرارت ملایم جوش آورده ۵ دقیقه جوشانده ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان برای درمان تپش قلب بنوشید.

خواص گل و میوه نسترن

 

گل نسترن مفید برای سیستم گوارش

این باور وجود دارد که پوسته گل نسترن برای معده و سیستم گوارشی بسیار خوب است.

با مصرف این گیاه شما مشکلاتی مانند یبوست و نفخ شکم را تجربه نخواهید کرد.

گل نسترن برای تثبیت سلامتی پوست

ویتامین A موجود در فواید این گیاه تاثیر مثبتی را برای شادابی رطوبت پوست به همره دارد. پس سلامتی پوست نیز حفظ خواهد شد.

خواص گل و میوه نسترن

فواید اضافی ویتامین C

یکی از عمده فواید این ویتامین، ظرفیت تحریک آن برای تولید کلاژن در بدن است.

کلاژن نوعی پروتئین است که بافت پوششی در بدن را شکل می دهد.

ویتامین C همچنین التهاب را درمان و ایمنی را ارتقا می بخشد.

این ویتامین از اسکوروی جلوگیری می کند

بیماری که می تواند باعث ضعف ماهیچه ها، درد مفاصل، خارش و ریزش دندان ها شود.

این ویتامین در گل نسترن به تثبیت سلامتی رگ های خونی کمک می کند

و چون سطح بالای این ویتامین C در گل نسترن وجود دارد مشکلات تنفسی را درمان می کند.

دم نوش گل نسترن برای بهبود گردش خون

دم نوش گل نسترن باعث ارتقای گردش خون می شود.

خواص گل و میوه نسترن

گل نسترن برای تنظیم فشار خون

مصرف گل نسترن می تواند باعث کاهش چشمگیر سطح فشار خون گردد.

اما اگر داروهای ضد فشار خون مصرف می کنید، قبل از مصرف گل نسترن با پزشک خود مشورت کنید.

گل نسترن برای بهبود سلامتی کلیه

طبق گزارش ها گل نسترن می تواند برای درمان اختلالات کلیه استفاده شود.

۱۵ گرم میوه نسترن را ابتدا خرد کرده در ۳۰۰ سی سی آب سرد جوشانده ۱۵ دقیقه دم کرده

قبل از غذا یک لیوان برای دفع سنگ کلیه بنوشید.

گل نسترن برای ترمیم شکستگی استخوان

برای ترمیم شکستگی استخوان و رفع ورم مقعد، ضمادی از برگ این گیاه درست کرده و روی قسمت شکستگی یا تورم می گذارند.

گل نسترن برای رفع بوی بد بدن

برای رفع بوی بد بدن افرادی که عرق زیاد می کنند بهتر است تن خود را بعد از حمام کردن با دم کرده گل و برگ نسترن بشویند.

خواص گل و میوه نسترن

گل نسترن برای درمان نرمی استخوان

یک کیلو میوه نسترن را با ۳۰۰ گرم نبات بکوبید و با ۲ لیتر آب مخلوط کنید و به مدت ۱۵ روز در یک محل گرم گذاشته

سپس صاف نموده قبل از غذا یک فنجان بنوشید تا نرمی استخوان و کمبود ویتامین ث درمان شود.

گل نسترن برای درمان اسهال

۲۰ گرم میوه نسترن را در ۵۰۰ سی سی آب سرد به مدت ۳ ساعت بخیسانید

وحرارت داده تا به جوش آیدسپس ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان برای درمان اسهال و اسهال خونی بنوشید.

خواص گل و میوه نسترن

گل نسترن برای برطرف کردن غم و اندوه

برای خلاصی از غم و اندوه  و ارامش یافتن ۱۰ گرم میوه این گیاه را در ۳۰۰ سی سی آب سرد به مدت ۳ ساعت خیسانده

و سپس حرارت داده تا به جوش آید، ۱۵ دقیقه دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند.

مربای گل نسترن برای درمان یبوست

برای درمان یبوست از مربای گل نسترن استفاده نمایید.

خواص گل و میوه نسترن

میوه گل نسترن برای درمان ورم مثانه

از دمکرده میوه این گیاه برای درمان ورم مثانه استفاده کنید.

فواید روغن گل نسترن برای پوست

روغن گل نسترن می تواند به عنوان یک جایگزین برای مرطوب سازی عمل کند.

این روغن حاوی اسیدهای چرب مغذی است که در کنار آب ترکیب اصلی بیشتر مرطوب کننده ها را تشکیل می دهند.

روغن گل نسترن برای درمان چین و چروک

روغن گل نسترن یک بسته با الزامات زیبایی مانند اسید های چرب ضد التهاب و ویتامین C و A است.

این ترکیبات به روغن گل نسترن این اجازه را می دهد تا علائم پیری و لکه دار را درمان کند

و پوست را مرطوب کرده و پوست آسیب دیده را ترمیم کند

و افزایش یک آنتی اکسیدان محافظ و قوی را ارائه کند، تمامی اینها بدون احساس چربی است

که معمولا در روغن های مایع سنتی وجود دارد.

روغن گل نسترن برای شفاف سازی پوست

خواص رطوبتی در روغن گل نسترن به تنگ کردن منافذ و روشن کردن پوست شما کمک می کند.

روغن گل نسترن برای تحکیم پوست

روغن گل نسترن به بازیابی انعطاف پوست شما کمک می کند اگر در این اواخر متوجه ضعف آن شده اید.

قطراتی را بر روی صورت خود بپاشید در صبح و قبل از اینکه به تختخواب بروید با پوستی تازه و جوان مواجه می شوید.

خواص گل و میوه نسترن

محو کردن زخم های کهنه با روغن گل نسترن

اجزای نهایی زیبایی این ترکیب، ظرفیت این روغن را به یک محلول برای محو هر گونه جای زخم صورت و علائم ناخوشایند تبدیل می کند.

روی همدیگر به ممانعت از آسیب های اکسیدی و بازسازی کلاژن کمک می کند.

همچنین این روغن می تواند رنگی شدن شدید پوست را محو کند و به طور بالقوه ظاهر خطوط صورت و کشیدگی های آن را به حداقل برساند.

روغن گل نسترن برای لایه برداری پوست

توجه داشته باشید که روغن گل نسترن را به عنوان شوینده پوست همواره اضافه کنید.

مانند شکر و نمک دریایی روغن دانه گل نسترن می تواند به عنوان یک لایه بردار طبیعی عمل کند زمانی که با جوش شیرین ترکیب می شود.

اما پاکسازی را هدایت کنید به این سمت که اگر پوست شما دارای آکنه است،

این روغن می تواند باعث ایجاد لکه یا منافذ شود.

خواص گل و میوه نسترن

عوارض جانبی گل نسترن:

بیشتر عوارض گل نسترن از دوز مصرف زیاد ویتامین C می آید و آن اینگونه اتفاق می افتد

که روزانه بیش از صد گرم از میوه آن را در روز مصرف کنید.

گرچه اوردوز کردن ویتامین C مرگبار نیست.

بعضی از عوارض جانبی شامل سردرد، سرگیجه، اسهال، گرفتگی شکم و سوزش سر دل است.

این ممکن است باعث حالت تهوع و خستگی نیز گردد.
میوه گل نسترن سبب ایجاد حساسیت و مشکلات تنفسی می شود.

بارداری و شیردهی

درباره ی زنان باردار یا شیرده اطلاعات قابل اعتمادی نیست.

از این رو سلامت نمناک جدا توصیه می کند فقط در حد عادی و البته با اجازه ی پزشک مصرف کنید یا کلا از مصرف آن اجتناب کنید.

سنگ کلیه

مقدار زیاد ویتامین C همچنین می تواند باعث سنگ کلیه شود.

از این رو افراد مبتلا به سنگ کلیه باید قبل از مصرف میوه گل نسترن یا پزشک خود مشورت کنند.

تداخلات دارویی گل نسترن می تواند با توجه به داشتن ویتامین C با استروژن تداخل داشته باشد.

این میوه همچنین با وارفارین (داروی ضد انعقاد) نیز تداخل دارد.

طریقه و میزان مصرف میوه گل نسترن:

در آب جوش۱ تا ۳ قاشق میوه خردشده گل نسترن را بریزید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به همان حال بگذارید

بماند؛ سپس آن را صاف و روزی سه بار مصرف کنید؛ این مقدار بر حسب وزن می تواند تا روزی ۱۲ گرم باشد.

خواص گل و میوه نسترن

 

پرورش و نگهداری گل نسترن در خانه :

گل نسترن در دسته گل های حساس قرار نمی گیرد و اگر کمی نور دریافت کند

می توان آن را در خانه و آپارتمان هم پرورش داد و یا حتی آن را در بالکن گذاشت.

خاک مناسب گل نسترن :

نسترن ها به نوع خاک چندان حساس نیستند و در بیشتر انواع خاک رشد می کنند.

با این وجود بهترین خاک برای کاشت و پرورش گل نسترن در گلدان، خاک رسی سیلتی با زهکش مناسب و مواد غذایی کافی است.

خاک های آهکی و خاک شنی تنها انواعی از خاک هستند که نسترن به هیچ عنوان در آن ها قادر به رشد نیست.

نور مناسب گل نسترن :

گل نسترن همچون گل رز دوستدار نور است و بیشترین رشد آن را می توان در مناطق آفتابی و یا جنگل های نیمه سایه یافت.

اگر می خواهید گل نسترن را در خانه نگه دارید بهترین جایی که باید آن را بگذارید پنجره های آفتابگیر جنوبی ساختمان می باشد.

گل نسترن میانه خوبی با سایه ندارد بنابراین برای پرورش گل نسترن بهتر است به سراغ مکان های پر از نور بروید.

خواص گل و میوه نسترن

آبیاری گل نسترن :

گل نسترن را می توان جز گیاهانی دانست که نیازی متوسط به آب دارند. بهترین شرایط و زمان برای آبیاری گل نسترن زمانی است که خاک پای گل نسترن خشک شده است.

میان دو آبیاری اجازه دهید خاک خشک شود.

بهترین ساعت برای آب دهی گل نسترن صبح زود است. نکته مهم این است که زهکشی گیاه باید به خوبی انجام شده باشد.

دمای مناسب گل نسترن :

نسترن ها که در حقیقت همان رز های وحشی هستند، شرایط سخت و نامساعد محیط را به خوبی تحمل می کنند.

گل نسترن قادر به تحمل آب و هوای سرد با درجه حرارت تا ۱۰- درجه سانتی گراد است و همچنین می تواند باد های قوی را تحمل کند.

با این وجود مناسب ترین دما برای پرورش گل نسترن در منزل دمای بین ۲۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است.

کوددهی گل نسترن :

برای ثابت نگه داشتن سطح رطوبتی خاک و برای حاصل خیزی بیشتر خاک نیاز به استفاده ی مواد آلی (کمبود مواد لازم در خاک) مورد نیاز خاک است که در داخل و سطح خاک استفاده می شود.

کود دهی به موقع گیاه و کنترل میزان مواد آلی در خاک برای گیاه بسیار حائز اهمیت است.

نوع های مختلفی از کودها موجود است که بنا به نوع و سن گیاه و با توجه به این که در کدام از فصل سال هستیم باید مشخص شود.

هرس گل نسترن :

معمولاً نسترن برخلاف رز به هرس چندانى احتیاج ندارد. در فصول گرم فقط پاجوش ها را حذف مى کنیم اما هرس اصلى در اواخر زمستان قبل از بیدار شدن گیاه از خواب زمستانه صورت مى گیرد.

در این فصل با کوتاه کردن ساقه هاى نسترن مى توانیم آن را به شکل دلخواه در آورده و شاخه هاى اصلى اش را روى پرچین هدایت کنیم.

در صورتى که شاخه هاى اصلى دچار آفت زدگى یا پوسیدگى شده باشد با نگهدارى پاجوش ها و حذف شاخه هاى قدیمى مى توانیم به جوان نمودن نهال اقدام کنیم.

کاشت تکثیر گل نسترن :

اصولا در باغبانی از گل نسترن به عنوان پایه برای پیوند با گونه های دیگر رز استفاده می شود

و از این طریق به راحتی می توان انواع گل رز را پرورش داد.

گیاه نسترن از طریق کاشت بذر ، خوابانیدن و قلمه زدن تکثیر می شود.

تکثیر و کاشت گل نسترن از طریق بذر

یکی از روش های تکثیر گل نسترن ، کاشت از طریق بذر است.

بذر نسترن حدود دو سال بعد از کاشت جوانه می زند و برای سبز شدن نیاز به گذراندن یک دوره گرما پس از یک دوره سرما دارد.

خراش دهی بذر به افزایش سرعت جوانه زنی بذر کمک می کند.

همچنین قرار دادن بذر ها به مدت ۲ تا ۳ هفته در مخلوط پیت با دمای ۲۷ تا ۳۲ درجه سانتیگراد و سپس قرار دادن بذر به مدت ۴ ماه در دمای ۳ درجه سانتیگراد نیز به جوانه زدن سریع تر بذر نسترن کمک می کند.

برای کاشت بذر در اواخر فصل زمستان بذر های این گیاه را به مدت ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید

سپس بذر ها را در سینی نشا یا گلدان ، در بستری حاوی ماسه و به عمق ۱ تا ۳ سانتیمتر بکارید و آبیاری کنید

طوری که سطح خاک مرطوب شود ، هر روز گیاه را با آبپاش آبیاری کنید تا رطوبت خاک حفظ شود

بعد از گذشت مدتی گیاه جوانه می زند و شروع به رشد می کند.

زمانی که گیاه به حد معینی از رشد رسید آن را به گلدان اصلی منتقل کنید.

تکثیر و کاشت گل نسترن از طریق قلمه

ساده ترین روش تکثیر گل نسترن ، قلمه زدن گیاه است.

قلمه نسترن را بهتر است از ساقه های یک ساله که گل داده اند ، تهیه کنید و اغلب از ساقه های چوبی در فصل پاییز و از ساقه های علفی و نرم در فصل بهار برای گرفتن قلمه استفاده می شود.

طول قلمه بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر و ضخامت آن به اندازه یک مداد (حدود یک سانتیمتر) مناسب است.

دقت کنید اگر برش خیلی نزدیک به گره بالایی ساقه صورت گیرد ، ممکن است برای جوانه زنی مضر باشد و اگر قلمه ها بیش از معمول بلند باشند ، ممکن است قسمتی از ساقه از بین برود.

ساقه را به صورت اوریب برش بزنید و یا اینکه حتما زخمی بر روی گیاه ایجاد کنید تا زمینه لازم برای ریشه زایی فراهم شود.

قلمه ها را به محیطی گرم و مرطوب انتقال دهید. برای ایجاد شرایط گلخانه ای می توانید روی گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید و تا زمان ریشه دار شدن همواره بستر کاشت را مرطوب و نه خیس نگه دارید.

قلمه نسترن به ۷ تا ۸ هفته زمان نیاز دارد تا ریشه زایی زا تکمیل کند.

بعد از آن (در حدود ۳ تا ۴ ماه بعد) می توانید گل را به گلدان اصلی انتقال دهید. در زمان انتقال مراقب باشید تا ریشه های گیاه آسیب نبیند.

خواص گل و میوه نسترن

 

 

پاسخ دهید